Advertisement
Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
29
Szereplők
73
Vélemények
124
Képek
1
Videók
 
TribeBubu   2019. 12. 28.

legújabb vélemény

Így kell hozzányúlni egy nyolc éve elbukott Sötét Lovaghoz

Emlékszem, mikor először láttam, kicsit fanyalogtam, mert nekem Batman gyerekkorom óta Michael Keaton volt, és Christian Bale furcsa volt ebben a szerepben elsőre, de nem volt azért rossz élmény. Aztán megnéztem még párszor, és rájöttem, hogy ez van olyan zseniális, mint Tim Burton két régi műve, csak más aspektusból közelítette meg a karaktert. (Persze vitathatatlan, hogy Burton darkos Batmanje kellett ahhoz, hogy a köpenyes igazságosztó ilyen badass legyen a vásznon.) Ha valaki ismeri a képregényfigurát és az ellenfeleit, akik feltűnnek ebben a filmben, valószínűleg egyetért abban, hogy ritka ötletességgel nyúlt Nolan és Goyer hozzájuk, hogy aztán a többé-kevésbé a hihető megközelítés tápt... több»

 
rbernadett   2015. 09. 08.

Az első Batman film, ami igazán tetszett. Sokkal többet adott, mint bármelyik korábbi változata és sokkal komolyabban is lehetett venni. Ezzel a résszel végre ez a sorozat is kilépett a nevetséges kategóriából.


 
citizenfour99   2016. 03. 09.

A trilógia nyitódarabja. Abszolút megszeretette velem egy életre Christian Bale-t plusz Batmant!

 
Deku   2017. 07. 17.

Christian Bale szerintem egész jól teljesített mint Batman. Markáns megjelenése nagyon jól ment Batman figurájához. Ezen kívül a történet is stabil volt, nem túl bonyolult.

 
GedyPapa   2017. 03. 09.

Az előző Batman filmeknek nagyon sok olyan részegysége volt, amelyet muszáj kitörölnie az ember agyából ahhoz, hogy pozitívan tudjon hozzákezdeni az új trilógiához. Christian Bale kiválasztása volt a legpozitívabb dolog, ami a sorozattal történhetett, hiszen új erőt, új színt vitt Batman sztoriba. A Nolan-i gondolatvilág pedig nagyon jól átjött az egész új gondolkodáson. Jó volt megismerni azt, hogy hogyan is kezdődött szuperhősünk élete, és hogy is lett belőle az, ami lett.

 
Összességében a Batman: Kezdődik, nagyon jó alapot szolgáltatott egy grandiózus trilógiának. A film nem tökéletes, de ezeket a hibákat nevezzük inkább gyermekbetegségnek. A 140 perces játékidő kellemes szórakozást nyújt, a zárójelenet pedig gondoskodik róla, hogy a következő részt is meg akard majd lesni! több»

A film összbevétele 373 413 297 dollár volt (imdb.com).

 

Eredetileg Rachel Dawes nem is szerepel a képregényekben, az ő szerepét Christopher Nolan adta hozzá a filmhez.

(Shelby07 )
 

Christian Bale a szerep kedvéért fél éven keresztül intenzív testépítést végzett kb. 50 kiló izmot felszedett magára, de túl sok is volt ezért le is kellett adnia belőle.

(Shelby07 )
 

A Sötét Lovag forgatásán, Christian Bale számtalanszor berekedt, miután Batman mély hangján beszélt.

(Archívum)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.