Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
54%

Wonder Woman 1984 (2020)

Wonder Woman 1984
Filmadatlap
 
33
Szereplők
12
Vélemények
50
Képek
11
Videók
 
sptt   2021. 06. 13.

legújabb vélemény

0

Sajnos nem sikerült igazán lebilincselővé tenni ezt a folytatást. Az akciójelenetek és a látvány sokszor elviszi a hátán a történetet, de itt még ezekben a dolgokban is vannak hiányosságok. A szuperhős filmeknek óriási divatja van az utóbbi évtizedek... több»

 
Anti007   2021. 04. 06.

a nap véleménye

3
Nem tökéletes, de mindenképp hatásos

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Wonder Woman a DC Univerzum egyik oszlopos tagja. A 2017-ben bemutatott mozival ezt meg is erősítette. Mivel szuperhősnőnk bemutatása elég magasra tette a lécet, a WW 1984-től okkal várt többet mindenki (ezt itt-ott olvashatjuk hozzászólásokban, krit... teljes kritika»


 
Artemisia   2021. 01. 10.

a nap véleménye

5
Wonder Woman másodszor

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Patty Jenkins Wonder Woman-filmje csodaszámba ment 2017-ben, hiszen átütő sikerével nemcsak felrobbantotta a mozikat több 822 millió dolláros bevételt generálva, valamint az egekbe röpítette Patty Jenkins és Gal Gadot hírnevét, hanem felrázta a tuny... teljes kritika»

 
Yosihiro   2021. 03. 28.

2
WW1984

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Sokan azt mondják, ez egy unalmas film. Azt hiszem, akik csak arra mennek, hogy olyan plusz impulzusokat és történeteket kapjanak, amiben hatalmas jelenet és esemény történik, azok igen, ebben csalódni fognak, hiszen ha nem ismerik és nem olvasták a ... teljes kritika»

 
Eastern79   2021. 02. 16.

2
Rosszabb, mint a nyolcvanas évek

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Amennyire jól sikerült Wonder Woman első kalandja, legalább annyival lett pocsékabb a második. Alig van némi akció a filmben, az sem különösebben érdekfeszítő, ráadásul a CGI is valami elképesztően rosszul fest. A film első egy órájában egy Aladdin remake-et kapunk új köntösben, aminek következményeként az első részben hősi halált halt Chris Pine-nal találkozik hősnőnk, és infantilis, giccses és kissé sablonos enyelgésük közepette feltűnik a szintén kaptafa kapzsi üzletember (későbbi főgonosz) és a csúnya, kétbalkezes csaj, akiből szuper szexi bombázó lesz, később meg valami párducnő, vagy mi a bánat, aki iszonyú pipa mindenkire, mert eddig le volt nézve, mert ronda volt és béna. A film közepén látható akciószekvencia után pedig újabb cukorszirupszerű, és meglehetősen bárgyú superman utánérzés következik, ahogy Gal Gadot lubickol a háta mögé vetített felhők előtt, mint anno Christopher Reeves, csak Wonder Woman sokkal többféle pózban tud repülni. A végén tanulság is van, de azt hiszem, nem árulok el titkot, ha elmondom: inkább közhelynek tűnik. Fogalmam sincs, mit szív Patty Jenkins, de leállhatna vele, vagy a filmkészítéssel. Gal Gadot viszont még mindig elképesztően gyönyörű.

 
7ETEDIK   2020. 12. 27.

0

Indokolatlanul hosszú és unalmas. Az első rész se váltotta meg a világot, ez még annyira se. Ja, és Gadot a vége felé átmegy Supergirlbe is...

 
dovetusfurdo   2021. 05. 16.

0
Nem mindenáron kell folytatni

Az első rész nagyon jó volt, alig vártam, hogy legyen lehetőségem megnézni ezt az 1984-es változatot. Nagyon kár volt. Az első órában azt se tudtam, hogy jó filmet nézek-e, már csak tényleg az hiányzott, hogy elmenjenek közösen plázázni. A látványvilág csak a végére lett értékelhető, mintha azt is kispórolták volna. Gyenge DC eresztés lett ez most.

Galéria (50)

Chris Pine
Gal Gadot
Gal Gadot
Kristen Wiig
Chris Pine
Gal Gadot
Gal Gadot
Gal Gadot
Patty Jenkins

Videók (11)

A film összbevétele 148 400 000 dollár volt (imdb.com).

 

A képregénysorozat felújított verziói – így a film is – Zeusz lányaként utalnak Dianára. Ez azt jelenti, hogy Diana többek között Herkules féltestvére.

(Artemisia )
 

A képregény szerint Diana egyszerűen eltöri Max Lord nyakát a történet végén.

(Artemisia )
 

Diana fő fegyvere az Igazság Lasszója, mely amellett, hogy hasznos harci kiegészítő, bárkit rá tud bírni az igazmondásra. Wonder Woman megalkotója, William M. Marston pszichológus és író egyben a hazugságvizsgáló feltalálója is.

(Artemisia )
 

Gepárdot eddig 4 alteregó személyesítette meg: a korai képregényekben Deborah Domaine és Priscilla Rich, akik nem rendelkeztek szupererővel, mindössze gepárd jelmezbe öltözve harcoltak. A felújított alteregók Barbara Ann Minerva és Sebastian Ballesteros, akik szuperképessegekre tesznek szert, és félig ember, félig gepárd hibrid lényekké alakulnak.

(Artemisia )
 

Diana jelmezén egy sas emblémája látható, mely jelkép Zeuszra utal.

(Artemisia )
 

Az eredeti képregények szerint Hippolyta valóban agyagból formázta meg a csecsemő Dianát, akit Aphrodité keltett életre. A képregény 2011-es újragondolása során ezt megváltoztatták, és Dianát Zeusz lányaként ábrázolják, az agyagból való formáltatást pedig puszta elterélés, mellyel az Amazonok titkolni próbálják Diana valódi származását. A film is ezt a tendenciát követi.

(Artemisia )
 

Wonder Woman megalkotója William Moulton Marston pszichológus, feltaláló és író volt, aki 1941-ben vetette papírra a hősnő mindössze 8 oldalas történetét.

(Artemisia )
 

Wonder Woman karaktere először 1941 decemberében, az All Star Comics 8. számában bukkant fel.

(Artemisia )
 

A filmben jelenik meg először a feltevés, hogy Gepárd Wonder Woman erejéből táplálkozik.

(Artemisia )
 

Gepárd karakterének ez az első élőszereplős megjelenítése.

(Artemisia )
 
Rendkívüli mozis év végére futott be a 2017-es Wonder Woman folytatása. A koronavírus-járványnak köszönhetően idén a tervezettnél jóval kevesebb képregény-blockbuster jutott el a mozikba: egész pontosan nulla MCU-film és egy DCEU-film (Ragadozó madarak) után kaptuk meg karácsonyi ajándékként az HBO Max-on és az amerikai mellett még néhány külföldi piac mozijaiban debütáló Wonder Woman 1984-et. Ahogy azt a folytatások átkát ismervén előre lehetett sejteni, a Wonder Woman 1984 nem tudja megismételni az első film csodáját, de ettől még kellemes eszképizmusként szolgál egy különösen nyomasztó év végén. több»
 
A Wonder Woman 1984 messze nem hibátlan, viszont hatalmas szíve miatt úgy kellett 2020 zárásaként, mint egy falat kenyér. több»
 
A film megtekintése után csak reményünk marad, hogy a majdani harmadik rész sokkal kreatívabbra és eredetibbre fog sikerülni. több»