Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
90%

Az elveszett frigyláda fosztogatói (1981)

Raiders of the Lost Ark
Filmadatlap
 
30
Szereplők
69
Vélemények
68
Képek
3
Videók
Az elveszett frigyláda fosztogatói
 
elekm90   2020. 11. 25.

legújabb vélemény

0

Egy mérföldkő a kalandfilmek történelmében, nem véletlenül, számos hasonló, ezt imitáló "kincskeresős" alkotás született azóta, de egyik sem sikerült ilyen jól. Harrison Fordot nem tartom egy extra nagy színésznek, de ezek a menő karakterek mindig is jól álltak neki, telitalálat Indiana Jones szerepére.

 
indingo   2019. 12. 28.

0

Szerintem ez egy látványos és sok-sok kalandban gazdag film. Rejtélyek, fejtörők amely megfejtésére csak a legnagyobb koponya képes. A nő kicsit sokat sipítozik.


 
Deku   2017. 07. 10.

0

Harrison Ford egyik leghíresebb alkotása de számomra nem a legjobb. Eléggé kétes érzések voltak bennem a film iránt. Nem a legjobb de hála az égnek nem is a legrosszabb. Karakterek tűrhetőek voltak benne míg a sztori hát az eléggé gyenge. Bár ez az én nézőpontom

 
Mavil   2016. 06. 09.

0

Harrison Ford egyik legjobb alakítása, az Indiana Jones filmek közül ez, valamint a Végzet Temploma a két nagy kedvencem. Ezek valahogy jobbak voltak, mint a később készült, "új" részek.

 
GedyPapa   2017. 03. 09.

0

Mindig is foglalkoztatott a Frigyláda témaköre és Indiana Jones trilógia (a 4. részt nem venném bele a klasszikusokba) pont ezzel kezd. Nagyon jól építkező film, ami tökéletes kalandfilm. Mai viszonylatban a Dan Brown könyvekhez tudnám hasonlítani. F... több»

 
ZeroHero   2015. 05. 12.

0

Akárhány irodalmat, elemzést, kritikát, véleményt olvastam, ez a film már klasszikus, és minden idők legjobb filmjei közé számítja szinte mindenki. Ezredszer is megnézem..

 
Sabnock Sanatory   2018. 12. 19.

0

Ezt a szerepet Spielberg szinte Fordra tervezte úgymond! Szuper akciódús, humoros alkotás....Szépen van koreografálva, és szépek a képsorok is. Nincs megállás, visz magával a film.

Galéria (68)

Harrison Ford
Karen Allen
Harrison Ford
Harrison Ford
Harrison Ford
Paul Freeman
Harrison Ford
Karen Allen

Videók (3)

A film összbevétele 389 925 971 dollár volt (imdb.com).

 

A film szerepel az, 1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című, Steven Jay Schneider által létrehozott listában.

(Norbi)
 

A stáb több tagja is lebetegedett az ételtől.

(HETEDIK )
 

A filmet Tunéziában forgatták.

(HETEDIK )
 

A film büdzséjének húzszorosát hozta vissza.

(HETEDIK )
 

A film egyes jeleneteit az Állítólag című tudományos sorozatban is megvizsgálták.

(HETEDIK )
 

A filmhez 2000 kígyót hozattak Dél Amerikából.

(HETEDIK )
 

A kezdőjelenetet tízszer kellett megismételni.

(HETEDIK )
 

George Lucas a kutyáját Indiana-nak nevezte.

(Bob)
 

A Rotten Tomatoes oldalán 94%-os értékelést kapott 71 kritika alapján.

(Bogi87)
 

1981-ben a legtöbb bevételt hozó film volt.

(mamiéstöti2)
 
Az eddigi információk alapján, Az elveszett frigyláda fosztogatói, már így is 1981 egyik, ha nem a legjobb filmje státuszban álldogál, de az utolsó erényének köszönhetően lett igazi klasszikus. Ez az erény pedig nem más, mint a rendezés, aminek köszönhetően, a film (mindhárom) olyan jeleneteket tartalmaz, amelyek a popkultúra mérföldköveivé váltak. több»