Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
85%
Filmadatlap
 
29
Szereplők
74
Vélemények
124
Képek
1
Videók
 
hp   2020. 09. 18.

legújabb vélemény

Izgalmas volt látni annak idején, hogy az akkor még nem túl nagy nevű (nem abban az értelemben, ahogy ma beszélünk róla), de azért láthatóan feltörekvő, remek filmeket készítő Christopher Nolan hogyan kezdi újra az alapoktól a Batman franchise-t, és ... több»

 
rbernadett   2015. 09. 08.

Az első Batman film, ami igazán tetszett. Sokkal többet adott, mint bármelyik korábbi változata és sokkal komolyabban is lehetett venni. Ezzel a résszel végre ez a sorozat is kilépett a nevetséges kategóriából.


 
citizenfour99   2016. 03. 09.

A trilógia nyitódarabja. Abszolút megszeretette velem egy életre Christian Bale-t plusz Batmant!

 
Deku   2017. 07. 17.

Christian Bale szerintem egész jól teljesített mint Batman. Markáns megjelenése nagyon jól ment Batman figurájához. Ezen kívül a történet is stabil volt, nem túl bonyolult.

 
GedyPapa   2017. 03. 09.

Az előző Batman filmeknek nagyon sok olyan részegysége volt, amelyet muszáj kitörölnie az ember agyából ahhoz, hogy pozitívan tudjon hozzákezdeni az új trilógiához. Christian Bale kiválasztása volt a legpozitívabb dolog, ami a sorozattal történhetett... több»

 
Thibo84   2019. 02. 25.

Számomra mindig is Michael Keaton lesz az igazi Batman, de Christian Bale is nagyszerűen alakította mind Bruce Wayen, mint Batman-t, és mint történetileg, mint akció szempontjából nagyon jól fel lett építve, és egy látványos akció filmet kapunk, igaz... több»

 
szaka123   2016. 01. 22.

Első rész a trilógiából. Ez érződik is rajta egy kicsit, a három közül ez a leggyengébb, ami nem azt jelenti, hogy nem kiemelkedő film. Remek alkotás, amit a két következő rész klasszikussá tesz, így egyben a Batman trilógia. El kell felejteni az eddigieket! Többször nézhető! :)

A film összbevétele 373 413 297 dollár volt (imdb.com).

 

Eredetileg Rachel Dawes nem is szerepel a képregényekben, az ő szerepét Christopher Nolan adta hozzá a filmhez.

(Shelby07)
 

Christian Bale a szerep kedvéért fél éven keresztül intenzív testépítést végzett kb. 50 kiló izmot felszedett magára, de túl sok is volt ezért le is kellett adnia belőle.

(Shelby07)
 

A Sötét Lovag forgatásán, Christian Bale számtalanszor berekedt, miután Batman mély hangján beszélt.

(Archívum)
 

A korábbi Batman filmekben Oscar-díjas színészek játszották a rosszfiúkat, míg ebben a részben ez pont fordítva történt meg, és a jó oldalon harcolókat alakították Oscar-nyertesek.

(Archívum)
 

Katie Holmest a filmbéli alakításáért Arany Málna-díjban részesült.

(Bogi87)
 

Christian Bale-t az MTV Movie Awards a Legjobb Hősnek választotta meg.

(Bogi87)
 

Három Saturn Awardot és néhány egyéb díjat nyert el.

(Bogi87)
 

A film a maga korában rekordot állított fel 100 milliós dolláros marketing-költségével.

(Bogi87)
 

A film bevétele 374 millió dollár volt, 150 millió dollárból készült el.

(Bogi87)
 

Christian Bale többször is hangoztatta, mennyire utálta a Denevér-jelmezt, mert borzalmasan meleg volt.

(Bogi87)
 
Összességében a Batman: Kezdődik, nagyon jó alapot szolgáltatott egy grandiózus trilógiának. A film nem tökéletes, de ezeket a hibákat nevezzük inkább gyermekbetegségnek. A 140 perces játékidő kellemes szórakozást nyújt, a zárójelenet pedig gondoskodik róla, hogy a következő részt is meg akard majd lesni! több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.