Játssz egy 80 cm képátlójú Hyundai okostvéért! Login  
58%

A halhatatlan gárda (2020)

The Old Guard
Filmadatlap
 
31
Szereplők
9
Vélemények
21
Képek
4
Videók

Galéria (21)

Charlize Theron

Videók (4)

 
s76zoolee   2021. 07. 26.

legújabb vélemény

0
Középosztály...

Pár színészre kíváncsi voltam, ezért esett a választásom a tegnap estét illetően erre a filmre. A film első harmadában feszülten vártam, hogy láthatok-e bármi újat, de itt még csak a színtiszta, klasszikus klisés tömegakciófilmet láttam, a szuper képességű akcióhősökkel együtt is, és nagyon féltem, hogy végig ez vár rám. Aztán lassan, szépen elindult a filmben egy olyan történet, ami végre megkülönböztette az uniform "Szürke 50 árnyalatától". A közepétől már kezdtem élvezni a filmet, és bár itt is voltak klisék, szerencsére akadt bőven velős mondanivalója is. Charlize Theron végtelen szexiségéből nem sokat kapunk, most éppen jókora tököket növesztett, hogy hozza a badasst, de teljesen szerethető marad. Kiki Layne cuki volt, Harry Melling pedig az átlagosnál is idétlenebbül nézett ki. Akinek a szereplése még értékelhető volt, az Matthias Schoenaerts. A nagyon ügyesen terjeszkedő LBTQ szerelmi szál erőltetése számomra túltolt volt, de ehhez sajnos hozzá kell szokni, mert ha kell, ha nem, le fogják nyomni a torkunkon. No comment. A történetre nem tudok túl sok pontot összevakarni, de a mondanivaló átbillenti a zs kategórián a filmet egy kellemes középosztály minősítésbe. Nézhető.

 
Artemisia   2020. 07. 17.

4
Halhatatlanság

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A Gárda. 4 ember, akik évszázadok óta járják a világot, és a történelem összes háborúját végigharcolták. A vezérük, Andy ősöreg, több ezer éves lehet. Alkalmazkodtak a modern kor kihívásaihoz, a túlélésre játszanak, és igyekeznek rejtve maradni. Al... teljes kritika»

 
hp   2020. 07. 14.

0

Alapvetően kellemes meglepetést okozott a film, az előzetes alapján nem voltam benne biztos, hogy megugorja majd a lécet, de abszolút korrekt képregény adaptáció lett, amibe azért férni némi dráma is. Charlize Theron csuklóból hozta a karaktert, kimo... több»

 
signroll   2020. 07. 24.

1

Fuh, gyerekek, na ez a legjobb, legütősebb akciófilm, amit az utóbbi években láttam. Zseniális és egy szusszanásnyi időt sem hagy. Csakis jókat tudok mondani róla, de ami a legfontosabb, hogy mindenképpen érdemes megnézni!

 
stevepisti   2020. 07. 12.

0
Halhatatlan?

Értem én,hogy egy ilyen drámaibb vonalat akartak ezzel megfogni, megmutatni,de akkor legyen drámai, mert nekem úgy tünt ,hogy nem igazán találta meg a stilusát. Az akció jelenetek tettszettek, a karakterek is jók voltak, sokkal többet ki lehetett volna hozni ebből az ötletből! Nyitva hagyták a sztorit, hátha a folytatásban többet láthatunk.

 
Zoltán384279   2021. 05. 17.

0

Végre nem egy tipikus szuperhősfilm. Nincsenek idétlen ruhák, maszkok... 5 ember, aki tényleg egy szuperképesség birtokosa. És jól használják. Persze sok a klisé benne, de már vagy 20 éve nem láttam olyan filmet, amiben nincs. Egy elmebeteg gazdag ma... több»

 
Berci   2020. 07. 16.

0

Nagyon kíváncsi voltam, hogy mi ez a hatalmas hype a film körül, és szerintem valóban túl van lihegve egy kicsit az egész. Ez persze nem jelenti azt, hogy A halhatatlan gárda ne lenne jó film, mindenesetre nálam ez a sztori, ezekkel a karakterekkel nem igazán lépte át az egyszernézhető kategóriát.

 

A görög mitológia az Andromache névvel a trójai Hektór herceg feleségét is jelöli.

(Artemisia )
 

Maradtak fenn olyan ókori ábrázolások, melyek az amazon harcos Andromache és Héraklész párharcát örökítik meg.

(Artemisia )
 

A film nem határozza meg pontosan Andy korát, de a képregényből kiderül, hogy 6732 éves. Ez azt jelenti, hogy idősebb a szkíta és ókori görög kultúrától is, melyek kb. 3000 évre nyúlnak vissza.

(Artemisia )
 

Andy teljes neve Andromache of Scythia/ Szkíta Andromaké. A szkíták Szibériából érkező ősi nép voltak, művészeti ábrázolásaik gyakori témája volt a női harcoscsoportok. A régészek szerint ábrázolásaik inspirálhatták az amazonokat.

(Artemisia )
 

Az Andy karakterét ihlető Andomache a mitológia szerint az Amazonok királynője volt.

(Artemisia )
 
A halhatatlan gárda tehát azon filmek közé tartoznak, amelyeket két dráma között kitöltik az üres teret, nem hagynak maguk után bonyolult érzéseket, csak valami tompa elégedettséget, hogy a világ, lám, mégis helyrerázható. több»