Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
90%

Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag (1989)

Indiana Jones and the Last Crusade
Filmadatlap
 
32
Szereplők
36
Vélemények
20
Képek
1
Videók
 
NGN   2020. 01. 17.

legújabb vélemény

A trilógia utolsó darabja számomra egyenértékű az elsővel. Sean Connery csak növeli a színvonalat, ami amúgy sem volt alacsony eddig sem. Izgalmas, megunhatatlan, szintén klasszikus epizód. Itt kellett volna megállnia Spielbergéknek.

 
Deku   2017. 07. 10.

Nagyon remek lett ez a film. Harrison Ford és Sean Connery nagyon jól összehangoltak voltak. Szinte kiváló szintet ütött meg és nem éreztem egy percig se az unalom szikráját sem. Nem is gondoltam az elején, hogy ennyire szuper lesz.


 
GedyPapa   2017. 03. 09.

Amit hiányolnék akciófronton azt a párbeszédekkel és a humorral tudja kompenzálni a film. Ez a leginkább családbarát verzió, de mégis zseniális. Sean Connery jelenléte üde színfoltot jelent, hiszen mégiscsak van aki Indianan is fogást tud találni. A ... több»

 
ZeroHero   2015. 05. 12.

Nekem sokáig ez a rész volt a kedvencem az Indiana Jones-os filmek közül, de most hogy a napokban végignéztem az első 3 filmet, nem igazán tudok dönteni, hogy melyik a jobb. Nálam egál mindegyik.

 
Sabnock Sanatory   2019. 04. 04.

Jó mozi... Bár nem rajongok az ide vele még egy részért alkotásokért, de ez az egyik üdítő kivétel. Ford persze itt is hozza a kötelezőt, megvan benne a sok akció és szarkasztikus humor is. Ajánlott film.

 
Ms. Akárki   2019. 08. 12.

Imádom Harryson Ford minden filmjét de talán ezt a leghobban. Szerelem, kaland, rejtélyek, nekem nem is kell több egy remek kikapcsolódáshoz. A zenéje pedig kifejezetten kedvenc.

 
harnas1207   2018. 12. 04.

A legemlékezetesebb Indiana film. Nekem ez már retró, talán gyerekkoromba még élveztem a filmet.

Sean Connery
Sean Connery

A film összbevétele 474 171 806 dollár volt (imdb.com).

 

A filmhez 2000 patkányt hozattak.

(HETEDIK )
 

Spielberg kedvenc filmje a franchise-ban.

(HETEDIK )
 

Ford és Connery első közös filmje.

(HETEDIK )
 

A nácik a valóságban is égettek könyveket.

(HETEDIK )
 

1989-ben a legtöbb bevételt hozó film volt.

(mamiéstöti2)
 

Sean Connery és Harrison Ford között 12 év van, a filmben pedig apa fia párost játszanak.

(Orosz István)
 

A Szent Grál utáni hajsza Petrában (Jordánia) ér véget, melynek sírtemplomai, természeti környezete, évente több százezer filmturistát vonz.

(gazsika1978)
 

Indiana Jones jellegzetes bőrkabátja vadonatúj volt, és a ruhásoknak kellett gondoskodniuk arról, hogy leharcolt, megviselt kinézetűvé váljék.

(kissjanos21)
 

Denholm Elliottnál AIDS-et diagnosztizáltak a forgatás megkezdése előtt és a forgatás bizonyos napjain már nagyon beteg volt.

(rbernadett)
 

Amanda Redmant szóba került Elsa szerepére, azonban visszautasította azt, mert annyira fél a való életben a patkányoktól.

(rbernadett)
 
A máig tartó szimpátia mindenképpen az első és a harmadik résznek köszönhető, egyiket sem lehet elégszer látni! több»
 
Összességében, az Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag a tökéletes kalandfilm! Minden megvan benne, amiért az első részt szerettük, csak most még többet kapunk a jóból. Nagyszerű lezárása az eredeti trilógiának, pont az a fajta film, amit mindenkinek látnia kell! több»
 
Összességében, az Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag a tökéletes kalandfilm! Minden megvan benne, amiért az első részt szerettük, csak most még többet kapunk a jóból. Nagyszerű lezárása az eredeti trilógiának, pont az a fajta film, amit mindenkinek látnia kell! több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.