Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
82%

Amerika Kapitány: A tél katonája (2014)

Captain America: The Winter Soldier
Filmadatlap
 
35
Szereplők
131
Vélemények
33
Képek
4
Videók
 
Harper   2020. 08. 11.

legújabb vélemény

Az Amerika kapitány trilógia bronzérmese

Szeretem a Marvel-filmek világát és az összes eddig megjelent szuperhős-mozit megnéztem (legalábbis 60-ig számoltam "őket"). Az első 10 legjobb Marvel-produkcióban nálam benne van mindhárom Amerika kapitány film (a 2011-es Első bosszúálló, a 2014-es Tél katonája és a 2016-os Polgárháború is). Ha csak ezt a hármat nézem, a Tél katonája bronzérmes, de egy kifejezetten izgalmas, látványos és szórakoztató alkotás. Chris Evans eleve nagy kedvencem (a 2004-es Mobil óta), ebben a moziban pedig elemében játssza Steve Rogerst. Tetszik az is, ahogyan visszahozzák Bucky Barnes karakterét (Sebastian Stan alakítja) és teszik a cselekmény központi figurájává. Mindent egybevéve egy erős 80% -os film (rendezés: 85%, sztori: 80%, színészek: 75%, látványvilág: 85%) Nálam egyértelműen a legjobb Marvelek egyike.

 
ArpiHajdu és Réci   2018. 04. 08.

Nincs benne üresjárat

Az új Bosszúállók-filmre való készülés keretében megpróbálom pótolni és/vagy újranézni néhány régebbi MCU-darabot, s mivel az egyik tv-adó műsorra tűzte Amerika Kapitány második kalandját, így éltem a lehetőséggel. Ritkán szoktam képregényfilmre ilye... teljes kritika»


 
Deku   2017. 07. 17.

Az első részben az tetszett, hogy végig vezet a szerény kapitány kialakulásán. Itt pedig már készen van és mindent bevet a már megszokott stílusával. Hatalmas rész ez is.

 
Orosz István   2017. 07. 22.

Nagyon jó lett méltó folytatása az első epizódnak. Van benne akció érzelem. Szerintem a tél katonája is remek karakter lett, gondolok én az egyben ellenség és barát viszonyra.

 
Thibo84   2019. 04. 13.

A második rész még több és látványosabb akciót tartogat számunkra, és persze a humor sem marad ki belőle. Barátok feszülnek egymásnak, mialatt újabb szövetséges segíti hőseinket a Hydra elleni küzdelemben. A készítők érdekes csavarokat akarnak belevi... több»

 
GedyPapa   2017. 03. 12.

Nekem az első jobban tetszett, de ez is bejött. Csak nem kapott el annyira, mint az első, főleg nem a "főgonosz" személye. Viszont Amerika Kapitány hozta azt, amit elvártam és vártam tőle.

 
MP170506   2016. 05. 02.

Ez még az első részen is túltesz! Kiváló akciójelentek, izgalmas, látványos film. Kiváló karakterek, amerika kapitány számomra mindent visz, a Marvel legjobb hőse! Csillagos ÖTÖS!!

Chris Evans
Scarlett Johansson
Scarlett Johansson
Samuel L. Jackson
Chris Evans
Anthony Mackie
Chris Evans
Scarlett Johansson
Chris Evans
Joe Russo

A film összbevétele 714 766 572 dollár volt (imdb.com).

 

Tél Katona, vagyis Bucky Barnes teljes neve James Buchanan Barnes, amelyet az Egyesült Államok 15. elnökéről (James Buchanan) kapott.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Sebastian Stan a forgatási szünetekben sokat gyakorolta a késsel való természetes mozgást és hadonászást.

(mamiéstöti2)
 

Jessica Brown Findlay játszhatta volna Sharon Carter szerepét.

(mamiéstöti2)
 

Hawkeye is szerepelt az eredeti forgatókönyvben, de nem volt semmi szerepe, ezért kiírták.

(mamiéstöti2)
 

Alison Brie sokáig esélyes volt Sharon Carter szerepére.

(mamiéstöti2)
 

Majdnem Anna Kendrick kapta Sharon Carter szerepét.

(mamiéstöti2)
 

Anthony Mackie Bosszúállók 1,5-nek címezte a filmet.

(mamiéstöti2)
 

Felicity Jones is alakíthatta volna Sharon Carter-t.

(mamiéstöti2)
 

Sharon Carter szerepére esélyes volt Elizabeth Olsen is.

(mamiéstöti2)
 

3 nap alatt zajlik a történet, ezért nem tűnik fel a filmben a csapat többi tagja.

(mamiéstöti2)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.