Advertisement
Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
90%

A Jedi visszatér (1983)

Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi
Filmadatlap
 
33
Szereplők
71
Vélemények
111
Képek
2
Videók

Galéria (111)

Carrie Fisher
Harrison Ford
Carrie Fisher
Ian McDiarmid
Ian McDiarmid
Carrie Fisher
Carrie Fisher
Harrison Ford
David Prowse
Mark Hamill
Carrie Fisher
Mark Hamill
Mark Hamill

Videók (2)

 
PadmeAmidala   2021. 07. 23.

legújabb vélemény

0

A Birodalom visszavágnál kicsit gyengébb, de még talán az Új reménynél is, az első kb. félóra kicsit vontatott (a Jabbás rész), az ewokok sem lettek a kedvenceim. Kár, hogy Yoda keveset szerepelt. Látványilag azért látható a fejlődés a IV. rész óta. 9/10-et erre a filmre is tudok adni, mert jó kis kikapcsolódás.

 
Artemisia   2018. 06. 22.

4

Szépen építi, bonyolítja tovább a történetet. Izgalmas, akciódús és kalandos, messze a legjobb film a 80-as években, A bolygó neve:Halál mellett. Hitelesen és sokszínűen alkották meg az Endor bolygó, és az akciójelenetek is látványosak a film korához... több»

 
Sabnock Sanatory   2018. 12. 19.

1

Nekem ez a trilógia igazi vége, a többi a pénzkeresetről, és nem a minőségről szól!!! Zseniális képsorok, szórakoztató, humoros, izgalmas, és persze még mindig keresem a Jediképzőt!!! :)

 
Thibo84   2019. 05. 15.

0

Az eredeti trilógia lezáró része, ami tökéletes és méltó befejezése lett a Star Wars történetnek. Még nagyobb és látványosabb csatával zárul a történet, ráadásul három fronton vívják meg a küzdelmet, ami fokozza csak az izgalmat. Olvastam, hogy volta... több»

 
Deku   2017. 07. 08.

0

A trilógia szerintem igazán méltó befejezést kapott korának hű technológiai megoldásokkal. Még mindig eltudja szórakoztatni a nézőt és nekem nincs kétségem afelől sem, hogy ennél jobb Star Wars filmet már nem fognak készíteni.

 
Orosz István   2017. 08. 01.

0

A cím nagyon találó lett, Jedi visszatér, értik Darth Vaderre, aki a végén újra Anakinként néz szembe a Sithekkel. Ez a legjobb rész szerintem, örök klasszikus.

 
GedyPapa   2017. 03. 06.

0

Nagyon nehezemre esett, de egy csillagot le kellett vonnom az eredeti trilógia utolsó darabjától. Az ewokok jelenléte nálam rontotta az összképet. Nem illettek ezek a cukiságfaktort kimaxoló állatkák egy ilyen jelentős filmélménybe.

A film összbevétele 572 705 079 dollár volt (imdb.com).

 

A 2. Halálcsillag 460%-kal nagyobb az elsőnél.

(Artemisia )
 

Az első változatban a film alcíme " A Jedi bosszúja" lett volna. Plakátok is jelentek meg ezzel a címmel.

(Artemisia )
 

Az ewokok tibeti nyelvet beszéltek.

(7ETEDIK)
 

A lépegetők makettek voltak.

(7ETEDIK)
 

A filmet Kaliforniában és Arizonában forgatták.

(7ETEDIK)