Szexuális zaklatás vádjával vették őrizetbe a színész-rendezőt, Nicolas Bedost

Nicolas Bedos francia színész-rendezőt csütörtök este kiengedték a párizsi rendőrségi őrizetből. Több mint 24 órán át tartották bent, miután egy nő feljelentést tett egy állítólagos szexuális erőszak miatt.

Bedos ügyvédje, Julia Minkowski azt mondta, hogy "az őrizetet feloldották. Nicolas Bedos magyarázatot tudott adni a nyomozóknak. Nem akarja megkérdőjelezni a felperes vallomását, amely egy néhány másodperces illetlen gesztust ír le a farmer felett, de egy ilyen gesztus, amelyre nem emlékszik, és amely egy éjszakai klub táncparkettjén történhetett, csak véletlenül, ittasság hatása alatt eshetett meg. A felperestől bocsánatot ügyfelem bocsánatot is kért."

Az állítólagos incidens június 1-jére virradó éjszaka történt egy párizsi klubban, ahol Bedos állítólag a farmerben lévő nő ágyékára tette a kezét - jelentette az AFP hírügynökség, amely arról számolt be, hogy hozzáférése volt a rendőrségi panaszhoz.

A kritikusok által elismert színész és filmrendező, Bedos leginkább a Cannes-ban játszott Boldog idők című filmjéről ismert, amely a 2020-as Cesar-díjátadón 11 jelölésből a következőket vitte haza:  a legjobb női mellékszereplő, Fanny Ardant, mellette Bedos, valamint Dora Tillier eredeti forgatókönyve és a legjobb díszlettervezés díja.

A rendező nemrég fejezte be a Prime Video számára készített nagy költségvetésű sorozatát, az Alphonse-t, amelynek főszereplője az Oscar-díjas Jean Dujardin, aki egy kaméleonszerű férfi kísérő, akinek az a feladata, hogy a nők kedvében járjon és minden kívánságukat teljesítse.

A sorozat, amelynek pontos cselekményét egyelőre nem hozták nyilvánosságra, "a férfiak és nők közötti kapcsolatokat dolgozza fel oly módon, hogy az a mai világban is visszhangra találjon" - mondta Alain Goldman producer.

Bedos legutóbbi filmjét, a Veszedelmes vonzódást 2022-ben Cannes-ban, versenyen kívül játszották. A film, amelyben többek közt Isabelle Adjani és Francois Cluzet is játszik, egy a rablóromantika zsánerébe tartozó, a francia Riviérán játszódó sztori.