Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
81%

Amerika Kapitány: A tél katonája (2014)

Captain America: The Winter Soldier
Filmadatlap
 
35
Szereplők
138
Vélemények
33
Képek
4
Videók

Galéria (33)

Chris Evans
Scarlett Johansson
Scarlett Johansson
Samuel L. Jackson
Chris Evans
Anthony Mackie
Chris Evans
Scarlett Johansson
Chris Evans
Joe Russo

Videók (4)

 
bkzsani   2023. 01. 14.

legújabb vélemény

0

Nagyon jó, izgalmas film. Minden percét élveztem, nem volt benne semmilyen unalmas, lapos rész. Hanem tele volt meglepő fordulatokkal, jó történettel. Ismét látványos filmet nézhetünk.

 
Artemisia   2021. 08. 02.

a nap véleménye

5
Amerikai álom

Amerika Kapitány karakterében elsősorban a II. világháborús szellemi értékek konzerválódtak, a kor nagybetűs "American Dream"-jét képviselte. A háború után azonban új eszmék kerültek középpontba, melyekkel Steve Rogers nem tudott lépést tartani, így ... teljes kritika»

 
Sabnock Sanatory Nézhetetlen  2020. 08. 11.

1

Kapitány úr.Tessék már elmenni nyugdíjba,és nem minket idegesíteni.Sajnos a szenny csak ömlik,és ömlik.Chris Evans egy borzalom.

 
Yosihiro   2015. 04. 25.

1

Nagyon jó film:) Látványos akciódús és remek szinészi teljesítény jellemezi. Ezt mindenkinek látni kell :) Üdv Yosihiro

 
ArpiHajdu és Réci   2018. 04. 08.

0
Nincs benne üresjárat

Az új Bosszúállók-filmre való készülés keretében megpróbálom pótolni és/vagy újranézni néhány régebbi MCU-darabot, s mivel az egyik tv-adó műsorra tűzte Amerika Kapitány második kalandját, így éltem a lehetőséggel. Ritkán szoktam képregényfilmre ilye... teljes kritika»

 
Harper   2020. 08. 11.

2
Az Amerika kapitány trilógia bronzérmese

Szeretem a Marvel-filmek világát és az összes eddig megjelent szuperhős-mozit megnéztem (legalábbis 60-ig számoltam "őket"). Az első 10 legjobb Marvel-produkcióban nálam benne van mindhárom Amerika kapitány film (a 2011-es Első bosszúálló, a 2014-es Tél katonája és a 2016-os Polgárháború is). Ha csak ezt a hármat nézem, a Tél katonája bronzérmes, de egy kifejezetten izgalmas, látványos és szórakoztató alkotás. Chris Evans eleve nagy kedvencem (a 2004-es Mobil óta), ebben a moziban pedig elemében játssza Steve Rogerst. Tetszik az is, ahogyan visszahozzák Bucky Barnes karakterét (Sebastian Stan alakítja) és teszik a cselekmény központi figurájává. Mindent egybevéve egy erős 80% -os film (rendezés: 85%, sztori: 80%, színészek: 75%, látványvilág: 85%) Nálam egyértelműen a legjobb Marvelek egyike.

 
Thibo84   2019. 04. 13.

0

A második rész még több és látványosabb akciót tartogat számunkra, és persze a humor sem marad ki belőle. Barátok feszülnek egymásnak, mialatt újabb szövetséges segíti hőseinket a Hydra elleni küzdelemben. A készítők érdekes csavarokat akarnak belevi... több»

A film összbevétele 714 766 572 dollár volt (imdb.com).

 

Buckyt balesete után a szovjet szövetségesek képezték át profi szovjet gyilkológéppé, amit többszöri agymosással és hibernálással értek el. Kiképzése során a Vörös Szobában is megfordult, ahol éppen Natasha Romanoff kiképzése is zajlott. Rövid időre szerelmi kapcsolatba kerültek, azonban Buckyt hamarosan hibernálták, hogy lassítsák az öregedését, így később azt is elfelejtette, hogy ismerte Natashát.

(Artemisia )
 

Bucky 1925-ben született.

(Artemisia )
 

Bucky Barnes ugyan már a Captain America Comics 1. számában debütált 1940-ben, azonban csak 2005-ben vált a tél katonájává. Hosszú időn át Steve segédjeként jelent meg, a 60-as évektől kezdve pedig halottként kezelték a képregények.

(Artemisia )
 

Scarlett Johanson ötlete volt, hogy Natasha egy nyílvessző alakú medált viseljen, ami a Sólyomszemmel való szerelmi kapcsolatára utal.

(Artemisia )
 

Amikor Armin Zola elemzi Natasha fáljait, kijelenti, hogy Natasha 1984-ben született. Az őt alakító Scarlett Johanson szintén 1984-es születésű.

(Artemisia )