Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! Login  
Filmadatlap
 
27
Szereplők
9
Vélemények
36
Képek
10
Videók
 
Hetedik   2018. 07. 16.

Johnson úgy promózta ezt a filmet mint a Die Hard és a Pokoli torony ötvözetét. Nos ez mindkettőtől olyan messze áll mint Makó Jeruzsálemtől. Ez csak egy egyszer nézős extrák nélküli kliséhalmaz, tele hatásvadász jelenetekkel, míg a másik kettő időtálló klasszikusok, amiket bármennyiszer elő lehet venni, akkor is ugyanazt a hatást váltják ki. Pedig jól indul, a gyöngy bemutatása is egész látványos és szép a CGI, aztán már jó korán lelövik a poént, hogy a későbbiekben unalomba fulladjon az egész. Rock-ot leszámítva a színészek borzalmasak, Neve Campbell a Sikoly szériából lehet ismerős, már ott is gyengén játszott, itt nem különben. Mikor nézi Rock-ot, ahogy táncol a felhőkarcoló szélén élet-halál közt, aki elvileg a férje, olyan arcot vág mint ha az ég világon semmi különös nem történne, de még meg is kérdezi a rendőrt, vajon át fog-e ugrani, mindezt fapofával....aztán itt van még a 30 kilós kiscsaj, aki magassarkúban mindenkit lekaratéjoz és kettélő, meg a főgonosz, aki olyan messze van Hans Grubertől a Die Hard-ból mint Fekete Pákó Freddy Mercury-tól. Fapofával végig mondja mondatait, oszt jó napot. Mondjuk azt se értem, egy ilyen típusú filmre miért pont egy olyan rendezőt kértek fel, aki anno pl. a Kidobóst jegyzi. Nem kellett volna inkább egy rutinos rókát a műfajban, Renny Harlin, Emmerich, Bay, de mondhatnék még számos nevet. A végén pedig ahogy Rock keresi családját, mint anno Maclane és üvöltözi felesége nevét, a legszánalmasabb rész a filmben. Ha már lopunk, legalább jól csináljuk....Bruce Willis annó sokkal több átéléssel vetette bele magát a Die Hard-ba és sokkal jobb színész volt mint Rock valaha lesz. Az más kérdés hogy mára ő is kiégett és múltjából él. Ha nem forgatják le ezt a filmet, nem gyászolt volna a filmvilág. Szerintem Rock eddigi leggyengébb filmje a Doom óta.

 
MMcFly2015   2018. 07. 16.

Nagyon jó bevezetést kaptunk a családapáról, és a helyszínt adó felhőkarcolóról, mindent megalapoztak egy kitűnő Die Hard szintű mozinak, de sajnos hamar rá lehet jönni, hogy ez a történet nem a jó irányba halad. Ahogy beütött a geb@sz a főszereplő családnál, onnantól kezdve csak egy óriásira nyújtott akciójelenetet kapunk Dwayne Johnsontól, ami látványban megállta a helyét, de mégis 1 óra után már unalmassá válik. A negatív figurákról nem tudunk meg semmit, itt vannak, ők a gonoszok, és a film végéig ezt osszuk be. Így a végkifejletnél sincs egy frappáns párbeszéd, ami legalább félig akkorát ütne mint anno McClane és Hans Gruber találkozása. A korhatár noha 16-os, teljesen családbarát verzió, így tényleg edzett akció-film rajongóknak hatalmas hiányérzetet ígérhet ez a mozi. Talán a Az elnök végveszélyben című, középszintű Tatum filmre emlékeztet.


 
Randallot   2018. 07. 14.

A logika és a fizikai törvényei nem igazán játszanak ebben a filmben, ami mondjuk egy szuperhősmozinál nem igazán zavar, de azért ez nagyon más helyzet. Ezt itt el kéne hinni, de nekem sehogy sem sikerült. Legyen ez egy közepes most a Sziklának.

 
tamas84   2018. 07. 16.

Pont az a régivágású akciófilm, amire az előzetesek alapján számítani lehetett. A maga bűnös módján :) abszolút élvezhető darab, és szerencsére nem is nyújották el. Akiknek bejöttek a Die hard-féle mozik, és kedvelik Johnsont, nem fognak csalódni

 
profszabo   2018. 07. 14.

Látványos, moziban nagyon élvezhető, néhol valóságtól elrugaszkodó Rock-show!

Dwayne Johnson
Hannah Quinlivan
Dwayne Johnson
Roland Møller
Neve Campbell
Chin Han
Dwayne Johnson
Dwayne Johnson
Dwayne Johnson
Dwayne Johnson
Dwayne Johnson
 
Ha nyitottak vagyunk az emberközeli arcokra, a nemes lélekre, a család melegére, de közben szeretjük, ha pörögnek az események,akkor okvetlen nézzük meg ezt a nagyon is jól sikerült filmet. több»
 
Kiszámítható, mint egy Szikla és egy üvegépület találkozása Hongkongban. több»
 
Látványos, de üres. Sokat markoló, de keveset fogó, néhol humoros akció/valami. Az elvárásoknak megfelelően felületes, egyszer nézhető film. Egy kicsivel több humort simán elbírt volna. Csak rajongóknak! több»
 

A film poszteréből, melyen Dwayne Johnson egy helikopterről ugrik az égő toronyházba, valóságos mém lett, mivel a számítások alapján képtelenség akkorát ugrani olyan távolságból.

(hp )
 

A Felhőkarcoló Rawson Marshall Thurber első akciófilmje. A direktor korábban csak vígjátékokat forgatott.

(hp )
 

Dwayne Johnson és Rawson Marshall Thurber rendező második filmje a Központi hírszerzés után.

(hp )


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.