Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
70%

Shazam! (2019)

Shazam!
Filmadatlap
 
29
Szereplők
36
Vélemények
35
Képek
7
Videók

Galéria (35)

Videók (7)

 
Ddd   2022. 08. 15.

legújabb vélemény

0
Mondd ki a varázszót!

Soha nem rajongtam a DC filmekért, pedig sokat láttam belőlük. Pl. Aquaman, ami szintén nem nyerte el a tetszésemet. Így, egy évre rá, megérkezett a Shazam!, amit úgy döntöttem megnézek, még akkor is, ha nem vagyok az ilyen típusú filmek híve. Megnéz... teljes kritika»

 
Artemisia   2021. 06. 02.

a nap véleménye

5
A DC szégyenfoltja

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A szuperhősfilmek és képregény-adaptációk virágkorát éljük, ezen filmek renoméját pedig évtizedek óta a Marvel és DC párharca határozza meg. Az utóbbi években egyre inkább a Marvel győzelme felé billent a mérleg nyelve, jó példa erre a Bosszúállók, ... teljes kritika»

 
Thibo84   2019. 04. 07.

1

A film számomra helyenként kapkodós, főleg, amikor az erejét tesztelik Shazamnak. A humorral nem volt gond, többször is jót derültem rajta. A játékidő pikk-pakk elment, észre sem vettem. Mark Strong mint gonosz zseniálisan hozza a karakterét. Jack Dy... több»

 
indingo   2019. 05. 04.

a nap véleménye

2
Shazam tárulj!

Nem telik el úgy egy hónap, hogy egy szuperhős ne köszönne ránk a mozi filmvásznáról. Az utóbbi évek nézettségi adati egyértelműen azt bizonyítják, hogy a nézők szeretik a szuperhősöket igény van rá. A Shazam egy képregény adaptáció, de nem a Marvel... teljes kritika»

 
ArpiHajdu és Réci   2019. 04. 22.

2
Szólíts a (szuperhős)nevemen!

Na, végre beindult a szekér a DC háza táján is. Az Aquamannel elkezdték kapizsgálni, mi is a jó irány, a Shazam!-mal pedig feltették az i-re a pontot. Billy Batson kalandjában az az igazán nagyszerű, hogy testközelből reflektál arra, honnan ered egy ... teljes kritika»

 
Szilonka   2019. 08. 14.

1

Szerintem ez egy kedvelhető családi mozi, a család minden tagjának. Humoros, lendületes és akció is van benne bőven és persze a humor sem maradhat el.

 
HE7EDIK   2020. 05. 25.

0

Olyan, mint valami Superman karikatúra. Egy bajom volt vele, hogy túlzottan is gyerekes, amellett, hogy tényleg vannak benne jó poénok. Felejthetőre sikerült.

A film összbevétele 364 471 656 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 243 738 590 forintot termelt.

 

A SHAZAM eredetileg egy mozaikszó, ami a Salamon, Herkules, Atlasz, Zeusz, Achilles és Mercur szavak kezdőbetűiből áll össze.

(stevepisti)
 

Zachary Levi játssza Shazam karakterét. Sok kritikát kapott a testalkata miatt, a rajongók szerint nincs megfelelő alkata a szerephez, annak ellenére, hogy több mint 10 kiló izmot pakolt magára.

(stevepisti)
 

A film Az Igazság Ligája eseményei után játszódik.

(stevepisti)
 

1941-ben már készült egy 12 részes sorozat Shazam karakterével Marvel kapitány kalandjai néven.

(stevepisti)
 

Az eredeti tervek szerint a film eredetileg Shazam és Black Adam közti ellentétről szólt volna, azonban az alkotók végül úgy döntöttek, hogy két külön eredettörténetben mutatják be a karaktereket.

(hp)
 
Snyderi Batman és Superman ide, látványgangbangbe csomagolt Aquaman vízalatti eposza oda, a Shazam! a legjobb dolog, ami DC filmes univerzumával (ami most már nem is közös univerzum) történhetett. Ügyetlen, teszetosza, hézagos, de van egy szerethető szíve, igaz ez nem biztos, hogy mindenkinek elég lesz. több»
 
A Shazam! egy vicces, laza szuperhős történet egy jókora adag gyermeki bájjal megfűszerezve. Ennek a receptnek hála pedig olyan erővel robban be, hogy ki is röpíti trónjából a Wonder Womant és röhögve ül a helyére. Mindenképpen ajánlott családi szórakozás. több»
 
A Shazam! olyan blockbuster, amely nem terméknek látszik, hanem, s hatalmas boldogság ezt leírnom: igazi mozinak! több»