Játssz egy 80 cm képátlójú Hyundai okostvéért! Login  
83%

Pokolfajzat (2004)

Hellboy
Filmadatlap
 
28
Szereplők
24
Vélemények
64
Képek
1
Videók

Galéria (64)

Selma Blair

Videók (1)

 
Kósa Bence   2021. 07. 05.

legújabb vélemény

0

Egy tökös képregényfilm. Akciódús, szórakoztató és humoros. Ron Perlman az ilyen szerepekre született.

 
Artemisia   2017. 10. 22.

3

Minden rendben van a filmmel,élvezhető,szórakoztató kikapcsolódás.

 
Deku   2017. 07. 18.

0

Az akkoriban létrehozott képregény filmek közül ez volt a lehető legjobb. Guillermo del Toro kitett magáért nem is kicsit. Az ő elfajzott stílusa nagyon idevaló volt.

 
Thibo84   2019. 05. 24.

0

Sötét és komor világot tárnak elénk, amiben azért a humor is szerepet kap. Van benne minden: akció, misztikum vagy paranormális tevékenység, szerelem és más egyéb érzelmek is. Összességében egy frankó eredettörténetet kapunk.

 
GedyPapa   2018. 06. 13.

0

A megnézése előtt kicsit tartottam tőle, hogy túl erős lesz az ingerküszöbömnek, de valami zseniális volt. Hellboy karaktere olyan jól ki lett bontva, hogy így pár év után visszatekintve is maradandó nyomot hagyott bennem. A mellékszereplők jellemfejlődése tette igazán emlékezetessé a Pokolfajzatot.

 
Eastern79   2021. 02. 21.

2
Pokolian jó

Ha van tökéletes képregényfilm, akkor Guillermo Del Toro klasszikusa mindenképpen az. Miközben hű maradt az alapanyaghoz, egy elképesztően komplex világot álmodott meg. Ron Pearlman mintha Vörös szerepére született volna, és a többi színész is éppen a helyén. Egyszerűen nem tudok belekötni, nincs hiba, csak egy elképesztően cool kaland. Izgalmas, látványos, érzelmes, vicces, sötét, misztikus, lehengerlő pörgős akciókkal, amit kellemes CGI és Del Toro festői képei emelnek hatványra. Igazi mestermű.

 
Yosihiro   2017. 12. 13.

0

Tökéletes képregény adaptáció. Remek látvány, jó történet izgalmas akció. Kell ennél több? Nem, jó szórakozást.

A film összbevétele 99 414 250 dollár volt (imdb.com).

 

Guillermo del Toronak hat évébe telt, mire Hellboy karakterét nagy képernyőre hozhatta.

(Thibo84)
 

Mike Mignola eredetileg egy konferencia prospektusának a borítójára rajzolta Hellboy-t, és el is akarta dobni a papírt. De miután megrajzolta, elbűvölték a karakterben rejlő lehetőségek.

(Thibo84)
 

Jeffrey Tambor a forgatás megkezdés előtt egy héttel lépett be a produkcióba, mert a Tom Manninget alakító korábbi színész nem jelent meg többet.

(Thibo84)
 

Guillermo del Toro úgy döntött, hogy ezt a filmet az alábbi címeken készíti el: Alien vs. Predator - A Halál a Ragadozó ellen (2004) és Harry Potter és az azkabani fogoly (2004).

(Thibo84)
 

A film nagyon korai szakaszában a készítők fontolóra vették, hogy Hellboy óriási kőkezét a jobb helyett inkább a bal karjára helyezzék, hogy a Pokolfajzatot játszó színész teljes mértékben kihasználhassa a jobb kezét. Ron Perlman balkezesnek bizonyult, így meg tudták őrizni "A végzet jobb kezét".

(Thibo84)