Denevérember (1989)

Jack Palance
Jack Palance
Tracey Walter
Michael Keaton

stewie_griffin_2005   2022. 03. 03.

Mai szemmel nézve is összeségében jó film, de azért nem ad akkora élményt. Régen biztos nagyobb szám volt, főleg, mert még nem nagyon voltak képregényfilmek. A film Joker (Jack Nicholson) nélkül nem lett volna az igazi. A története szerintem kicsit vontatott az első felében. A folytatása nekem jobban bejön. 7/10.

Lubi   2019. 10. 03.

a nap véleménye

30 éve a csúcson

Batman karaktere először 1939-ben jelent meg a Detective Comics egyik számában. Kitalálói, Bob Kane és Bill Finger Supermant vették a figura alapjául, de sokkal sötétebbre és realisztikusabbra formálták azt. A történet kiindulópontja szerint a fiatal... teljes kritika»

Deku   2017. 07. 17.

A régen igazi szenzáció volt és hozzá is tartozik a Batman történelemhez. Szerintem eszméletlen jó volt. Ma már lehet, hogy nevetséges de nem ehhez kell mérni.

Ildikó Bacskai   2020. 11. 03.

Batman

Nagyszerű film, és Jack Nicholson is nagyszerű, mint szinte minden alakítása. Nagyon szeretem ezt a filmet a mai napig.

Thibo84   2016. 06. 14.

Hiába Nolan nagy sikerű trilógiája, számomra a Tim Burton féle Batman - A Denevérember és a Batman visszatér a favorit.

rbernadett   2015. 09. 12.

Vicces, egy kicsit szánalmas, de akkor valami új. Akkor még az effektek és az egész elképzelés újszerű volt, éppen ezért mindenki nagyon várta, talán nem is csalódott senki...AKKOR, de így visszanézve már egy kicsit nevetséges.

rainman   2016. 11. 06.

Az első szuperhősös képregényfilm, amit láttam, és meggyőződésem, hogy még ebben a mai dömpingben sem sikerült túlszárnyalni! A mai képregényfilmek között vannak szórakoztató darabok, de a klasszikus Batman nemcsak szórakoztató, hanem igazi legenda! ... több»

Steve Martin és Daniel Stern elutasította Alexander Knox szerepét.

(Thibo84)

A film első vázlatát 1980-ban Tom Mankiewicz, a Superman (1978) társszerzője írta, és elmeséli Batman és Robin eredetének történetét. A gazemberek Joker és Pingvin lettek voltak, és Rupert Thorne, meg Barbara Gordon is megjelentek. A végén Robinnak jelmezben kellett volna megjelennie (hasonlóan a Mindörökké Batmanhez (1995)).

(Thibo84)

Willem Dafoe neve merült fel elsőként Joker szerepére.

(Thibo84)

A múzeumban a gázálarcot kísérő kis levélen a kézírás Tim Burtoné.

(Thibo84)

Eredetileg George Michaelt és Michael Jacksont kérték fel, hogy készítsék el a film zenéjét. Jackson elutasította a felkérést, mert épp turnézott.