Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
67%

Felhőkarcoló (2018)

Skyscraper
Filmadatlap
 
28
Szereplők
34
Vélemények
36
Képek
9
Videók
 
hp   2020. 08. 11.

legújabb vélemény

0

A jól ismert és bejáratott sablonokra felépített akciófilm, amiben Dwayne Johnson pont azt hozza, amit elvárunk tőle és egy ilyen filmtől. A helyzet az, hogy láttuk ezt már ezerszer vagy ugyanígy, vagy jobban (és persze rosszabbul is). Semmi világmeg... több»

 
HercegPeter   2018. 08. 23.

a nap véleménye

2

Igazából csak azért néztem meg moziban ezt a filmet, mert haverral megbeszéltük, hogy elmegyünk és semmi más nekünk való nem volt. Utólag kicsit bánom, hogy erre használtam fel a tőletek kapott jegyet, amit ezúton is köszönök szépen. Pedig reménykedt... több»


 
HETEDIK   2018. 07. 16.

3
Gyászol a filmvilág?

Johnson úgy promózta ezt a filmet, mint a Die Hard és a Pokoli torony ötvözetét. Nos, ez mindkettőtől olyan messze áll mint Makó Jeruzsálemtől. Ez csak egy egyszer nézős extrák nélküli kliséhalmaz, tele hatásvadász jelenetekkel, míg a másik kettő idő... teljes kritika»

 
Shelby07   2020. 03. 26.

1

Egy újabb The Rock kemény csávós film, aki fél kézzel is megmenti a világot. Chuck Norris mellette megbújhatna. Az ötlet nem rossz, a színészek jók, bár kezd unalmas lenni hogy Dwayne Johnson még a lehetetlent is túléli és bármire is képes. Meg persz... több»

 
Thibo84   2019. 03. 28.

0

Csak azért kap 3 csillagot és nem egyet, mert látványos és pörgős akciófilm Johnsonnal a főszerepben. De annyira Die Hard 1-2 koppintás, hogy az már fáj. Pláne a film végi jelenet, amikor eszeveszetten üvöltözve keresi a nejét a tömegben, és akkor ne... több»

 
Ms. Akárki   2019. 09. 25.

0

Nem egy maradandó film, de egész kellemes egyszernézős kikapcs. Dwayn Johnson szerintem mindenki akárhányszor szívesen végignézi amit épp nagy bunyók közepette a családját menti meg. A vizuális effektek mint a toronyba való beugrás is, nagyon látványosak voltak.

 
BoBamburg   2018. 10. 30.

0

Egészen pocsék film, de azt azért nem mondanám, hogy meglepett, mert már hamar kiderül az elején, hogy ez egy nagyon egyszerű és buta film lesz (na meg azért Dwayne Johnson neve is garancia általában a kommersz filmekre (oké, akad egy két kivétel, de... több»

Galéria (36)

Dwayne Johnson
Hannah Quinlivan
Dwayne Johnson
Neve Campbell
Chin Han
Dwayne Johnson
Dwayne Johnson
Dwayne Johnson
Dwayne Johnson
Dwayne Johnson

Videók (9)

A film összbevétele 292 351 275 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 167 157 944 forintot termelt. A hazai mozik összesen 120 777 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film poszteréből, melyen Dwayne Johnson egy helikopterről ugrik az égő toronyházba, valóságos mém lett, mivel a számítások alapján képtelenség akkorát ugrani olyan távolságból.

(hp)
 

A Felhőkarcoló Rawson Marshall Thurber első akciófilmje. A direktor korábban csak vígjátékokat forgatott.

(hp)
 

Dwayne Johnson és Rawson Marshall Thurber rendező második filmje a Központi hírszerzés után.

(hp)
 

A film forgatása 2017. augusztus 14-én kezdődött meg Vancouverben, British Columbiában.

(hp)
 

A Felhőkarcolót bevallottan olyan produkciók inspirálták, mint a Pokoli torony, a Die Hard és az 1996-os azonos című akciófilm.

(hp)
 

Piacra került a Dwayne Johnson nevével fémjelzett cipő az Under Armour sportruházati cég égisze alatt, de már egy darabot sem lehet belőle kapni, mert internetes elővételben mindet elkapkodták. De sebaj, hamarosan újra feltöltik a raktárakat. A termék amúgy rendes edzőcipő, a Szikla logója díszíti és 120 dollárba – 33 ezer forint – kerül. A hivatalos marketingszöveg szerint Johnson a másfél éves tervezés minden fázisában serényen részt vett, ezért kész csoda, tehetjük hozzá, hogy közben le tudott forgatni négy filmet, és különböző események házigazdája vagy díszvendége is volt. (UIP-Duna)

(hp)
 

Mégsem vonul oltár elé egyhamar a Sziklának is becézett Dwayne Johnson. Persze nő van a dologban, de nem kell rosszra gondolni. Arról van szó, hogy Lauren Harshian, aki évek óta a sportemberből filmes szupersztárrá lett óriás párja és kétéves lányuk édesanyja, megint szülni fog. Emiatt attól tartott, hogy a tavaszra tervezett esküvőn nem lett volna csúcsformában, ezért elhalasztotta a lagzit. „Anya nem akart nagy hassal fotózkodni az eküvőn. Anya jól akart kinézni” – mondta ezzel kapcsolatban a Szikla, aki szeret viccelni. (UIP-Duna)

(hp)
 

A Felhőkarcoló című akciófilmben Dwayne Johnson a világ legmagasabb épületében üldözi a terrorsitákat – igaz, ez az épület fiktív, mert 1067 méter magas, 240 emeletes függőleges várost még senki nem mert építeni. Hogy a sztori mégis valószerű legyen, a film alkotói azt az embert kérték fel szakértőnek, aki a világ legmagasabb – és létező – épületét, a dubaji Burdzs Kalifát tervezte. Adrian Smith a neve, és a következő legmagasabb épületet is ő alkotta, ez pedig az épülőben lévő szaúdi Dzsedda Torony, amely hamarosan túlszárnyalja méreteiben a Burdzs Kalifát. A filmet egyébként már kritizálják építészkörökben, amiért megkérdőjelezi a felhőkarcolók biztonságát: például miután felgyújtják a terroristák, nehéz eloltani. Adrian Smith annyira ügyelt a hitelességre, hogy a filmbeli kínai felhőkarcolónak két nyílást is tervezett, hogy a sárkányok könnyen eljuthassanak a vízhez. A feng shui tanítása szerint ugyanis a nagy épületek akadályozzák a sárkányokat a közlekedésben, ami rosszat jelent, ezért nagy lyukakat terveznek nekik a felhőkarcolókban. Johnson számára egyébként összeállítottak egy építészetről szóló könyvet, amit meg kellett tanulnia, mert a filmben a felhőkarcolók szakértőjét alakítja (aki persze egykori kommandós). Az építészeti gyorstalpalóval a háta mögött Johnson hitelesebben tud szakérteni nagy nyilvánosság előtt, vélték a film alkotói. (UIP-Duna)

(hp)
 
Ha nyitottak vagyunk az emberközeli arcokra, a nemes lélekre, a család melegére, de közben szeretjük, ha pörögnek az események,akkor okvetlen nézzük meg ezt a nagyon is jól sikerült filmet. több»
 
Kiszámítható, mint egy Szikla és egy üvegépület találkozása Hongkongban. több»
 
Látványos, de üres. Sokat markoló, de keveset fogó, néhol humoros akció/valami. Az elvárásoknak megfelelően felületes, egyszer nézhető film. Egy kicsivel több humort simán elbírt volna. Csak rajongóknak! több»