Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
34
Szereplők
52
Vélemények
21
Képek
2
Videók
Thor
 
ArpiHajdu és Réci   2017. 11. 26.

Amikor az ember egy trilógia harmadik részét akarja megnézni, rá kell döbbennie arra, hogy úgy nehezen fogja érteni a dolgokat, ha nem látta az első két részt a szériából. Nos, a Thorral így jártunk, mert annak idején nem igazán tudta felkelteni az érdeklődésünket, de azért a Ragnarök előtt nem ártott tisztában lenni azzal, hogy a kalapácsvető istenség története honnan is ered. A 2011-es Thor film a Marvel mozis univerzumának negyedik filmje, s lehet, hogy ez a korai szárnypróbálgatásokból fakad, de összehasonlítva a mostanában készült Marvel-filmekkel, a Thor első része minden tekintetben a „gagyi” jelzőt juttatja eszembe. Túltolt CGI, roppant egyszerű történet, gyenge poénok, egyszóval: nem ez lett a kedvencem a stúdiótól (aztán ehhez még hozzájött a mennydörgés istenének második felvonása). Az egészben az a pláne, hogy a rendezői székben olyan emberke ült, akinek azért van némi filmes tapasztalata, mégis egy abszolút sablonos szuperhősös sztori kerekedett ki: megismerjük a főbb szereplőket, egyszer csak jön a baj/a gonosz, és meg kell menteni a Földet, miközben természetesen nem maradhat el a szexi szuperhős és a földi halandó közötti szerelmi szál sem. És a lényeg talán itt is van: átlagos végeredmény, amire nem is nagyon lehet emlékezni a megtekintés után. Az egyetlen valamire való kivétel talán Loki, akinek a köpönyegforgató stílusa adott némi színt az egysíkú történetnek (amelynek persze legnyomatékosabb megnyilvánulását naná, hogy egy stáblista utáni jelenetre hagyták a készítők). A Thor nézése közben kissé felidéződnek bennem a shakespeare-i királydrámák, két testvér versengése a trónért na és a leköszönő apjuk szeretetéért. A probléma csupán a túlzott kiszámíthatósággal, na meg a sekélyes történetszállal van. Marvel univerzum építésének zsenialitása ide vagy oda, a karaktertörténeteknek önmagukban bőven vannak gyermekbetegségei.

 
Deku   2017. 07. 24.

Megint csak egy Marvel remek filmmel van dolgunk. Szerintem hibát vajmi keveset vélhetünk felfedezni benne. A szereplők pedig egytől egyig kiválóak voltak.


 
Orosz István   2017. 07. 22.

Ismételten egy zseniális Marvel film jó a sztori tetszik ez a mitológia, és a Marvel univerzum összevetése. A sztori a csatajelenetek is mind fantasztikusak.

 
andor50   2015. 02. 26.

4 évvel ezelőtt csak hébe-hóba jártam moziba, de miután megnéztem ezt a filmet, olyan élményt adott, hogy nagyon megszerettem a mozizást. Thor karaktere számomra nagyon érdekes és Loki nagyon jó negatív karakter. Kedvenc szuperhősfilmem.

 
diumiu   2017. 02. 23.

Nem voltam túlságosan lelkes amikor annak idején ezt a filmet kellett megnéznem. Nem igazán rajongtam a "szuperhősös" filmekért, de Thor némiképp megváltoztatta a véleményemet, amiben a humor nagy szerepet játszott, így ezt a karakter és filmet nagyon megkedveltem.

Natalie Portman
Natalie Portman
 

Tom Hiddleston jelentkezett Thor szerepére, viszont a rendező úgy vélte, hogy belőle sokkal jobb gonosz válna.

(Shelby07 )
 

Chris korábban, még a színészkedés előtt építészként dolgozott, így nem állt távol tőle, hogy kalapácsot ragadjon.

(Shelby07 )
 

David J. Peterson alkotta a filmben hallható shivaisith mesterséges nyelvet.

(mamiéstöti2 )


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.