Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
90%

Az elveszett frigyláda fosztogatói (1981)

Raiders of the Lost Ark
Filmadatlap
 
30
Szereplők
70
Vélemények
69
Képek
5
Videók
Az elveszett frigyláda fosztogatói
 
PadmeAmidala   2021. 04. 30.

legújabb vélemény

1

A kalandfilm kicsit sem a kedvenc műfajom, de ez a film egész jó. A többi közül csak a harmadikat láttam, azzal kb. egy szinten van. 8/10

 
indingo   2019. 12. 28.

0

Szerintem ez egy látványos és sok-sok kalandban gazdag film. Rejtélyek, fejtörők amely megfejtésére csak a legnagyobb koponya képes. A nő kicsit sokat sipítozik.


 
Deku   2017. 07. 10.

0

Harrison Ford egyik leghíresebb alkotása de számomra nem a legjobb. Eléggé kétes érzések voltak bennem a film iránt. Nem a legjobb de hála az égnek nem is a legrosszabb. Karakterek tűrhetőek voltak benne míg a sztori hát az eléggé gyenge. Bár ez az én nézőpontom

 
Mavil   2016. 06. 09.

0

Harrison Ford egyik legjobb alakítása, az Indiana Jones filmek közül ez, valamint a Végzet Temploma a két nagy kedvencem. Ezek valahogy jobbak voltak, mint a később készült, "új" részek.

 
Sabnock Sanatory   2018. 12. 19.

1

Ezt a szerepet Spielberg szinte Fordra tervezte úgymond! Szuper akciódús, humoros alkotás....Szépen van koreografálva, és szépek a képsorok is. Nincs megállás, visz magával a film.

 
GedyPapa   2017. 03. 09.

0

Mindig is foglalkoztatott a Frigyláda témaköre és Indiana Jones trilógia (a 4. részt nem venném bele a klasszikusokba) pont ezzel kezd. Nagyon jól építkező film, ami tökéletes kalandfilm. Mai viszonylatban a Dan Brown könyvekhez tudnám hasonlítani. F... több»

 
Yosihiro   2015. 02. 06.

1

Huu ez az Indiana, amikor láttam a moziban, mekkora csoda volt a film. Ezt nem lehet kihagyni Harrison Ford amúgy is kedvenc szinészeim közé tartozik de ez a kalad és humor együtt a világ tetjére emelte őt. Tehát ha bárhol vetítik ne mulasszátok el! Nagyon JÓ és a folytatások is ...

Galéria (69)

Harrison Ford
Karen Allen
Harrison Ford
Harrison Ford
Harrison Ford
Paul Freeman
Harrison Ford
Karen Allen
Harrison Ford

Videók (5)

A film összbevétele 389 925 971 dollár volt (imdb.com).

 

A film szerepel az, 1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című, Steven Jay Schneider által létrehozott listában.

(Norbi)
 

A stáb több tagja is lebetegedett az ételtől.

(7ETEDIK )
 

A filmet Tunéziában forgatták.

(7ETEDIK )
 

A film büdzséjének húzszorosát hozta vissza.

(7ETEDIK )
 

A film egyes jeleneteit az Állítólag című tudományos sorozatban is megvizsgálták.

(7ETEDIK )
 

A filmhez 2000 kígyót hozattak Dél Amerikából.

(7ETEDIK )
 

A kezdőjelenetet tízszer kellett megismételni.

(7ETEDIK )
 

George Lucas a kutyáját Indiana-nak nevezte.

(Bob)
 

A Rotten Tomatoes oldalán 94%-os értékelést kapott 71 kritika alapján.

(Bogi87)
 

1981-ben a legtöbb bevételt hozó film volt.

(mamiéstöti2)
 
Az eddigi információk alapján, Az elveszett frigyláda fosztogatói, már így is 1981 egyik, ha nem a legjobb filmje státuszban álldogál, de az utolsó erényének köszönhetően lett igazi klasszikus. Ez az erény pedig nem más, mint a rendezés, aminek köszönhetően, a film (mindhárom) olyan jeleneteket tartalmaz, amelyek a popkultúra mérföldköveivé váltak. több»