Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
81%

Amerika Kapitány: A tél katonája (2014)

Captain America: The Winter Soldier
Filmadatlap
 
35
Szereplők
136
Vélemények
33
Képek
4
Videók

Galéria (33)

Chris Evans
Scarlett Johansson
Scarlett Johansson
Samuel L. Jackson
Chris Evans
Anthony Mackie
Chris Evans
Scarlett Johansson
Chris Evans
Joe Russo

Videók (4)

 
Artemisia   2021. 08. 02.

legújabb vélemény a nap véleménye

5
Amerikai álom

Amerika Kapitány karakterében elsősorban a II. világháborús szellemi értékek konzerválódtak, a kor nagybetűs "American Dream"-jét képviselte. A háború után azonban új eszmék kerültek középpontba, melyekkel Steve Rogers nem tudott lépést tartani, így ... teljes kritika»

 
ArpiHajdu és Réci   2018. 04. 08.

0
Nincs benne üresjárat

Az új Bosszúállók-filmre való készülés keretében megpróbálom pótolni és/vagy újranézni néhány régebbi MCU-darabot, s mivel az egyik tv-adó műsorra tűzte Amerika Kapitány második kalandját, így éltem a lehetőséggel. Ritkán szoktam képregényfilmre ilye... teljes kritika»

 
Sabnock Sanatory Nézhetetlen  2020. 08. 11.

1

Kapitány úr.Tessék már elmenni nyugdíjba,és nem minket idegesíteni.Sajnos a szenny csak ömlik,és ömlik.Chris Evans egy borzalom.

 
Deku   2017. 07. 17.

0

Az első részben az tetszett, hogy végig vezet a szerény kapitány kialakulásán. Itt pedig már készen van és mindent bevet a már megszokott stílusával. Hatalmas rész ez is.

 
Thibo84   2019. 04. 13.

0

A második rész még több és látványosabb akciót tartogat számunkra, és persze a humor sem marad ki belőle. Barátok feszülnek egymásnak, mialatt újabb szövetséges segíti hőseinket a Hydra elleni küzdelemben. A készítők érdekes csavarokat akarnak belevi... több»

 
Orosz István   2017. 07. 22.

0

Nagyon jó lett méltó folytatása az első epizódnak. Van benne akció érzelem. Szerintem a tél katonája is remek karakter lett, gondolok én az egyben ellenség és barát viszonyra.

 
GedyPapa   2017. 03. 12.

0

Nekem az első jobban tetszett, de ez is bejött. Csak nem kapott el annyira, mint az első, főleg nem a "főgonosz" személye. Viszont Amerika Kapitány hozta azt, amit elvártam és vártam tőle.

A film összbevétele 714 766 572 dollár volt (imdb.com).

 

Buckyt balesete után a szovjet szövetségesek képezték át profi szovjet gyilkológéppé, amit többszöri agymosással és hibernálással értek el. Kiképzése során a Vörös Szobában is megfordult, ahol éppen Natasha Romanoff kiképzése is zajlott. Rövid időre szerelmi kapcsolatba kerültek, azonban Buckyt hamarosan hibernálták, hogy lassítsák az öregedését, így később azt is elfelejtette, hogy ismerte Natashát.

(Artemisia )
 

Bucky 1925-ben született.

(Artemisia )
 

Bucky Barnes ugyan már a Captain America Comics 1. számában debütált 1940-ben, azonban csak 2005-ben vált a tél katonájává. Hosszú időn át Steve segédjeként jelent meg, a 60-as évektől kezdve pedig halottként kezelték a képregények.

(Artemisia )
 

Scarlett Johanson ötlete volt, hogy Natasha egy nyílvessző alakú medált viseljen, ami a Sólyomszemmel való szerelmi kapcsolatára utal.

(Artemisia )
 

Amikor Armin Zola elemzi Natasha fáljait, kijelenti, hogy Natasha 1984-ben született. Az őt alakító Scarlett Johanson szintén 1984-es születésű.

(Artemisia )