Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
57%

Ragadozó madarak (és egy bizonyos Harley Quinn csodasztikus felszabadulása) (2020)

Filmadatlap
 
28
Szereplők
20
Vélemények
24
Képek
6
Videók
 
Eastern79   2021. 02. 07.

legújabb vélemény

1
Margot Robbie tombol

Vegyes érzelmekkel viseltetek eme alkotás iránt. A DC-vel tényleg semmi bajom, de valahogy a legtöbb filmjük mindig elcsúszik valamin, és most igazából több banánhéj is volt. Margot Robbie tényleg nagyot alakít, de nagyjából ez minden, amit a film fel tud mutatni erényeként, és a néhol egészen jól működő humor. Ewan McGregor a főgonosz szerepében sajnos annyira hatásos, mint Tarzan marketingszakemberként; borzasztóan erőltetett. A többi szereplő is kicsit – nincs rá jobb szavam – béna, főleg a közelharcoknál érződik az amatőrködés. Egy tökösebb gonosztevővel és némileg akcióorientáltabb társakkal Harley Quinn kalandja még ütős is lehetett volna, de sajnos a színésznő ehhez egyedül kevés volt, így csak egy közepes "csajos" film lett belőle.

 
ArpiHajdu és Réci   2020. 03. 06.

a nap véleménye

1
Harley Quinn és vad kompániája jött, látott és... zúzott!

A DC mentségére legyen mondva: ha nem megy, tudni kell újratervezni! A stúdió minden univerzumépítéssel próbálkozó lépése csúfosan megbukott, s nem lett más, csak gagyi másolása mindannak, amit a Marvel korábban sikerre vitt. Így hát egyáltalán nem v... teljes kritika»


 
Yosihiro   2020. 05. 22.

1
Ragadozó madarak (és egy bizonyos Harley Quinn csodasztikus felszabadulása)

Ragadozó madarak... huu ez egy kicsit túlzás, de Harley Q. felszabadulása oké. Amire számítottam, azt kaptam. Remek színészi alakítások, egy jó történet és egy várható folytatás, mert megér ennyit. A film hangulata és a nézőpont bemutatása a DC comic... teljes kritika»

 
MP170506   2020. 02. 08.

1

Egyáltalán nem lett rossz film. Persze fognak jönni a többet vártam, nagyobb volt a füstje, mint a lángja kommentek... Pedig ez egy jól összerakott akció-vígjáték lett. Jó akció jelenetekkel, humorral és remek színészekkel.

 
BoBamburg   2020. 04. 17.

0

Pont olyan, mint az utóbbi időkben bármelyik Dc film. Szórakoztató, de egyszer elég is volt. Harley Queen karaktere se olyan jó, a többi szereplő pedig kimondottan középszerű és felejthető. Akárcsak az egész történet.

 
Lubi   2020. 02. 10.

a nap véleménye

1
Az őrület bohócnője és madárkái

A DC képregények filmes adaptációi igen sokrétűek, még ha kifejezetten ingadozó színvonalúak is. A konkurens Marvellel szemben közel sem találták még meg saját hangjukat filmes fronton. Az összefüggő univerzumépítés visszafogott sikerei után egyre in... teljes kritika»

 
Félix   2020. 11. 28.

1
Az év akció filmje a Ragadozó madarak? Dehogy! De nézhető film

Margot Robbie-nak nem nagyon szeretem a filmjeit, de ez az alkotása kifejezetten tetszett. Az a pár poén, ami benne volt, ütősre sikeredett, feldobták a hangulatot. Vannak ennél jobb filmek is, de egy unalmas hétvégére szerintem alkalmas kikapcsolódá... teljes kritika»

Galéria (24)

Margot Robbie
Rosie Perez
Margot Robbie
Ella Jay Basco
Jurnee Smollett
Margot Robbie
Ella Jay Basco
Rosie Perez
Mary Elizabeth Winstead
Jurnee Smollett
Margot Robbie
Ewan McGregor
Ella Jay Basco
Ella Jay Basco
Jurnee Smollett
Chris Messina
Margot Robbie
Jurnee Smollett
Chris Messina
Ewan McGregor
Mary Elizabeth Winstead
Margot Robbie
Margot Robbie
Margot Robbie
Margot Robbie
Margot Robbie
Ewan McGregor
Chris Messina
Jurnee Smollett
Margot Robbie
Ella Jay Basco

Videók (6)

A film összbevétele 79 510 017 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 118 661 515 forintot termelt. A hazai mozik összesen 72 868 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Ewan McGregor, a film főgonosza, és a Vadásznőt alakító Mary Elizabeth Winstead civilben egy párt alkotnak.

