Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
65

Ragadozó madarak (és egy bizonyos Harley Quinn csodasztikus felszabadulása) (2020)

Birds of Prey: And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn
Filmadatlap
 
28
Szereplők
9
Vélemények
24
Képek
6
Videók
Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
Syracuse   2020. 02. 10.

legújabb vélemény

Sokan szidják a DC filmjeit, én sem vagyok korántsem elégedett mindegyikkel. Minden esetre ez a világ mindig is közelebb állt hozzám, mint a Marvel bugyutáskodásai, plusz azért DC képregények sokkal több minőségi munkának adtak már alapot, mint hasonlóan a Marvel, és itt megjegyezném, hogy nem érdekel, mennyit kaszálnak a mozis univerzumukkal, ha számomra irreleváns alkotások jönnek ki. Lényeg a lényeg, hogy nekem már a Suicide Squad is tetszett és ez még egy kicsit jobb is lett annál, nem árt neki Robbie producerkedése. Ha mondjuk választanom kellene, hogy milyen filmeket néznék szívesen a jövőben, akkor természetesen inkább a Joker vonalát preferálnám, de ilyenek is kellenek, mint a Birds of Prey.

 
Lubi   2020. 02. 10.

a nap véleménye

Az őrület bohócnője és madárkái

A DC képregények filmes adaptációi igen sokrétűek, még ha kifejezetten ingadozó színvonalúak is. A konkurens Marvellel szemben közel sem találták még meg saját hangjukat filmes fronton. Az összefüggő univerzumépítés visszafogott sikerei után egyre inkább készülnek függetlennek tűnő alkotások a stúdió berkein belül. Így történhetett, hogy Jared Leto után Joaquin Phoenix is eljátszhatta Joker szerepét egy, a korábbi filmekhez nem kapcsolódó alkotásban. Ben Afflecket Robert Pattinson váltja Batmanként a karakter következő saját filmjében, a kritikailag gyenge fogadtatású Suicide Squad - Öngyilkos osztag pedig megkapja a maga remake-folytatás hibridjét, melyben bizonyos szereplők visszatérnek a... több»


 
MP170506   2020. 02. 08.

Egyáltalán nem lett rossz film. Persze fognak jönni a többet vártam, nagyobb volt a füstje, mint a lángja kommentek... Pedig ez egy jól összerakott akció-vígjáték lett. Jó akció jelenetekkel, humorral és remek színészekkel.

 
Spidey   2020. 02. 07.

Imádtam. Tegnap végre megnézhettem és szerintem zseniális volt. Csajos, örült és eszement amit Harley Quinn karakterétől el is volt várható. Jókat nevettem rajta de Harley bunyújelenetei durván jól meg voltak koregrofálva. Látványos, pörgős akciófilm.

 
Borsossy Nézhetetlen  2020. 02. 09.

Katasztrofális férfigyűlölő propagandafilm. Ezen kívül megpróbál egy pszichopatát pozitívan beállítani, no comment, hogy hova süllyedt Hollywood. Már a gonosz a jó, a jó a gonosz...bár ebben a filmben jó karakter nem volt egy sem talán...

3
Margot Robbie
Rosie Perez
Margot Robbie
Ella Jay Basco
Jurnee Smollett
Margot Robbie
Ella Jay Basco
Rosie Perez
Mary Elizabeth Winstead
Jurnee Smollett
Margot Robbie
Ewan McGregor
Ella Jay Basco
Ella Jay Basco
Jurnee Smollett
Chris Messina
Margot Robbie
Jurnee Smollett
Chris Messina
Ewan McGregor
Mary Elizabeth Winstead
Margot Robbie
Margot Robbie
Margot Robbie
Margot Robbie
Margot Robbie
Ewan McGregor
Chris Messina
Jurnee Smollett
Margot Robbie
Ella Jay Basco
 
A Ragadozó madarak minden kaotikussága ellenére egy egészen jól összerakott kis film lett, ami egy újonc rendezőtől igazán szép munka. A másik nagy pirospont a forgatókönyvírónak Christina Hodsonnak (Űrdongó) jár, aki megálmodta ezt a nem mindennapi szkriptet. A Stúdió annyira elégedett volt munkájával, hogy ő lesz a forgatókönyvírója a 2022-ben érkező The Flash filmnek, és a még tervben lévő Batgirlnek is. A Ragadozó madarak a John Wick és Deadpool filmeket szinte megszégyenítő módon halmozza a hullákat, és a kreatív halálnemeket, és mint Wick uraság Harley Quinn is szinte sebezhetetlen. .A racionalitást sokszor mellőzi a narratíva, de azt hiszem ez igazán megbocsátható, mivel cserébe piszkosul szórakoztató. több»
 
Ragadozó madarak kritika több»
 
Így az eszelős soundtrackre hangolt akciójelenetek változatosak és ötletesek, a poénok többször működnek, mint nem, illetve kapunk egy jó értelemben ripacskodó Ewan McGregort, aki lubickol a negédesen szociopata Fekete Maszk szerepében. több»

A film összbevétele 79 510 017 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 105 298 257 forintot termelt. A hazai mozik összesen 65 106 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Ewan McGregor, a film főgonosza, és a Vadásznőt alakító Mary Elizabeth Winstead civilben egy párt alkotnak.

(hp)
 

A Ragadozó madarak Fox Force Five munkacím alatt készült. A Fox Force Five az a fiktív tévésorozat, melynek a pilot adása sosem került adásba a Ponyvaregényben.

(hp)
 

A Ragadozó madarak ötletét maga Margot Robbie vetette fel a Warnernek. A stúdió rábólintott a projektre, melynek munkálataiból Margot Robbie produkciós cége, a LuckyChap is kivette a részét. Ez a film a cég eddigi legnagyobb büdzséjű (75 millió dollár) vállalkozása.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.