Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
85

Amerika Kapitány: A tél katonája (2014)

Captain America: The Winter Soldier
Filmadatlap
 
51
Szereplők
127
Vélemények
33
Képek
21
Videók
 
ArpiHajdu és Réci   2018. 04. 08.

Az új Bosszúállók-filmre való készülés keretében megpróbálom pótolni és/vagy újranézni néhány régebbi MCU-darabot, s mivel az egyik tv-adó műsorra tűzte Amerika Kapitány második kalandját, így éltem a lehetőséggel. Ritkán szoktam képregényfilmre ilyet mondani, de jelen esetben az van, hogy: ez igen! A Russo-fivérek egy pörgős darabot tettek le az asztalra, amelyben egy percnyi üresjárat sincs. Az akciójelenetek nagyon jól vannak megkomponálva, ahogy Bucky Barnes karakterének felvezetését is remekül oldották meg. Ami viszont különlegessé teszi jelen képregény-adaptációt, hogy nemcsak egy szimplán látványos akciófilm kerekedett ki belőle (persze a látványra most sem panaszkodhatunk), hanem egy, a főleg ’70-es években népszerű paranoia filmek hangulatát is sikerült megidézni, mi több, érdemben felhasználni a sztorihoz (a jó kis „ne bízz senkiben, még a legjobb barátodban sem” feeling). És ha már ezeket a filmeket szóba hoztuk, akkor itt van nekünk az öreg Robert Redford, aki egy érdekes figurája a történetnek (s talán a forgatókönyv kevés gyenge pontjának egyike, hiszen előre lehet sejteni, hogy melyik oldalon is fog állni a történetben, még akkor is, ha nem olvastuk/ismertük a képregényes alapot). Több MCU-filmhez képest a Tél Katonájában kevesebb a poénkodás (amelyek vannak, azok is maximum egy erős közepest érnek el), miközben a jelenetek valódi súllyal bírnak, ezáltal pedig nagyobb is az izgalomfaktor egy-egy komolyabb összecsapásnál. Mintha érezték volna a stúdiónál, hogy néha ki kell lépni a biztonságot jelentő „látványos, akciódús, s mindemellett vicces” irányvonaltól, s néha meg kell próbálni egy drámaibb hangvételű alkotással is előrukkolni, s ez jelen esetben nagyon jól sült el. Bucky Barnes ugyan nem szerepel túl sokat a filmben, mégis minden egyes jelenete tele van feszültséggel, de feltehetném a kérdést: nem ilyennek kell lennie egy igazi ellenlábasnak? Nem számítottam erre, de azt kell mondjam, hogy a Marvel egy nagyon jó kis filmet hozott össze Amerika Kapitány második etapjára. Pörgős, feszült, egy kis érzelmességet is tudtak bele csempészni, s majdhogynem minden megvan benne, ami egy jó képregényfilmhez kell.

 
Deku   2017. 07. 17.

Az első részben az tetszett, hogy végig vezet a szerény kapitány kialakulásán. Itt pedig már készen van és mindent bevet a már megszokott stílusával. Hatalmas rész ez is.


 
Orosz István   2017. 07. 22.

Nagyon jó lett méltó folytatása az első epizódnak. Van benne akció érzelem. Szerintem a tél katonája is remek karakter lett, gondolok én az egyben ellenség és barát viszonyra.

 
GedyPapa   2017. 03. 12.

Nekem az első jobban tetszett, de ez is bejött. Csak nem kapott el annyira, mint az első, főleg nem a "főgonosz" személye. Viszont Amerika Kapitány hozta azt, amit elvártam és vártam tőle.

 
citizenfour99   2016. 03. 09.

Amerika kapitány az egyik legkonzervatívabb szuperhős. Nem véletlenül. Viszont a film és a története jó. Szerintem egy remek karakter. Tessék csak megnézni.

Chris Evans
Scarlett Johansson
Scarlett Johansson
Samuel L. Jackson
Chris Evans
Anthony Mackie
Chris Evans
Scarlett Johansson
Chris Evans
Joe Russo
 

Tél Katona, vagyis Bucky Barnes teljes neve James Buchanan Barnes, amelyet az Egyesült Államok 15. elnökéről (James Buchanan) kapott.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Sebastian Stan a forgatási szünetekben sokat gyakorolta a késsel való természetes mozgást és hadonászást.

(mamiéstöti2 )
 

Jessica Brown Findlay játszhatta volna Sharon Carter szerepét.

(mamiéstöti2 )


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.