Advertisement
Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
88%

A Karib-tenger kalózai: A Fekete Gyöngy átka (2003)

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl
Filmadatlap
 
32
Szereplők
178
Vélemények
30
Képek
1
Videók
A Karib-tenger kalózai: A Fekete Gyöngy átka

Galéria (30)

Johnny Depp
Orlando Bloom
Keira Knightley
Orlando Bloom
Johnny Depp
Johnny Depp
Keira Knightley
Johnny Depp
Orlando Bloom
Orlando Bloom
Johnny Depp
Johnny Depp
Keira Knightley
Johnny Depp
Keira Knightley
Keira Knightley
Johnny Depp
Orlando Bloom
Geoffrey Rush

Videók (1)

 
JRD   2022. 03. 11.

legújabb vélemény

2
Deep miatt lett ekkora durr...

Minden idők egyik legjobb kalózfilmje. (Engem annyira nem mozgatott meg még a címe sem, hogy mindegy hányszor áradoztak róla, nem néztem meg. Aztán egy nap a tanítványaim felvetették, hogy nézzük meg. Oké, rendben! - adtam meg magam mély sóhajjal. És végigröhögtem, és imádtam.) De ha a szívemre teszem a kezem, és lefejtem a filmről a látványt és a sztorit, akkor azt kell mondanom, hogy ez a film Deep miatt lett kib*szott jó. A figurát annyira jól elkapta, hogy nem lehetett nem rajongani érte. És a filozofikus rumbölcsességek a szájából megértek vagy egy tucat bögrefeliratot, mémet és blogbejegyzést... Kinghtley (aki tehetséges, de szerintem egy túlértékelt színésznő) nem hagyott bennem mély nyomot. Orlando Bloom karaktere nagyon jó volt, de talán keresgélhettek volna még egy kicsit. (Talán nehezemre esett elvonatkoztatni Legolas figurájától?) Mégis, A Karib-tenger kalózainak minden része kitűnő szórakozás! Többször is megnézhető. A zene sem akármilyen, hiszen sokaknak csendül fel a fülében a kalózok dala is, a szirének éneke... stb. Hogy Deep nélkül milyen lesz A Karib-tenger kalózai? Majd meglátjuk, de nagy reményeket nem fűzök hozzá. De van pár rész, ahol Deep uralja a vásznat, szóval filmre fel, és jó szórakozást!

 
Deku   2017. 07. 08.

3

Ez egy igazán elbűvölő, szórakoztató és humoros sorozat első része. Eredeti volt minden tekintetben. Johnny Depp alakítása pedig hihetetlen módon kiemelkedő. Imádtam.

 
Shelby07   2018. 01. 04.

2

Kedvenc filmjeim egyike, szerethető karakterekkel. Johnny Depp által alakított Jack Sparrow egy makacs, pimasz és humoros karakter, egyszerűen nem lehet nem szeretni. Izgalmas és fordulatos film, a legtökéletesebb kalóz film. Egyszerűen az ember úgy ... több»

 
Yosihiro   2015. 04. 18.

2

Minden idők legjobb kalózos fantasy-ja. Ezen alakításokért és látványért érdemes moziba járni, de az sem baj ha csk dvd van meg afil hiszen többször is olyan izgalmas, látványos és nevtteő mint amikor legelsőnek láttam. Ajánlom mindenkinek aki még nem látta feltétlenül nézze meg! Üdv Yosihiro

 
Orosz István   2016. 05. 27.

1

Szerintem nagy lelki szegénységgel bír aki nem öt csillagot ad ennek a filmnek, Johnny Depp egyszerűen annyira zseniálisan játsza a laza kalózfigurát, aki még önző is, hogy más színésszel már el sem lehetne képzelni. Annyira egybeolvadt a karakteréve... több»

 
Laca//Ho/rr/oR//   2017. 03. 08.

0

Egyszerűen imádom, az egyik kedvenc filmem. Nagyon jó színészi alakítások, látványos effektek, jó story.

 
HercegPeter   2016. 12. 02.

0

Szeretem a kalandfilmeket és ez alól ez sem kivétel. Nagyszerű színészgárda, és jó a látványvilág. Mindemellett vicces is. Johnny Depp nagyon ráérzett erre a szerepre.

A film összbevétele 654 264 015 dollár volt (imdb.com).

 

Az első filmet, A Fekete Gyöngy átkát csak 2003-ban vetítették először a mozikba, de Karib-tenger kalózai ennél sokkal régebb óta létezik, mégpedig vidámparki látványosságként Disneylandben.

(Shelby07)
 

Hogy a karibi időjárás hatásait saját bőrén érezze, Johnny Depp több szaunát is felkeresett annak érdekében, hogy hitelesen alakíthassa Jack Sparrow-t.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Az első forgatókönyvet (még az 1990-es években) Steven Spielberg kezébe adták, s ő Bill Murray-t, Steve Martint vagy Robin Williamst képzelte el Jack Sparrow szerepére.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A kalóz szó mellett az alku volt a másik gyakran használt kifejezés a filmben. Összesen 15-ször mondták ki.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A forgatókönyv egy korai változatában Norrington megkérte Elisabeth kezét, ám a hölgy nemet mondott, s emiatt Norrington Barbossához csatlakozik. Ez végül azonban kikerült a végső változatból.

(ArpiHajdu és Réci)