Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
79%

Batman visszatér (1992)

Batman Returns
Filmadatlap
 
31
Szereplők
20
Vélemények
15
Képek
2
Videók

Galéria (15)

Michael Keaton

Videók (2)

 
Piczil Zsolt   2023. 05. 12.

legújabb vélemény

1
A Batman 30 év távlatából megkopott a Marvel konkurenciájaként?

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Szerintem nem. Újranézve a filmet meg kell állapítsam, sokkal képregényesebb, mint a modern társai. Érdekes, mert '92-ben én arra vágytam, hogy reálisabb szuperhősfilmet lássak. Most meg a Marvel hegemóniában azt érzem, mennyivel felértékelődik bennem ez a comic hangulatú film. Egyébként nekem nagyon tetszett, hogy modernizálták a Vasember páncélzatát, Pókember organikus hálóvetőjét, de nicsak, 15 évvel azelőtt már lecserélték Denevérember szürke pizsamáját páncélra! Illetve Batman öl! Pedig ez az egyik legnagyobb törvénye, hogy nem öl embert. Ebben a filmben mégis egy egész dinamitköteget dug az egyik bohócgengszter nadrágjába, átlöki a korláton, aztán BUMmm! Szóval, ahogy egyre reálisabb képregény filmeket látok, úgy gondolok egyre erősebb nosztalgiával erre régi képregényfilmre. Amúgy elismerve a Marvel mostani mindenhatóságát, ez az apró nosztalgikus érzés, ami még fenntartja a régi DC filmeket.

 
Ildikó Bacskai   2020. 11. 03.

2

A Batman filmek közül nekem egyértelműen ez a kedvencem, ez pedig Michelle Pfeiffernek köszönhető elsősorban (másodsorban pedig Danny DeVitonak), annyira zseniális a rendezése, a zenék, szinte ezerszer néztem meg gyerekként és felnőttként is. Szerint... több»

 
Deku   2017. 07. 25.

1

Michael Keaton szerintem az egyik legjobb Batman karakterek közül, hiteles és teljesen átéli szerepét. Ezt a filmet bárkinek tudom ajánlani aki rajongója a témának mert hihetetlen módon el lett találva. Egy jó kis téli estére fantasztikusat tud produkálni ami biztosan sokak kedvence lehet.

 
Sabnock Sanatory   2020. 03. 16.

0

Pfeiffer egy jó kis Nő,így nagy betűvel.Ja,és persze jó színésznő....Rajongója vagyok.A filmről: -Keaton nem alkalmas Batman szerepére,Walken viszont zseniális.A mozi elég jó.De sokkal több nem jut eszembe!

 
Thibo84   2019. 02. 25.

0

Hozza az elvárt szintet amit az első részben kaptunk, talán még túl is szárnyalta azt. Ráadásul Jack Nicholson Jokere után, újabb nagy neveket sikerült leszerződtetni Batman ellen lábasainak a szerepére.

 
stewie_griffin_2005   2022. 03. 03.

1

Jobban tetszett, mint az első rész. A főgonoszban az tetszett, hogy vicces volt (ez már az első részben is igaz volt Jokerre), Danny DeVito jó választás volt Pingvinnek. Látványban persze mai szemmel kissé vicces, de akkor nagy szám lehetett. DeVitón... több»

 
Filmdoki   2018. 07. 24.

1
Egy méltó folytatás

1992-ben Batman visszatért a mozivászonra. Burton az előző rész sikere után jóval szabadabb kezet kapott, így ezen a filmen már erőteljesebben érződik sajátos látásmódja, mely egyeseknek bejön, mások viszont egyrészt emiatt szokták kritizálni a filme... teljes kritika»

A film összbevétele 120 000 000 dollár volt (imdb.com).

 

Meryl Streep neve is felmerült Macskanő szerepére, de Tim Burton elvette, mert túl idősnek tartotta a szerephez.

(Thibo84)
 

Amikor Michelle Pfeiffer 2004-ben megtalálta a holmijai között az ostort, amelyet a forgatás során használt, nosztalgiából megpróbált egy ostorjátékot játszani, ám elmondása szerint "kissé berozsdásodott".

(Thibo84)
 

Billy Dee Williams ismét eljátszotta volna Harvey Dentet, mivel a forgatókönyv korai tervezete tartalmazza a szerepet. Ezt a karaktert később Max Shrecknek nevezték el, és Dent összes vonalát neki adták, valamint az összes Két-Arc-elemet eltávolították.

(Thibo84)
 

Annyira ügyeltek a biztonságra, hogy még Kevin Costnertől is megtagadták az engedélyt a díszlet látogatására. A Warner Brothers magánnyomozó céget alkalmazott, amikor Danny DeVito jelmezének néhány képe a bulvárlapokba került.

(Thibo84)
 

A karácsonyi bál utolsó jelenete meglehetősen szimbolikus, mivel ez egy álarcos parti, minden vendég álruhában van. Akik valójában nem viselnek maszkot, Bruce Wayne és Selina Kyle. Ez azt jelenti, hogy valódi személyiségeik Batman és Macskanő és, hogy jelmez nélküli nyilvános megjelenésük csupán álruhát jelent a társadalom számára.

(Thibo84)