2017.11.26 19:36 ArpiHajdu és Réci Olvasottság: <100x
1

Akárcsak egy puzzle

Nem vagyok túl nagy rajongója a szuperhősös filmeknek, ennek ellenére a Marvel-féle univerzum építés egyfelől lenyűgöz (szuperül ki van minden találva, minden kis kirakós darabka szépen lassan a helyére kerül), másrészt viszont mérhetetlenül felbosszant. Ahhoz ugyanis, hogy a néző mindent értsen, minden karakterfilmet ismernie kell.

A Thor első részét kissé bugyutának éreztem, de azért még élvezhető, a második rész viszont elképesztően unalmasra sikerült. Valahogy az volt az érzésem, hogy túl komolyan szeretné venni magát, annak ellenére is, hogy mind az első (mind a 3. részben) érezhető volt a történetben némi irónia, a Ragnarök meg aztán különösen épít a szuperhősös paródia elemekre (olyan deadpool-osan). A kettesben viszont a nyomát sem látom ennek, pedig nagyon nagy szüksége lenne rá, nyilván a közönségnek sem jött be annyira ez a vonal és nem véletlenül változtattak a harmadik részben.

Akárcsak egy puzzle

A történet sekélyes, a filmben erősen túlteng a CGI, Natalie Portman tehetsége ennyire kevéssé még egyik filmjében sem volt kihasználva (a meztelenül szaladgáló Stellan Skarsgardról már nem is beszélve). A Thor-Loki vonal kiszámítható, a végén lévő jelenet pedig túl teátrálisra sikerült (nem véletlenül utalnak vissza rá a hármasban). Egyetlen jelenetsor, amit pozitívan tudtam értékelni az a térben és időben ugráló csatajelenetek, ezek ugyanis tényleg látványosak.

A Thor folytatása a rendezőváltás (Kenneth Branagh helyett a sorozatok világában nevet szerző Alan Taylor) ellenére arra volt jó példa, hogy bizonyos esetekben tök mindegy, ki a direktor egy filmnél, ha egy stúdió a biztonságra megy, akkor a rendezői kreativitás háttérbe fog szorulni. A Sötét világ nagy hibája viszont az, hogy átesett a ló túloldalára: a látványra továbbra sem lehet panasz, de amikor a sötétebb hangvételt akarta megütni a film, akkor a történet az érdektelenségbe megy át, s megtörténik a legrosszabb egy ilyen zsánerű filmnél: unalmas lesz, s az ember legszívesebben a felénél kikapcsolná.

Nagy szerencséje, hogy a mennydörgés istenének a története nem ennél a filmnél ért véget, mert ez bizony elég gyengére sikeredett.

akció | kaland

A Földet és a Kilenc Birodalmat titokzatos ellenség fenyegeti, aki a dimenziókapuk megnyílása után sötétséget akar hozni az egész világegyetemre. Malekith hatalmával Odin és... több»

1