2021.04.06 10:35 Anti007 Olvasottság: 164x
3

Nem tökéletes, de mindenképp hatásos

Wonder Woman a DC Univerzum egyik oszlopos tagja. A 2017-ben bemutatott mozival ezt meg is erősítette. Mivel szuperhősnőnk bemutatása elég magasra tette a lécet, a WW 1984-től okkal várt többet mindenki (ezt itt-ott olvashatjuk hozzászólásokban, kritikákban), ennek ellenére én mégsem csalódtam. Sőt!

1984-ben járunk, amikor Diana (Gal Gadot) próbál hétköznapi életet élni, mint bármelyik dolgozó nő, ám azért olykor egy-két embert megment a rá leselkedő veszélytől, de ennyiben ki is merül a dolog. Csak "titokzatos amazonként" emlegetik. A Smithsonian Intézetben dolgozik műtárgyak szakértőjeként. Kolléganője, Barbara (Kristen Wiig) egy esetlen lúzer típus, de annál kedvesebb, akivel jó barátnők is lesznek. Ám az intézményben felbukkan egy szélhámos üzletember, bizonyos Max Lord (Pedro Pascal), aki Barbara naivságát kihasználva próbál megszerezni egy különleges tárgyat, aminek segítségével minden kívánságunk valóra válhat.

Nem tökéletes, de mindenképp hatásos

Persze ezzel rendkívüli veszély leselkedhet az emberiségre, főleg, ha ez egy szerencsétlen, de hataloméhes ember kezébe kerül, így Diana kilép az árnyékból, és képességeit kihasználva mindent megtesz, hogy visszafordítsa az elszabadult erőt. Ami gyengíti őt, hogy halottnak vélt szerelme, Steve Trevor (Chris Pine) visszatér, illetve kolléganője is ellene fordul, már szuper erővel megerősödve.

Az biztos, hogy Patty Jenkins rendező nem egy kőkemény, pörgős folytatást prezentált nekünk, de a látványra így sem lehet panaszunk. Persze ezt is lehetett volna még überelni, de a hibái ellenére mégis van valami a filmben, amiért kedvelhető. Teljes odaadással készült, a karakterekre sem lehet panaszunk, és Hans Zimmer zenéje elejétől a végéig zseniális.

Nekem nem tűnt egyáltalán vontatottnak, az elejétől a végéig magával ragadott, lekötött a film. Tény, hogy az első rész jobb volt. Tény, hogy a forgatókönyv lehetett volna erősebb, többet ki lehetett volna belőle hozni. Illetve ha már 1984-ben jártunk, lehetett volna pár 80-as éveket idéző klassz zene benne (ahogy a trailerhez használt zene is kimaradt), de mindezek ellenére sem gyenge a film.

Ebben a hosszú, mozimentes, elfuserált, Covidos időszakban olyan a WW 1984, mint egy kánikulai napon egy jéghideg Coca Cola. Ha már IMAX-ben, vagy csak szimplán moziban sem volt lehetőség megnézni, otthon is élmény volt. Az is biztos, hogy van benne pár olyan jelenet, ami így is emlékezetes marad. Tehát én nem húznám le a filmet...

Lehet, kicsit szokatlan, hogy egy szuperhős lelkivilágát is megismerhetjük, az érzelmei felszínre kerülnek, de ez Diana esetében belefér, hisz' csak egy hölgyről van szó. Aki ha kell, harcol, megmenti a világot, de akár a hóesésben is tud gyönyörködni. Ez így természetes.

akció | fantasy | kaland

A hidegháború feszültségtől terhes, az atomháború rémképével átitatott korszakában Európa hősökre vár. Wonder Womanben (Gal Gadot) is felébred a tenniakarás, elszántan... több»

3