Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
91

A Jedi visszatér (1983)

Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi
Filmadatlap
 
34
Szereplők
68
Vélemények
33
Képek
2
Videók
 
Deku   2017. 07. 08.

A trilógia szerintem igazán méltó befejezést kapott korának hű technológiai megoldásokkal. Még mindig eltudja szórakoztatni a nézőt és nekem nincs kétségem afelől sem, hogy ennél jobb Star Wars filmet már nem fognak készíteni.

 
Orosz István   2017. 08. 01.

A cím nagyon találó lett, Jedi visszatér, értik Darth Vaderre, aki a végén újra Anakinként néz szembe a Sithekkel. Ez a legjobb rész szerintem, örök klasszikus.


 
GedyPapa   2017. 03. 06.

Nagyon nehezemre esett, de egy csillagot le kellett vonnom az eredeti trilógia utolsó darabjától. Az ewokok jelenléte nálam rontotta az összképet. Nem illettek ezek a cukiságfaktort kimaxoló állatkák egy ilyen jelentős filmélménybe.

 
Thibo84   2019. 05. 15.

Az eredeti trilógia lezáró része, ami tökéletes és méltó befejezése lett a Star Wars történetnek. Még nagyobb és látványosabb csatával zárul a történet, ráadásul három fronton vívják meg a küzdelmet, ami fokozza csak az izgalmat. Olvastam, hogy voltak akik az Evokokat feleslegesnek tartják és nélkülük is simán elkészülhetett volna a film, de én nem tudnám már elképzelni a kis szőrös lények nélkül. És persze ebben a történet sem maradhatnak ki a csavarok. De sehogy sem értem a mai napig, mert magyarázatot nem igazán adtak, hogy Luke az előző részhez képest, hogyan lett ennyire magabiztos Jedi. Talán a két rész között tiszteletét tette még Yoda mesternél, hogy felkészítse.

 
beero88   2016. 01. 17.

Nekem a befejező része a trilógiának pont annyira izgalmas volt mint az előző kettő. A látványvilág is javult valamelyest persze a kornak megfelelően. Nekem nagyon tetszett.

Carrie Fisher
Harrison Ford
Carrie Fisher
Ian McDiarmid
Ian McDiarmid
Carrie Fisher
Carrie Fisher
Harrison Ford
David Prowse
Mark Hamill
Carrie Fisher
Mark Hamill
Mark Hamill

A film összbevétele 572 705 079 dollár volt (imdb.com).

 

A 2. Halálcsillag 460%-kal nagyobb az elsőnél.

(Artemisia)
 

Az első változatban a film alcíme " A Jedi bosszúja" lett volna. Plakátok is jelentek meg ezzel a címmel.

(Artemisia)
 

Az ewokok tibeti nyelvet beszéltek.

(HETEDIK )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.