68% 524 szavazat
A szellemlovas

A szellemlovas

Ghost Rider
Filmadatlap
18
Vélemények (18)
27
Szereplők (27)
16
Képek (16)
2
Videók (2)
8
Érdekességek (8)
Díjak
Filmkritika
10
Cikkek (10)
Fórum

FILMINFÓ

A halált megvető bátorságú motoros kaszkadőr, Johnny Blaze (Nicolas Cage) szörnyű titkot hordoz. Kisfiú korában, hogy apját megmentse, eladta a lelkét az ördögnek, Mefisztónak. Azóta Blaze úgy jár bemutatóról bemutatóra, hogy tudja, bármikor érte jöhetnek és szólíthatják, hogy rójja le… Több


Forgatókönyvíró: Mark Steven Johnson
Ország: Amerikai Egyesült Államok, Ausztrália
Premier (HU): 2007.03.01.
 
2023.11.08 Lipót Testvér

legújabb vélemény

Nem a Mikulás taszította le az ördögöket.

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Merthogy itt ezt állították. Szent Miklós tallérokat osztogatott az embereknek, ma meg egy téli sipkás dagadékot tisztelhetünk benne. Az ördögök elzavarója, a Harcos Angyal nem más volt, mint Szent Mihály. (Nem tudom, ez csak fordítási hiba volt, vagy az író/rendező volt–e hanyag.) Amúgy a film nem volt annyira rossz. A látvány lehetett volna jobb, a zene felejthető, ahogyan a legtöbb karakter is. A motoros gyerek (avagy pontosabban szólva: Lovas) nagyon jó karakter. Az Ördög, Mephisto jó volt. De az apa, a nő, Blackheart, a szökött ördögök... Ők már nem olyan kidolgozottak. Igazából az öreg Lovason és az ifjú Lovason kívül egy pozitív szereplő sem számított semmit, csak a film elején. És ez volt a legnagyobb gondom a nővel, hogy semmit sem csinált, amit meg igen, azt nem szándékosan. Nekem eleinte, amikor először megnéztem, nem igazán tetszett, de egy év múlva újra láttam, akkor pedig nézhető volt. Szerintem valahol három és négy csillag között található (az ötből), de, mivel ott volt az a „Szent Miklós”-baki, inkább három.

2
 

Kellemes időtöltés, de annyira nem fogott meg az alkotás maga. Cage itt is jól játszik, és hozza a kívánt minőséget. Nézhető kategória.

2
 
2021.10.10 Caravaggio1978

Cage utolsó nézhető filmje

Ez a történet még egész jó estét hozott nekem, kiválóan szórakoztam, Cage nagyon jól hozta a karaktert, kifejezetten beszippantott az egész történet. Kifejezetten látványos volt a világ, a hanghatások is megfelelően ugrottak ki a hangfalakból. A történet egyszerű, de nem rossz. Alapjaiban véve nagyjából sikerült az alkotóknak a képregényt kellőképp vászonra vinni, érezendő, a színészek mindegyike unottan játssza el ki-ki a saját nyúlfarknyi szerepét. Eva Mendez egy kicsit felhozza a filmet.

2
 
2018.08.01 Norbi

Nicolas Cage remek választás volt erre a szerepre. Izgalmas film volt, pörgött az egész, nem volt benne egy perc sem amikor unatkoztam volna. Minőségi akciófilm.

1
 
2017.09.13 Deku

Ennél a filmnél egy kicsit másabb hangulatot is eltudtam volna képzelni mint amit megvalósítottak. Emiatt pedig én kicsit unatkoztam is az egész film alatt. Éppen ezért nem is ajánlom a filmet.

0

A film összbevétele 228 738 393 dollár volt (imdb.com).

#1
 

A műben 52 halált játszanak el.Szerző: Norbi

#2
 

Nicolas Cage-nek van egy Szellemlovas tetoválása, amit a forgatás során értelemszerűen el kellett fedni.Szerző: kázsé

#3
 

Nicolas Cage koponyafeje az átváltozás után a színész koponyája alapján készült háromdimenziós röntgen segítségével.Szerző: kázsé

#4
 

A szellemlovas azon kevés Marvel-adaptáció egyike, amiben Stan Lee nem jelenik meg.Szerző: kázsé

#5