Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
31
Szereplők
7
Vélemények
21
Képek
4
Videók
 
kodin1   2020. 07. 24.

legújabb vélemény

Fuh, gyerekek, na ez a legjobb, legütősebb akciófilm, amit az utóbbi években láttam. Zseniális és egy szusszanásnyi időt sem hagy. Csakis jókat tudok mondani róla, de ami a legfontosabb, hogy mindenképpen érdemes megnézni!

 
Artemisia   2020. 07. 17.

Halhatatlanság

:::A HOZZÁSZÓLÁS CSELEKMÉNYLEÍRÁST TARTALMAZHAT::: A Gárda. 4 ember, akik évszázadok óta járják a világot, és a történelem összes háborúját végigharcolták. A vezérük, Andy ősöreg, több ezer éves lehet. Alkalmazkodtak a modern kor kihívásaihoz, a túlélésre játszanak, és igyekeznek rejtve maradni. Alapvetően zsoldos csapatként működnek, de soha nem fogadnak el kétszer ugyanattól megbízatást. De amikor Copley Szudánba hívja őket elrabolt gyerekek kiszabadítására, kivételt tesznek. Andy rossz érzései beigazolódnak, és csapdába sétálnak. Copley ugyanis régóta figyelte őket, és összedolgozik Merrickkel, egy gyógyszeripari mamutcég fejével, aki kutatási célokra akarja felhasználni a Halhatatlanokat. Időközben pedig több mint 200 év után újabb Halhatatlan tűnik fel. Nile az afgán frontvonalon halálos sebet kap, azonban nemcsak, hogy túl éli, hanem órákon belül nyoma sincs a sérülésének. Mielőtt mások találnának rá, Andy elmegy érte, hogy ő is csatlakozhasson a Gárdához. Az immár 5 főre duzzadt csapat pedig együtt néz szembe a modern kori boszorkányüldözéssel. A film az akcióközpontúsága mellett bővelkedik az érzelmekben, valamint rengeteg erkölcsi és morális tanulsággal is szolgál. Mély személyiséggel rendelkezik mindegyik Halhatatlan, és hű lélekrajzzal is szolgál, bár kissé visszatetszőnek tűnik a drámai vonal, és az átlag nézőnek elsőre érthetetlen, hogy a karakterek miért álmodo... több»


 
hp   2020. 07. 14.

Alapvetően kellemes meglepetést okozott a film, az előzetes alapján nem voltam benne biztos, hogy megugorja majd a lécet, de abszolút korrekt képregény adaptáció lett, amibe azért férni némi dráma is. Charlize Theron csuklóból hozta a karaktert, kimondottan jól áll neki az akció. Apropó akció, abból végképp nem volt hiány, hogy ha valami laza kikapcsolódásra vágysz, és már unod a Marvel és DC-adaptációit, akkor nem fogsz mellélőni vele.

 
stevepisti   2020. 07. 12.

Halhatatlan?

Értem én,hogy egy ilyen drámaibb vonalat akartak ezzel megfogni, megmutatni,de akkor legyen drámai, mert nekem úgy tünt ,hogy nem igazán találta meg a stilusát. Az akció jelenetek tettszettek, a karakterek is jók voltak, sokkal többet ki lehetett volna hozni ebből az ötletből! Nyitva hagyták a sztorit, hátha a folytatásban többet láthatunk.

 
Pumpu   2020. 07. 05.

Charlize Theron remek színésznő, most is remekül alakított, mégsem vagyok maradéktalanul elégedett a filmmel. Unalmas és nehézkes volt, mintha csak kényszerből forgatták volna. Az akciójelenetek is erőltetettek voltak. Részemről a nem ajánlom kategóriába esik.

 
hansi13   2020. 07. 16.

Nagyon kíváncsi voltam, hogy mi ez a hatalmas hype a film körül, és szerintem valóban túl van lihegve egy kicsit az egész. Ez persze nem jelenti azt, hogy A halhatatlan gárda ne lenne jó film, mindenesetre nálam ez a sztori, ezekkel a karakterekkel nem igazán lépte át az egyszernézhető kategóriát.

 
Sziszi   2020. 07. 03.

Biztos vagyok benne, hogy A halhatatlan gárdának lesz egy erős rajongótábora, de az is bizonyos, hogy a süllyesztőben végzi majd. Nem rossz film, de semmi kiemelkedőt nem nyújt, inkább csak egyszeri mozizásra való.

Charlize Theron
 

A görög mitológia az Andromache névvel a trójai Hektór herceg feleségét is jelöli.

(Artemisia )
 

Maradtak fenn olyan ókori ábrázolások, melyek az amazon harcos Andromache és Héraklész párharcát örökítik meg.

(Artemisia )
 

A film nem határozza meg pontosan Andy korát, de a képregényből kiderül, hogy 6732 éves. Ez azt jelenti, hogy idősebb a szkíta és ókori görög kultúrától is, melyek kb. 3000 évre nyúlnak vissza.

(Artemisia )
 

Andy teljes neve Andromache of Scythia/ Szkíta Andromaké. A szkíták Szibériából érkező ősi nép voltak, művészeti ábrázolásaik gyakori témája volt a női harcoscsoportok. A régészek szerint ábrázolásaik inspirálhatták az amazonokat.

(Artemisia )
 

Az Andy karakterét ihlető Andomache a mitológia szerint az Amazonok királynője volt.

(Artemisia )
 

Greg Rucka a saját képregényét alakította át forgatókönyvvé.

(Artemisia )
 

A megfilmesítési jogokat a Skydance Media vásorolta meg elsőként. A Netflix 2019-ben csatlakozott a projekthez, és megfelezte a 70 millió dolláros költségvetést a Skydance-szel, cserébe a nemzetközi terjesztési jogokért.

(Artemisia )
 

A második film, melyben Charlize Theron halhatatlant alakít a 2008-as Hancock után.

(Artemisia )
 

2017-ben minisorozat készült is készült a képregény alapján.

(Artemisia )
 
A halhatatlan gárda nem egy rossz film, semmivel sem gyengébb, mint a nyolcvanas évek közepes akciófilmjei, amik a korabeli sablonok kimaxolásáról szóltak és mégis nosztalgiával emlékezünk rájuk. több»
 
A halhatatlan gárda tehát azon filmek közé tartoznak, amelyeket két dráma között kitöltik az üres teret, nem hagynak maguk után bonyolult érzéseket, csak valami tompa elégedettséget, hogy a világ, lám, mégis helyrerázható. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.