Játssz karácsonyi ajándékcsomagért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  
90

Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag

(Indiana Jones and the Last Crusade)
 
Sodanth  2015. 10. 07.

Minden eddiginél jobb kalandfilm, messze felülmúlja a másodikat és ráver egy körrel az elsőre is. Lucas visszatért a Harmadik birodalomhoz, elővett egy nagyon ismert mítoszt, a Szent Grált és talán a legjobb kalandfilmes forgatókönyvet hozta össze kollégáival. Ford megint nagyon jó és tökéletes partnere Sean Connery, ők az apa-fia viszony mintapéldánya, fantasztikus erővel vannak a vásznon. Jó volt, hogy az első rész mellékszereplőit is visszahozták, mint Marcus Brody és Sallah és a gonoszok is mind nagyon jók voltak, így Allison Doody és Julian Glover is, de nekem megint csak a pár mondatot kapó mellékszereplő a kedvenc, Michael Byrne náci ezredesének személyében. Az utolsó kereszteslovagban minden a helyén van, pörgős akciók, poénok hada, kis misztikummal, cselszövéssel és még egy Hitleres részre is futotta, külön piros pont Spielbergnek. Nem lehet megkerülni, mindenkinek látni kell, ahogy az előző filmeket is.

 
GedyPapa  2017. 03. 09.

Amit hiányolnék akciófronton azt a párbeszédekkel és a humorral tudja kompenzálni a film. Ez a leginkább családbarát verzió, de mégis zseniális. Sean Connery jelenléte üde színfoltot jelent, hiszen mégiscsak van aki Indianan is fogást tud találni. A szerelmi szál pedig igen csavarosra sikerült, nem gondoltam volna, hogy ez lesz a végkicsengése.

 
mdlg4th  2016. 02. 04.

Ez egy igazán izgalmas és eseménydús eredeti történet. Amire vágyhat az ember. Nagyon tetszett benne, hogy sajátos volt és minden rendben volt vele. Fantasztikus!

 
ZeroHero  2015. 05. 12.

Nekem sokáig ez a rész volt a kedvencem az Indiana Jones-os filmek közül, de most hogy a napokban végignéztem az első 3 filmet, nem igazán tudok dönteni, hogy melyik a jobb. Nálam egál mindegyik.

 
Bthewatcher  2017. 08. 17.

Egy fokkal jobb mint a Frigyládás rész, és ez érezhető a színészeken is. Több mint 30 éves film, de még mindig a kedvenceim között van. Ajánlom mindenkinek!!

Sean Connery
Sean Connery
Smoking Barrels: Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag
A máig tartó szimpátia mindenképpen az első és a harmadik résznek köszönhető, egyiket sem lehet elégszer látni!
A CineMániás: Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag
Összességében, az Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag a tökéletes kalandfilm! Minden megvan benne, amiért az első részt szerettük, csak most még többet kapunk a jóból. Nagyszerű lezárása az eredeti trilógiának, pont az a fajta film, amit mindenkinek látnia kell!
A Cinemániás: Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag
Összességében, az Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag a tökéletes kalandfilm! Minden megvan benne, amiért az első részt szerettük, csak most még többet kapunk a jóból. Nagyszerű lezárása az eredeti trilógiának, pont az a fajta film, amit mindenkinek látnia kell!
 

1989-ben a legtöbb bevételt hozó film volt.

(mamiéstöti2)
 

Sean Connery és Harrison Ford között 12 év van, a filmben pedig apa fia párost játszanak.

(Orosz István)
 

A Szent Grál utáni hajsza Petrában (Jordánia) ér véget, melynek sírtemplomai, természeti környezete, évente több százezer filmturistát vonz.

(gazsika1978)


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.