Advertisement
Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
28
Szereplők
33
Vélemények
36
Képek
9
Videók

Vélemények: Felhőkarcoló (2018)

 
Shelby07   2020. 03. 26.

legújabb vélemény

Egy újabb The Rock kemény csávós film, aki fél kézzel is megmenti a világot. Chuck Norris mellette megbújhatna. Az ötlet nem rossz, a színészek jók, bár kezd unalmas lenni hogy Dwayne Johnson még a lehetetlent is túléli és bármire is képes. Meg persze a kemény nézése, az egyenesen zseniális. Kár hogy felesleges. Sajnos beleesett egy olyan szerepbe amit már soha nem fog levetkőzni és éppen ezért az összes filmje ugyanolyan unalmas és önmagát ismétlő lesz. Szeretem a színészi alakítását, mert egyébként jó színész, csak azt nem szeretem amit játszik.

 
HercegPeter   2018. 08. 23.

a nap véleménye

Igazából csak azért néztem meg moziban ezt a filmet, mert haverral megbeszéltük, hogy elmegyünk és semmi más nekünk való nem volt. Utólag kicsit bánom, hogy erre használtam fel a tőletek kapott jegyet, amit ezúton is köszönök szépen. Pedig reménykedtem egy pozitív meglepetésben, mert annyira látszott, hogy egy végigpörgős akciófilm, hogy akár még jó is kisülhetett volna belőle. Plusz, eddig amikor az ajándékjegyeimmel néztem filmet az mindig bejött. Sajnos most ez a sorozat megszakadt. Ahogy megszokhattunk Dwayne Johnson adja a kemény akcióhőst. A történettel nincs különösebb probléma, akár jó is lehetne, ha nem azt kellene nézni másfél órán keresztül, ahogy Rock kapaszkodik valahova. Ebben a filmben a túlzásoké a főszerep. A kedvencem az volt, mikor a több száz méteres daruról ugrott át a lángoló épületbe úgy, hogy közben a zsarukat is lerázta. Persze akadnak benne jó jelenetek, mert ez nem egy rossz film, de túltolták az akciót és a vagányságot. A vége azért tetszik. Nem az, ahogy néhány másodperc alatt eloltották a rommá égett épületet, hanem a harc. Gondolom úgy voltak az akciózással, ha lúd legyen kövér. Ott aztán tényleg túltoltak mindent, előkerült a tükörterem, a kézigránát, de még a szamurájkard is. Ez a sok minden csak összedobott egy izgalmas befejezést. Én azt mondom, hogy tényleg csak azok nézzék meg, akik szeretik az olyan filmeket, amikben az akció a lényeg és nem a mélyenszántó gondolatok vagy a párbeszéd.


 
HETEDIK   2018. 07. 16.

Gyászol a filmvilág?

Johnson úgy promózta ezt a filmet, mint a Die Hard és a Pokoli torony ötvözetét. Nos, ez mindkettőtől olyan messze áll mint Makó Jeruzsálemtől. Ez csak egy egyszer nézős extrák nélküli kliséhalmaz, tele hatásvadász jelenetekkel, míg a másik kettő időtálló klasszikusok, amiket bármennyiszer elő lehet venni, akkor is ugyanazt a hatást váltják ki. Pedig jól indul, a gyöngy bemutatása is egész látványos és szép a CGI, aztán már jó korán lelövik a poént, hogy a későbbiekben unalomba fulladjon az egész. Rock-ot leszámítva a színészek borzalmasak, Neve Campbell a Sikoly szériából lehet ismerős, már ott is gyengén játszott, itt nem különben. Mikor nézi Rock-ot, ahogy táncol a felhőkarcoló szélén él... több»

 
Thibo84   2019. 03. 28.

Csak azért kap 3 csillagot és nem egyet, mert látványos és pörgős akciófilm Johnsonnal a főszerepben. De annyira Die Hard 1-2 koppintás, hogy az már fáj. Pláne a film végi jelenet, amikor eszeveszetten üvöltözve keresi a nejét a tömegben, és akkor ne is beszéljünk a többi hasonlóságról a két (három) alkotás között. És akkor ott vannak még az ellentmondásos dolgok, és itt nem éppen a nagy témának örvendő, a daruról az égő toronyházba való átugrásra gondolok.

