Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
86

Hyppolit, a lakáj (1931)

Hyppolit a lakáj
Filmadatlap
 
26
Szereplők
18
Vélemények
13
Képek
1
Videók
 
Deku   2017. 07. 10.

Nagyon nem szoktam szeretni a magyar filmeket de ez az alkotás fenomenális. Ez az első kifejezés ami eszembe jut. Az egész családnak remek kikapcsolódást tud adni.

 
Berto49   2017. 06. 30.

Teljesen új filmet láttam! Most volt alkalmam megnézni a 2010-ben felújított, tökéletes minőségű 1931-ben készített filmet. Minden elismerésem a restaurálást végző szakembereknek, sehol egy karc, tökéletes kép- és hangminőség. A filmet nyugodt szívvel nevezhetem verbális poén-bomba sorozatnak, a legfőbb bombavető pedig a régi magyar vígjátékok legfőbb mestere: Kabos Gyula. Alakítása utánozhatatlan, de a többi szereplő is kitett magáért, Csortos Gyula Hyppolitként maradandót alkotott. Habkönnyű történet, de nem is az a lényeg, hanem egy kis koppintás a felkapaszkodott újgazdagok orrára. Jól mutatja a téma jelenkori aktualitását, hogy számos újrafeldolgozása született: színdarab, Játékszín, 1984, Hyppolit: film remake 1999.


 
citizenfour99   2016. 03. 10.

Szórakoztató film, nekem tetszett.

 
sabnock666   2019. 03. 25.

Csortos és Gózon kortalan zseniális játéka ma is megnevettet. A korai filmgyártás egyik alappillére. A poénok ma is aktuálisak.

 
hackerjulcsi   2018. 03. 18.

A magyar film vezető műfajában egy igazán kiemelkedő darab ez a film. Mindenki ismeri és többnyire mindenki szereti. Hatalmas színészi játék és korszakalkotó technika. Ajánlom.

 
Nem véletlen, hogy a 30-as években készült alkotásokból ez lett a klasszikus, dacára annak, hogy alapvetően egy könnyű kis vígjáték, mégis benne van minden, ami az életben fontos, a szerelem, a munka szeretete, a család szentsége, a nagyravágyás, és a hétköznapi boldogság, amit olyan nehéz megtalálni. Megunhatatlan!

9/10 több»
 

Első olyan magyar film, amelyből színdarab készült. 1984-ben, a Játékszínben mutatták be, Benedek Miklós, Szacsvay László és Molnár Piroska főszereplésével.

(Berto49 )
 

Mimit, a tingli-tangli énekes- és táncosnőt Erdélyi Mici (akkoriban Ráday Imre felesége volt) játszotta. Ma már nagyon mulatságos a korszak dizőzeinek mozgása a dal előadása közben, de a rövid táncjelenet meggyőzően bizonyítja, hogy tudott táncolni.

(Berto49 )
 

Ez volt a második magyar hangosfilm.

(Berto49 )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.