78% 51 szavazat
A hölgy egy kissé bogaras

A hölgy egy kissé bogaras

A hölgy egy kissé bogaras
Filmadatlap
4
Vélemények (4)
15
Szereplők (15)
6
Képek (6)
1
Videók (1)
1
Érdekességek (1)
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

Bimbi, azaz Takács Klára munkanélküli. Albérletben lakik, és fogalma sincs arról, miből fog élni, miből fogja a számláit kifizetni. De szerencséjére az előző albérlő, akinek volt egy ajánlólevele a Tormássy művek igazgatójához, időközben bolondokházába került. Így aztán a "felhasználatlan" ajánlólevéllel jelentkezhet munkára. Mivel a levélben az áll, hogy a "hölgy egy kissé bogaras" állást nem kap, de elszegődhet a vezérigazgató fiához gépírókisasszonynak.

Rendező: Ákos Ráthonyi
Forgatókönyvíró: Aszlányi Károly
Ország: Magyarország
Premier (HU): 1938.10.11.
 
2019.10.06 DóRi

legújabb vélemény

Nagyon szeretem a régi magyar vígjátékokat, ez is az egyik nagy kedvencem. Tolnai Klári még nagyon fiatal volt, Gobbi Hilda is. Mindkét díva jó volt ebben a korai szerepében.

0
 
2017.12.17 Berto49

Teljesen amerikai sémára épülő film, jól látszódik, hogy Ráthonyi többek között ott is tanulta a filmkészítést. Kimaradt belőle a korabeli magyar vígjátékok tréfamestere, Kabos Gyula, de jól helyettesítette Mály Gerő, Tolnay Klári és Ráday Imre remek... Több

0
 
2016.04.28 Cordelia Bennett

Félreértések, előítéletek... De ha elég okos az ember, abból is előnyt kovácsolhat, ha bolondnak nézik. :) Baromfi-vadászati alapmű!

0
 
2015.12.12 Guszti

Hát, hogy őszinte legyek nekem valahogy mindig nehéz volt megértenem, hogy mit kedvelnek annyira Tolnai Klári küllemén. Voltak jó szereplései. De valahogy nehezen tudok elvonatkoztatni a hatalmas állától....nem volt egy túl szexi lány.

0
 

A film forgatókönyvét a tragikus balesetben fiatalon elhunyt Aszlányi Károly (1908-1938), a tehetséges humorista írta. A rendezője, Ráthonyi Ákos a főszerepet akkori feleségére, Tolnay Klárira bízta.Szerző: Berto49

#1