Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
28
Szereplők
19
Vélemények
23
Képek
2
Videók
Ütközés
 
mamiéstöti2   2017. 05. 02.

A bemutató láttán vártam már ezt a filmet, de megnézve hatalmas csalódás volt. Egyhangú volt a története semmi korszakalkotó újítás és Ben Kingsley is jóval maga alatt teljesített.

 
HercegPeter   2018. 11. 17.

A két sztárt, Hopkins-t és Kingsley-t valószínűleg kényszerítették arra, hogy elvállalják a szerepeket. Hopkins-nak látszik a játékán, míg Kingsley van olyan értelmes, hogy ilyen szerepet visszautasítson. Olyan volt mint Torrente nagybátyja a második részben. Felicity Jones-ban azonban még nem csalódtam. Ő itt is jó volt, nem tehet róla, hogy ilyen a film. Mellette még a szakállas fickó ért valamit, ő legalább menő volt. Azt hiszem az egészről mindent elmond az a jelenet, amikor a zsaruk ötvenen körbeveszik a kávézót, de a bentiek csak szépen nyugodtan kisétálnak a hátsó ajtón, mert ugyebár azt nem ellenőrzik. Kettő és fél csillag.


 
indingo   2016. 11. 18.

Kiszámítható sztori, amely néhol még látványos is volt, bár már korábban más filmben láttuk a jeleneteket.

 
dulkap   2017. 03. 01.

Két tehetséges fiatal, két rutinos róka és jó ritmusú akciójelenetek teszik élvezetessé a gyenge forgatókönyvet. Kingsley ugyan néha átmegy paródiába, de azért benne van a hihető őrület. Hopkins pedig hozza a szokásos higgadt és kegyetlen gengszterfőnököt. Nem egy olyan film,a mire évek múltán is emlékezni fogunk, de egyszer simán nézhető kis akciómozi.

 
Berto49   2017. 01. 22.

Hopkins és Kingsley ugyancsak pénzszűkében lehet, ha elfogadtak egy ilyen ZS kategóriás hulladék filmben való szereplést. A készítők tisztában voltak azzal, hogy ilyen húzónevek jó hatással vannak a bevételre, de azért a történetre is ügyelhettek volna. Egy faék egyszerűségű mellé beraktak rengeteg kocsiütközést és egy hatalmas látogatottságú lőtéren elpuffogtatott lövedék mennyiségét. Az elgondolásukba azonban hiba csúszott: a németországi nézettség már a bemutató első hetében is roppant alacsony volt, pedig náluk forgatták.

Nicholas Hoult
Nicholas Hoult
Nicholas Hoult
Felicity Jones
Felicity Jones
Felicity Jones
Felicity Jones
Nicholas Hoult
Ben Kingsley
Felicity Jones
Nicholas Hoult
Anthony Hopkins
Ben Kingsley
Felicity Jones
Nicholas Hoult
Ben Kingsley
Ben Kingsley
Anthony Hopkins
Nicholas Hoult
Felicity Jones
Felicity Jones
Ben Kingsley
Felicity Jones
Nicholas Hoult
Ben Kingsley
Ben Kingsley
Anthony Hopkins
Nicholas Hoult
Nicholas Hoult
 
Ha nem is filmművészeti csúcsteljesítmény, így legalább van annyi önálló karaktere (és remek akciójelenete), hogy a tömegben se vesszen el.
7/10 több»
 
Vajon mire képes az ember az igaz szerelemért? Teljesen feladhatja addigi életét, majd vissza is térhet hozzá. Ha valami értelmet szeretnék belelátni Eran Creevy Ütközés című filmjébe, akkor ez lenne az. De az igazság annyi, hogy a mozi tulajdonképpen semmiről nem szól. Igaz, megszámlálhatatlanul sok pisztolylövés durran el a filmben, végeláthatatlan autósüldözésnek vagyunk a tanúi, illetve szűken mért sablon romantikában is részesülünk, de úgy Isten igazából a nagy semmi történik a filmvásznon. 4,5/10 több»
 
Ne tévesszenek meg a nagy nevek! Az Ütközés igazi sztárjai nem a színészek, hanem az autók. 60/100 több»

A film összbevétele 4 811 525 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 14 221 152 forintot termelt. A hazai mozik összesen 10 216 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Relativity Media volt a filmgyártó stúdiója a filmnek, de csődbe ment, de az Im Global megmentette és kiadta.

(mamiéstöti2)
 

Az eredeti tervek szerint a film címe "Autobahn," azaz "Autópálya" lett volna.

(ps)
 

A női főszerepet Amber Heard kapta meg, de végül az alkotók lecserélték Felicity Jones-ra.

(ps)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.