Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
65

300: A birodalom hajnala (2014)

300: Rise of an Empire
Filmadatlap
 
31
Szereplők
30
Vélemények
28
Képek
1
Videók
300: A birodalom hajnala
 
Artemisia   2017. 12. 03.

Megosztó egy alkotás, bennem is megosztó érzéseket keltett.Nem rossz filmmel van dolgunk,és folytatásként is megállná a helyét ha nem hagyna hiányérzetet pont azokon a helyeken, ahol éppen hiánypótlóként kellene funkcionálni. A film alapjául szolgáló képregény Xerxész eredettörténetét tartalmazza, amit nagyon is jó ötlet volt filmre, az viszont annál kevésbé, hogy még a képregény megjelenése előtt önkényesen kiegészítették a történetet. Ráadásul ami az előző részben működött és hozzátett a filmhez, itt azt lerombolták. Először is nagyon keveset tudunk meg Xerxészről. És az előző rész repertoárjában előkelő helyet foglalt el Xerxész Istenkirály imázsa, félelmetes és tekintélyes karakter volt, akit Rodrigo Santoro zseniálisan személyesített meg, itt viszont egy alamuszi, nyeszlett férfiként látjuk, ráadásul nincs is kielégítő átmenet és magyarazat, hogy hogy lett alamuszi férfiből Istenkirállyá,hiszen csupán annyit látunk, hogy nyeszlettként és gyávaként lemerül a medencébe és Istenkirályként jön fel onnan.

 
hp   2018. 02. 21.

Egy tipikus folytatás, amin nélkül minden jól meglett volna. Ami az első részben még működött, az itt puszta ismétlés. Igaz, az elsőben nem játszott Eva Green, de ide még ő is kevés volt...


 
Deku   2017. 12. 10.

Nem szeretem ha túlzásba visznek egy olyan történetet amiben semmi potenciál nincs. Bonyodalmas lett a történet és a végétől pedig sokkal többre számítottam.

 
andor50   2016. 04. 17.

Nem igazán erős film az biztos. A 300-at nem láttam sajnos, Eva Green miatt viszont ezzel kezdtem inkább. Ő jó is volt benne, a többiek nem igazán. A látvány kb olyan mint amilyen a 300-ban lehet, legalábbis amit az előzetesből leszűrtem. A sztori nincs túl komplikálva, de a vízen történő csaták jól kidolgozottak.

 
Lonka   2017. 07. 31.

Nem volt sok potenciál a filmben. Nem volt rossz azt nem lehet mondani, de olyan jellegtelen a sztori is és a karakterek sem ragadtak meg, nem voltak túl hangsúlyosak.

 

A film nyereségesnek tekinthető, hiszen 110 millió dollárból jött létre, a bevételek viszont 337 millióra rúgtak.

(Bogi87 )
 

Artemisia a valóságban királynő volt és nem hadvezér, továbbá nem halt meg a görögök és perzsák között dúló háborúban.

(Bogi87 )
 

A filmben a spártaiak sok száz csatahajót küldtek a görög hajóhadba, pedig a valóságban csupán 16 hajóról volt szó, ami lényeges különbség.

(Bogi87 )


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.