Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
74
Filmadatlap
 
30
Szereplők
21
Vélemények
35
Képek
7
Videók

Vélemények: Shazam! (2019)

Láttad a filmet? Oszd meg a véleményed a közösséggel!
 
indingo   2019. 05. 04.
Shazam tárulj!

Nem telik el úgy egy hónap, hogy egy szuperhős ne köszönne ránk a mozi filmvásznáról. Az utóbbi évek nézettségi adati egyértelműen azt bizonyítják, hogy a nézők szeretik a szuperhősöket igény van rá. A Shazam egy képregény adaptáció, de nem a Marvel szüleménye. A történet alapja a lehető legegyszerűbb, összecsap benne a jó és a rossz. Azon kevés filmek egyik, ahol nem lövik le a legtöbb poént az előzetesben, a film is tartogat még bőven meglepetéseket. Ami nekem picit fura volt, hogy miért is kell egy szuperhősnek felnőttnek lennie, pontosabban csak egy felnőtt testbe ültetett gyereknek. Persze a film fő humorforrása ez volt. A gyermeki kíváncsiság és, hogy megtehet olyanokat amik eddig til... több»

 
ArpiHajdu és Réci   2019. 04. 22.
Szólíts a (szuperhős)nevemen!

Na, végre beindult a szekér a DC háza táján is. Az Aquamannel elkezdték kapizsgálni, mi is a jó irány, a Shazam!-mal pedig feltették az i-re a pontot. Billy Batson kalandjában az az igazán nagyszerű, hogy testközelből reflektál arra, honnan ered egy gyerek csodálata a szuperhősök iránt. Mert az tuti, hogy kevés olyan gyerek van a Földön, aki ne játszott volna el a gondolattal, milyen lenne akár csak egyetlen napra szuperhőssé válni. Erősen kétlem, hogy egy kisfiúnak az emberiség megmentése lenne az első gondolata, ha belebújik Superman jelmezébe. Sokkal inkább azok a tulajdonságok, amiket általa kap, hogy milyen jó lenne például átrepülni a tízemeletesek felett, lézersugarat lőni a szemével,... több»


 
Thibo84   2019. 04. 07.

A film számomra helyenként kapkodós, főleg, amikor az erejét tesztelik Shazamnak. A humorral nem volt gond, többször is jót derültem rajta. A játékidő pikk-pakk elment, észre sem vettem. Mark Strong mint gonosz zseniálisan hozza a karakterét. Jack Dylan Grazer viszont annyira ráfeszül és nyomja a szuperhős témát, meg humoros akar lenni, hogy helyenként én éreztem magam kínosan. De ugyanakkor van benne érzelem és meghittség, meg persze összetartás. Viszont a címszereplőt alakító Zachary Levi brutálisan gyerekesre vette a figurát, még Asher Angel is komolyabb volt nála. Egyszerűen nem tudtam komolyan venni Shazamot. Talán, ha majd többször megnézem, akkor tudok vele azonosulni, de egyelőre nem. Meg ami nagyon szemet szúrt nekem, hogy szinte minden képességét kamatoztatta, de érdekes módon Salamon király bölcsességét nem. 4 csillagot adok rá, reménykedve, hogy ha újranézem, vagy sokadjára, másképpen fogom látni a dolgokat.

 
Ms. Akárki   2019. 04. 20.

Nagyon tetszett. Humoros, eredeti és végre jó látni egy olyan szuperhőst, mint pókember, aki emberközeli, az elején még bénázik, de jót akar; és a vásznon követni, ahogy a jellemfejlődés fokozatosan épül. Remélem, lesz folytatás, mert olykor sírtam a nevetéstől. Egyedül talán a végén a csata volt kicsit gagyi animáció, de mire való a fantázia.

