Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
64

300: A birodalom hajnala (2014)

300: Rise of an Empire
Filmadatlap
 
33
Szereplők
34
Vélemények
28
Képek
1
Videók
300: A birodalom hajnala
 
Thibo84   2019. 04. 03.

legújabb vélemény

Próbálták meglovagolni az első rész sikerét, és a látványos csatákkal sikerült is, de azon túl csak Eva Green emeli a film imázsát. Ezen felül nem hagyott bennem maradandó nyomot úgy, mint az első rész.

 
Artemisia   2017. 12. 03.

Istenkirály...nő?

Megosztó egy alkotás, bennem is megosztó érzéseket keltett.Nem rossz filmmel van dolgunk,és folytatásként is megállná a helyét ha nem hagyna hiányérzetet pont azokon a helyeken, ahol éppen hiánypótlóként kellene funkcionálni. A film alapjául szolgáló képregény Xerxész eredettörténetét tartalmazza, amit nagyon is jó ötlet volt filmre, az viszont annál kevésbé, hogy még a képregény megjelenése előtt önkényesen kiegészítették a történetet. Ráadásul ami az előző részben működött és hozzátett a filmhez, itt azt lerombolták. Először is nagyon keveset tudunk meg Xerxészről. És az előző rész repertoárjában előkelő helyet foglalt el Xerxész Istenkirály imázsa, félelmetes és tekintélyes karakter volt,... több»


 
hp   2018. 02. 21.

Egy tipikus folytatás, amin nélkül minden jól meglett volna. Ami az első részben még működött, az itt puszta ismétlés. Igaz, az elsőben nem játszott Eva Green, de ide még ő is kevés volt...

 
Deku   2017. 12. 10.

Nem szeretem ha túlzásba visznek egy olyan történetet amiben semmi potenciál nincs. Bonyodalmas lett a történet és a végétől pedig sokkal többre számítottam.

 
dailyfilmsan   2019. 01. 16.

Sajnos se a történelem valós menetéhez, se az előző részhez nem hű a folytatás. Annyira amerikai az egész hogy kár megemlíteniük minden 5. percben a görögöket. Az egyetlen értékelhető a filmben az a harc de azt is bemocskolja az hogy egy karcolásból 8 liter vér csapódik ki. Nem vártam realitást a filmtől mert hát láttam a 300 -at de ez felülmúlta azt is. Nem mellesleg annyi filter és mocsok lett beleszerkesztve a képbe hogy alig lehetett látni valamit ha nem a szálló por kering a szereplők körül akkor a füst, parázs, köd, pára, csillogás, vagy éppen amit be tudtak szerkeszteni. Kihagyható kategória.

A film összbevétele 331 114 051 dollár volt (imdb.com).

 

A film nyereségesnek tekinthető, hiszen 110 millió dollárból jött létre, a bevételek viszont 337 millióra rúgtak.

(Bogi87)
 

Artemisia a valóságban királynő volt és nem hadvezér, továbbá nem halt meg a görögök és perzsák között dúló háborúban.

(Bogi87)
 

A filmben a spártaiak sok száz csatahajót küldtek a görög hajóhadba, pedig a valóságban csupán 16 hajóról volt szó, ami lényeges különbség.

(Bogi87)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.