Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
53%

Ragadozó madarak (és egy bizonyos Harley Quinn csodasztikus felszabadulása) (2020)

Filmadatlap
 
28
Szereplők
18
Vélemények
24
Képek
6
Videók
 
Szentgróti Patrik   2020. 06. 27.

legújabb vélemény

1

Hát nem is tudom, Margot Robbie és Ewan McGregor egész jól szerepeltek már miattuk érdemes volt megnézni, kár hogy egy érdekesnek tűnő sztori túl egyszerűre sikerült.

 
ArpiHajdu és Réci   2020. 03. 06.

a nap véleménye

1
Harley Quinn és vad kompániája jött, látott és... zúzott!

A DC mentségére legyen mondva: ha nem megy, tudni kell újratervezni! A stúdió minden univerzumépítéssel próbálkozó lépése csúfosan megbukott, s nem lett más, csak gagyi másolása mindannak, amit a Marvel korábban sikerre vitt. Így hát egyáltalán nem v... teljes kritika»


 
Yosihiro   2020. 05. 22.

1
Ragadozó madarak (és egy bizonyos Harley Quinn csodasztikus felszabadulása)

Ragadozó madarak... huu ez egy kicsit túlzás, de Harley Q. felszabadulása oké. Amire számítottam, azt kaptam. Remek színészi alakítások, egy jó történet és egy várható folytatás, mert megér ennyit. A film hangulata és a nézőpont bemutatása a DC comic... teljes kritika»

 
MP170506   2020. 02. 08.

1

Egyáltalán nem lett rossz film. Persze fognak jönni a többet vártam, nagyobb volt a füstje, mint a lángja kommentek... Pedig ez egy jól összerakott akció-vígjáték lett. Jó akció jelenetekkel, humorral és remek színészekkel.

 
Lubi   2020. 02. 10.

a nap véleménye

1
Az őrület bohócnője és madárkái

A DC képregények filmes adaptációi igen sokrétűek, még ha kifejezetten ingadozó színvonalúak is. A konkurens Marvellel szemben közel sem találták még meg saját hangjukat filmes fronton. Az összefüggő univerzumépítés visszafogott sikerei után egyre in... teljes kritika»

 
BoBamburg   2020. 04. 17.

0

Pont olyan, mint az utóbbi időkben bármelyik Dc film. Szórakoztató, de egyszer elég is volt. Harley Queen karaktere se olyan jó, a többi szereplő pedig kimondottan középszerű és felejthető. Akárcsak az egész történet.

 
Borsossy Nézhetetlen  2020. 02. 09.

2

Katasztrofális férfigyűlölő propagandafilm. Ezen kívül megpróbál egy pszichopatát pozitívan beállítani, no comment, hogy hova süllyedt Hollywood. Már a gonosz a jó, a jó a gonosz...bár ebben a filmben jó karakter nem volt egy sem talán...

3

Galéria (24)

Margot Robbie
Rosie Perez
Margot Robbie
Ella Jay Basco
Jurnee Smollett
Margot Robbie
Ella Jay Basco
Rosie Perez
Mary Elizabeth Winstead
Jurnee Smollett
Margot Robbie
Ewan McGregor
Ella Jay Basco
Ella Jay Basco
Jurnee Smollett
Chris Messina
Margot Robbie
Jurnee Smollett
Chris Messina
Ewan McGregor
Mary Elizabeth Winstead
Margot Robbie
Margot Robbie
Margot Robbie
Margot Robbie
Margot Robbie
Ewan McGregor
Chris Messina
Jurnee Smollett
Margot Robbie
Ella Jay Basco

Videók (6)

A film összbevétele 79 510 017 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 118 661 515 forintot termelt. A hazai mozik összesen 72 868 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Ewan McGregor, a film főgonosza, és a Vadásznőt alakító Mary Elizabeth Winstead civilben egy párt alkotnak.

(hp )
 

A Ragadozó madarak Fox Force Five munkacím alatt készült. A Fox Force Five az a fiktív tévésorozat, melynek a pilot adása sosem került adásba a Ponyvaregényben.

(hp )
 

A Ragadozó madarak ötletét maga Margot Robbie vetette fel a Warnernek. A stúdió rábólintott a projektre, melynek munkálataiból Margot Robbie produkciós cége, a LuckyChap is kivette a részét. Ez a film a cég eddigi legnagyobb büdzséjű (75 millió dollár) vállalkozása.

(hp )
 

A film nemezisének főszerepére Sharlto Copley és Sam Rockwell is esélyes volt. Utóbbit hivatalosan is megkereste a Warner, de a színész végül nem vállalta a szereplést. Ekkor került a képbe Ewan McGregor.

(hp )
 

A filmben Harley Quinn 'háziállata' egy hiéna. A képregényekben a karakternek két hiénája van, Bud és Lou, akiket az ikonikus humorista duó, Bud Abbott és Lou Costello után nevezett el.

(hp )
 

A Ragadozó madarak a tervek szerint a Harley Quinn trilógia első felvonása, melyet siker esetén a Gotham City Sirens és a Prey vs. Gotham City Sirens követne.

(hp )
 

Cathy Yan az első ázsiai rendezőnő, aki szuperhősfilmet forgatott, egyúttal a második női rendező, akinek a nevéhez egy DC film köthető Patty Jenkins után, aki a Wonder Woman direktori székét foglalta el.

(hp )
 

Jared Leto egy Instagram bejegyzésben tudatta a követőivel, hogy az általa alakított Joker is fel fog tűnni a filmben. Ezt később a Warner határozottan cáfolta, Leto pedig eltávolította a bejegyzést.

(hp )
 

Vadásznő szerepére Cristin Milioti, Margaret Qualley, Sofia Boutella és Alexandra Daddario is esélyes volt, de a karaktert végül Mary Elizabeth Winstead játszhatta el.

(hp )
 

A filmben két rendőr karakter is feltűnik, Bruce Timm és Paul Dini. Timm volt a Batman animációs sorozat társalkotója és a DC Comics művésze, míg Paul Dini alkotta meg Harley Quinn karakterét.

(hp )
 
A Ragadozó madarak minden kaotikussága ellenére egy egészen jól összerakott kis film lett, ami egy újonc rendezőtől igazán szép munka. A másik nagy pirospont a forgatókönyvírónak Christina Hodsonnak (Űrdongó) jár, aki megálmodta ezt a nem mindennapi szkriptet. A Stúdió annyira elégedett volt munkájával, hogy ő lesz a forgatókönyvírója a 2022-ben érkező The Flash filmnek, és a még tervben lévő Batgirlnek is. A Ragadozó madarak a John Wick és Deadpool filmeket szinte megszégyenítő módon halmozza a hullákat, és a kreatív halálnemeket, és mint Wick uraság Harley Quinn is szinte sebezhetetlen. .A racionalitást sokszor mellőzi a narratíva, de azt hiszem ez igazán megbocsátható, mivel cserébe piszkosul szórakoztató. több»
 
Így az eszelős soundtrackre hangolt akciójelenetek változatosak és ötletesek, a poénok többször működnek, mint nem, illetve kapunk egy jó értelemben ripacskodó Ewan McGregort, aki lubickol a negédesen szociopata Fekete Maszk szerepében. több»
 
A film számomra tehát elég vegyes összképet eredményezett, mert amikor működik, akkor nagyon jól szórakoztam és csak faltam a látottakat, de sajnos a fantasztikus jelenetek mellé jutottak legalább ugyan olyan mértékben üres, helyenként elég semmilyen eseménysorozatok is. több»