 
MMcFly2015   2019. 04. 20.
A DC univerzum szembe megy a megszokott komor hangvétellel, és gyerekfilmmel bizonyít

Az előzetes alapján sokaknak felcsillant a szeme, hogy a DC is bepróbálkozik a Deadpool sikerével, és egy paródia jellegű, vígjátékosra vett figurát rak be a saját univerzumába. Kicsit döcögősen, de a terv sikerrel járt. A film nagyon nehezen indul be. Billy Batson karakterének bemutatása számomra izzadságszagú volt, és a kapott poénok is alulteljesítenek. Egy bő fél óra, majd megkapjuk Shazamot, mint szuperhőst. Innentől viszont nincs okunk panaszra. A Tom Hanks nevével jelzett Segítség, felnőttem! c. film sikerét meglovagolva a legjobb poénokat durrantják el (az előzetesbe is főként innen kerültek jelenetek). Itt éreztetik velünk a legjobban, hogy véletlenül sem kell komolyan gondolni ezt ... több»

 
BoBamburg   2019. 07. 08.
Szegény ember Deadpoolja

Dc megpróbált kitörni a megszokott zord és sötét hangulatú filmekből, de sajnos elég bénán. Egy szuperhős vígjáték csak nem lehet rossz, gondoltam én, de sajnos a ugyanolyan gyenge mint az eddigi Dc alkotások. Az hagyján, hogy mivel a poénok nem működnek, egyszer sem nevettem a filmen, de az már kínos, hogy még csak meg se tudott mosolyogtatni. A karakterek semmilyenek, főgonosz annyira sablonos tucatkarakter, hogy az már fáj, történet és a forgatókönyv pedig egyszerű mint az egyszeregy, a CGI pedig néha meglepően rossz volt, mint valami kétezres évek eleje/közepe környékén kijött b kategóriás film. Egyszer elég is volt látni, ha valami tényleg szórakoztató szuperhős filmhez szottyan kedvem inkább nézem újra sokadszorra a Deadpoolt, a Kick-ass-t, de még a Mystery Man-t is.

 
Greeta   2019. 07. 14.

Zachary Levi nagyon kedvelhető figurává tette Shazamot. Érzelmesé s humoros kis történet nem az a tipikus szuperhősös, világmegváltó fajta.

 
ZozArt89   2019. 06. 25.
Egy Shazam és kész

Vasember óta számtalan új szuperhős történetét ismerhettünk meg, és ez a szuperhős lavina nem úgy fest, hogy a közeljövőben megállna. Persze ennek van jó és rossz oldala is. Legtöbbször már sok újdonságot nem képesek mutatni. A DC Univerzum filmjei többsége bukással végződik, de amikor végre alkotnak valami maradandót, az tényleg tud ütni. Ilyen volt a Zack Snyder féle Wonder Woman is, mely női főhősével felemelő látványt biztosított, de ott van Aquaman is, akit mindenki csak lefikázott, hogy nem tud semmit, erre elénk toltak egy nagyon badass karaktert. Shazam karaktere viszont mind közül a kedvencem lett. Feltett a fejünkre egy gyermeki szemüveget, amin keresztül ismét rácsodálkozhattunk,... több»

 
iq.csabi   2019. 04. 07.

Sokkal többet vártam a filmtől. Volt 2-3 jó poén, a film 3/4-ig úgy ahogy jó volt, bár akkor sem tetszett annyira, aztán jött a vége, ami számomra már inkább kellemetlen volt, túl gyerekes. Billy gyerekként egy értelmes srác volt, aztán "felnőtt" és egy full kretén ember lett. Lehet, velem van a baj, de valahogy nem találták el az arányokat ennél a filmnél. Számomra kevés volt.

 
Bizsu82   2019. 07. 08.

Nekem nem jött át a film, de valószínűleg ez azért van, mert a kategóriáért nem vagyok oda. Műfajában pedig nem rossz. Látványosés érdeklődést felkeltő.

 
petraszab   2019. 04. 14.

Jól eltalált szuper hősös történet. Kellően humoros és látványos, és pörgős.

 
dovetusfurdo   2019. 07. 07.
Gyerekes mesefilm

Sok pozitív vélemény hatására már alig vártam , hogy megtudjam nézni. Hát kár volt! Konkrétan ez a film gyerekeknek szól. Sehol egy jóízű poén . Oké maga a film se veszi komolyan magát , de ez nem jött át nekem , nagyon nem .Deadpool copy gyerek verzió ...

