Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
86%

Ház a tónál (2006)

The Lake House
Filmadatlap
 
29
Szereplők
77
Vélemények
30
Képek
1
Videók

Galéria (30)

Videók (1)

 
Ildikó Bacskai   2022. 02. 22.

legújabb vélemény

1
Ház a tónál (2006)

A "Ház a tónál" nem egy szimpla romantikus film, a film fonala lassan göngyölödik fel, és mi lépésről lépésre fejthetjük meg a cselekményt. Keanu Reeves és Sandra Bullock nagyszerűen alakít, ahogyan azt várjuk tőlük. Többször nézős szomorkás, érzelmes film.

 
Laca//Ho/rr/oR//   2021. 07. 13.

1
Melyik legyen, az idő ugrálása vagy az önmagában szép történet?

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Nem tudtam, mire számítsak, amikor a barátnőm azt mondta, nézzük meg ezt a filmet. Ugyan hallottam róla ezt-azt, de mégsem tudtam elképzelni, mi fog majd fogadni. Maga az elképzelés jó volt, miszerint két boldogtalan ember kulcsa egy postaláda, és aszerint próbálják megtalálni a boldogságot, ami egy ártalmatlan levelezésből indult. Itt igazából az idővel nem voltam tisztában, mivel játszódott a múltban, amikor Keanu Reeves volt a kamerák előtt, de Sandra Bullock esete is érdekes, aki a jövőben volt. Sokszor éreztem úgy, hogy maga a rendező is belebonyolódott ebbe a kérdésbe. Ott volt példának okáért a kutya, aki egyszerre volt a múltban és a jövőben is. Voltak olyan jelenetek, amiket nem igazán értek, és olvastam is, hogy minden percére figyelni kell, mert jelentős csavarokkal bír ez a romantikus történet, de az idővel való "játékot" néhol elrontották. Ha nem tekintünk erre a hibára, maga a cselekmény és a történet gyönyörű. Sandra Bullock és Keanu Reeves játéka egészen magával ragadó, és nem is csalódtam a két színészóriásban sem. Nagyon jól magukra öltötték a kitalált karaktereket, akik mindvégig szenvedtek a múlt problémái végett. A csavar pedig, amit a végén kaptunk, és ezzel felülírta az egész forgatókönyvet, egyszerűen megindító volt, és zseniális. Összességében egy szép, megható romantikus film, pusztán az idővel való "játék" volt néhol akadozó.

 
indingo   2017. 04. 18.

1

Gyönyörű romantikus film, a legnagyobb kedvencem. Már a szereposztását is imádtam, a története pedig igazán szépen kidolgozott. magával ragad a történet elbeszélése.

 
Yosihiro   2018. 12. 16.

1

Igen ez egy jó film. Vannak benne meseszerü történések és vannak benne romantikus részek is. A két föhös nagyot alakít Sandra B. és Kenau R. azt hiszem ez így egy jó párosítás. Nem megszokott környezetben (akció) láthatjuk föhöseinket és ez ebben a... teljes kritika»

 
Sabnock Sanatory   2019. 01. 26.

0

Aranyos,kedves,megható,és szívhezszóló,plusz két fantasztikus színész.Nagyon bejött az egész sztori,kellemes kikapcsolódás a film.

 
Deku   2017. 07. 10.

0

Meglepődéssel töltött el, hogy ennyire tetszett. Ütős film lett. Nagyon rendben volt mind történetileg mind pedig Keanu és Bullock játéka. Nekem ennyi elég is volt ahhoz hogy jól szórakozzak.

 
Klauka89   2021. 11. 07.

2

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Fantasztikus alakítást nyújtott a két főszereplő. Sandra és Keanu annyira hitelesek és édesek együtt. A történet egyedi, figyelemreméltó. A sztori kidolgozása és cselekményvezetése nagyon jó, szép lassan minden kirajzolódik. A csavar igazán szívbemar... több»

A film összbevétele 114 830 111 dollár volt (imdb.com).

 

A film eredetije az Il Mare című koreai film, mely 2000-ben készült Jun Ji-hyun és Lee Jung-jae főszereplésével.

(Dorkateo )
 

A filmben két alkalommal is látható egy-egy jelenet Alfred Hitchcock "Forgószél" című filmjéből, sőt az egyikben, mintegy szignóként maga a rendező is szerepel a képen.

(Berto49)
 

Az üvegház miatt nem tudták a belső jeleneteket stúdióban felvenni, ezért is kellett megépíteni a házat.

(Dorkateo )
 

A házat a stáb részére építették, mert nem találtak megfelelő helyet a forgatáshoz. Aztán le is bontották, a helyi előírásokat betartandó.

(Dorkateo )
 

Sandra Bullock elmondása szerint úgy érezte, a kutyát "Jack"-nek kell elneveznie Keanu Reeves karaktere után, akit a Féktelenül c. filmben alakított. Ez volt kettejük első közös munkája.

(kázsé)