 
Ms. Akárki   2019. 09. 25.

Nem egy maradandó film, de egész kellemes egyszernézős kikapcs. Dwayn Johnson szerintem mindenki akárhányszor szívesen végignézi amit épp nagy bunyók közepette a családját menti meg. A vizuális effektek mint a toronyba való beugrás is, nagyon látványosak voltak.

 
VFTS   2019. 01. 30.

Tipikus középszerű film, kiszámítható történettel, de legalább látványosra sikerült. Szerencsére Dwayne Johnson mindig ott van, ahol meg kell menteni valakit.

 
BoBamburg   2018. 10. 30.

Egészen pocsék film, de azt azért nem mondanám, hogy meglepett, mert már hamar kiderül az elején, hogy ez egy nagyon egyszerű és buta film lesz (na meg azért Dwayne Johnson neve is garancia általában a kommersz filmekre (oké, akad egy két kivétel, de nem sok)). Borzalmas párbeszédek és együgyű történet, ami a végére már olyan unalmasba csap át, hogy tényleg csak azért néztem végig, mert ha már eddig eljutottam, befejezem. Jó, nem mintha nem tudtam volna mi lesz a film vége.

 
MMcFly2015   2018. 07. 16.

Nagyon jó bevezetést kaptunk a családapáról, és a helyszínt adó felhőkarcolóról, mindent megalapoztak egy kitűnő Die Hard szintű mozinak, de sajnos hamar rá lehet jönni, hogy ez a történet nem a jó irányba halad. Ahogy beütött a geb@sz a főszereplő családnál, onnantól kezdve csak egy óriásira nyújtott akciójelenetet kapunk Dwayne Johnsontól, ami látványban megállta a helyét, de mégis 1 óra után már unalmassá válik. A negatív figurákról nem tudunk meg semmit, itt vannak, ők a gonoszok, és a film végéig ezt osszuk be. Így a végkifejletnél sincs egy frappáns párbeszéd, ami legalább félig akkorát ütne mint anno McClane és Hans Gruber találkozása. A korhatár noha 16-os, teljesen családbarát verzió, így tényleg edzett akció-film rajongóknak hatalmas hiányérzetet ígérhet ez a mozi. Talán a Az elnök végveszélyben című, középszintű Tatum filmre emlékeztet.

 
kevelin   2019. 06. 01.

volt már jobb filmje is Rock-nak. Eléggé unalmas volt. a legjobb jelenet a végén a képernyős teremben volt. Kicsit sablonos volt a sztori is és valahogy ezzel a béna lábas megoldással nekem nem jött át Johnson macsó, megmentő énje. egynek elmegy

 
thedarkman99   2018. 09. 16.

Sok jelenet túl lett tolva. Nekem annyira nem jött be, többre számítottam. Ha nem Dwayne Johnson játszaná a főszerepet, saját véleményem szerint ez egy középszintű film se lenne, ha szereted Dwaynet nézd meg, ha nem akkor inkább hagyd ki, spórolsz vele egy másfél órat.

 
szabomarc   2019. 01. 05.

Egy egyszer nézős Dwayne Johnson film. A képvilága tetszett, sok benne az akció is, leköti az ember figyelmét, bár a sok akció ellenére néhol nekem vontatott volt, ami elég fura, mivel végig történt valami. Egyszerűen mintha már ezerszer láttam volna a képsorokat. Egy unalmas estén bárki nyugodtan üljön le a gép elé és nézze meg, de többet belőlem nem váltott ki.

 
rainman   2018. 12. 18.

Régi vágású film, ami ráadásul teljesen középszerű és kiszámítható! A csillivilli hi-tech külső mögött, egy Die Hard koppintást láthatunk, csak feleannyira se stílusosan! Dwayne Johnson nem jó színész, ez köztudott, vannak persze szerepek, amik jól állnak neki, de nem ez a vér komoly stílus. Ez is a film egyik hibája, hogy próbálta túl komolyan venni magát. Kár volt. A látvány hellyel-közzel elfogadható volt, csak sajnos pusztán azzal ma már nem lehet egy filmet eladni. Azért a végére egy pozitívum – amiben azért szintén megtalálom a negatívumot -, jó volt a Sikolykirálynőt, Neve Campbellt újra filmben látni, csak azt nem, hogy fogott rajta az idő!

 
drg0602   2020. 02. 16.