 
BThomi   2019. 06. 28.
Sházám!

A film láthatóan úgy akart kitörni a manapság oly divatos szuperhősös filmek közül, hogy humorosra próbálja venni a figurát. Sokszor még túl is tolja. Főleg a főszereplő "segédje". Magába a storyba sok agyalást nem fektettek. Igen az történik benne, amire gondolsz. A szörnyek benne - egy meséhez képest - sztem ijesztőek. Különösen a kövér. Nem hiszem, hogy az a korosztály, akiknek készült, Superman jelmezben fogják végignézni, úgy, hogy wc-re sem mennek ki. Inkább sztem marad a mobil a kézben, és a deformált nyakcsigolyák.

 
atombence   2019. 06. 30.
Kuszán, de bátran...

Adott egy kirekesztett fiatal, akit senki sem szeret, mert "gyökér" vagy "stréber" nekem 8, de attól még ne szeresse senki mert hős lett, vagy mert megmentette a világot. Nekem ebből a történetből az egyenesség hiányzott a legjobban. Tudom, a hősök mindig figyelmet kapnak, de az hogy az egész film alatt a "segéd" motívumot alkalmazták az zavaró. Olyan mintha a film arról szólna hogy Shazam! segédje hogyan lett "stréber"-ből híres, mert találkozott a fiúval, aki hős lesz. Ez a történet nem Shazam!-ról szólt, hanem az őt körülvevő világról, azért nem kaphat 5 csillagot.

 
imreacs82   2019. 04. 15.

Mesés, szerethető, fordulatos és izgalmas film. Tetszett benne, hogy látványosak a jelenetek és a kissrác karaktere a szívünkbe lopja magát. Érdemes megnézni.

 
Zoltán Török   2019. 05. 05.
Igénytelenség

Az év eddigi legigénytelenebb filmje. Shazam karaktere maga a vicc. Nem hozta az elvárt minőséget.

 
Gergely   2019. 07. 03.
Na ne már....

Megnyerő DC film. Pár apró színészi túlkapást, sztereotípiákkal telibehányt kosztümöt leszámítva egy frappáns és megható történetet kaptunk. Megtekintésre ajánlom!

 
Tyoci   2019. 07. 11.

Rengeteg más filmből ismertem fel elemeket, amik rontottak az élményen, de egyénként élvezhető, szórakoztató film, tetszett.

 
nagygellert   2019. 05. 23.
Shazam!

Tipikus szuperhős film.

 
Henk   2019. 04. 05.

Na ez a film egészen zseniális, minden értelemben. Nagyon-nagyon más, mint amit az elmúlt években a szuperhős mozik felhozatalában láthattunk, és szerintem már nagy szükség volt egy ilyen laza, bájos és végtelenül szórakoztató filmre. Zachary Levi talán ezzel a szereppel végre ki tud törni a skatulyából (bár gyakorlatilag most is azt a figurát kell hoznia, ami miatt megkedveltem), mindenesetre szorítok neki. És egy fontos dolog, mindenképp várjátok meg a stáblista utáni jelenetet!

 
Denisqoo   2019. 04. 04.

A DC egyre jobb irányban halad: a Wodner Woman már jó volt, jött az Aquaman, ami szintén előrelépésnek tűnt, a napokban jött a Joker-szólófilm első előzetese (nézzétek meg, ha eddig nem láttátok), most pedig a mozikban a Shazam! Négy eléggé különböző produkcióról beszélünk, és ez az az út, amin szerintem is haladnia kell a DC-nek. Nem kell a Marvellel konkurálni, hanem azt kell csinálni, amiben jók, és a Shazam! az egyik legjobb példa erre. Ha csak két órád van kikapcsolódni ezen a hétvégén, akkor ennél jobb programot nehezen fogsz taláni!

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.