Játssz egy 80 cm képátlójú Hyundai okostvéért! Login  
63%

300: A birodalom hajnala (2014)

300: Rise of an Empire
Filmadatlap
 
33
Szereplők
35
Vélemények
28
Képek
2
Videók
300: A birodalom hajnala

Galéria (28)

Videók (2)

 
stevepisti   2020. 07. 12.

legújabb vélemény

0
300 +

Szerintem a 300 - nak méltó folytatását láthattuk ebben a filmben. Képivilágban, csatajelenetekben hozta a szintet. Tetszett ahogy megmutatták, Xerxes hogy lett ekkora "nagyisten" . Tetszettek a visszautalások a 300 - ra.

 
Artemisia   2017. 12. 03.

5
Istenkirály...nő?

Megosztó egy alkotás, bennem is megosztó érzéseket keltett.Nem rossz filmmel van dolgunk,és folytatásként is megállná a helyét ha nem hagyna hiányérzetet pont azokon a helyeken, ahol éppen hiánypótlóként kellene funkcionálni. A film alapjául szolgáló... teljes kritika»

 
hp   2018. 02. 21.

0

Egy tipikus folytatás, amin nélkül minden jól meglett volna. Ami az első részben még működött, az itt puszta ismétlés. Igaz, az elsőben nem játszott Eva Green, de ide még ő is kevés volt...

 
Deku   2017. 12. 10.

0

Nem szeretem ha túlzásba visznek egy olyan történetet amiben semmi potenciál nincs. Bonyodalmas lett a történet és a végétől pedig sokkal többre számítottam.

 
Thibo84   2019. 04. 03.

0

Próbálták meglovagolni az első rész sikerét, és a látványos csatákkal sikerült is, de azon túl csak Eva Green emeli a film imázsát. Ezen felül nem hagyott bennem maradandó nyomot úgy, mint az első rész.

 
dailyfilmsan   2019. 01. 16.

0

Sajnos se a történelem valós menetéhez, se az előző részhez nem hű a folytatás. Annyira amerikai az egész hogy kár megemlíteniük minden 5. percben a görögöket. Az egyetlen értékelhető a filmben az a harc de azt is bemocskolja az hogy egy karcolásból ... több»

 
Yosihiro   2018. 12. 29.

0
300

Ejha a 300 első része után egy továbbvitt folytatás még több vérrel lassítással. Röviden ennyit bevezetőként. Nézzük kicsit bővebben. Mint folytatás szerintem jól sikerült. Látványban sem lehet panasz. A történet picit pörgetve van és ez mutatja, hogy csak 100 perc körüli viszont kb. két órásnak kellett volna lennie. Ez már szinte üzleti szempontból alakult így szerintem. A történet jól illeszkedően folytatódik és egy új alapba vezeti a nézőt. Látványos harci és küzdelmi jelenetekkel. Elérkezünk a jelenhez és innentől picit felgyorsul a film és történésben nincs hiány. A szereplők kitesznek magukért ami csupán csak a jó kategóriát üti meg nem emelkedik ki egy főszereplő sem. Érzelmi részben érzeni a tüzet egy csepp erotika is bekerült a filmbe. Összességében egy jó filmet kapunk. A hang és látványra nem lehet panaszunk ez 5 csillagot is érdemelne , de a szereplők kicsit visszahúzzák a filmet. A történet abból a szempontból éri el csak a 3 csillagot hogy felpörög talán kicsit "túlságosan" is. A végkifejlet a győzelem a végén érzékelhető, de nincs lezárva mintha még egy folytatás a levegőben lógna... Üdv Yosi

A film összbevétele 331 114 051 dollár volt (imdb.com).

 

A film nyereségesnek tekinthető, hiszen 110 millió dollárból jött létre, a bevételek viszont 337 millióra rúgtak.

(Bogi87)
 

Artemisia a valóságban királynő volt és nem hadvezér, továbbá nem halt meg a görögök és perzsák között dúló háborúban.

(Bogi87)
 

A filmben a spártaiak sok száz csatahajót küldtek a görög hajóhadba, pedig a valóságban csupán 16 hajóról volt szó, ami lényeges különbség.

(Bogi87)
 

Egy elég jelentős tévedés található a filmben. A valóságban nemhogy Dareiosz, de Xerxész sem vett részt a marathóni csatában, amely a film nyitó jelenetét képezi. Tehát a filmbeli mesélvel ellentétben Dareiosz nem ekkor és ott halt meg.

(Bogi87)
 

A filmben Xerxész rendkívül magas, meghaladja a 2 métert. Az őt alakító Rodrigo Santoro 189 centis magassága nem volt elég, így számítógépes trükkökkel oldották meg a felnagyítását.

(Bogi87)