Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
51%

Wonder Woman 1984 (2020)

Wonder Woman 1984
Filmadatlap
 
33
Szereplők
4
Vélemények
50
Képek
9
Videók
 
Artemisia   2021. 01. 10.

legújabb vélemény a nap véleménye

5
Wonder Woman másodszor

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Patty Jenkins Wonder Woman-filmje csodaszámba ment 2017-ben, hiszen átütő sikerével nemcsak felrobbantotta a mozikat több 822 millió dolláros bevételt generálva, valamint az egekbe röpítette Patty Jenkins és Gal Gadot hírnevét, hanem felrázta a tuny... teljes kritika»

 
HETEDIK   2020. 12. 27.

0

Indokolatlanul hosszú és unalmas. Az első rész se váltotta meg a világot, ez még annyira se. Ja és Gadot a vége felé átmegy Supergirlbe is...


 
totykos   2021. 01. 07.

0

Kifejezetten szörnyű film, amiben nem történik semmi, de az legalább nagyon hosszan. Nagyon nehéz azonosulni bárkivel is a történetben, mert nem kapunk elég fogódzkodót ahhoz, hogy bárki is élővé, háromdimenzióssá vagy emberivé váljon, de nagyon küzd... több»

 
jojojo3   2021. 01. 04.

0

Őszintén szólva nem igazán nyűgözött le, az első rész után valahogy többet is vártam, talán leginkább a kreativitás terén. Nincs nagy baj vele, de biztosan nem ez marad a DCEU legemlékezetesebb darabja.

Galéria (50)

Chris Pine
Gal Gadot
Gal Gadot
Kristen Wiig
Chris Pine
Gal Gadot
Gal Gadot
Gal Gadot
Patty Jenkins

Videók (9)

A film összbevétele 118 200 000 dollár volt (imdb.com).

 

A képregénysorozat felújított verziói – így a film is – Zeusz lányaként utalnak Dianára. Ez azt jelenti, hogy Diana többek között Herkules féltestvére.

(Artemisia )
 

A képregény szerint Diana egyszerűen eltöri Max Lord nyakát a történet végén.

(Artemisia )
 

Diana fő fegyvere az Igazság Lasszója, mely amellett, hogy hasznos harci kiegészítő, bárkit rá tud bírni az igazmondásra. Wonder Woman megalkotója, William M. Marston pszichológus és író egyben a hazugságvizsgáló feltalálója is.

(Artemisia )
 

Gepárdot eddig 4 alteregó személyesítette meg: a korai képregényekben Deborah Domaine és Priscilla Rich, akik nem rendelkeztek szupererővel, mindössze gepárd jelmezbe öltözve harcoltak. A felújított alteregók Barbara Ann Minerva és Sebastian Ballesteros, akik szuperképessegekre tesznek szert, és félig ember, félig gepárd hibrid lényekké alakulnak.

(Artemisia )
 

Diana jelmezén egy sas emblémája látható, mely jelkép Zeuszra utal.

(Artemisia )
 

Az eredeti képregények szerint Hippolyta valóban agyagból formázta meg a csecsemő Dianát, akit Aphrodité keltett életre. A képregény 2011-es újragondolása során ezt megváltoztatták, és Dianát Zeusz lányaként ábrázolják, az agyagból való formáltatást pedig puszta elterélés, mellyel az Amazonok titkolni próbálják Diana valódi származását. A film is ezt a tendenciát követi.

(Artemisia )
 

Wonder Woman megalkotója William Moulton Marston pszichológus, feltaláló és író volt, aki 1941-ben vetette papírra a hősnő mindössze 8 oldalas történetét.

(Artemisia )
 

Wonder Woman karaktere először 1941 decemberében, az All Star Comics 8. számában bukkant fel.

(Artemisia )
 

A filmben jelenik meg először a feltevés, hogy Gepárd Wonder Woman erejéből táplálkozik.

(Artemisia )
 

Gepárd karakterének ez az első élőszereplős megjelenítése.

(Artemisia )
 
Rendkívüli mozis év végére futott be a 2017-es Wonder Woman folytatása. A koronavírus-járványnak köszönhetően idén a tervezettnél jóval kevesebb képregény-blockbuster jutott el a mozikba: egész pontosan nulla MCU-film és egy DCEU-film (Ragadozó madarak) után kaptuk meg karácsonyi ajándékként az HBO Max-on és az amerikai mellett még néhány külföldi piac mozijaiban debütáló Wonder Woman 1984-et. Ahogy azt a folytatások átkát ismervén előre lehetett sejteni, a Wonder Woman 1984 nem tudja megismételni az első film csodáját, de ettől még kellemes eszképizmusként szolgál egy különösen nyomasztó év végén. több»
 
A Wonder Woman 1984 messze nem hibátlan, viszont hatalmas szíve miatt úgy kellett 2020 zárásaként, mint egy falat kenyér. több»
 
A film megtekintése után csak reményünk marad, hogy a majdani harmadik rész sokkal kreatívabbra és eredetibbre fog sikerülni. több»