Játssz egy Xiaomi Redmi Note 4-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  
79

Thor: Sötét világ

(Thor: The Dark World)
 
ArpiHajdu és Réci  2017. 11. 26.

Nem vagyok túl nagy rajongója a szuperhősös filmeknek, ennek ellenére a Marvel-féle univerzum építés egyfelől lenyűgöz (szuperül ki van minden találva, minden kis kirakós darabka szépen lassan a helyére kerül), másrészt viszont mérhetetlenül felbosszant. Ahhoz ugyanis, hogy a néző mindent értsen, minden karakterfilmet ismernie kell. A Thor első részét kissé bugyutának éreztem, de azért még élvezhető, a második rész viszont elképesztően unalmasra sikerült. Valahogy az volt az érzésem, hogy túl komolyan szeretné venni magát, annak ellenére is, hogy mind az első (mind a 3. részben) érezhető volt a történetben némi irónia, a Ragnarök meg aztán különösen épít a szuperhősös paródia elemekre (olyan deadpool-osan). A kettesben viszont a nyomát sem látom ennek, pedig nagyon nagy szüksége lenne rá, nyilván a közönségnek sem jött be annyira ez a vonal és nem véletlenül változtattak a harmadik részben. A történet sekélyes, a filmben erősen túlteng a CGI, Natalie Portman tehetsége ennyire kevéssé még egyik filmjében sem volt kihasználva (a meztelenül szaladgáló Stellan Skarsgardról már nem is beszélve). A Thor-Loki vonal kiszámítható, a végén lévő jelenet pedig túl teátrálisra sikerült (nem véletlenül utalnak vissza rá a hármasban). Egyetlen jelenetsor, amit pozitívan tudtam értékelni az a térben és időben ugráló csatajelenetek, ezek ugyanis tényleg látványosak. A Thor folytatása a rendezőváltás (Kenneth Branagh helyett a sorozatok világában nevet szerző Alan Taylor) ellenére arra volt jó példa, hogy bizonyos esetekben tök mindegy, ki a direktor egy filmnél, ha egy stúdió a biztonságra megy, akkor a rendezői kreativitás háttérbe fog szorulni. A Sötét világ nagy hibája viszont az, hogy átesett a ló túloldalára: a látványra továbbra sem lehet panasz, de amikor a sötétebb hangvételt akarta megütni a film, akkor a történet az érdektelenségbe megy át, s megtörténik a legrosszabb egy ilyen zsánerű filmnél: unalmas lesz, s az ember legszívesebben a felénél kikapcsolná. Nagy szerencséje, hogy a mennydörgés istenének a története nem ennél a filmnél ért véget, mert ez bizony elég gyengére sikeredett.

 
Orosz István  2017. 07. 22.

Nekem ez viszont sajnos gyengébbre sikerült mint az első rész. Az ellenség ezek a sötét tündérek sem igazán nyerték el a tetszésemet. Talán ez a Loki Thor dráma volt még benne a jó.

 
Bazzzsi  2017. 11. 02.

Jóval gyengébbe sikeredett, mint az első rész. Ott valahogy Thor volt az előtérben és az ő beszólásai, út keresése, itt meg a szerelmi szál, ami kicsit unalmas volt.

 
Leilani  2016. 07. 25.

Az első filmhez képest jobb, bár még mindig unalmas. Nem különösebben tetszett. A történet vontatott, egyszer megnézhető. Ezt is csak azért néztem meg, mert összefügg a Bosszúállók történettel.

 
Scramananga  2017. 01. 01.

Ennek a filmnek, nagyon nagy szerepe van, az MCU fő cselekményében, rengeteg mindenhez kellett kapcsolódnia, éppen ezért nem sikerült mindent teljesítenie, biztos nem nézném meg újra, de egyszer látni kell.
A látvány gyönyörű, bár ez senkit sem lep meg, a színészek megintcsak jók, főleg az Odint-t játszó Anthony Hopkins, aki most nagyobb szerepet kapott. Amit kispóroltak, az a karkterkidolgozás. Pl: a főgonoszé, akiről
egy az egyben semmit sem tudunk meg. Viszont, egy tök oké film nekem összeségében, nem a legrosszabb Marvel film, de nem is egy nagyon maradandó élmény.

Anthony Hopkins
 

Natalie nem volt hajlandó megpofozni Thor-t, de egy idő után belejött.

(mamiéstöti2)
 

A kőből álló lény egy kranon és a Journey Into Mistery 83-as számában jelent meg.

(mamiéstöti2)
 

Natalie-nak mindig dobozra vagy rámpára kellett állnia, amikor Thor-ral csókolózott.

(mamiéstöti2)


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.