Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
85%

Batman: Kezdődik! (2005)

Batman Begins
Filmadatlap
 
28
Szereplők
75
Vélemények
124
Képek
1
Videók
 
moviemafia   2021. 03. 12.

legújabb vélemény

0
A Batman trilógia kezdete

A legendás Christopher Nolan által rendezett Batman: Kezdődik minden tekintetben korszakalkotó volt a szuperhős mozik tekintetében, a sztorit remekül kivitelezték, a néző figyelmét végig a képernyőn tartja. Érdemes megemlíteni Christian Bale komor, de teljesen eltökélt karakterét, igazán zseniálisan kivitelezte a szerepét, de természetesen a többi szereplő is bőven megállja a helyét.

 
hp   2020. 09. 18.

0

Izgalmas volt látni annak idején, hogy az akkor még nem túl nagy nevű (nem abban az értelemben, ahogy ma beszélünk róla), de azért láthatóan feltörekvő, remek filmeket készítő Christopher Nolan hogyan kezdi újra az alapoktól a Batman franchise-t, és ... több»


 
rbernadett   2015. 09. 08.

0

Az első Batman film, ami igazán tetszett. Sokkal többet adott, mint bármelyik korábbi változata és sokkal komolyabban is lehetett venni. Ezzel a résszel végre ez a sorozat is kilépett a nevetséges kategóriából.

 
Deku   2017. 07. 17.

0

Christian Bale szerintem egész jól teljesített mint Batman. Markáns megjelenése nagyon jól ment Batman figurájához. Ezen kívül a történet is stabil volt, nem túl bonyolult.

 
citizenfour99   2016. 03. 09.

2

A trilógia nyitódarabja. Abszolút megszeretette velem egy életre Christian Bale-t plusz Batmant!

 
Thibo84   2019. 02. 25.

0

Számomra mindig is Michael Keaton lesz az igazi Batman, de Christian Bale is nagyszerűen alakította mind Bruce Wayen, mint Batman-t, és mint történetileg, mint akció szempontjából nagyon jól fel lett építve, és egy látványos akció filmet kapunk, igaz... több»

 
GedyPapa   2017. 03. 09.

0

Az előző Batman filmeknek nagyon sok olyan részegysége volt, amelyet muszáj kitörölnie az ember agyából ahhoz, hogy pozitívan tudjon hozzákezdeni az új trilógiához. Christian Bale kiválasztása volt a legpozitívabb dolog, ami a sorozattal történhetett... több»

Galéria (124)

Videók (1)

A film összbevétele 373 413 297 dollár volt (imdb.com).

 

Eredetileg Rachel Dawes nem is szerepel a képregényekben, az ő szerepét Christopher Nolan adta hozzá a filmhez.

(Shelby07)
 

Christian Bale a szerep kedvéért fél éven keresztül intenzív testépítést végzett kb. 50 kiló izmot felszedett magára, de túl sok is volt ezért le is kellett adnia belőle.

(Shelby07)
 

A Sötét Lovag forgatásán, Christian Bale számtalanszor berekedt, miután Batman mély hangján beszélt.

(Archívum)
 

A korábbi Batman filmekben Oscar-díjas színészek játszották a rosszfiúkat, míg ebben a részben ez pont fordítva történt meg, és a jó oldalon harcolókat alakították Oscar-nyertesek.

(Archívum)
 

Katie Holmest a filmbéli alakításáért Arany Málna-díjban részesült.

(Bogi87)
 

Christian Bale-t az MTV Movie Awards a Legjobb Hősnek választotta meg.

(Bogi87)
 

Három Saturn Awardot és néhány egyéb díjat nyert el.

(Bogi87)
 

A film a maga korában rekordot állított fel 100 milliós dolláros marketing-költségével.

(Bogi87)
 

A film bevétele 374 millió dollár volt, 150 millió dollárból készült el.

(Bogi87)
 

Christian Bale többször is hangoztatta, mennyire utálta a Denevér-jelmezt, mert borzalmasan meleg volt.

(Bogi87)
 
Összességében a Batman: Kezdődik, nagyon jó alapot szolgáltatott egy grandiózus trilógiának. A film nem tökéletes, de ezeket a hibákat nevezzük inkább gyermekbetegségnek. A 140 perces játékidő kellemes szórakozást nyújt, a zárójelenet pedig gondoskodik róla, hogy a következő részt is meg akard majd lesni! több»