Közösség

Vélemény:

 

68 A szellemlovas

(2007)

Nem a Mikulás taszította le az ördögöket.

 
Lipót Testvér   2023.11.08 16:25
2

Merthogy itt ezt állították. Szent Miklós tallérokat osztogatott az embereknek, ma meg egy téli sipkás dagadékot tisztelhetünk benne. Az ördögök elzavarója, a Harcos Angyal nem más volt, mint Szent Mihály. (Nem tudom, ez csak fordítási hiba volt, vagy az író/rendező volt–e hanyag.)
Amúgy a film nem volt annyira rossz. A látvány lehetett volna jobb, a zene felejthető, ahogyan a legtöbb karakter is. A motoros gyerek (avagy pontosabban szólva: Lovas) nagyon jó karakter. Az Ördög, Mephisto jó volt. De az apa, a nő, Blackheart, a szökött ördögök... Ők már nem olyan kidolgozottak.
Igazából az öreg Lovason és az ifjú Lovason kívül egy pozitív szereplő sem számított semmit, csak a film elején. És ez volt a legnagyobb gondom a nővel, hogy semmit sem csinált, amit meg igen, azt nem szándékosan.
Nekem eleinte, amikor először megnéztem, nem igazán tetszett, de egy év múlva újra láttam, akkor pedig nézhető volt. Szerintem valahol három és négy csillag között található (az ötből), de, mivel ott volt az a „Szent Miklós”-baki, inkább három.