85% 54 szavazat
Pesti mese

Pesti mese

Pesti mese
Filmadatlap
3
Vélemények (3)
15
Szereplők (15)
12
Képek (12)
2
Videók (2)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
1
Cikkek (1)
Fórum
Lejátszás

FILMINFÓ

A lenézett, elnyomott kalaposlány élete egy pillanat alatt megváltozik. Mint a mesében, értesítik, hogy milliomos lett, mivel amerikai rokona - akit nem is ismert - méltóztatott elhunyni. Hogy milyen népszerűvé tud válni egy szegény lány még a vegetáriánus társbérlők előtt is, akik elől dugdosni kell a szobanövényeket? De micsoda erőfeszítésbe kerül, hogy az vegye el feleségül, akit kiszemelt magának, elképesztő.

Rendező: Gaál Béla
Forgatókönyvíró: Vadnay László
Ország: Magyarország
Premier (HU): 1937.05.27. | Filmio (2022.01.27.)

Hol nézheted

Turay Ida
Páger Antal
Turay Ida
Páger Antal
Mály Gerő
Turay Ida
Dobos Anni
Köpeczi Boócz Lajos
Páger Antal
Bilicsi Tivadar
Mezey Mária
Kiss Manyi
Feleki Kamill
Kabos Gyula
 
2017.12.09 Deku

legújabb vélemény

Szerintem végig izgalmas volt és fordulatos is egyben. Nem hagyott unatkozni. Meglehetősen tetszetős lett. Mivel számomra ez a favorit nem is volt kérdés, hogy betalál.

0
 
2017.08.11 petera050

Van ebben a történetben valami nagyon is aktuális, amit még Kabos kellemes és utánozhatatlan humora sem tud elfedni. Szerintem az ilyen társadalmi rétegeket feszegető kérdések egyszerűen örökzöldek. Már csak emiatt is érdemes megnézni a Pesti mesét.

0
 
2017.01.06 ollókéz

Bár nekem egy kicsit fura volt az egész film dramaturgiája, nem az én ízlésemnek való, de ennek ellenére szerintem nagyon szórakoztató. Csak azt sajnálom, hogy ma már nem annyira ismert.

0