Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
29
Szereplők
9
Vélemények
13
Képek
1
Videók
 
Norbert93   2018. 09. 02.

Megvan a története és a mélysége is. Nagyszerű film is lehetne, ha nem repülnének helyből 10 métert meg futnának a falon fél percen keresztül stb. Maga a film remek, de ezek a jelenetek még a 70es években is viccesek lettek volna. Aki nem szereti a repülős kínai filmeket az inkább el se kezdje.

 
Miska bácsi   2018. 08. 13.

Többet vártam tőle. Tisztában voltam vele, hogy drótos harccal lesz tele, de még így sem tudtam felkészülni ezekre a küzdő jelenetekre. Túl sok és túl irreális a repkedés nekem, gyakorlatilag plusz munka volt eltávolítani a huzalokat a képről, nem rontott volna a végeredményen, ha benne hagyják. Mindazonáltal vannak látványos jelenetek is, a bambusz(?)erdő nagyon jól nézett ki. A történet nagyon lapos, nem tudta eléggé lekötni le a figyelmem. Egyszer azért nézhető, ezzel a műfajjal is meg kell ismerkedni. Bár ezután óvatosabb leszek a kínai harcművész filmekkel a jövőben.


 
Attila G.   2019. 06. 21.

Igazából kedves kis "történelmi", kosztümös film - bár lehet, hogy furcsa így körülírni ezt a filmet. S valószínűleg megérdemelte az Oscar-díjat a 2001-es gála "Legjobb idegennyelvű film" kategóriájában. Egyértelmű volt, hogy moziban akarom látni. Viszont nekem egy kicsit csalódás volt - például az általam szinte pont 1 évvel korábban látott A császár és a gyilkoshoz képest. Igazából talán az egyetlen emlékem a filmről, hogy a szereplők háztetőről háztetőre való repkedése közben a mozi nézőterén hatalmas nevetés volt - szerintem nem feltétlenül ok nélkül. Pedig a film készítőinek szerintem nem feltétlenül a nevettetés volt a célja, vagy legalábbis nem így. Hát lehet, hogy megnézném újra. Nem tudom.

 
wooderman   2016. 05. 10.

Először azt hittem ez is egy szokásos tömeg gyártott, kardozos, harcolos film,de szerencsére tartogatott meglepetéseket, így azt kell mondanom érdemes volt végig nézni.Lehet nem lesz a kedvencem, de nem rossz! :)

 
bbozsi   2016. 03. 01.

Lírai képek repítenek egy csodálatosan érdekes, misztikus világba. Kell hozzá hangulat, de ha megvan, remekül működik.

Chow Yun-Fat
Zhang Ziyi
Michelle Yeoh

A film összbevétele 213 525 736 dollár volt (imdb.com).

 

A Metacritic oldalán 93/100 pontot kapott 31 kritika alapján.

(Bogi87)
 

A Rotten Tomatoes oldalán 97%-os értékelést kapott 151 kritika alapján.

(Bogi87)
 

Zhang Ziyi a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb feltörekvő színésznek járó díjára.

(mamiéstöti2)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.