2020.07.17 20:01 Artemisia Olvasottság: 423x
5

Halhatatlanság

:::A HOZZÁSZÓLÁS CSELEKMÉNYLEÍRÁST TARTALMAZHAT:::

A Gárda. 4 ember, akik évszázadok óta járják a világot, és a történelem összes háborúját végigharcolták. A vezérük, Andy ősöreg, több ezer éves lehet. Alkalmazkodtak a modern kor kihívásaihoz, a túlélésre játszanak, és igyekeznek rejtve maradni. Alapvetően zsoldos csapatként működnek, de soha nem fogadnak el kétszer ugyanattól megbízatást. De amikor Copley Szudánba hívja őket elrabolt gyerekek kiszabadítására, kivételt tesznek.

Halhatatlanság

Andy rossz érzései beigazolódnak, és csapdába sétálnak. Copley ugyanis régóta figyelte őket, és összedolgozik Merrickkel, egy gyógyszeripari mamutcég fejével, aki kutatási célokra akarja felhasználni a Halhatatlanokat. Időközben pedig több mint 200 év után újabb Halhatatlan tűnik fel. Nile az afgán frontvonalon halálos sebet kap, azonban nemcsak, hogy túl éli, hanem órákon belül nyoma sincs a sérülésének. Mielőtt mások találnának rá, Andy elmegy érte, hogy ő is csatlakozhasson a Gárdához. Az immár 5 főre duzzadt csapat pedig együtt néz szembe a modern kori boszorkányüldözéssel.

A film az akcióközpontúsága mellett bővelkedik az érzelmekben, valamint rengeteg erkölcsi és morális tanulsággal is szolgál. Mély személyiséggel rendelkezik mindegyik Halhatatlan, és hű lélekrajzzal is szolgál, bár kissé visszatetszőnek tűnik a drámai vonal, és az átlag nézőnek elsőre érthetetlen, hogy a karakterek miért álmodoznak a halandóságról, mikor a pörgős akciójelenetek éppen azt demonstrálják, hogy milyen mámorító sebezhetetlennek lenni, és milyen jól tud jönni a szorult helyzetekben.

És mégis, Nile kiborul azon, hogy nem halt bele abba, hogy elvágták a torkát, és büntetésnek veszi, hogy örökké élhet. De természetes emberi reakció a magánytól és szeretteink elvesztésétől való félelem, így végül is hitelesebbé teszik a történetet az efféle kisebb ellentmondások. Viszont kicsit megejtő, hogy több száz éves harci tapasztalattal rendelkező Halhatatlanok, mégis milyen esetlenek lőfegyverek nélkül, vagy, hogy nem elég erősek ahhoz, hogy egy egyszerű szíjat széttépjenek, és megszökjenek a laborból. A kisebb gikszereket feledteti az, ahogyan a fináléban szépen összefonja a drámai elemeket az akcióval, és egy igazán látványos, fordulatos és egyben megindító jelenetsor bontakozik ki, ahogy Nile felismeri, hogy a Gárdához tartozik, és visszamegy, hogy teljesítse a kötelességét, amit a sors jelölt ki számára.

A Halhatatlanok eredetéről elég keveset mond, de nagyon tetszett az a misztikus légkör, amit azzal teremtettek, hogy a dolgok nagy részét homályban hagyták, és inkább csak sejttették. Viszont az, amit elárultak róluk, szintén egészen megható. Kiderül, hogy az évszázadok során többen is voltak, de néhány társukat elvesztették, ugyanis bizonyos idő letelte után a regenerálódási képesség gyengül, végül pedig meghalnak. És úgy tűnik, hogy mindig akkor bukkan fel új tag, amikor a legidősebb elkezd halhatatlanná válni.

A színészi játékokra nem lehet panasz, Charlize Theron már megint észbontó volt, és a többi színész is jól hozta a karakterét.

akció | fantasy

Halhatatlannak lenni nem is olyan egyszerű, s ha valaki elég hosszú ideig él, könnyen lehet, hogy szembesül vele, hogy az örök élet sokkal rosszabb a halálnál. Andy (Charlize... több»

5