Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
90% 2018 szavazat

A Jedi visszatér

Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi
IMDB: 8.3 |
237 |
A Jedi visszatér
Szépen építi, bonyolítja tovább a történetet. Izgalmas, akciódús és kalandos, messze a legjobb film a 80-as években, A bolygó neve:Halál mellett. Hitelesen és sokszínűen alkották meg az Endor bolygó, és az akciójelenetek is látványosak a film korához képest. Jópár drámai szál is vegyül a történetben, például, kiderül,hogy Luke és Leia testvérek, de a Yoda haldoklása, az hogy Obi Wan szelleme...
Filmadatlap
 
33
Szereplők
71
Vélemények
111
Képek
2
Videók

Hol nézheted

Carrie Fisher
Harrison Ford
Carrie Fisher
Ian McDiarmid
Ian McDiarmid
Carrie Fisher
Carrie Fisher
Harrison Ford
David Prowse
Mark Hamill
Carrie Fisher
Mark Hamill
Mark Hamill

FILMINFÓ

Tartalom 1
Hivatalos tartalom

Han Solo és Leia Jabba fogságában sínylődnek, ám Luke a segítségükre siet, és megmenti őket a biztos haláltól. Ezzel azonban koránt sem értek véget feladatai, ahhoz ugyanis, hogy.megküzdhessen Darth Vaderrel, Jedivé kell válnia. Ennek érdekében visszatér Yodához, hogy tovább fejleszthesse… több»

Forgatókönyvíró: Lawrence Kasdan, George Lucas
Megjelenés dátuma (mozikban): 1970.01.01
Premier (HU): 1997.04.24. | Disney+
Jegyiroda: M
Forgalmazó: Disney+

KULCSSZAVAK

 
stewie_griffin_2005 2021.07.23 

legújabb vélemény

A Birodalom visszavágnál kicsit gyengébb, de még talán az Új reménynél is, az első kb. félóra kicsit vontatott (a Jabbás rész), az ewokok sem lettek a kedvenceim. Kár, hogy Yoda keveset szerepelt. Látványilag azért látható a fejlődés a IV. rész óta. 9/10-et erre a filmre is tudok adni, mert jó kis kikapcsolódás.

0
 
Artemisia 2018.06.22  

Szépen építi, bonyolítja tovább a történetet. Izgalmas, akciódús és kalandos, messze a legjobb film a 80-as években, A bolygó neve:Halál mellett. Hitelesen és sokszínűen alkották meg az Endor bolygó, és az akciójelenetek is látványosak a film korához... több»

4
 
Sabnock Sanatory 2018.12.19  

Nekem ez a trilógia igazi vége, a többi a pénzkeresetről, és nem a minőségről szól!!! Zseniális képsorok, szórakoztató, humoros, izgalmas, és persze még mindig keresem a Jediképzőt!!! :)

1
 
Thibo84 2019.05.15 

Az eredeti trilógia lezáró része, ami tökéletes és méltó befejezése lett a Star Wars történetnek. Még nagyobb és látványosabb csatával zárul a történet, ráadásul három fronton vívják meg a küzdelmet, ami fokozza csak az izgalmat. Olvastam, hogy volta... több»

0
 
Deku 2017.07.08 

A trilógia szerintem igazán méltó befejezést kapott korának hű technológiai megoldásokkal. Még mindig eltudja szórakoztatni a nézőt és nekem nincs kétségem afelől sem, hogy ennél jobb Star Wars filmet már nem fognak készíteni.

0
 
Orosz István 2017.08.01 

A cím nagyon találó lett, Jedi visszatér, értik Darth Vaderre, aki a végén újra Anakinként néz szembe a Sithekkel. Ez a legjobb rész szerintem, örök klasszikus.

0
 
Timon 2019.10.02  

Az eredeti triológiát a lehető legdrámaibban zárja le,valamint epikus a javából. Ez utóbbi természetesen Luke Skywalker és Darth Vader fénykardpárbaja. És ezt követően persze a legnagyobb fordulat az utolsó pillanatban,amikor Vader elpusztítja a csás... több»

1

A film összbevétele 572 705 079 dollár volt (imdb.com).

 

A 2. Halálcsillag 460%-kal nagyobb az elsőnél.

(Artemisia )
 

Az első változatban a film alcíme " A Jedi bosszúja" lett volna. Plakátok is jelentek meg ezzel a címmel.

(Artemisia )
 

Az ewokok tibeti nyelvet beszéltek.

(HE7EDIK )
 

A lépegetők makettek voltak.

(HE7EDIK )
 

A filmet Kaliforniában és Arizonában forgatták.

(HE7EDIK )