Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
78

Thor: Sötét világ (2013)

Thor: The Dark World
Filmadatlap
 
37
Szereplők
72
Vélemények
14
Képek
Videók
 
ArpiHajdu és Réci   2017. 11. 26.
Akárcsak egy puzzle

Nem vagyok túl nagy rajongója a szuperhősös filmeknek, ennek ellenére a Marvel-féle univerzum építés egyfelől lenyűgöz (szuperül ki van minden találva, minden kis kirakós darabka szépen lassan a helyére kerül), másrészt viszont mérhetetlenül felbosszant. Ahhoz ugyanis, hogy a néző mindent értsen, minden karakterfilmet ismernie kell. A Thor első részét kissé bugyutának éreztem, de azért még élvezhető, a második rész viszont elképesztően unalmasra sikerült. Valahogy az volt az érzésem, hogy túl komolyan szeretné venni magát, annak ellenére is, hogy mind az első (mind a 3. részben) érezhető volt a történetben némi irónia, a Ragnarök meg aztán különösen épít a szuperhősös paródia elemekre (olyan... több»

 
Orosz István   2017. 07. 22.

Nekem ez viszont sajnos gyengébbre sikerült mint az első rész. Az ellenség ezek a sötét tündérek sem igazán nyerték el a tetszésemet. Talán ez a Loki Thor dráma volt még benne a jó.


 
dailyfilmsan   2019. 04. 22.

Thor történetszála kissé félreesőn kapcsolódik a nagy egészhez, és ez a második rész is egy gyengécske, mégis izgi és kellemes Marvel filmként létezik. Hozzátenni nem tesz hozzá semmit a nagy egészhez, mint önálló rész viszont tökre elfogadható. Talán ebben a részben a leggyengébb Thor karaktere. Asgard és a többi város viszont látványos és ötletesen kitalált, nem úgy, mint a harcjelenetek, melyek egy-egy ponton nagyon gyengécskékre sikerültek.

 
Thibo84   2019. 04. 13.

Számomra a három rész közül ez viszi el a pálmát, bár lehet ezzel egyedül vagyok. Látványos akció jelenetek, arról nem is beszélve, hogy sokkal több van benne, mint az egyben. Ez a rész nem hatott úgy nálam, hogy összecsapták, hanem igen is, jól fel van építve az egész történet, nem érzem rajta a kapkodást, volt idejük rendesen megcsinálni a filmet.

 
diumiu   2017. 12. 29.

Marvel karakterek közül Thor a kedvencem. Az első részt nagyon szerettem, többször is megnéztem, de ez a második véleményem szerint gyengébbre sikerült... Ennek ellenére azt nem mondom, hogy nem ajánlom senkinek, de ne legyen óriási elvárásaink és akkor nem lesz gond.

Anthony Hopkins
 

Az utolsó jelenetben Chris Hemsworth nem Natalie Portmant csókolja meg, hanem a feleségét, Elsa Patakyt. A jelenet a forgatási időn túl vették fel, amikor Natalie Portman már egy másik filmen dolgozott. Elsa Patakyn Natalie Portman parókája és kosztümje volt.

(Puncs)
 

Malekith szerepét eredetileg Mads Mikkelsennek szánták, ám a dán színész egyeztetési problémák miatt végül nemet mondott a felkérésre.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Natalie nem volt hajlandó megpofozni Thor-t, de egy idő után belejött.

(mamiéstöti2)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.