Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
27
Szereplők
23
Vélemények
36
Képek
11
Videók
 
Hetedik   2018. 07. 16.

Johnson úgy promózta ezt a filmet mint a Die Hard és a Pokoli torony ötvözetét. Nos ez mindkettőtől olyan messze áll mint Makó Jeruzsálemtől. Ez csak egy egyszer nézős extrák nélküli kliséhalmaz, tele hatásvadász jelenetekkel, míg a másik kettő időtálló klasszikusok, amiket bármennyiszer elő lehet venni, akkor is ugyanazt a hatást váltják ki. Pedig jól indul, a gyöngy bemutatása is egész látványos és szép a CGI, aztán már jó korán lelövik a poént, hogy a későbbiekben unalomba fulladjon az egész. Rock-ot leszámítva a színészek borzalmasak, Neve Campbell a Sikoly szériából lehet ismerős, már ott is gyengén játszott, itt nem különben. Mikor nézi Rock-ot, ahogy táncol a felhőkarcoló szélén élet-halál közt, aki elvileg a férje, olyan arcot vág mint ha az ég világon semmi különös nem történne, de még meg is kérdezi a rendőrt, vajon át fog-e ugrani, mindezt fapofával....aztán itt van még a 30 kilós kiscsaj, aki magassarkúban mindenkit lekaratéjoz és kettélő, meg a főgonosz, aki olyan messze van Hans Grubertől a Die Hard-ból mint Fekete Pákó Freddy Mercury-tól. Fapofával végig mondja mondatait, oszt jó napot. Mondjuk azt se értem, egy ilyen típusú filmre miért pont egy olyan rendezőt kértek fel, aki anno pl. a Kidobóst jegyzi. Nem kellett volna inkább egy rutinos rókát a műfajban, Renny Harlin, Emmerich, Bay, de mondhatnék még számos nevet. A végén pedig ahogy Rock keresi családját, mint anno Maclane és üvöltözi felesége nevét, a legszánalmasabb rész a filmben. Ha már lopunk, legalább jól csináljuk....Bruce Willis annó sokkal több átéléssel vetette bele magát a Die Hard-ba és sokkal jobb színész volt mint Rock valaha lesz. Az más kérdés hogy mára ő is kiégett és múltjából él. Ha nem forgatják le ezt a filmet, nem gyászolt volna a filmvilág. Szerintem Rock eddigi leggyengébb filmje a Doom óta.

 
HercegPeter   2018. 08. 23.

Igazából csak azért néztem meg moziban ezt a filmet, mert haverral megbeszéltük, hogy elmegyünk és semmi más nekünk való nem volt. Utólag kicsit bánom, hogy erre használtam fel a tőletek kapott jegyet, amit ezúton is köszönök szépen. Pedig reménykedtem egy pozitív meglepetésben, mert annyira látszott, hogy egy végigpörgős akciófilm, hogy akár még jó is kisülhetett volna belőle. Plusz, eddig amikor az ajándékjegyeimmel néztem filmet az mindig bejött. Sajnos most ez a sorozat megszakadt. Ahogy megszokhattunk Dwayne Johnson adja a kemény akcióhőst. A történettel nincs különösebb probléma, akár jó is lehetne, ha nem azt kellene nézni másfél órán keresztül, ahogy Rock kapaszkodik valahova. Ebben a filmben a túlzásoké a főszerep. A kedvencem az volt, mikor a több száz méteres daruról ugrott át a lángoló épületbe úgy, hogy közben a zsarukat is lerázta. Persze akadnak benne jó jelenetek, mert ez nem egy rossz film, de túltolták az akciót és a vagányságot. A vége azért tetszik. Nem az, ahogy néhány másodperc alatt eloltották a rommá égett épületet, hanem a harc. Gondolom úgy voltak az akciózással, ha lúd legyen kövér. Ott aztán tényleg túltoltak mindent, előkerült a tükörterem, a kézigránát, de még a szamurájkard is. Ez a sok minden csak összedobott egy izgalmas befejezést. Én azt mondom, hogy tényleg csak azok nézzék meg, akik szeretik az olyan filmeket, amikben az akció a lényeg és nem a mélyenszántó gondolatok vagy a párbeszéd.


 
thedarkman99   2018. 09. 16.

Sok jelenet túl lett tolva. Nekem annyira nem jött be, többre számítottam. Ha nem Dwayne Johnson játszaná a főszerepet, saját véleményem szerint ez egy középszintű film se lenne, ha szereted Dwaynet nézd meg, ha nem akkor inkább hagyd ki, spórolsz vele egy másfél órat.

 
MMcFly2015   2018. 07. 16.

Nagyon jó bevezetést kaptunk a családapáról, és a helyszínt adó felhőkarcolóról, mindent megalapoztak egy kitűnő Die Hard szintű mozinak, de sajnos hamar rá lehet jönni, hogy ez a történet nem a jó irányba halad. Ahogy beütött a geb@sz a főszereplő családnál, onnantól kezdve csak egy óriásira nyújtott akciójelenetet kapunk Dwayne Johnsontól, ami látványban megállta a helyét, de mégis 1 óra után már unalmassá válik. A negatív figurákról nem tudunk meg semmit, itt vannak, ők a gonoszok, és a film végéig ezt osszuk be. Így a végkifejletnél sincs egy frappáns párbeszéd, ami legalább félig akkorát ütne mint anno McClane és Hans Gruber találkozása. A korhatár noha 16-os, teljesen családbarát verzió, így tényleg edzett akció-film rajongóknak hatalmas hiányérzetet ígérhet ez a mozi. Talán a Az elnök végveszélyben című, középszintű Tatum filmre emlékeztet.

 
BoBamburg   2018. 10. 30.

Egészen pocsék film, de azt azért nem mondanám, hogy meglepett, mert már hamar kiderül az elején, hogy ez egy nagyon egyszerű és buta film lesz (na meg azért Dwayne Johnson neve is garancia általában a kommersz filmekre (oké, akad egy két kivétel, de nem sok)). Borzalmas párbeszédek és együgyű történet, ami a végére már olyan unalmasba csap át, hogy tényleg csak azért néztem végig, mert ha már eddig eljutottam, befejezem. Jó, nem mintha nem tudtam volna mi lesz a film vége.

Dwayne Johnson
Hannah Quinlivan
Dwayne Johnson
Roland Møller
Neve Campbell
Chin Han
Dwayne Johnson
Dwayne Johnson
Dwayne Johnson
Dwayne Johnson
Dwayne Johnson
 
Ha nyitottak vagyunk az emberközeli arcokra, a nemes lélekre, a család melegére, de közben szeretjük, ha pörögnek az események,akkor okvetlen nézzük meg ezt a nagyon is jól sikerült filmet. több»
 
Kiszámítható, mint egy Szikla és egy üvegépület találkozása Hongkongban. több»
 
Látványos, de üres. Sokat markoló, de keveset fogó, néhol humoros akció/valami. Az elvárásoknak megfelelően felületes, egyszer nézhető film. Egy kicsivel több humort simán elbírt volna. Csak rajongóknak! több»
 

A film poszteréből, melyen Dwayne Johnson egy helikopterről ugrik az égő toronyházba, valóságos mém lett, mivel a számítások alapján képtelenség akkorát ugrani olyan távolságból.

(hp )
 

A Felhőkarcoló Rawson Marshall Thurber első akciófilmje. A direktor korábban csak vígjátékokat forgatott.

(hp )
 

Dwayne Johnson és Rawson Marshall Thurber rendező második filmje a Központi hírszerzés után.

(hp )


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.