Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
89%

A Karib-tenger kalózai: A Fekete Gyöngy átka (2003)

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl
Filmadatlap
 
32
Szereplők
181
Vélemények
30
Képek
1
Videók
A Karib-tenger kalózai: A Fekete Gyöngy átka
 
Tímea@   2020. 11. 10.

legújabb vélemény

0

Nagyon jó film, tuti nem unalmas.

 
Artemisia   2018. 07. 19.

5

Korszakalkotó, kultikus kalandfilm.


 
Shelby07   2018. 01. 04.

0

Kedvenc filmjeim egyike, szerethető karakterekkel. Johnny Depp által alakított Jack Sparrow egy makacs, pimasz és humoros karakter, egyszerűen nem lehet nem szeretni. Izgalmas és fordulatos film, a legtökéletesebb kalóz film. Egyszerűen az ember úgy ... több»

 
Laca//Ho/rr/oR//   2017. 03. 08.

0

Egyszerűen imádom, az egyik kedvenc filmem. Nagyon jó színészi alakítások, látványos effektek, jó story.

 
Deku   2017. 07. 08.

0

Ez egy igazán elbűvölő, szórakoztató és humoros sorozat első része. Eredeti volt minden tekintetben. Johnny Depp alakítása pedig hihetetlen módon kiemelkedő. Imádtam.

 
HercegPeter   2016. 12. 02.

0

Szeretem a kalandfilmeket és ez alól ez sem kivétel. Nagyszerű színészgárda, és jó a látványvilág. Mindemellett vicces is. Johnny Depp nagyon ráérzett erre a szerepre.

 
Orosz István   2016. 05. 27.

0

Szerintem nagy lelki szegénységgel bír aki nem öt csillagot ad ennek a filmnek, Johnny Depp egyszerűen annyira zseniálisan játsza a laza kalózfigurát, aki még önző is, hogy más színésszel már el sem lehetne képzelni. Annyira egybeolvadt a karakteréve... több»

Galéria (30)

Johnny Depp
Orlando Bloom
Keira Knightley
Orlando Bloom
Johnny Depp
Johnny Depp
Keira Knightley
Johnny Depp
Orlando Bloom
Orlando Bloom
Johnny Depp
Johnny Depp
Keira Knightley
Johnny Depp
Keira Knightley
Keira Knightley
Johnny Depp
Orlando Bloom
Geoffrey Rush

Videók (1)

A film összbevétele 654 264 015 dollár volt (imdb.com).

 

Az első filmet, A Fekete Gyöngy átkát csak 2003-ban vetítették először a mozikba, de Karib-tenger kalózai ennél sokkal régebb óta létezik, mégpedig vidámparki látványosságként Disneylandben.

(Shelby07)
 

Hogy a karibi időjárás hatásait saját bőrén érezze, Johnny Depp több szaunát is felkeresett annak érdekében, hogy hitelesen alakíthassa Jack Sparrow-t.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Az első forgatókönyvet (még az 1990-es években) Steven Spielberg kezébe adták, s ő Bill Murray-t, Steve Martint vagy Robin Williamst képzelte el Jack Sparrow szerepére.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A kalóz szó mellett az alku volt a másik gyakran használt kifejezés a filmben. Összesen 15-ször mondták ki.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A forgatókönyv egy korai változatában Norrington megkérte Elisabeth kezét, ám a hölgy nemet mondott, s emiatt Norrington Barbossához csatlakozik. Ez végül azonban kikerült a végső változatból.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Barbarossa egy valóban létező török kalóz volt, akinek a neve "Vörös-szakált" jelent. A film magyar szinkronos verziójában a név tévesen szerepel Barbarossának (az eredetiben Barbossának nevezik a kalózt)

(ArpiHajdu és Réci)
 

Keira Knightley előtt olyan jelöltek voltak Elizabeth Swann szerepére, mint Jessica Alba, Amanda Bynes és Jaimie Alexander.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film három fontosabb karaktere madarakhoz kapcsolódik: Jack Sparrow (sparrow = veréb); Elizabeth Swann (Swan = hattyú) és Will Turner (egykori híres ornitológus neve).

(ArpiHajdu és Réci)
 

2002. augusztus 10-én a forgatásnak otthont adó stúdióban tűz ütött ki, amelynek következtében 350 ezer dolláros kár keletkezett. Öröm az ürömben viszont, hogy senki nem sérült meg.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Azt a jelenetet, amikor Will Jack Sparrow mozgását utánozza, egy az egyben Orlando Bloom helyszíni improvizációja volt. A színész egészen Jerry Bruckheimerig ment, hogy ez a szcéna benne lehessen a filmben.

(ArpiHajdu és Réci)
 
Bonyolult kalandok kigondolása helyett hagyta lélegezni karaktereit és hogy bámulatos tájai végezzék a világépítést - közben viszont rendkívüli tudatossággal is tartotta a gyeplőt. És ez ha nem is megfejthetetlen csoda, tényleg nagyon nehezen utánozható.

9/10 több»