Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
71%

Shazam! (2019)

Shazam!
Filmadatlap
 
29
Szereplők
38
Vélemények
35
Képek
7
Videók

Galéria (35)

Videók (7)

 
trixxy   2023. 02. 21.

legújabb vélemény

0
DC Kid's

Szerintem nem volt rossz. Jobbra számítottam, de csak azért, mert a DC-mozikat alapból szeretem, de ez inkább DC Kid's kategória. Kicsit bugyuta, nem véresen komoly a története, de azért szerethető. Nem az a tipikus szuperhősös film, de legalább a család minden tagjának tud egy kellemes két órát szerezni.

 
Artemisia   2021. 06. 02.

a nap véleménye

5
A DC szégyenfoltja

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A szuperhősfilmek és képregény-adaptációk virágkorát éljük, ezen filmek renoméját pedig évtizedek óta a Marvel és DC párharca határozza meg. Az utóbbi években egyre inkább a Marvel győzelme felé billent a mérleg nyelve, jó példa erre a Bosszúállók, ... teljes kritika»

 
Thibo84   2019. 04. 07.

1

A film számomra helyenként kapkodós, főleg, amikor az erejét tesztelik Shazamnak. A humorral nem volt gond, többször is jót derültem rajta. A játékidő pikk-pakk elment, észre sem vettem. Mark Strong mint gonosz zseniálisan hozza a karakterét. Jack Dy... több»

 
indingo   2019. 05. 04.

a nap véleménye

2
Shazam tárulj!

Nem telik el úgy egy hónap, hogy egy szuperhős ne köszönne ránk a mozi filmvásznáról. Az utóbbi évek nézettségi adati egyértelműen azt bizonyítják, hogy a nézők szeretik a szuperhősöket igény van rá. A Shazam egy képregény adaptáció, de nem a Marvel... teljes kritika»

 
ArpiHajdu és Réci   2019. 04. 22.

2
Szólíts a (szuperhős)nevemen!

Na, végre beindult a szekér a DC háza táján is. Az Aquamannel elkezdték kapizsgálni, mi is a jó irány, a Shazam!-mal pedig feltették az i-re a pontot. Billy Batson kalandjában az az igazán nagyszerű, hogy testközelből reflektál arra, honnan ered egy ... teljes kritika»

 
Szilonka   2019. 08. 14.

1

Szerintem ez egy kedvelhető családi mozi, a család minden tagjának. Humoros, lendületes és akció is van benne bőven és persze a humor sem maradhat el.

 
JRD   2022. 08. 16.

0
Könnyed és/de semmilyen...

Egy könnyed maszlag, melynek végén befigyel némi tanulságnak szánt pár perc. Nem egy jó film, viszont nekem (talán mert állatira le voltam agyilag amortizálva) szórakoztató volt. Nevettem, mosolyogtam és kikapcsoltam a drámaian zűrös munkanap után. Nézd meg egy agyzsibbasztó nap után! Szóval, filmre fel és jó szórakozást!

A film összbevétele 364 471 656 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 243 738 590 forintot termelt.

 

A SHAZAM eredetileg egy mozaikszó, ami a Salamon, Herkules, Atlasz, Zeusz, Achilles és Mercur szavak kezdőbetűiből áll össze.

(stevepisti)
 

Zachary Levi játssza Shazam karakterét. Sok kritikát kapott a testalkata miatt, a rajongók szerint nincs megfelelő alkata a szerephez, annak ellenére, hogy több mint 10 kiló izmot pakolt magára.

(stevepisti)
 

A film Az Igazság Ligája eseményei után játszódik.

(stevepisti)
 

1941-ben már készült egy 12 részes sorozat Shazam karakterével Marvel kapitány kalandjai néven.

(stevepisti)
 

Az eredeti tervek szerint a film eredetileg Shazam és Black Adam közti ellentétről szólt volna, azonban az alkotók végül úgy döntöttek, hogy két külön eredettörténetben mutatják be a karaktereket.

(hp)
 
Snyderi Batman és Superman ide, látványgangbangbe csomagolt Aquaman vízalatti eposza oda, a Shazam! a legjobb dolog, ami DC filmes univerzumával (ami most már nem is közös univerzum) történhetett. Ügyetlen, teszetosza, hézagos, de van egy szerethető szíve, igaz ez nem biztos, hogy mindenkinek elég lesz. több»
 
A Shazam! egy vicces, laza szuperhős történet egy jókora adag gyermeki bájjal megfűszerezve. Ennek a receptnek hála pedig olyan erővel robban be, hogy ki is röpíti trónjából a Wonder Womant és röhögve ül a helyére. Mindenképpen ajánlott családi szórakozás. több»
 
A Shazam! olyan blockbuster, amely nem terméknek látszik, hanem, s hatalmas boldogság ezt leírnom: igazi mozinak! több»