Elég unalmas, pedig sok az akció....

Kicsit olyan volt az érzésem az egész film alatt, hogy elég unalmas pedig sok az akció benne, mikor lesz már vége, pedig bemutató után nagyon érdekelt a film. Sajnos nem nagyon tetszett, kimondott egyszer nézhető, felejtős. Jó, hogy nem moziba láttam!

 
trixxy   2018. 11. 02.

Rock sok filmje számomra többször nézős, de ez nem lesz az. Unalmas, kiszámítható, semmi extra. A történet az elejétől nyilvánvaló, a családja bent marad, meg kell menteni, arra mondjuk csak a közepén jöttem rá, hogy pontosan miért is támadtak a rossz fiúk. Hogy a műlábnak miért volt jelentősége, nem jöttem rá, inkább csak hatásvadászatnak tartom. Azt sem igazán értettem, hogy az ikrek miért félvér karamell babák voltak, mikor elvileg a szüleik nem azok... Látványban nem volt hiány, de ez az egyetlen amit pozitívumként ki tudnék emelni.

 
varkonyiildi   2018. 08. 05.

Dwayne Johnson talán egyik legjobb akciója. Ezúttal sem csalódunk benne. Azt hinnénk, hogy már vége van a fény korának és mindig hoz újabb meglepetést, jó értelemben.

 
pj19   2018. 10. 17.

Egy átlagos, ám még mindig élvezhető akció film Dwayne Johnson főszereplésével. Semmi extra, de egyszer nézhető, látványos, akciódús kis film!Egy próbát megér!

 
tjanika   2018. 09. 23.

Azért nem egy Die hard, de egész nézhető. Humorból többet vártam, na meg picit több akciót is. Ami még nem tetszett, az a sötétség...az a tűz égett volna nappal is. Nekem látványosabb lett volna több nappali felvétellel.

 
Alexa   2018. 11. 04.

Szanalmas, kiszamithato es unalmas. A film egyetlen jo resze a felhokarcolo bemutatasa volt...az lekotott kb 5 percre:)

 
Scriptor   2018. 07. 22.

Nekem nagyon tetszett a Skyscraper, még akkor is, ha pontosan tudom: nem lesz Oscar esélyes és nem is az évszázad (vagy évtized) filmje. Mégis szórakoztató, izgalmas és látványos. Rawson Marshall Thurber a rendezői székben ülve kitett magáért, pedig korábban szinte csak vígjátékokat készített. Dwayne Johnson pedig a 46-on is túllépve is fiatalokat megszégyenítő frissességgel teljesítette a leginkább nyaktörő jeleneteket is. Nagyon jó a film fényképezése, emlékezetes a 220 emeletes virtuális kínai toronyház megjelenítése, különösen amikor kigyullad és termetes főhősünk az oldalán kapaszkodva küszködik családja megmentéséért. Tetszett, hogy ezúttal hihető Johnson kínlódása: nyög, izzad, szenved és valahogy folyton éppen hogy csak megússza a kudarcokat. Tetszett a nemes cél is: családjának megmentése. Nagyon jók a katasztrófa-filmekbe illő scene -k, amikor a szék karfáját markolásszuk a hajszálon múló helyzeteknél, miközben azon jár önkéntelenül is az eszünk, hogy "lezuhan vajon a pasas, vagy megússza"? Összességében simán 3,5 csillagot ér, vagyis 70% körüli.

 
CsNika   2019. 02. 24.

Nekem tetszett, kellemes kis film, de elég gyenge sajnos. Ha nem unod, hogy Dwayne Johnson már megint mindent és mindenkit megment, és persze ő a legtökéletesebb ember a Földön egy hiányzó végtagot leszámítva, egyszeri megnézésre jó lehet a Felhőkarcoló.

