Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
58%

A halhatatlan gárda (2020)

The Old Guard
Filmadatlap
 
31
Szereplők
7
Vélemények
21
Képek
4
Videók
 
signroll   2020. 07. 24.

legújabb vélemény

1

Fuh, gyerekek, na ez a legjobb, legütősebb akciófilm, amit az utóbbi években láttam. Zseniális és egy szusszanásnyi időt sem hagy. Csakis jókat tudok mondani róla, de ami a legfontosabb, hogy mindenképpen érdemes megnézni!

 
Artemisia   2020. 07. 17.

4
Halhatatlanság

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A Gárda. 4 ember, akik évszázadok óta járják a világot, és a történelem összes háborúját végigharcolták. A vezérük, Andy ősöreg, több ezer éves lehet. Alkalmazkodtak a modern kor kihívásaihoz, a túlélésre játszanak, és igyekeznek rejtve maradni. Al... teljes kritika»


 
hp   2020. 07. 14.

0

Alapvetően kellemes meglepetést okozott a film, az előzetes alapján nem voltam benne biztos, hogy megugorja majd a lécet, de abszolút korrekt képregény adaptáció lett, amibe azért férni némi dráma is. Charlize Theron csuklóból hozta a karaktert, kimo... több»

 
stevepisti   2020. 07. 12.

0
Halhatatlan?

Értem én,hogy egy ilyen drámaibb vonalat akartak ezzel megfogni, megmutatni,de akkor legyen drámai, mert nekem úgy tünt ,hogy nem igazán találta meg a stilusát. Az akció jelenetek tettszettek, a karakterek is jók voltak, sokkal többet ki lehetett volna hozni ebből az ötletből! Nyitva hagyták a sztorit, hátha a folytatásban többet láthatunk.

 
Berci   2020. 07. 16.

0

Nagyon kíváncsi voltam, hogy mi ez a hatalmas hype a film körül, és szerintem valóban túl van lihegve egy kicsit az egész. Ez persze nem jelenti azt, hogy A halhatatlan gárda ne lenne jó film, mindenesetre nálam ez a sztori, ezekkel a karakterekkel nem igazán lépte át az egyszernézhető kategóriát.

 
Sanyi   2020. 07. 05.

1

Charlize Theron remek színésznő, most is remekül alakított, mégsem vagyok maradéktalanul elégedett a filmmel. Unalmas és nehézkes volt, mintha csak kényszerből forgatták volna. Az akciójelenetek is erőltetettek voltak. Részemről a nem ajánlom kategóriába esik.

 
Sziszi   2020. 07. 03.

0

Biztos vagyok benne, hogy A halhatatlan gárdának lesz egy erős rajongótábora, de az is bizonyos, hogy a süllyesztőben végzi majd. Nem rossz film, de semmi kiemelkedőt nem nyújt, inkább csak egyszeri mozizásra való.

Galéria (21)

Charlize Theron

Videók (4)

 

A görög mitológia az Andromache névvel a trójai Hektór herceg feleségét is jelöli.

(Artemisia )
 

Maradtak fenn olyan ókori ábrázolások, melyek az amazon harcos Andromache és Héraklész párharcát örökítik meg.

(Artemisia )
 

A film nem határozza meg pontosan Andy korát, de a képregényből kiderül, hogy 6732 éves. Ez azt jelenti, hogy idősebb a szkíta és ókori görög kultúrától is, melyek kb. 3000 évre nyúlnak vissza.

(Artemisia )
 

Andy teljes neve Andromache of Scythia/ Szkíta Andromaké. A szkíták Szibériából érkező ősi nép voltak, művészeti ábrázolásaik gyakori témája volt a női harcoscsoportok. A régészek szerint ábrázolásaik inspirálhatták az amazonokat.

(Artemisia )
 

Az Andy karakterét ihlető Andomache a mitológia szerint az Amazonok királynője volt.

(Artemisia )
 

Greg Rucka a saját képregényét alakította át forgatókönyvvé.

(Artemisia )
 

A megfilmesítési jogokat a Skydance Media vásorolta meg elsőként. A Netflix 2019-ben csatlakozott a projekthez, és megfelezte a 70 millió dolláros költségvetést a Skydance-szel, cserébe a nemzetközi terjesztési jogokért.

(Artemisia )
 

A második film, melyben Charlize Theron halhatatlant alakít a 2008-as Hancock után.

(Artemisia )
 

2017-ben minisorozat készült is készült a képregény alapján.

(Artemisia )
 
A halhatatlan gárda nem egy rossz film, semmivel sem gyengébb, mint a nyolcvanas évek közepes akciófilmjei, amik a korabeli sablonok kimaxolásáról szóltak és mégis nosztalgiával emlékezünk rájuk. több»
 
A halhatatlan gárda tehát azon filmek közé tartoznak, amelyeket két dráma között kitöltik az üres teret, nem hagynak maguk után bonyolult érzéseket, csak valami tompa elégedettséget, hogy a világ, lám, mégis helyrerázható. több»