Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
30
Szereplők
5
Vélemények
19
Képek
1
Videók
Halhatatlanok
 
ocso   2015. 05. 05.

Nagyon látványosan eleveníti meg Thészeusz életét. Az okori mitológiában rejlő lehetőségeket jól felhasználta a film. Kalandos, és nagyszerű látványvilággal bír.

 
mimi   2015. 04. 27.

A gyenge kategóriától a rendező stílusa menti meg ezt a mozit, hiszen ez csepegtet egy kis pluszt látványilag ebbe a moziba. A díszletek és a jelmezek egész egyedire sikeredtek, ahogy pár véresebb és akció dúsabb rész is. Így miután felállunk a képernyő elől, ezek a dolgok megmaradhatnak a fejünkben ideig-óráig, de sok más nemigen. Ez pedig azt jelenti, hogy a Halhatatlanok egy átlagos darab, melyet egyszer bőven elég megnézni.


 
lizidavid2010   2015. 03. 31.

Nekem nem tetszett nem túl pörgős és kicsit hosszúnak is éreztem ! A végén az arany színű sisakok ritka szarok lettek kicsit sorjás is a gagyi műanyag

 
tamas84   2015. 05. 13.

Az amerikaiak úgy gondolják, simán összeollózhatják a szuperprodukcióikat a görög mitológiára hivatkozva. Csakhogy ez egy bugyuta, értelmetlen tinimese lett, teljesen alaptalanul becstelenít meg régi történeteket, semmi alapja és értelme nincs. Szégyen és gyalázat, hogy azt gondolják, bármi jó kisülhet abból, ha barbár kezekkel "újraforgatják" a mitológiai alakokat.

 
grigoriy1rem   2015. 03. 25.

Amikor Hyperion azt mondja valakinek a filmben: "az ő fájdalma még csak most kezdődött el igazán", akkor pontosan átéreztem a dolgot. Hiperstilizált, képregény ízű, vizuális bombasztika. A rendező ízlését ezek után nagyon komolyan meg kell kérdőjelezni. Mikor fogják már fel, hogy egy harmatgyenge történetből egy effekt se fog csodát varázsolni?!

Henry Cavill
 

A történet csak nagyon laza szálakkal kapcsolódik a görög mitológiához, s ott is különböző történeteket ötvöz. Thészeusz Athén királya volt, vér szerint Poszeidón fia, s az athéni király, Aigeusz nevelte. Thészeusz ölte meg a Minotauruszt a labirintusban Ariadné segítségével, akit később feleségül vett. Hyperion egy másik legendában szerepel, a 12 titán egyikeként. A mitológia szerint a lázadásuk után Zeusz letaszította őket az Olümposzról, és örökké tartó tartaroszi fogságra ítélte őket. A filmben Hyperion nem elpusztíthatatlan, s börtönét egy hegyként jelenítik meg. Epirosz nyila nincs a mitológiában, Héraklész nyila volt az inspiráció, amivel a trójaiakat akarták legyőzni a görögök. Thészeusz alakját így részint Héraklészről formázták. Héraklion pedig a valóságban Kréta szigetének fővárosa.

(SódóGA)
 

A film korábbi címváltozatai a „Háború alkonya” és az „Istenek harca” voltak.

(SódóGA)
 

Úgy érték el a villámgyorsan mozgó istenek illúzióját, hogy 1000 képkocka/másodperces sebességgel vették fel az őket alakító színészek mozgását.

(SódóGA)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.