2018.07.16 10:45 HE7EDIK Olvasottság: 146x
4

Gyászol a filmvilág?

Johnson úgy promózta ezt a filmet, mint a Die Hard és a Pokoli torony ötvözetét. Nos, ez mindkettőtől olyan messze áll mint Makó Jeruzsálemtől. Ez csak egy egyszer nézős extrák nélküli kliséhalmaz, tele hatásvadász jelenetekkel, míg a másik kettő időtálló klasszikusok, amiket bármennyiszer elő lehet venni, akkor is ugyanazt a hatást váltják ki. Pedig jól indul, a gyöngy bemutatása is egész látványos és szép a CGI, aztán már jó korán lelövik a poént, hogy a későbbiekben unalomba fulladjon az egész. Rock-ot leszámítva a színészek borzalmasak, Neve Campbell a Sikoly szériából lehet ismerős, már ott is gyengén játszott, itt nem különben.

Mikor nézi Rock-ot, ahogy táncol a Felhőkarcoló szélén élet-halál közt, aki elvileg a férje, olyan arcot vág mint ha az ég világon semmi különös nem történne, de még meg is kérdezi a rendőrt, vajon át fog-e ugrani, mindezt fapofával....aztán itt van még a 30 kilós kiscsaj, aki magassarkúban mindenkit lekaratéjoz és kettélő, meg a főgonosz, aki olyan messze van Hans Grubertől a Die Hard-ból mint Fekete Pákó Freddy Mercury-tól. Fapofával végig mondja mondatait, oszt jó napot.

Gyászol a filmvilág?

Mondjuk azt se értem, egy ilyen típusú filmre miért pont egy olyan rendezőt kértek fel, aki anno pl. a Kidobóst jegyzi. Nem kellett volna inkább egy rutinos rókát a műfajban, Renny Harlin, Emmerich, Bay, de mondhatnék még számos nevet. A végén pedig ahogy Rock keresi családját, mint anno Maclane és üvöltözi felesége nevét, a legszánalmasabb rész a filmben. Ha már lopunk, legalább jól csináljuk....Bruce Willis annó sokkal több átéléssel vetette bele magát a Die Hard-ba és sokkal jobb színész volt mint Rock valaha lesz. Az más kérdés hogy mára ő is kiégett és múltjából él. Ha nem forgatják le ezt a filmet, nem gyászolt volna a filmvilág. Szerintem Rock eddigi leggyengébb filmje a Doom óta.

akció | kaland | katasztrófafilm | thriller

Will Sawyer (Dwayne Johnson), aki egykor az FBI túszmentő osztagát vezette, jelenleg felhőkarcolókra specializálódott biztonsági szakértőként dolgozik. Legújabb megbízása miatt... több»

4