Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
57

Ragadozó madarak (és egy bizonyos Harley Quinn csodasztikus felszabadulása) (2020)

Birds of Prey: And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn
Filmadatlap
 
28
Szereplők
17
Vélemények
24
Képek
6
Videók
Margot Robbie
Rosie Perez
Margot Robbie
Ella Jay Basco
Jurnee Smollett
Margot Robbie
Ella Jay Basco
Rosie Perez
Mary Elizabeth Winstead
Jurnee Smollett
Margot Robbie
Ewan McGregor
Ella Jay Basco
Ella Jay Basco
Jurnee Smollett
Chris Messina
Margot Robbie
Jurnee Smollett
Chris Messina
Ewan McGregor
Mary Elizabeth Winstead
Margot Robbie
Margot Robbie
Margot Robbie
Margot Robbie
Margot Robbie
Ewan McGregor
Chris Messina
Jurnee Smollett
Margot Robbie
Ella Jay Basco
 
melindamillei   2020. 05. 28.

legújabb vélemény

Csalódás

Őszinte leszek: nem voltam képes végignézni. 30 percnél már az órát bámultam, hogy mennyi van belőle vissza, 1 óra néhány percnél pedig úgy döntöttem, hogy inkább valami mással foglalom el magam. Őszinte leszek abban is, hogy nem tudnám megmondani, hogy miért nem jó, mert egyébként érdekes a sztori, Harley Quinn, még úgy is kedvenc, hogy amúgy abszolút MCU fan vagyok, Margot Robbie és Ewan McGregor jól alakít... mégis annyira nem áll össze az egész, túl lassan épül fel a film, annyira hogy már kínlódás nézni, az audió "élményről": a borzalmas szinkronhangokról - melyek mintha nem is az illetőhöz tartoznának (főleg tudva Margot Robbie saját hangjáról) - nem is beszélve, így aki teheti, nézze inkább feliratosan, ha már erre vetemedik.

 
ArpiHajdu és Réci   2020. 03. 06.

a nap véleménye

Harley Quinn és vad kompániája jött, látott és... zúzott!

A DC mentségére legyen mondva: ha nem megy, tudni kell újratervezni! A stúdió minden univerzumépítéssel próbálkozó lépése csúfosan megbukott, s nem lett más, csak gagyi másolása mindannak, amit a Marvel korábban sikerre vitt. Így hát egyáltalán nem volt rossz döntés a profilváltás. Vannak itt jó karakterek, építsünk inkább rájuk! Bejött ez az Aquamannél, a Shazam!-nál, s igen-igen, mondják, hogy mennyire nagyon jó a Wonder woman… hát, cáfolni nem fogom, de megerősíteni sem ezt a kijelentést. És akkor még említést sem tettünk a Jokerről, amelyről kétségkívül állítható, hogy egy teljesen más dimenziót képvisel úgy en bloc az egész képregényfilmes műfajban. Aztán itt van nekünk Harley Quinn, ak... több»


 
MP170506   2020. 02. 08.

Egyáltalán nem lett rossz film. Persze fognak jönni a többet vártam, nagyobb volt a füstje, mint a lángja kommentek... Pedig ez egy jól összerakott akció-vígjáték lett. Jó akció jelenetekkel, humorral és remek színészekkel.

 
Yosihiro   2020. 05. 22.

Ragadozó madarak (és egy bizonyos Harley Quinn csodasztikus felszabadulása)

Ragadozó madarak... huu ez egy kicsit túlzás, de Harley Q. felszabadulása oké. Amire számítottam, azt kaptam. Remek színészi alakítások, egy jó történet és egy várható folytatás, mert megér ennyit. A film hangulata és a nézőpont bemutatása a DC comic-hoz képest ugyan eltér, de jól sikerült. Azt hiszem, külön kell értékelni itt az egyes karaktereket és a történet felépítését, mert valljuk meg őszintén, néhol a film elkalandozik, de végül jól kapcsolódik be az eseményekbe. Azt hiszem, ezen a ponton máris kioszthatunk öt csillagot, mert azért ezzel húztak egy váratlant, amit még tudtak fokozni azzal, hogy az akciójelenetek is remekül sikerültek. A karakterek: kiemelkedő Harley Q szerepe, szer... több»

 
Lubi   2020. 02. 10.

a nap véleménye

Az őrület bohócnője és madárkái

A DC képregények filmes adaptációi igen sokrétűek, még ha kifejezetten ingadozó színvonalúak is. A konkurens Marvellel szemben közel sem találták még meg saját hangjukat filmes fronton. Az összefüggő univerzumépítés visszafogott sikerei után egyre inkább készülnek függetlennek tűnő alkotások a stúdió berkein belül. Így történhetett, hogy Jared Leto után Joaquin Phoenix is eljátszhatta Joker szerepét egy, a korábbi filmekhez nem kapcsolódó alkotásban. Ben Afflecket Robert Pattinson váltja Batmanként a karakter következő saját filmjében, a kritikailag gyenge fogadtatású Suicide Squad - Öngyilkos osztag pedig megkapja a maga remake-folytatás hibridjét, melyben bizonyos szereplők visszatérnek a... több»

 
A Ragadozó madarak minden kaotikussága ellenére egy egészen jól összerakott kis film lett, ami egy újonc rendezőtől igazán szép munka. A másik nagy pirospont a forgatókönyvírónak Christina Hodsonnak (Űrdongó) jár, aki megálmodta ezt a nem mindennapi szkriptet. A Stúdió annyira elégedett volt munkájával, hogy ő lesz a forgatókönyvírója a 2022-ben érkező The Flash filmnek, és a még tervben lévő Batgirlnek is. A Ragadozó madarak a John Wick és Deadpool filmeket szinte megszégyenítő módon halmozza a hullákat, és a kreatív halálnemeket, és mint Wick uraság Harley Quinn is szinte sebezhetetlen. .A racionalitást sokszor mellőzi a narratíva, de azt hiszem ez igazán megbocsátható, mivel cserébe piszkosul szórakoztató. több»
 
Ragadozó madarak kritika több»
 
Így az eszelős soundtrackre hangolt akciójelenetek változatosak és ötletesek, a poénok többször működnek, mint nem, illetve kapunk egy jó értelemben ripacskodó Ewan McGregort, aki lubickol a negédesen szociopata Fekete Maszk szerepében. több»

A film összbevétele 79 510 017 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 117 062 585 forintot termelt. A hazai mozik összesen 71 399 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Ewan McGregor, a film főgonosza, és a Vadásznőt alakító Mary Elizabeth Winstead civilben egy párt alkotnak.

(hp)
 

A Ragadozó madarak Fox Force Five munkacím alatt készült. A Fox Force Five az a fiktív tévésorozat, melynek a pilot adása sosem került adásba a Ponyvaregényben.

(hp)
 

A Ragadozó madarak ötletét maga Margot Robbie vetette fel a Warnernek. A stúdió rábólintott a projektre, melynek munkálataiból Margot Robbie produkciós cége, a LuckyChap is kivette a részét. Ez a film a cég eddigi legnagyobb büdzséjű (75 millió dollár) vállalkozása.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.