(hp)
 

A Ragadozó madarak Fox Force Five munkacím alatt készült. A Fox Force Five az a fiktív tévésorozat, melynek a pilot adása sosem került adásba a Ponyvaregényben.

(hp)
 

A Ragadozó madarak ötletét maga Margot Robbie vetette fel a Warnernek. A stúdió rábólintott a projektre, melynek munkálataiból Margot Robbie produkciós cége, a LuckyChap is kivette a részét. Ez a film a cég eddigi legnagyobb büdzséjű (75 millió dollár) vállalkozása.

(hp)
 

A film nemezisének főszerepére Sharlto Copley és Sam Rockwell is esélyes volt. Utóbbit hivatalosan is megkereste a Warner, de a színész végül nem vállalta a szereplést. Ekkor került a képbe Ewan McGregor.

(hp)
 

A filmben Harley Quinn 'háziállata' egy hiéna. A képregényekben a karakternek két hiénája van, Bud és Lou, akiket az ikonikus humorista duó, Bud Abbott és Lou Costello után nevezett el.

(hp)
 

A Ragadozó madarak a tervek szerint a Harley Quinn trilógia első felvonása, melyet siker esetén a Gotham City Sirens és a Prey vs. Gotham City Sirens követne.

(hp)
 

Cathy Yan az első ázsiai rendezőnő, aki szuperhősfilmet forgatott, egyúttal a második női rendező, akinek a nevéhez egy DC film köthető Patty Jenkins után, aki a Wonder Woman direktori székét foglalta el.

(hp)
 

Jared Leto egy Instagram bejegyzésben tudatta a követőivel, hogy az általa alakított Joker is fel fog tűnni a filmben. Ezt később a Warner határozottan cáfolta, Leto pedig eltávolította a bejegyzést.

(hp)
 

Vadásznő szerepére Cristin Milioti, Margaret Qualley, Sofia Boutella és Alexandra Daddario is esélyes volt, de a karaktert végül Mary Elizabeth Winstead játszhatta el.

(hp)
 

A filmben két rendőr karakter is feltűnik, Bruce Timm és Paul Dini. Timm volt a Batman animációs sorozat társalkotója és a DC Comics művésze, míg Paul Dini alkotta meg Harley Quinn karakterét.

(hp)
 
A Ragadozó madarak minden kaotikussága ellenére egy egészen jól összerakott kis film lett, ami egy újonc rendezőtől igazán szép munka. A másik nagy pirospont a forgatókönyvírónak, Christina Hodsonnak (Űrdongó) jár, aki megálmodta ezt a nem mindennapi szkriptet. több»
 
Így az eszelős soundtrackre hangolt akciójelenetek változatosak és ötletesek, a poénok többször működnek, mint nem, illetve kapunk egy jó értelemben ripacskodó Ewan McGregort, aki lubickol a negédesen szociopata Fekete Maszk szerepében. több»
 
A Warnernek, illetve a DC-nek az utóbbi években nem nagyon ment a szekere, már ami a szuperhősmozikat és képregény-adaptációkat illeti. A kritikusok és a nézők által egyaránt ajnározott Joker inkább szabályt erősítő kivétel volt, a legújabb DC-mozi, a címe ellenére Harley Quinnről szóló Ragadozó madarak pedig csak szimplán a szabályt erősítő, kaotikus őrültség, amelyben semmilyen rendszer nincs. Bár ezt legalább maga a narrátor-főhősnő is elismeri. több»