Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  

Batman: Kezdődik! (2005)

Batman Begins
Batman: Kezdődik!
A trilógia nyitódarabja. Abszolút megszeretette velem egy életre Christian Bale-t plusz Batmant!
86%123 rajongó1473 szavazat
Filmadatlap
 
28
Szereplők
80
Vélemények
124
Képek
2
Videók

Galéria (124)

FILMINFÓ

Amerikai Egyesült Államok, Egyesült Királyság
Szerintetek: 13+    |  140"
Premier (HU): 2005.07.14.
Kaland | Akció

Bruce Wayne (Christian Bale) szüleit a gyermek szeme láttára ölik meg. A fiatal, árva milliomos önszántából elhagyja Gothemet, hogy megismerje a bűnözők világát. Közben folyamatosan edzi magát. Vándorlása során a Távol-Keleten megismerkedik Henri Ducarddal, aki kiképzi őt, de nem osztja… több»

Videók (2) 
Feri   2022. 07. 12.

legújabb vélemény

0

Nagyon jó film, nagyon szeretem.⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

 
hp   2020. 09. 18.

0

Izgalmas volt látni annak idején, hogy az akkor még nem túl nagy nevű (nem abban az értelemben, ahogy ma beszélünk róla), de azért láthatóan feltörekvő, remek filmeket készítő Christopher Nolan hogyan kezdi újra az alapoktól a Batman franchise-t, és ... több»

 
Laca//Ho/rr/oR//   2021. 09. 03.

0
Egy remek Nolan-féle kezdés, avagy a trilógia első része

Lassacskán már mindenki elmondhatja, hogy legalább egyszer bolt Batman, és jó pár rendező megpróbálta a saját elképzelésére formálni egy-egy résszel. Nekem sokáig a Tim Burton által megrendezett Batman volt a favorit, melyben Michael Keaton volt Bruce Wayne. Aztán jött ez a Christopher Nolan által, és az akkortájt még nem annyira ismert Christian Bale. A történet természetesen, mint mindig: Gotham és a rosszfiúk. Hihetnénk, hogy egyszerű a majdnem 100 éves kitalált karakterről rendezni egy szuperhősős akciófilmet, de jól tudhatjuk a közelmúltból, hogy ért már minket csalódás. Christopher Nolan munkásságát azért már 2005 előtt is lehetett ismerni, ezáltal nagy reményeket fűztem az ő Batmanjéhez, és nem csalódtam. A címéből is lehetett tudni, hogy több részes Batmant fogunk tőle kapni, és ez egy remek bevezetés volt a saját elképzelése szerinti Gotham világba, nagyszerű stábbal. Bale mellett ott volt Gary Oldman, Michael Caine, Liam Neeson, vagy éppen Katie Holmes. Minden adott volt, és nem kellett csalódnom. Nagyszerű első rész volt, és kezdet vagy bevezetés a Nolan-féle Batman világba. A jól ismert történet ugyanaz persze, adott egy gazdag, árva, lelkileg megsebzett fiú, aki szembeszáll a rosszfiúkkal, korrupcióval, és megvédi az ártatlanokat. Persze ez jobban kirajzolódik a filmben, és egy egészen látványban gazdag, izgalmas, jól felépített akció-krimit kaptunk. Itt már bátran kijelenthetem, hogy Batman visszakapta a régen áhított karizmáját és erejét.

 
Sabnock Sanatory   2019. 08. 21.

0

Christian Bale az egyik kedvenc színészem,sokra tartom,sokoldalú,és tehetséges. Más a mozi,mint az eddigi Batman feldolgozások,de ettől olyan jó! Többször nézős,és mindíg élvezem minden kockáját!

 
Thibo84   2019. 02. 25.

0

Számomra mindig is Michael Keaton lesz az igazi Batman, de Christian Bale is nagyszerűen alakította mind Bruce Wayen, mint Batman-t, és mint történetileg, mint akció szempontjából nagyon jól fel lett építve, és egy látványos akció filmet kapunk, igaz... több»

 
Deku   2017. 07. 17.

0

Christian Bale szerintem egész jól teljesített mint Batman. Markáns megjelenése nagyon jól ment Batman figurájához. Ezen kívül a történet is stabil volt, nem túl bonyolult.

 
rbernadett   2015. 09. 08.

0

Az első Batman film, ami igazán tetszett. Sokkal többet adott, mint bármelyik korábbi változata és sokkal komolyabban is lehetett venni. Ezzel a résszel végre ez a sorozat is kilépett a nevetséges kategóriából.

A film összbevétele 373 413 297 dollár volt (imdb.com).

 

Eredetileg Rachel Dawes nem is szerepel a képregényekben, az ő szerepét Christopher Nolan adta hozzá a filmhez.

(Shelby07)
 

Christian Bale a szerep kedvéért fél éven keresztül intenzív testépítést végzett kb. 50 kiló izmot felszedett magára, de túl sok is volt ezért le is kellett adnia belőle.

(Shelby07)
 

A Sötét Lovag forgatásán, Christian Bale számtalanszor berekedt, miután Batman mély hangján beszélt.

(Archívum)
 

A korábbi Batman filmekben Oscar-díjas színészek játszották a rosszfiúkat, míg ebben a részben ez pont fordítva történt meg, és a jó oldalon harcolókat alakították Oscar-nyertesek.

(Archívum)
 

Katie Holmest a filmbéli alakításáért Arany Málna-díjban részesült.

(Bogi87)