Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
64%

300: A birodalom hajnala (2014)

300: Rise of an Empire
Filmadatlap
 
33
Szereplők
35
Vélemények
28
Képek
2
Videók
300: A birodalom hajnala
 
stevepisti   2020. 07. 12.

legújabb vélemény

300 +

Szerintem a 300 - nak méltó folytatását láthattuk ebben a filmben. Képivilágban, csatajelenetekben hozta a szintet. Tetszett ahogy megmutatták, Xerxes hogy lett ekkora "nagyisten" . Tetszettek a visszautalások a 300 - ra.

 
Artemisia   2017. 12. 03.

Istenkirály...nő?

Megosztó egy alkotás, bennem is megosztó érzéseket keltett.Nem rossz filmmel van dolgunk,és folytatásként is megállná a helyét ha nem hagyna hiányérzetet pont azokon a helyeken, ahol éppen hiánypótlóként kellene funkcionálni. A film alapjául szolgáló... teljes kritika»


 
hp   2018. 02. 21.

Egy tipikus folytatás, amin nélkül minden jól meglett volna. Ami az első részben még működött, az itt puszta ismétlés. Igaz, az elsőben nem játszott Eva Green, de ide még ő is kevés volt...

 
Deku   2017. 12. 10.

Nem szeretem ha túlzásba visznek egy olyan történetet amiben semmi potenciál nincs. Bonyodalmas lett a történet és a végétől pedig sokkal többre számítottam.

 
Thibo84   2019. 04. 03.

Próbálták meglovagolni az első rész sikerét, és a látványos csatákkal sikerült is, de azon túl csak Eva Green emeli a film imázsát. Ezen felül nem hagyott bennem maradandó nyomot úgy, mint az első rész.

 
dailyfilmsan   2019. 01. 16.

Sajnos se a történelem valós menetéhez, se az előző részhez nem hű a folytatás. Annyira amerikai az egész hogy kár megemlíteniük minden 5. percben a görögöket. Az egyetlen értékelhető a filmben az a harc de azt is bemocskolja az hogy egy karcolásból ... több»

 
andor50   2016. 04. 17.

Nem igazán erős film az biztos. A 300-at nem láttam sajnos, Eva Green miatt viszont ezzel kezdtem inkább. Ő jó is volt benne, a többiek nem igazán. A látvány kb olyan mint amilyen a 300-ban lehet, legalábbis amit az előzetesből leszűrtem. A sztori nincs túl komplikálva, de a vízen történő csaták jól kidolgozottak.

A film összbevétele 331 114 051 dollár volt (imdb.com).

 

A film nyereségesnek tekinthető, hiszen 110 millió dollárból jött létre, a bevételek viszont 337 millióra rúgtak.

(Bogi87)
 

Artemisia a valóságban királynő volt és nem hadvezér, továbbá nem halt meg a görögök és perzsák között dúló háborúban.

(Bogi87)
 

A filmben a spártaiak sok száz csatahajót küldtek a görög hajóhadba, pedig a valóságban csupán 16 hajóról volt szó, ami lényeges különbség.

(Bogi87)
 

Egy elég jelentős tévedés található a filmben. A valóságban nemhogy Dareiosz, de Xerxész sem vett részt a marathóni csatában, amely a film nyitó jelenetét képezi. Tehát a filmbeli mesélvel ellentétben Dareiosz nem ekkor és ott halt meg.

(Bogi87)
 

A filmben Xerxész rendkívül magas, meghaladja a 2 métert. Az őt alakító Rodrigo Santoro 189 centis magassága nem volt elég, így számítógépes trükkökkel oldották meg a felnagyítását.

(Bogi87)
 

Rodrigo Santoro felkészülés gyanánt Hérodotoszt olvasta. Állítása szerint megfelelő Xerxész alakításához ez nyújtotta neki a legtöbb segítséget.

(Bogi87)
 

Minden nap több mint 6 órát kellett Rodrigo Santoro-nak eltöltenie a sminkben, hogy tökéletes legyen karakterének külseje.

(Bogi87)
 

Eva Green leckéket vett annak érdekében, hogy a kardforgatást mesteri szintre fejlessze, hitelesen tudja karakterét megformálni a filmben.

(Bogi87)
 

Artemisia karakterét Eva Green alakítja a filmben. Ez volt az első alkotás, melyben a színésznő egy akciófilm keretében hőst alakít.

(Bogi87)
 

Sullivan Stapleton a forgatás ideje alatt alig evett mást joghurton kívül. Erre azért volt szükség, hogy egy grammot se szedjen fel magára.

(Bogi87)