Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
68%

A szövetség (2003)

The League of Extraordinary Gentlemen
Filmadatlap
 
28
Szereplők
10
Vélemények
20
Képek
1
Videók

Galéria (20)

Peta Wilson
Sean Connery
Sean Connery

Videók (1)

 
harnas1207   2021. 07. 06.

legújabb vélemény

0

Gyerekkoromban még ütősnek mondható film volt, de mára már inkább röhejes. Pedig a Bosszúállók stílus igen jó ötlet volt. Személy szerint nem ismerem a képregényt, amiből készült, de a kiválasztott különleges karakterek nem voltak túl érdekfeszítőek.

 
Norbert93   2019. 05. 14.

1
Méltatlanul alulértékelt

Nagy kedvencem volt régen, mondhatni a 2000-es évek Bosszúállói voltak, csak nem ütöttek akkorát. A steampunk filmek talán legjobbja, bár ma már kicsit elavult, de ez a fajta összeállás akkoriban még igen szokatlan volt és fogott meg a legjobban. Kicsit olyan az összképe, mintha egy 90-es évekbeli kalandfilmet, a Bosszúállókat, a Watchment és némi steampunk összeráztak voltak egy nagy shakerben. Bár nem egy zseniális film, de ennek ellenére tőlem megkapja az 5 csillagot, mert az egyedi világa és az akkori filmezésben egyedülálló koncepció nagyon megragadta a képzeletemet.

 
e-batta   2016. 09. 11.

0
Előfutár

Nagy-nagy kedvencem volt annak idején ez a film, a mostani Marvel vagy DC Univerzum előfutárának is tekinthető, hiszen egy csapat szuperhősről szól, akik összeállnak, hogy megvédjék a világot. Alan Quatermain (Sean Connery), Salamon király kincsének ... teljes kritika»

 
elekm90   2020. 12. 02.

0

Ez a film egy óriási baromság, és kissé igénytelen is, mégsem tudom egyértelműen gyengének nevezni, mert egyébként meg a maga módján szórakoztató, ami részben talán az egyedi szuperhős-felhozatal hatása is.

 
Owotonor   2019. 02. 12.

0

Kevés szuperhősfilmek egyike amelyik úgy érzem nekem való, tetszik a komolyság, a karakterek jelleme és kidolgozása ahogy egy egységet alkotnak, és van egyfajta mélység érzet benne.

 
batukán   2015. 12. 28.

0

Ami biztos, hogy ez egy izgalmas, jó iramú film érdekes karakterekkel Nem feltétlenül a legjobb képregény sztori, amit eddig láttam, de mégis újranézhető.

 
Lord British   2015. 06. 19.

0

Egyszer nézhető CGI-orgia, bántóan hűtlen a képregényhez. Sean Connery az egyetlen értékelhető személy benne, de ezt a filmet sajnos még ő sem tudta megmenteni.

A film összbevétele 179 265 204 dollár volt (imdb.com).

 

A filmben 55-en haltak meg.

(Norbi)
 

Allan Quatermain, Nemo, Jekyll és Hyde, Dorian Gray és Moriarty professzor valamennyien meghaltak a saját történeteikben.

(magyaristvan)
 

Amikor Nemo sofőrje bemutatkozik, azt mondja: "Hívjatok Ishmaelnek!" Ez a nyitómondata Melville Moby Dickjének.

(magyaristvan)
 

A történet 1899-ben játszódik, egy olyan világban, ahol a technológia jóval fejlettebb, mint a mi világunkban.

(ps)
 

Sean Connery korábban olyan filmfelkérésekre mondott nemet, mint a Matrix (1999), A gyűrű szövetsége (2001), tette ezt azért, mert nem értette a forgatókönyvet. Tanulva ebből a hibájából szerepet vállalat a Szövetség (2003) című filmben.

(ps)