Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
75
Filmadatlap
 
30
Szereplők
21
Vélemények
35
Képek
6
Videók
Shazam!
 
indingo   2019. 05. 04.
Shazam tárulj!

Nem telik el úgy egy hónap, hogy egy szuperhős ne köszönne ránk a mozi filmvásznáról. Az utóbbi évek nézettségi adati egyértelműen azt bizonyítják, hogy a nézők szeretik a szuperhősöket igény van rá. A Shazam egy képregény adaptáció, de nem a Marvel szüleménye. A történet alapja a lehető legegyszerűbb, összecsap benne a jó és a rossz. Azon kevés filmek egyik, ahol nem lövik le a legtöbb poént az előzetesben, a film is tartogat még bőven meglepetéseket. Ami nekem picit fura volt, hogy miért is kell egy szuperhősnek felnőttnek lennie, pontosabban csak egy felnőtt testbe ültetett gyereknek. Persze a film fő humorforrása ez volt. A gyermeki kíváncsiság és, hogy megtehet olyanokat amik eddig til... több»

 
ArpiHajdu és Réci   2019. 04. 22.
Szólíts a (szuperhős)nevemen!

Na, végre beindult a szekér a DC háza táján is. Az Aquamannel elkezdték kapizsgálni, mi is a jó irány, a Shazam!-mal pedig feltették az i-re a pontot. Billy Batson kalandjában az az igazán nagyszerű, hogy testközelből reflektál arra, honnan ered egy gyerek csodálata a szuperhősök iránt. Mert az tuti, hogy kevés olyan gyerek van a Földön, aki ne játszott volna el a gondolattal, milyen lenne akár csak egyetlen napra szuperhőssé válni. Erősen kétlem, hogy egy kisfiúnak az emberiség megmentése lenne az első gondolata, ha belebújik Superman jelmezébe. Sokkal inkább azok a tulajdonságok, amiket általa kap, hogy milyen jó lenne például átrepülni a tízemeletesek felett, lézersugarat lőni a szemével,... több»


 
Thibo84   2019. 04. 07.

A film számomra helyenként kapkodós, főleg, amikor az erejét tesztelik Shazamnak. A humorral nem volt gond, többször is jót derültem rajta. A játékidő pikk-pakk elment, észre sem vettem. Mark Strong mint gonosz zseniálisan hozza a karakterét. Jack Dylan Grazer viszont annyira ráfeszül és nyomja a szuperhős témát, meg humoros akar lenni, hogy helyenként én éreztem magam kínosan. De ugyanakkor van benne érzelem és meghittség, meg persze összetartás. Viszont a címszereplőt alakító Zachary Levi brutálisan gyerekesre vette a figurát, még Asher Angel is komolyabb volt nála. Egyszerűen nem tudtam komolyan venni Shazamot. Talán, ha majd többször megnézem, akkor tudok vele azonosulni, de egyelőre nem. Meg ami nagyon szemet szúrt nekem, hogy szinte minden képességét kamatoztatta, de érdekes módon Salamon király bölcsességét nem. 4 csillagot adok rá, reménykedve, hogy ha újranézem, vagy sokadjára, másképpen fogom látni a dolgokat.

 
MMcFly2015   2019. 04. 20.
A DC univerzum szembe megy a megszokott komor hangvétellel, és gyerekfilmmel bizonyít

Az előzetes alapján sokaknak felcsillant a szeme, hogy a DC is bepróbálkozik a Deadpool sikerével, és egy paródia jellegű, vígjátékosra vett figurát rak be a saját univerzumába. Kicsit döcögősen, de a terv sikerrel járt. A film nagyon nehezen indul be. Billy Batson karakterének bemutatása számomra izzadságszagú volt, és a kapott poénok is alulteljesítenek. Egy bő fél óra, majd megkapjuk Shazamot, mint szuperhőst. Innentől viszont nincs okunk panaszra. A Tom Hanks nevével jelzett Segítség, felnőttem! c. film sikerét meglovagolva a legjobb poénokat durrantják el (az előzetesbe is főként innen kerültek jelenetek). Itt éreztetik velünk a legjobban, hogy véletlenül sem kell komolyan gondolni ezt ... több»

 
BoBamburg   2019. 07. 08.
Szegény ember Deadpoolja

Dc megpróbált kitörni a megszokott zord és sötét hangulatú filmekből, de sajnos elég bénán. Egy szuperhős vígjáték csak nem lehet rossz, gondoltam én, de sajnos a ugyanolyan gyenge mint az eddigi Dc alkotások. Az hagyján, hogy mivel a poénok nem működnek, egyszer sem nevettem a filmen, de az már kínos, hogy még csak meg se tudott mosolyogtatni. A karakterek semmilyenek, főgonosz annyira sablonos tucatkarakter, hogy az már fáj, történet és a forgatókönyv pedig egyszerű mint az egyszeregy, a CGI pedig néha meglepően rossz volt, mint valami kétezres évek eleje/közepe környékén kijött b kategóriás film. Egyszer elég is volt látni, ha valami tényleg szórakoztató szuperhős filmhez szottyan kedvem inkább nézem újra sokadszorra a Deadpoolt, a Kick-ass-t, de még a Mystery Man-t is.

 
A Shazam! egy vicces, laza szuperhős történet egy jókora adag gyermeki bájjal megfűszerezve. Ennek a receptnek hála pedig olyan erővel robban be, hogy ki is röpíti trónjából a Wonder Womant és röhögve ül a helyére. Mindenképpen ajánlott családi szórakozás. több»
 
A Shazam! olyan blockbuster, amely nem terméknek látszik, hanem, s hatalmas boldogság ezt leírnom: igazi mozinak! több»
 
Snyderi Batman és Superman ide, látványgangbangbe csomagolt Aquaman vízalatti eposza oda, a Shazam! a legjobb dolog, ami DC filmes univerzumával (ami most már nem is közös univerzum) történhetett. Ügyetlen, teszetosza, hézagos, de van egy szerethető szíve, igaz ez nem biztos, hogy mindenkinek elég lesz. több»
 

Az eredeti tervek szerint a film eredetileg Shazam és Black Adam közti ellentétről szólt volna, azonban az alkotók végül úgy döntöttek, hogy két külön eredettörténetben mutatják be a karaktereket.

(hp)
 

Dwayne Johnsont az egyik rajongója egy alkalommal arról kérdezte, hogy kit játszana szívesebben, Shazamot vagy nemezisét, Black Adamet. A színész utóbbit választotta. A dolog relevanciáját az adja, hogy a Shazam! hosszú fejlesztési ideje alatt (a filmterv először a kétezres évek közepén merült fel) Johnson neve is felmerült Shazam ellensége kapcsán.

(hp)
 

Az alkotók elmondása szerint a Segítség, felnőttem! és a Stranger Things nyújtott inspirációt a filmhez.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.