Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
56%

Ragadozó madarak (és egy bizonyos Harley Quinn csodasztikus felszabadulása) (2020)

Filmadatlap
 
28
Szereplők
20
Vélemények
24
Képek
6
Videók

Érdekességek: Ragadozó madarak (és egy bizonyos Harley Quinn csodasztikus felszabadulása) (2020)

Tudsz egy érdekességet a filmről? Ne habozz, oszd meg a közösséggel

A film összbevétele 79 510 017 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 118 661 515 forintot termelt. A hazai mozik összesen 72 868 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Ewan McGregor, a film főgonosza, és a Vadásznőt alakító Mary Elizabeth Winstead civilben egy párt alkotnak.

(hp)
 

A Ragadozó madarak Fox Force Five munkacím alatt készült. A Fox Force Five az a fiktív tévésorozat, melynek a pilot adása sosem került adásba a Ponyvaregényben.

(hp)
 

A Ragadozó madarak ötletét maga Margot Robbie vetette fel a Warnernek. A stúdió rábólintott a projektre, melynek munkálataiból Margot Robbie produkciós cége, a LuckyChap is kivette a részét. Ez a film a cég eddigi legnagyobb büdzséjű (75 millió dollár) vállalkozása.

(hp)
 

A film nemezisének főszerepére Sharlto Copley és Sam Rockwell is esélyes volt. Utóbbit hivatalosan is megkereste a Warner, de a színész végül nem vállalta a szereplést. Ekkor került a képbe Ewan McGregor.

(hp)
 

A filmben Harley Quinn 'háziállata' egy hiéna. A képregényekben a karakternek két hiénája van, Bud és Lou, akiket az ikonikus humorista duó, Bud Abbott és Lou Costello után nevezett el.

(hp)
 

A Ragadozó madarak a tervek szerint a Harley Quinn trilógia első felvonása, melyet siker esetén a Gotham City Sirens és a Prey vs. Gotham City Sirens követne.

(hp)
 

Cathy Yan az első ázsiai rendezőnő, aki szuperhősfilmet forgatott, egyúttal a második női rendező, akinek a nevéhez egy DC film köthető Patty Jenkins után, aki a Wonder Woman direktori székét foglalta el.

(hp)
 

Jared Leto egy Instagram bejegyzésben tudatta a követőivel, hogy az általa alakított Joker is fel fog tűnni a filmben. Ezt később a Warner határozottan cáfolta, Leto pedig eltávolította a bejegyzést.

(hp)
 

Vadásznő szerepére Cristin Milioti, Margaret Qualley, Sofia Boutella és Alexandra Daddario is esélyes volt, de a karaktert végül Mary Elizabeth Winstead játszhatta el.

(hp)
 

A filmben két rendőr karakter is feltűnik, Bruce Timm és Paul Dini. Timm volt a Batman animációs sorozat társalkotója és a DC Comics művésze, míg Paul Dini alkotta meg Harley Quinn karakterét.

(hp)
 

A filmben eredetileg Kristen Stewart alakította volna Batgirlt, de a karaktert végül kivették a forgatókönyvből.

(hp)
 

A Ragadozó madarak a DCEU (a DC kiterjesztett filmes univerzuma) első R-korhatáros filmje.

(hp)
 

A Ragadozó madarak a DC Comics azonos című képregényén alapszik.

(hp)
 

A Warner 2016 májusában jelentette be, hogy elkészíti az Öngyilkos osztag spin-offját Margot Robbie (Harley Quinn) főszereplésével.

(hp)
 

A Ragadozó madarak forgatása 2019 januárjában kezdődött meg Los Angelesben Fox Force Five munkacímen, és április 15-én ért véget.

(hp)
 

Az utóforgatásokra a Warner a John Wick rendezőjét, Chad Stahelskit szerződtette le.

(hp)
 

2019. december 5-én a brazíliai Comic-Con résztvevőinek a DC/Warner paneljén levetítették a film első öt percét és a második előzetest, melyet 2020. január 9-én tettek közzé a videomegosztó portálokon.

(hp)
 

A Ragadozó madarak első előzetesét kizárólag a mozikban láthatták a nézők 2019. szeptember 5-től az Az - 2. fejezet előtt.

(hp)
 

A DC Comics egy antológia képregény-sorozatban adta ki a film cselekményéhez köthető történeteket 2019. november 12-én.

(hp)