Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
82%
Filmadatlap
 
32
Szereplők
15
Vélemények
15
Képek
2
Videók
 
Sabnock Sanatory   2020. 03. 16.

legújabb vélemény

Pfeiffer egy jó kis Nő,így nagy betűvel.Ja,és persze jó színésznő....Rajongója vagyok.A filmről: -Keaton nem alkalmas Batman szerepére,Walken viszont zseniális.A mozi elég jó.De sokkal több nem jut eszembe!

 
Deku   2017. 07. 25.

Michael Keaton szerintem az egyik legjobb Batman karakterek közül, hiteles és teljesen átéli szerepét. Ezt a filmet bárkinek tudom ajánlani aki rajongója a témának mert hihetetlen módon el lett találva. Egy jó kis téli estére fantasztikusat tud produkálni ami biztosan sokak kedvence lehet.


 
Thibo84   2019. 02. 25.

Hozza az elvárt szintet amit az első részben kaptunk, talán még túl is szárnyalta azt. Ráadásul Jack Nicholson Jokere után, újabb nagy neveket sikerült leszerződtetni Batman ellen lábasainak a szerepére.

 
Ms. Akárki   2019. 06. 16.

Nagyon jó. Az egyik legjobb Batman film történet szempontjából. Tökéletes kikapcsolódás az olyan képregényrajongóknak mint én. Macskanő pedig egyszerűen zseniális volt. Imádom mind a mai napig. A látvány is isteni. Érdemes mindenképpen megnézni.

 
Filmdoki   2018. 07. 24.

Egy méltó folytatás

1992-ben Batman visszatért a mozivászonra. Burton az előző rész sikere után jóval szabadabb kezet kapott, így ezen a filmen már erőteljesebben érződik sajátos látásmódja, mely egyeseknek bejön, mások viszont egyrészt emiatt szokták kritizálni a filme... teljes kritika»

 
sipiarpi   2016. 09. 05.

Ebből a filmből leginkább a Macskanő maradt meg emlékeimben. Szerintem nem véletlenül. Nagyszerű színészi játék, a kor nagy neveivel: Keaton, De Vito, Walken és persze Pfeiffer. Keaton denevére nekem bejött. Klasszikusnak mondanám, képregényesebbnek.

 
Vágottszemű   2019. 03. 21.

A színész, aki Batmant játssza, szerintem a legjobb, akit választhattak volna. Beleéli magát a szerepbe és ez meg is látszik a filmen. A története miatt kapott csak 3 csillagot.

Michael Keaton

A film összbevétele 120 000 000 dollár volt (imdb.com).

 

Meryl Streep neve is felmerült Macskanő szerepére, de Tim Burton elvette, mert túl idősnek tartotta a szerephez.

(Thibo84)
 

Amikor Michelle Pfeiffer 2004-ben megtalálta a holmijai között az ostort, amelyet a forgatás során használt, nosztalgiából megpróbált egy ostorjátékot játszani, ám elmondása szerint "kissé berozsdásodott".

(Thibo84)
 

Billy Dee Williams ismét eljátszotta volna Harvey Dentet, mivel a forgatókönyv korai tervezete tartalmazza a szerepet. Ezt a karaktert később Max Shrecknek nevezték el, és Dent összes vonalát neki adták, valamint az összes Két-Arc-elemet eltávolították.

(Thibo84)
 

Annyira ügyeltek a biztonságra, hogy még Kevin Costnertől is megtagadták az engedélyt a díszlet látogatására. A Warner Brothers magánnyomozó céget alkalmazott, amikor Danny DeVito jelmezének néhány képe a bulvárlapokba került.

(Thibo84)
 

A karácsonyi bál utolsó jelenete meglehetősen szimbolikus, mivel ez egy álarcos parti, minden vendég álruhában van. Akik valójában nem viselnek maszkot, Bruce Wayne és Selina Kyle. Ez azt jelenti, hogy valódi személyiségeik Batman és Macskanő és, hogy jelmez nélküli nyilvános megjelenésük csupán álruhát jelent a társadalom számára.

(Thibo84)
 

Danny DeVito napi két órát töltött a sminkszékben. Senki sem láthatta Pingvin sminkjét, a családját is beleértve.

(Thibo84)
 

A hatalmas Gotham City díszleteket mind mobil használatra tervezték, és a filmforgatás napjai között gyakran eltolták őket. Michelle Pfeiffer rutinszerűen minden nap eltévedt.

(Thibo84)
 

Michelle Pfeiffer beismerte, hogy amikor először tanulta az ostor használatát, véletlenül megvágta az edzője arcát, aki teljes úriemberként viselkedett, és folytatta az edzésüket.

(Thibo84)
 

A macskajelmez annyira szoros volt Michelle Pfeiffernek, hogy gyakran nehezen hallotta a saját hangját. Tim Burton szólt neki, hogy halkabban beszéljen, mert gyakran kiáltja a párbeszédét ahelyett, hogy csak mondaná.

(Thibo84)
 

A stábnak nehéz volt összehozni azt a jelenetet, amikor a majom kézbesíti Batman levelét a Pingvinnek. Danny DeVito sminkje nyilvánvalóan megrémítette az állatot.

(Thibo84)
 
A Batman visszatér volt az első olyan film, amin Dolby Digital hangot alkalmaztak. A film olyan sikeres volt bemutatásakor, hogy 3 nap leforgása alatt közel 48 millió dollárt értékben váltottak rá jegyet. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.