Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
73
Filmadatlap
 
30
Szereplők
27
Vélemények
35
Képek
7
Videók
Shazam!
 
HETEDIK   2020. 05. 25.

legújabb vélemény

Olyan mint valami Superman karikatúra. Egy bajom volt vele, hogy túlzottan is gyerekes, amellett hogy tényleg vannak benne jó poénok. Felejthetőre sikerült.

 
indingo   2019. 05. 04.

a nap véleménye

Shazam tárulj!

Nem telik el úgy egy hónap, hogy egy szuperhős ne köszönne ránk a mozi filmvásznáról. Az utóbbi évek nézettségi adati egyértelműen azt bizonyítják, hogy a nézők szeretik a szuperhősöket igény van rá. A Shazam egy képregény adaptáció, de nem a Marvel szüleménye. A történet alapja a lehető legegyszerűbb, összecsap benne a jó és a rossz. Azon kevés filmek egyik, ahol nem lövik le a legtöbb poént az előzetesben, a film is tartogat még bőven meglepetéseket. Ami nekem picit fura volt, hogy miért is kell egy szuperhősnek felnőttnek lennie, pontosabban csak egy felnőtt testbe ültetett gyereknek. Persze a film fő humorforrása ez volt. A gyermeki kíváncsiság és, hogy megtehet olyanokat amik eddig til... több»


 
ArpiHajdu és Réci   2019. 04. 22.

Szólíts a (szuperhős)nevemen!

Na, végre beindult a szekér a DC háza táján is. Az Aquamannel elkezdték kapizsgálni, mi is a jó irány, a Shazam!-mal pedig feltették az i-re a pontot. Billy Batson kalandjában az az igazán nagyszerű, hogy testközelből reflektál arra, honnan ered egy gyerek csodálata a szuperhősök iránt. Mert az tuti, hogy kevés olyan gyerek van a Földön, aki ne játszott volna el a gondolattal, milyen lenne akár csak egyetlen napra szuperhőssé válni. Erősen kétlem, hogy egy kisfiúnak az emberiség megmentése lenne az első gondolata, ha belebújik Superman jelmezébe. Sokkal inkább azok a tulajdonságok, amiket általa kap, hogy milyen jó lenne például átrepülni a tízemeletesek felett, lézersugarat lőni a szemével,... több»

 
Thibo84   2019. 04. 07.

A film számomra helyenként kapkodós, főleg, amikor az erejét tesztelik Shazamnak. A humorral nem volt gond, többször is jót derültem rajta. A játékidő pikk-pakk elment, észre sem vettem. Mark Strong mint gonosz zseniálisan hozza a karakterét. Jack Dylan Grazer viszont annyira ráfeszül és nyomja a szuperhős témát, meg humoros akar lenni, hogy helyenként én éreztem magam kínosan. De ugyanakkor van benne érzelem és meghittség, meg persze összetartás. Viszont a címszereplőt alakító Zachary Levi brutálisan gyerekesre vette a figurát, még Asher Angel is komolyabb volt nála. Egyszerűen nem tudtam komolyan venni Shazamot. Talán, ha majd többször megnézem, akkor tudok vele azonosulni, de egyelőre nem. Meg ami nagyon szemet szúrt nekem, hogy szinte minden képességét kamatoztatta, de érdekes módon Salamon király bölcsességét nem. 4 csillagot adok rá, reménykedve, hogy ha újranézem, vagy sokadjára, másképpen fogom látni a dolgokat.

 
Szilonka   2019. 08. 14.

Szerintem ez egy kedvelhető családi mozi, a család minden tagjának. Humoros, lendületes és akció is van benne bőven és persze a humor sem maradhat el.

 
A Shazam! egy vicces, laza szuperhős történet egy jókora adag gyermeki bájjal megfűszerezve. Ennek a receptnek hála pedig olyan erővel robban be, hogy ki is röpíti trónjából a Wonder Womant és röhögve ül a helyére. Mindenképpen ajánlott családi szórakozás. több»
 
A Shazam! olyan blockbuster, amely nem terméknek látszik, hanem, s hatalmas boldogság ezt leírnom: igazi mozinak! több»
 
Snyderi Batman és Superman ide, látványgangbangbe csomagolt Aquaman vízalatti eposza oda, a Shazam! a legjobb dolog, ami DC filmes univerzumával (ami most már nem is közös univerzum) történhetett. Ügyetlen, teszetosza, hézagos, de van egy szerethető szíve, igaz ez nem biztos, hogy mindenkinek elég lesz. több»

A film összbevétele 364 471 656 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 243 738 590 forintot termelt.

 

Az eredeti tervek szerint a film eredetileg Shazam és Black Adam közti ellentétről szólt volna, azonban az alkotók végül úgy döntöttek, hogy két külön eredettörténetben mutatják be a karaktereket.

(hp)
 

Dwayne Johnsont az egyik rajongója egy alkalommal arról kérdezte, hogy kit játszana szívesebben, Shazamot vagy nemezisét, Black Adamet. A színész utóbbit választotta. A dolog relevanciáját az adja, hogy a Shazam! hosszú fejlesztési ideje alatt (a filmterv először a kétezres évek közepén merült fel) Johnson neve is felmerült Shazam ellensége kapcsán.

(hp)
 

Az alkotók elmondása szerint a Segítség, felnőttem! és a Stranger Things nyújtott inspirációt a filmhez.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.