Játssz egy PlayStation-ért ·  Fórum Login  
89

A Karib-tenger kalózai: A Fekete Gyöngy átka (2003)

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl
Filmadatlap
 
34
Szereplők
180
Vélemények
30
Képek
1
Videók
A Karib-tenger kalózai: A Fekete Gyöngy átka
 
NGN   2020. 01. 16.

legújabb vélemény

Naná, hogy az első rész a legjobb. Itt még tökéletes arányban volt keverve, a humor, a látvány, az akciók és a karakterek sem voltak túltolva. Mai napig hibátlan darab.

 
Shelby07   2018. 01. 04.

Kedvenc filmjeim egyike, szerethető karakterekkel. Johnny Depp által alakított Jack Sparrow egy makacs, pimasz és humoros karakter, egyszerűen nem lehet nem szeretni. Izgalmas és fordulatos film, a legtökéletesebb kalóz film. Egyszerűen az ember úgy érzi, bárcsak ő is ott lehetne akár csak egy napot is. Nagyon jó a film, bárkinek szívesen ajánlom és garantáltan függő lesz. Megunhatatlan!


 
Laca//Ho/rr/oR//   2017. 03. 08.

Egyszerűen imádom, az egyik kedvenc filmem. Nagyon jó színészi alakítások, látványos effektek, jó story.

 
Deku   2017. 07. 08.

Ez egy igazán elbűvölő, szórakoztató és humoros sorozat első része. Eredeti volt minden tekintetben. Johnny Depp alakítása pedig hihetetlen módon kiemelkedő. Imádtam.

 
HercegPeter   2016. 12. 02.

Szeretem a kalandfilmeket és ez alól ez sem kivétel. Nagyszerű színészgárda, és jó a látványvilág. Mindemellett vicces is. Johnny Depp nagyon ráérzett erre a szerepre.

Johnny Depp
Orlando Bloom
Keira Knightley
Orlando Bloom
Johnny Depp
Johnny Depp
Keira Knightley
Johnny Depp
Orlando Bloom
Orlando Bloom
Johnny Depp
Johnny Depp
Keira Knightley
Johnny Depp
Keira Knightley
Keira Knightley
Johnny Depp
Orlando Bloom
Geoffrey Rush
 
Bonyolult kalandok kigondolása helyett hagyta lélegezni karaktereit és hogy bámulatos tájai végezzék a világépítést - közben viszont rendkívüli tudatossággal is tartotta a gyeplőt. És ez ha nem is megfejthetetlen csoda, tényleg nagyon nehezen utánozható.

9/10 több»

A film összbevétele 654 264 015 dollár volt (imdb.com).

 

Az első filmet, A Fekete Gyöngy átkát csak 2003-ban vetítették először a mozikba, de Karib-tenger kalózai ennél sokkal régebb óta létezik, mégpedig vidámparki látványosságként Disneylandben.

(Shelby07 )
 

Hogy a karibi időjárás hatásait saját bőrén érezze, Johnny Depp több szaunát is felkeresett annak érdekében, hogy hitelesen alakíthassa Jack Sparrow-t.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Az első forgatókönyvet (még az 1990-es években) Steven Spielberg kezébe adták, s ő Bill Murray-t, Steve Martint vagy Robin Williamst képzelte el Jack Sparrow szerepére.

(ArpiHajdu és Réci )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.