Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
73%

Doctor Strange az őrület multiverzumában (2022)

Doctor Strange in the Multiverse of Madness
Filmadatlap
 
24
Szereplők
25
Vélemények
20
Képek
8
Videók

Galéria (20)

Xochitl Gomez
Benedict Wong
Benedict Cumberbatch
Benedict Cumberbatch
Xochitl Gomez
Chiwetel Ejiofor
Elizabeth Olsen
Benedict Cumberbatch
Benedict Cumberbatch
Benedict Cumberbatch
Rachel McAdams
Elizabeth Olsen
Xochitl Gomez
Benedict Wong
Xochitl Gomez
Benedict Wong
Benedict Cumberbatch
Benedict Wong

Videók (8)

 
bkzsani   2023. 01. 29.

legújabb vélemény

0

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Nekem tetszett. Még talán jobban, mint az első rész. Bár sajnálom, hogy így Vandától is meg kellett válni. Tetszettek a másik univerzum hősei (igaz, nem sokáig), meglepett, hogy megjelent benne X Professzor. Összességében nagyon jó a történet és a látvány is, és végig izgalmas.

 
CsakPozitívan   2022. 05. 21.

a nap véleménye

1
Világok találkozása

A Marvel filmes franchise továbbra is a jól bevált receptet követi, de mer újító és alkalmanként egyedi is lenni. Doctor Strange az őrület multiverzumában élvezetes továbbgörgetése egy olajozottan törtető sorozatnak, miközben Sam Raimi rendező az uni... teljes kritika»

 
HE7EDIK   2022. 05. 05.

1
Felejthető őrület

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Sam Raimi az egyik kedvenc rendezőm, imádom a csak rá jellemző eszköztárát, de ezt akármelyik, kevésbé neves rendező is nyugodtan meg tudta volna ugrani. Mostanság divat a minimum kétórás játékidő, de ennek a filmnek annyira nincs sztorija, hogy a fele a totálisan jellegtelen párbeszédekkel megy el. Úgy harangozták be, hogy ez aztán fene brutális és ijesztő horror-elemeket fog tartalmazni. Én a megapolip szemének kiszedésén kívül ilyennel nem nagyon találkoztam. Ami viszont a legjobban zavart, hogy Raimi egyedi húzásai is hiányoztak. Van néhány ötletesebb jelenet, mint például a hangjegyekkel való dobálózás, de az a tény, hogy a multiverzum sorsa azon múlik, hogy egy nő anya akar lenni, finoman szólva is nevetséges. Mindent elárul az ötlettelenségről. Ez az univerzumok közti történet a Pókember-filmben sokkal ötletesebben volt felhasználva. Nem is zavarna, ha tetszene a végeredmény. Azért néhány poén és Bruce Campbell felbukkanása is kellemesen hatott, de ezen kívül a horror egyik legnagyobb élő mesterétől ez egy totálisan felejthető közjáték lett. Gyanítom hogy a korhatár-besorolás miatt Raimi keze eléggé meg volt kötve, és ki tudja mennyi a kivágott jelenet… Azt tudom, hogy ő ennél fényévekkel többre képes.

 
Eastern79   2022. 05. 07.

0
Multiverzum-horror light

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Vegyes érzelmeket keltett bennem Sam Raimi rendezése. Egyrészt a Marvel horror felé kikacsintását túlzónak érzem, de valószínűleg a korhatár besorolása miatt lett ennyire lightos. Valljuk be; a műfaj egyik ma élő nagyágyúja tud ennél sokkal jobbat is! mindenesetre a zombi-Strange kimondottan jó húzás volt, azonban a küklopsz-polip nemhogy félelmetes nem volt, de egyenesen a Scooby-Doo hangulatát hozta, és kissé tompította az összhatást. Wanda/Skarlát Boszorkány érzelmi motivációját pedig hiába értettem, mégis hasonlóan kommersznek és erőltetettnek tűnt, hogy mindezért szétcseszi a multiverzumot. Ettől eltekintve látványban ismét jól teljesít, de valahogy infantilis benyomást kelt az egész. Egyáltalán nem rossz, de nálam csak egyszernézős.

 
Artemisia   2022. 05. 06.

a nap véleménye

6
Világokon át

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Doctor Strange második önálló filmje. Ahogy címében is utal rá, folytatja a Pókember: Nincs hazaútban megkezdett multiverzum kibontását. A 2016-ban bemutatott eredettörténettől kezdve Doctor Strange fontos szerepet játszott a Marvel-univerzumban, öná... teljes kritika»

 
Hupka Adrián   2022. 06. 06.

1

Leginkább úgy tudnám jellemezni, hogy egy következő Marvel film. Nem mondhatom rá, hogy rossz lenne, vagy nem lett volna elég szórakoztató, de amikor kisétáltam a moziból, alig maradt meg bennem valamilyen emlékezetes pillanat a filmből, pedig nem kü... több»

 
Gábor390920   2022. 05. 04.

1
Őrület, az van bőven

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Úgy néz ki, hogy Doctor Strange karaktere kikerülhetetlen lesz a következő Marvel-történetekben, Tony Stark helyét veheti át. Ez a film tovább bővíti azt a multiverzumot, amit a Pókember: Nincs hazaút csak kapirgált egy kicsit. Annak érdekében, hogy ... teljes kritika»

A film 656 377 561 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 358 860 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Patrick Stewart is játszik a filmben, valószínűleg X Professzort fogja alakítani egy másik univerzumból.

(Gábor390920)
 

Clea szerepét Lady Gaga-nak is felajánlották, ő azonban épp A Gucci-ház forgatásán dolgozott.

(csd)
 

Danny Elfman korábban a Bosszúállók: Ultron kora c. film zenéjén dolgozott.

(csd)
 

A Doctor Strange az őrület multiverzumában a huszonnyolcadik produkció a Marvel filmes univerzumában.

(csd)
 

Elizabeth Olsen két nappal a WandaVízió forgatásának lezárása után repült Londonba a film forgatására.

(csd)
 
A filmes rettegésben utazó Scott Derrickson minden bizonnyal kellemesen kiélhette volna magát a Doctor Strange második részében, a távozásával azonban a Disney-nél tutira mentek, s 9 év után visszaédesgették az egész estés rendezéshez a Gonosz halott-filmek horrorpápáját, Sam Raimit. S lám, az új epizód gonoszban és halottban is bővelkedik. több»
 
Az őrület multiverzumában egy igazán tökös film a Marvel univerzumán belül. Kétségtelen tény, hogy a Marvel szeretne folyamatosan újítani, sokkal komolyabb vizekre evezni, és addig, amíg ezt ennyire konzekvens minőségen tudják megvalósítani, szerintem nem lehet panaszunk. Ez a film is ezt támasztja alá, és az, hogy egyeseknek ez a multiverzum-séta mennyire üt majd nagyot, az attól függ leginkább, hogy milyen előzetes elvárásokkal ül be rá az ember. több»
 
Huszonhét film után a Marvel ezúttal horrorral próbálkozik, és amikor mer is az lenni, akkor tényleg izgalmas munka a Doctor Strange második része, de a film összességében sajnos nem lóg ki a Marvel-átlagból. több»