Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
86%

Berlin felett az ég (1987)

Der Himmel über Berlin
Filmadatlap
 
18
Szereplők
9
Vélemények
10
Képek
3
Videók

Galéria (10)

Videók (3)

 
Tündérke   2019. 06. 29.

legújabb vélemény

0

Nem is igazán tudom, mit írhatnék róla. Az első eset, hogy valaki (Bruno Ganz) miatt megnézek egy filmet, amelyre egyéb esetben sosem került volna sor. Nem igazán értek a művészfilmekhez, talán ezért érzem felemásul magam, nem néztem őket sosem, egys... több»

 
Milanman   2015. 02. 09.

2

A filmtörténelem egyik legszebb filozofikus filmje az ember létének kérdéseiről, hogy mi végre vagyunk a földön, mit jelent gyermeknek, felnőttnek, boldognak, szomorúnak, szerelmesnek, magányosnak lenni, hogy alapvetően mi határoz meg minket, mitől l... több»

 
hsanya182   2018. 03. 28.

1

Elég érett film, az életről szóló hosszú monológok, filozofikus beszélgetések vannak benne, amit az emberi agyunk próbál megfogalmazni, valamiféle köntösbe rakni. Gondolatébresztő művészfilm. Bátran ajánlom, aki az életről szeretne filozofikus filmet nézni. Elég hosszúnak hat, akár többször nézős is lehet belőle...

 
Ragemarci   2015. 11. 11.

1

Az egyik legőszintébb film ami az emberi tudat, történelem, létkeresés kérdéskörben készült. A film után a tömegközlekedésen egyszer tuti elmerengsz, hogy épp a másik min mereng.

 
Bizsu82   2015. 04. 28.

0

Az emberi érzések valós bemutatása, magával ragadó, érdekes, misztikus dráma. Különleges hangulatú, egyedi film kiemelkedő színészi karakterekkel 5/5.

 
moony5972   2015. 07. 11.

0

Való igaz, hogy láttam már sokkal jobb filmet is. Az is igaz, hogy erősen csak meg akar venni minket a látvánnyal. Fel van turbózva mindennel, de a történet nem üt akkorát-amekkorát kéne. Azonban egynek bőven szórakoztató volt.

 
Fildi   2015. 07. 29.

0

Képi megjelenítésben kiváló és érzelmileg is megfogó film. Szép, romantikus, drámai mesés elemeket is tartalmazó film. Látványos és megragadó. Érdemes megnézni!

A film összbevétele 3 210 139 dollár volt (imdb.com).

 

Ezt a mesterműt sikeresen felvették az 1001 film, amit látnod kell mielőtt meghalsz elnevezésű listába.

(Norbi)
 

A stáblista előtt szereplő sorok: "Az összes korábbi angyalnak dedikálva, de különösen Yasujironak, Francoisnak és Andrejnek" Ozu-ra, Truffaut-ra és Tarkovszkij-ra utalnak.

(Milanman)
 

Az 1998-as amerikai Angyalok városa c. film, Nicolas Cage-dzsel és Meg Ryannel, ezen film feldolgozása.

(Milanman)
 

A filmbéli Alekan cirkusz, az operatőr Henri Alekan után kapta a nevét.

(Milanman)
 

Az összes fekete-fehér jelenetet egy egyedi szűrön keresztül vették fel, melyet a film operatőrének, Henri Alekan nagymamájának harisnyájából készítettek.

(Milanman)