Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
59%

Halhatatlanok (2011)

Immortals
Filmadatlap
 
30
Szereplők
6
Vélemények
19
Képek
1
Videók
 
Norbert93   2019. 04. 28.

legújabb vélemény

0

Ez a film az évekkel ezelőtt rövid időre megint "divatba jött" görög mitológiát akarta meglovagolni, de nem igazán sikerült, még a Percy Jacksont vagy a Titánok harcát sem sikerült elérnie, pedig az előbb említett két film sem igazán tudott maradandót alkotni. Egy felesleges, gyenge és kiszámítható film.

 
ocso   2015. 05. 05.

0

Nagyon látványosan eleveníti meg Thészeusz életét. Az okori mitológiában rejlő lehetőségeket jól felhasználta a film. Kalandos, és nagyszerű látványvilággal bír.


 
mimi   2015. 04. 27.

0

A gyenge kategóriától a rendező stílusa menti meg ezt a mozit, hiszen ez csepegtet egy kis pluszt látványilag ebbe a moziba. A díszletek és a jelmezek egész egyedire sikeredtek, ahogy pár véresebb és akció dúsabb rész is. Így miután felállunk a képer... több»

 
lizidavid2010   2015. 03. 31.

0

Nekem nem tetszett nem túl pörgős és kicsit hosszúnak is éreztem ! A végén az arany színű sisakok ritka szarok lettek kicsit sorjás is a gagyi műanyag

 
tamas84   2015. 05. 13.

0

Az amerikaiak úgy gondolják, simán összeollózhatják a szuperprodukcióikat a görög mitológiára hivatkozva. Csakhogy ez egy bugyuta, értelmetlen tinimese lett, teljesen alaptalanul becstelenít meg régi történeteket, semmi alapja és értelme nincs. Szégy... több»

 
grigoriy1rem   2015. 03. 25.

0

Amikor Hyperion azt mondja valakinek a filmben: "az ő fájdalma még csak most kezdődött el igazán", akkor pontosan átéreztem a dolgot. Hiperstilizált, képregény ízű, vizuális bombasztika. A rendező ízlését ezek után nagyon komolyan meg kell kérdőjelez... több»

Galéria (19)

Henry Cavill

Videók (1)

A film összbevétele 226 904 017 dollár volt (imdb.com).

 

A történet csak nagyon laza szálakkal kapcsolódik a görög mitológiához, s ott is különböző történeteket ötvöz. Thészeusz Athén királya volt, vér szerint Poszeidón fia, s az athéni király, Aigeusz nevelte. Thészeusz ölte meg a Minotauruszt a labirintusban Ariadné segítségével, akit később feleségül vett. Hyperion egy másik legendában szerepel, a 12 titán egyikeként. A mitológia szerint a lázadásuk után Zeusz letaszította őket az Olümposzról, és örökké tartó tartaroszi fogságra ítélte őket. A filmben Hyperion nem elpusztíthatatlan, s börtönét egy hegyként jelenítik meg. Epirosz nyila nincs a mitológiában, Héraklész nyila volt az inspiráció, amivel a trójaiakat akarták legyőzni a görögök. Thészeusz alakját így részint Héraklészről formázták. Héraklion pedig a valóságban Kréta szigetének fővárosa.

(SódóGA)
 

A film korábbi címváltozatai a „Háború alkonya” és az „Istenek harca” voltak.

(SódóGA)
 

Úgy érték el a villámgyorsan mozgó istenek illúzióját, hogy 1000 képkocka/másodperces sebességgel vették fel az őket alakító színészek mozgását.

(SódóGA)
 

A bronzbika, amit kínzóeszközként használnak a filmben, hogy halálra főzzenek benne embereket, valóban ilyen célt szolgált az ókori Görögországban, csak 600 évvel később, mint amikor a film játszódik.

(SódóGA)
 

Thészeusz és Hyperion végső küzdelmekor Thészeusz egy több küzdősportból ötvözött mozdulatsorral teríti le ellenfelét, amit úgy ismerünk, hogy a „Superman ütés”. Az acélember (2013) című filmben a Thészeuszt játszó Henry Cavill alakította Supermant.

(SódóGA)
 

Henry Cavill kockahasából igazi legenda kerekedett a film végére. Bár a producerek mást ígértek, végül saját zsebből kellett fizetnie az edzőjét. Tudta, hogy sminkkel bármikor fel lehet ugyan turbózni a külsőjét, de ő ezt büszkeségből visszautasította, és fél éven át edzett azért, hogy a 6%-os legyen a testzsír aránya. Mickey Rourke azt mondta Cavillról, hogy minden reggel megcsinált 2000 fekvőtámaszt, mielőtt kamera elé állt. Mindenki úgy ítélte meg, hogy ez a mániákus testszépítése a munka iránti elkötelezettségét bizonyítja. Egyedül a bőrszíne nem volt természetes, minden reggel bronz színű naptejet kent magára.

(SódóGA)