Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
78

Thor: Sötét világ (2013)

Thor: The Dark World
Filmadatlap
 
37
Szereplők
67
Vélemények
14
Képek
Videók
 
ArpiHajdu és Réci   2017. 11. 26.

Nem vagyok túl nagy rajongója a szuperhősös filmeknek, ennek ellenére a Marvel-féle univerzum építés egyfelől lenyűgöz (szuperül ki van minden találva, minden kis kirakós darabka szépen lassan a helyére kerül), másrészt viszont mérhetetlenül felbosszant. Ahhoz ugyanis, hogy a néző mindent értsen, minden karakterfilmet ismernie kell. A Thor első részét kissé bugyutának éreztem, de azért még élvezhető, a második rész viszont elképesztően unalmasra sikerült. Valahogy az volt az érzésem, hogy túl komolyan szeretné venni magát, annak ellenére is, hogy mind az első (mind a 3. részben) érezhető volt a történetben némi irónia, a Ragnarök meg aztán különösen épít a szuperhősös paródia elemekre (olyan deadpool-osan). A kettesben viszont a nyomát sem látom ennek, pedig nagyon nagy szüksége lenne rá, nyilván a közönségnek sem jött be annyira ez a vonal és nem véletlenül változtattak a harmadik részben. A történet sekélyes, a filmben erősen túlteng a CGI, Natalie Portman tehetsége ennyire kevéssé még egyik filmjében sem volt kihasználva (a meztelenül szaladgáló Stellan Skarsgardról már nem is beszélve). A Thor-Loki vonal kiszámítható, a végén lévő jelenet pedig túl teátrálisra sikerült (nem véletlenül utalnak vissza rá a hármasban). Egyetlen jelenetsor, amit pozitívan tudtam értékelni az a térben és időben ugráló csatajelenetek, ezek ugyanis tényleg látványosak. A Thor folytatása a rendezőváltás (Kenneth Branagh helyett a sorozatok világában nevet szerző Alan Taylor) ellenére arra volt jó példa, hogy bizonyos esetekben tök mindegy, ki a direktor egy filmnél, ha egy stúdió a biztonságra megy, akkor a rendezői kreativitás háttérbe fog szorulni. A Sötét világ nagy hibája viszont az, hogy átesett a ló túloldalára: a látványra továbbra sem lehet panasz, de amikor a sötétebb hangvételt akarta megütni a film, akkor a történet az érdektelenségbe megy át, s megtörténik a legrosszabb egy ilyen zsánerű filmnél: unalmas lesz, s az ember legszívesebben a felénél kikapcsolná. Nagy szerencséje, hogy a mennydörgés istenének a története nem ennél a filmnél ért véget, mert ez bizony elég gyengére sikeredett.

 
Orosz István   2017. 07. 22.

Nekem ez viszont sajnos gyengébbre sikerült mint az első rész. Az ellenség ezek a sötét tündérek sem igazán nyerték el a tetszésemet. Talán ez a Loki Thor dráma volt még benne a jó.


 
diumiu   2017. 12. 29.

Marvel karakterek közül Thor a kedvencem. Az első részt nagyon szerettem, többször is megnéztem, de ez a második véleményem szerint gyengébbre sikerült... Ennek ellenére azt nem mondom, hogy nem ajánlom senkinek, de ne legyen óriási elvárásaink és akkor nem lesz gond.

 
Bazzzsi   2017. 11. 02.

Jóval gyengébbe sikeredett, mint az első rész. Ott valahogy Thor volt az előtérben és az ő beszólásai, út keresése, itt meg a szerelmi szál, ami kicsit unalmas volt.

 
Leilani   2016. 07. 25.

Az első filmhez képest jobb, bár még mindig unalmas. Nem különösebben tetszett. A történet vontatott, egyszer megnézhető. Ezt is csak azért néztem meg, mert összefügg a Bosszúállók történettel.

Anthony Hopkins
 

Az utolsó jelenetben Chris Hemsworth nem Natalie Portmant csókolja meg, hanem a feleségét, Elsa Patakyt. A jelenet a forgatási időn túl vették fel, amikor Natalie Portman már egy másik filmen dolgozott. Elsa Patakyn Natalie Portman parókája és kosztümje volt.

(Puncs)
 

Malekith szerepét eredetileg Mads Mikkelsennek szánták, ám a dán színész egyeztetési problémák miatt végül nemet mondott a felkérésre.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Natalie nem volt hajlandó megpofozni Thor-t, de egy idő után belejött.

(mamiéstöti2 )


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.