Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
59%

Ragadozó madarak (és egy bizonyos Harley Quinn csodasztikus felszabadulása) (2020)

Filmadatlap
 
28
Szereplők
23
Vélemények
24
Képek
6
Videók

Galéria (24)

Margot Robbie
Rosie Perez
Margot Robbie
Ella Jay Basco
Jurnee Smollett
Margot Robbie
Ella Jay Basco
Rosie Perez
Mary Elizabeth Winstead
Jurnee Smollett
Margot Robbie
Ewan McGregor
Ella Jay Basco
Ella Jay Basco
Jurnee Smollett
Chris Messina
Margot Robbie
Jurnee Smollett
Chris Messina
Ewan McGregor
Mary Elizabeth Winstead
Margot Robbie
Margot Robbie
Margot Robbie
Margot Robbie
Margot Robbie
Ewan McGregor
Chris Messina
Jurnee Smollett
Margot Robbie
Ella Jay Basco

Videók (6)

 
MoviesChris   2022. 03. 01.

legújabb vélemény

0

Nem vagyok egy DC-fan. Erősen marveles vagyok. De, minthogy oly sokat hallom ezt a kifejezést már: nem vagyok Marvel-bérenc. Nem könyvelem el előre a DC-filmeket rossznak. Ahogy ezt nem tettem meg ezzel a filmmel szemben sem. És nem is rossz. Igazábó... több»

 
ArpiHajdu és Réci   2020. 03. 06.

a nap véleménye

1
Harley Quinn és vad kompániája jött, látott és... zúzott!

A DC mentségére legyen mondva: ha nem megy, tudni kell újratervezni! A stúdió minden univerzumépítéssel próbálkozó lépése csúfosan megbukott, s nem lett más, csak gagyi másolása mindannak, amit a Marvel korábban sikerre vitt. Így hát egyáltalán nem v... teljes kritika»

 
Artemisia   2021. 07. 03.

6
Harley Quinn elszabadul

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

David Ayer szélsőségesen megosztó Suicide Squadja után a Warner bölcsen hagyta, hogy Margot Robbie vegye a kezébe a gyeplőt, aki saját produkciós cégével együtt egy teljesen más kaptafára épülő spin-offal jelentkezett. A Ragadozómadarak teljes egészé... teljes kritika»

 
Eastern79   2021. 02. 07.

1
Margot Robbie tombol

Vegyes érzelmekkel viseltetek eme alkotás iránt. A DC-vel tényleg semmi bajom, de valahogy a legtöbb filmjük mindig elcsúszik valamin, és most igazából több banánhéj is volt. Margot Robbie tényleg nagyot alakít, de nagyjából ez minden, amit a film fel tud mutatni erényeként, és a néhol egészen jól működő humor. Ewan McGregor a főgonosz szerepében sajnos annyira hatásos, mint Tarzan marketingszakemberként; borzasztóan erőltetett. A többi szereplő is kicsit – nincs rá jobb szavam – béna, főleg a közelharcoknál érződik az amatőrködés. Egy tökösebb gonosztevővel és némileg akcióorientáltabb társakkal Harley Quinn kalandja még ütős is lehetett volna, de sajnos a színésznő ehhez egyedül kevés volt, így csak egy közepes "csajos" film lett belőle.

 
Yosihiro   2020. 05. 22.

2
Ragadozó madarak (és egy bizonyos Harley Quinn csodasztikus felszabadulása)

Ragadozó madarak... huu ez egy kicsit túlzás, de Harley Q. felszabadulása oké. Amire számítottam, azt kaptam. Remek színészi alakítások, egy jó történet és egy várható folytatás, mert megér ennyit. A film hangulata és a nézőpont bemutatása a DC comic... teljes kritika»

 
MP170506   2020. 02. 08.

2

Egyáltalán nem lett rossz film. Persze fognak jönni a többet vártam, nagyobb volt a füstje, mint a lángja kommentek... Pedig ez egy jól összerakott akció-vígjáték lett. Jó akció jelenetekkel, humorral és remek színészekkel.

 
Lubi   2020. 02. 10.

a nap véleménye

1
Az őrület bohócnője és madárkái

A DC képregények filmes adaptációi igen sokrétűek, még ha kifejezetten ingadozó színvonalúak is. A konkurens Marvellel szemben közel sem találták még meg saját hangjukat filmes fronton. Az összefüggő univerzumépítés visszafogott sikerei után egyre in... teljes kritika»

A film összbevétele 79 510 017 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 118 661 515 forintot termelt. A hazai mozik összesen 72 868 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A csapat alapítótagjai eredetileg Fekete Kanári, a Joker elleni harcban tolószékbe került Batgirl/Barbara Gordon, valamint Vadásznő.

(Artemisia )
 

Rövid ideig Katana is a Ragadozó madarak tagja lesz.

(Artemisia )
 

A Ragadozó Madarak 1996-ban debütált a Black Canary/Oracle:Birds of Prey című, egykötetesnek szánt képregényben, melynek Chuch Dixon volt az alkotója.

(Artemisia )
 

Dinah Lance már 3. generációs Fekete Kanári, azonban ő az első, aki születésétől fogva birtokában van a Kanári Sikoly képességének. Anyja és nagyanyja egy készülékkel idézték elő a sikolyt.

(Artemisia )
 

Roman Sionis maszkja egyfajta hipnotikus erővel bír, vagyis mikor viseli, befolyásolni tudja az emberek gondolkodását. A filmben egyszer sem használja ezt a képességét.

(Artemisia )
 
A Ragadozó madarak minden kaotikussága ellenére egy egészen jól összerakott kis film lett, ami egy újonc rendezőtől igazán szép munka. A másik nagy pirospont a forgatókönyvírónak, Christina Hodsonnak (Űrdongó) jár, aki megálmodta ezt a nem mindennapi szkriptet. több»
 
Így az eszelős soundtrackre hangolt akciójelenetek változatosak és ötletesek, a poénok többször működnek, mint nem, illetve kapunk egy jó értelemben ripacskodó Ewan McGregort, aki lubickol a negédesen szociopata Fekete Maszk szerepében. több»
 
A Warnernek, illetve a DC-nek az utóbbi években nem nagyon ment a szekere, már ami a szuperhősmozikat és képregény-adaptációkat illeti. A kritikusok és a nézők által egyaránt ajnározott Joker inkább szabályt erősítő kivétel volt, a legújabb DC-mozi, a címe ellenére Harley Quinnről szóló Ragadozó madarak pedig csak szimplán a szabályt erősítő, kaotikus őrültség, amelyben semmilyen rendszer nincs. Bár ezt legalább maga a narrátor-főhősnő is elismeri. több»