Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
84%

A Karib-tenger kalózai: A világ végén (2007)

Pirates of the Caribbean: At World's End
Filmadatlap
 
33
Szereplők
40
Vélemények
116
Képek
2
Videók
A Karib-tenger kalózai: A világ végén
 
MP170506   2020. 09. 17.

legújabb vélemény

Ahogy a többi része a sorozatnak, ez is kiváló lett. Nagyon jó a történet, jók a poénok, kiváló a látványvilága és remek színészek játszanak benne. Engem megvett!

 
Deku   2017. 07. 18.

Nekem nagyon tetszett még ez a rész is, itt még tudott szórakoztató és üde lenni a film sorozat eme darabja. A karakterek változatlanul hitelesek és humorosak voltak. Szerettem.


 
Orosz István   2017. 08. 03.

Jobban tetdsett mint a második rész, jobb folytatás lett. De az első részt szerintem semmi nem múlhatja felül. Ink akció dús, mint poénos volt, és a végén is volt csavar.

 
Artemisia   2018. 08. 01.

A film erőssége a látvány, de az káprázatosan pazar. Néhány jelenet, mint pl. az istennő szabadon engedése vagy a hajós csata már műalkotás a műalkotásban, az operatőri munka is abszolút profi, de Davy Jones és a Bolygó Hollandi legénységének maszkj... több»

 
dailyfilmsan   2019. 02. 17.

Imádom az egész szériát, mindet más és más dolog miatt. Ez a film a zenéivel lopta be magát a szívembe azon felül hogy frappáns, vicces és látványos. Tudom sokaknak a zenék ugyan azok és hasonlóak de ebben a filmben tér el legjobban attól az alaptól ... több»

 
NGN   2020. 01. 16.

Zavaros és kusza lezárása a trilógiának. Túl sokat akartak belegyömöszölni, és ez nem tett jót a filmnek. A poénok sem ülnek már úgy mint az első két részben. A látvány rendben van, de körülbelül ennyi a pozitívum sajnos.

 
Sabnock Sanatory   2019. 09. 01.

A maszkok,a díszlet,a látvány első osztályúak mind.Jó a történet,és Johnny Depp megint zseniálisan játsza szerepét.Nekem a zene is nagyon tetszik,úgy alapjában véve jó mozi!

Johnny Depp

A film összbevétele 963 420 425 dollár volt (imdb.com).

 

Bár úgy tervezték, hogy Keith Richards (akiről Depp a karakterét nagyban mintázta) egy cameo erejéig szerepel a Karik-tenger kalózai: A holtak kincsében, ám ez akkor a Rolling Stones turnéja miatt nem valósult meg, s így ebben a filmben kapott szereplési lehetőséget. Ugyanakkor a zenész olyan részeg volt a forgatás alatt, hogy sokszor Gore Verbinskinek kellett támogatnia őt.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A Karib-tenger franchise történetében ebben a filmben láthatjuk először a kalózok egyik legtipikusabb kellékét: a szemkötőt.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A szingapúri díszlet 40 épületet foglalt magába egy óriási medencében.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A filmben van egy utalás a Mad Max harmadik részére: amikor Keira Knightley belép Sao feng fürdőjébe, akkor le kell adni minden fegyverét, akárcsak Mel Gibsonnak a harmadik Mad Max-filmben.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A forgatás megkezdéséig nem volt kész forgatókönyv.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Ennek az egyetlen Karib-tenger résznek a költségvetése felülmúlta a Gyűrűk Ura-trilógia teljes büdzséjét.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A 169 percnyi játékidejével ez minden idők leghosszabb Disney-filmje.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A filmben feltűnő egyik hajó már több filmből is ismerős lehet: Lázadás a Bountyn (1962), Yellowbeard (1983), Moby Dick (1998).

(Bogi87)
 

Willt azzal a karddal döfik a szívén, melyet az előző részben kovácsoltak.

(Bogi87)
 

Gore Verbinski rendző gitárjátéka csendül fel a filmzenében.

(Bogi87)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.