 
Feketepöröly17   2018. 11. 27.

Akció dús!

A film remekül lett megcsinálva! A szereplő választás nem volt annyira jó mivel a család számomra a gyenge részét jelentette és a fő gonosz is annyira beszámitható volt. A történet maga jó lett de teljesen kiszámitható én a film közben az előzetesből itélve mondtam a családomnak a film történetét és csak én is akkor néztem a filmet elöször,de teljesen potolja az egészet a humor és a sok akció. A filmet egyszeri nézésre ajánlom.

 
Dani Szakács   2018. 11. 11.

Ha egy bűnegyszerű történettel, egy csavaroktól teljesen mentes (nem rosszak a csavarok, hanem egyáltalán nincsenek benne), egy szörnyű színészi játéknak alig nevezhető valamivel rendelkező filmre vagy kíváncsi, vagy esetleg 90 perc agóniára van valamiért szükséged, bátran ajánlom ezt a gyöngyszemet. De ha bármi mást megnéznél, azzal már jobban jársz, mert ezt megnézni nem ajánlott. Ha nem elégít ki a B-kategóriás CGI, vagy a még rosszabb akciójelenetek, akkor pláne.

 
freeman   2018. 10. 27.

Izgalmas, látványos popcorn mozi.

 
HenikeBlanka   2018. 08. 01.

Csodálkozok az előző véleményeken! Nekem csalódás volt ez a film. Úgy éreztem magam mint egy futószalagon. Vegyél jegyet, gyorsan nézd meg a filmet, aztán húzzál haza. Gyors volt, nem igazán tudtak kibontakozni az események, elkapkodott, rövidre vágott. Annyira beharangozták, sokkal többet vártam tőle!Sajnálom mert TheRockot kedvelem. Még 1x nem nézném meg.

 
profszabo   2018. 07. 14.

Látványos, moziban nagyon élvezhető, néhol valóságtól elrugaszkodó Rock-show!

 
igisanyi@citromail,hu   2018. 08. 29.

Nagyon jó volt.

 
Randallot   2018. 07. 14.

A logika és a fizikai törvényei nem igazán játszanak ebben a filmben, ami mondjuk egy szuperhősmozinál nem igazán zavar, de azért ez nagyon más helyzet. Ezt itt el kéne hinni, de nekem sehogy sem sikerült. Legyen ez egy közepes most a Sziklának.

 
HoppLajos   2018. 07. 24.

Nem sokszor fordul elő, hogy a lacani szubjektum és a posztmarxi vadkapitalizmus ilyen, búvópatakként feltörő gondolati harmóniában egyesüljön egy nagyszerű filmben, de a Felhőkarcoló pont egy ilyen alkotás. Dwayne Johnson mint a 21. századi fogyasztó-hős archetípusa már Jungnál is megjelent, Pablo Schreiber pedig, mint az antropocénből korunkra hátramaradt, a falkát egy egységgé tömörítő ősapa, aki az ún. "toronyházban" magaslik a társadalom szintje felett, egészen kiváló ötlet korunk egyik legnagyobb rendezőzsenijétől, Rawson Marshall Thurbertől, akinek már most olyan kultfilmeket köszönhetünk, mint a Családi üzelmek (atyaég, mekkora mozi volt), vagy a Könnyű nőcske, ami a Felhőkarcoló afféle feminin ellentétpárja, annyi különbséggel, hogy egészen másról szól. De visszatérve a filmhez, emelem kalapom, természetesen 5-ből 5 csillag.

 
tamas84   2018. 07. 16.

Pont az a régivágású akciófilm, amire az előzetesek alapján számítani lehetett. A maga bűnös módján :) abszolút élvezhető darab, és szerencsére nem is nyújották el. Akiknek bejöttek a Die hard-féle mozik, és kedvelik Johnsont, nem fognak csalódni

 
Charvi30   2018. 07. 13.

Végülis egész korrekt akciófilm lett, van lendülete, Rock hozza a formáját, a látvány is stimmel, nem igazán vártam tőle túl sokat, de szerintem teljesen rendben volt. Egynyári popcornmozi, de annak jó.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.