2019.04.16 22:47 indingo Olvasottság: 444x
2

Shazam tárulj!

Nem telik el úgy egy hónap, hogy egy szuperhős ne köszönne ránk a mozi filmvásznáról. Az utóbbi évek nézettségi adati egyértelműen azt bizonyítják, hogy a nézők szeretik a szuperhősöket igény van rá. A Shazam egy képregény adaptáció, de nem a Marvel szüleménye. A történet alapja a lehető legegyszerűbb, összecsap benne a jó és a rossz. Azon kevés filmek egyik, ahol nem lövik le a legtöbb poént az előzetesben, a film is tartogat még bőven meglepetéseket. Ami nekem picit fura volt, hogy miért is kell egy szuperhősnek felnőttnek lennie, pontosabban csak egy felnőtt testbe ültetett gyereknek. Persze a film fő humorforrása ez volt. A gyermeki kíváncsiság és, hogy megtehet olyanokat amik eddig tiltva voltak, mint például az alkohol és nők.

Tetszett a humora, hogy nem volt túlerőltetve és mondjuk a a Deadpoollal ellentétben nem volt közönséges és esett át a ló túloldalára. Persze más a célközönsége is a Shazamnak. A zenéket nagyon eltalálták jó volt gy kis Queent hallgatni és felcsendült a legendás nóta is a Rockyból. Amerikai film nem maradhat el iskolai zaklatás nélkül, de megúsztunk egy újabb felesleges szerelmi szálat. A film egy kicsit a teljes szuperhősös misztériumnak bemutatott, tetszett a főhős esetlensége és hogy nem hibátlan. A ruhája a fehér köpennyel olyan, mint ha most jött volna az elsőáldozásról a mellkasán levő harci villám pedig röhejes volt. Zachary Levi tökéletes választás volt a szerepre, jól állt neki a karakter és annak ellenére, hogy közel 40 éves mégis volt valami gyermeki báj a tekintetében, bár ezt lehet hogy csak a szerep hozta ki belőle. Igazi húzó név még Djimon Hounsoua csapzott varázsló szerepében. Mark Strong a negatív figura a filmben és nem csupán egy fő gonosz megtudhattuk, hogy miért is vált ilyen megkeseredetté az élete.

Shazam tárulj!

Érdekes volt még látni a sánta gyerek szerepében feltűnő Jack Dylan Grazert. Szerepe szerint egy Freddie nevű srácot alakít és pont úgy néz ki mint ilyen korban Freddie Highmore. Az utóbbi időben nem sokat látott Adam Brodynak egy kisebb szerep jutott. Ross Butler a sok sorozatszerep (13 okom volt, Teenwolf Farkasbőrben, Riverdale) után talán már a nagyjátékfilmekben is szerephez tud jutni. A kis ázsiai gyerek pedig a Fresh off the boatból lehet ismerős számunkra, ő alakítja az egyik kis Huangot. A színesbőrű kislány pedig egyszerűen csak cuki. És végre egy film, ahol nem huszonévesek alakítanak tizenéveseket, ez engem mindig zavar. Azért erős, hogy 40 évig nem talált egy épkézláb jó lelkű embert se a varázsló, de a törvénnyel többször összetűzésbe keveredett fiú megfelelő alany volt. Továbbá a vásárban 10 éve ugyanazt a nyomorult tigrist lehet megnyerni? Látványra és akciójelenetekre nem lehetett panasz.

A hét főbűn ötletként és megvalósításként is remek volt. A készítőkben biztosan okozott valami történt gyerekkorban a Mikulás, mert jól beégetik szegényt. A legvégén a poén hatalmas volt. A humoros oldal mellett tetszett, hogy a készítők behoztak egy kicsit komolyabb vonalat is, ahol a család és az összetartozás került előtérbe. Összességében a film a hibái ellenére egy kedvelhető darab és szuperhős rajongóknak kötelező.

71 Shazam!  (2019)

akció | fantasy | kaland | vígjáték

Billy Batson 14 éves. A gyerekotthonból került nevelőszüleihez, és az még csak hagyján, hogy a kamaszkor minden nyűgjével meg kell küzdenie, még az iskolában sem túl... több»

2