Játssz egy Xiaomi Redmi Note 4-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  
84

Thor

(Thor)
Thor
 
ArpiHajdu és Réci  2017. 11. 26.

Amikor az ember egy trilógia harmadik részét akarja megnézni, rá kell döbbennie arra, hogy úgy nehezen fogja érteni a dolgokat, ha nem látta az első két részt a szériából. Nos, a Thorral így jártunk, mert annak idején nem igazán tudta felkelteni az érdeklődésünket, de azért a Ragnarök előtt nem ártott tisztában lenni azzal, hogy a kalapácsvető istenség története honnan is ered. A 2011-es Thor film a Marvel mozis univerzumának negyedik filmje, s lehet, hogy ez a korai szárnypróbálgatásokból fakad, de összehasonlítva a mostanában készült Marvel-filmekkel, a Thor első része minden tekintetben a „gagyi” jelzőt juttatja eszembe. Túltolt CGI, roppant egyszerű történet, gyenge poénok, egyszóval: nem ez lett a kedvencem a stúdiótól (aztán ehhez még hozzájött a mennydörgés istenének második felvonása). Az egészben az a pláne, hogy a rendezői székben olyan emberke ült, akinek azért van némi filmes tapasztalata, mégis egy abszolút sablonos szuperhősös sztori kerekedett ki: megismerjük a főbb szereplőket, egyszer csak jön a baj/a gonosz, és meg kell menteni a Földet, miközben természetesen nem maradhat el a szexi szuperhős és a földi halandó közötti szerelmi szál sem. És a lényeg talán itt is van: átlagos végeredmény, amire nem is nagyon lehet emlékezni a megtekintés után. Az egyetlen valamire való kivétel talán Loki, akinek a köpönyegforgató stílusa adott némi színt az egysíkú történetnek (amelynek persze legnyomatékosabb megnyilvánulását naná, hogy egy stáblista utáni jelenetre hagyták a készítők). A Thor nézése közben kissé felidéződnek bennem a shakespeare-i királydrámák, két testvér versengése a trónért na és a leköszönő apjuk szeretetéért. A probléma csupán a túlzott kiszámíthatósággal, na meg a sekélyes történetszállal van. Marvel univerzum építésének zsenialitása ide vagy oda, a karaktertörténeteknek önmagukban bőven vannak gyermekbetegségei.

 
Orosz István  2017. 07. 22.

Ismételten egy zseniális Marvel film jó a sztori tetszik ez a mitológia, és a Marvel univerzum összevetése. A sztori a csatajelenetek is mind fantasztikusak.

 
Deku  2017. 07. 24.

Megint csak egy Marvel remek filmmel van dolgunk. Szerintem hibát vajmi keveset vélhetünk felfedezni benne. A szereplők pedig egytől egyig kiválóak voltak.

 
andor50  2015. 02. 26.

4 évvel ezelőtt csak hébe-hóba jártam moziba, de miután megnéztem ezt a filmet, olyan élményt adott, hogy nagyon megszerettem a mozizást. Thor karaktere számomra nagyon érdekes és Loki nagyon jó negatív karakter. Kedvenc szuperhősfilmem.

 
Bazzzsi  2017. 11. 02.

Számomra a szuperhősős filmek ideje már régen leáldozott, de Thorban mégis van valami ami tetszik. Talán, hogy nem e világi, neki is új a Föld és sok vicces jelenetet szült ez.

Natalie Portman
Natalie Portman
 

Chris Hemsworth értett a kalapácshoz, mert építészként dolgozott Ausztráliában.

(Laca)
 

Colm Feore sminkje öt órán keresztül készült.

(Laca)
 

– Amikor Anthony Hopkins meglátta Chris Hemsworthöt a teljes jelmezben, így szólt: „Egek, itt nincs is szükség színészkedésre!”

(Laca)


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.