Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
30
Szereplők
69
Vélemények
20
Képek
3
Videók
Az elveszett frigyláda fosztogatói
 
Timike   2020. 09. 22.

legújabb vélemény

Többször nézhető, látványos film egy még jóképű Harrison Forddal. A történet végig elég tempós volt, nem unatkozott a néző.

 
indingo   2019. 12. 28.

Szerintem ez egy látványos és sok-sok kalandban gazdag film. Rejtélyek, fejtörők amely megfejtésére csak a legnagyobb koponya képes. A nő kicsit sokat sipítozik.


 
Deku   2017. 07. 10.

Harrison Ford egyik leghíresebb alkotása de számomra nem a legjobb. Eléggé kétes érzések voltak bennem a film iránt. Nem a legjobb de hála az égnek nem is a legrosszabb. Karakterek tűrhetőek voltak benne míg a sztori hát az eléggé gyenge. Bár ez az én nézőpontom

 
Mavil   2016. 06. 09.

Harrison Ford egyik legjobb alakítása, az Indiana Jones filmek közül ez, valamint a Végzet Temploma a két nagy kedvencem. Ezek valahogy jobbak voltak, mint a később készült, "új" részek.

 
GedyPapa   2017. 03. 09.

Mindig is foglalkoztatott a Frigyláda témaköre és Indiana Jones trilógia (a 4. részt nem venném bele a klasszikusokba) pont ezzel kezd. Nagyon jól építkező film, ami tökéletes kalandfilm. Mai viszonylatban a Dan Brown könyvekhez tudnám hasonlítani. F... több»

 
Nagy Gábor   2020. 01. 17.

A kalandfilmek legjobbja, a mai napig zseniális és persze megunhatatlan. Mindehhez kellett egy kultikus főhős, egy jó történet és remek látványvilág. A humora és az akciók is fantasztikusak. Örökzöld film.

 
ZeroHero   2015. 05. 12.

Akárhány irodalmat, elemzést, kritikát, véleményt olvastam, ez a film már klasszikus, és minden idők legjobb filmjei közé számítja szinte mindenki. Ezredszer is megnézem..

Harrison Ford
Karen Allen
Harrison Ford
Harrison Ford
Harrison Ford
Paul Freeman
Harrison Ford
Karen Allen

A film összbevétele 389 925 971 dollár volt (imdb.com).

 

A film szerepel az, 1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című, Steven Jay Schneider által létrehozott listában.

(Norbi)
 

A stáb több tagja is lebetegedett az ételtől.

(HETEDIK )
 

A filmet Tunéziában forgatták.

(HETEDIK )
 

A film büdzséjének húzszorosát hozta vissza.

(HETEDIK )
 

A film egyes jeleneteit az Állítólag című tudományos sorozatban is megvizsgálták.

(HETEDIK )
 

A filmhez 2000 kígyót hozattak Dél Amerikából.

(HETEDIK )
 

A kezdőjelenetet tízszer kellett megismételni.

(HETEDIK )
 

George Lucas a kutyáját Indiana-nak nevezte.

(Bob)
 

A Rotten Tomatoes oldalán 94%-os értékelést kapott 71 kritika alapján.

(Bogi87)
 

1981-ben a legtöbb bevételt hozó film volt.

(mamiéstöti2)
 
Az eddigi információk alapján, Az elveszett frigyláda fosztogatói, már így is 1981 egyik, ha nem a legjobb filmje státuszban álldogál, de az utolsó erényének köszönhetően lett igazi klasszikus. Ez az erény pedig nem más, mint a rendezés, aminek köszönhetően, a film (mindhárom) olyan jeleneteket tartalmaz, amelyek a popkultúra mérföldköveivé váltak.