Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
78

Felforgatókönyv (2006)

Stranger Than Fiction
Filmadatlap
 
26
Szereplők
18
Vélemények
24
Képek
1
Videók

Érdekességek: Felforgatókönyv (2006)

Tudsz egy érdekességet a filmről? Ne habozz, oszd meg a közösséggel

A film összbevétele 40 137 776 dollár volt (imdb.com).

 

A felvételek alatt Will Ferrell fülhallgatóban hallgatta Emma Thompson narrációját, s így a többi színész reakciója is életszerűbb lett Ferrell látszólag összefüggéstelen megnyilvánulásaira.

(SódóGA)
 

A film eredeti címe: „Stanger than fiction” Byron Don Juanjából jön, mely szerint a valóság furcsa, még furcsább tud lenni mint a kitaláció.

(SódóGA)
 

Ha megállítjuk a filmet, amikor Jules olvas, elcsíphetünk egy oldalt a könyvből. Az oldal szóról szóra a nyitónarrációt ismétli – leszámítva egy mondatot, amiből megtudhatjuk, hogy Harold munkatársa, Diane Gordon titokban halálosan szerelmes belé nyolcadikos koruk óta, de nem meri bevallani. Azt olvashatjuk, hogy amikor Harold kikér tőle egy dossziét, csak azért kérdezi meg, hogy van-e rá engedélye, hogy az egyáltalán hozzászóljon.

(SódóGA)
 

A szereplők családnevei (de még a busz vonala és a cégek nevei is) mind híres matematikusok, tudósok, mérnökök, művészek neveit viselik. Például: Francis Crick, Blaise Pascal, Gustave Eiffel, M.C. Escher, Magnus Gustaf Mittag-Leffler, David Hilbert, Gerardus Mercator, Benjamin Banneker, Arthur Cayley.

(SódóGA)
 

A film sokat merít a Niebla című spanyol regényből, melyben a főszereplőt szintén narrálni kezdi egy író, és úgy dönt, felkeresi sorsa szálainak szövőjét. Unamo történetében azonban a főhős öngyilkos lesz.

(SódóGA)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.