Advertisement
Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
27
Szereplők
45
Vélemények
12
Képek
1
Videók
 
Nagyonjóképű   2020. 02. 25.

legújabb vélemény

Mai napig az egyik legjobb UFÓ-s témájú sci-fi film. Tökéletes párosítás volt Will Smith és Jeff Goldblum. A történet maga korában egyedi volt, és látványilag is rendben van.

 
Shelby07   2018. 01. 26.

Mindig is foglalkoztatta az embereket az idegen lények létezése. Azt hiszem a régebbi időben valahogy sokkal jobban megfogták ezt a történetet mint a mostani filmekben. Pont ezért is nagyon jó ez a film. Izgalmas történetet mutatnak be nekünk, és nagyon jó a színészi alakítás is. Sokkal letisztultabb és értelmesebb, mint a mostanában megalkotott "ufo" filmek. Szerintem ez az egyik legjobb ebben a témakörben. Szóval nagyon ajánlom mindenkinek, mert izgalmas. Meg merem kockáztatni, hogy zseniális. Szóval igen, bátran nézze meg mindenki :)


 
Deku   2017. 07. 18.

Egy igazán időtálló sci-fi film ez mely mai napig az egyik legjobb között van számon tartva. Jeff Goldblum nagyon szuperül játszotta szerepét, a következő része szintúgy állati lett.

 
dailyfilmsan   2019. 04. 29.

A Függetlenség napja az egyik kedvenc filmem, bármennyiszer meg tudom nézni, és lassan kívülről tudom a szövegét, mégis vannak necces részei, ami miatt nem érdemli meg az 5 csillagot. Ilyen például a helyenként elég gyenge effektek. Nem a makettrombolásra gondolok, hanem a tűzben repülő kutyára, és inkább a a robbantások nagyjára. Azok nagyon gyatra minőségűek lettek. Vannak még helyenként ép észnek ellentmondó cselekvések is a filmben, amit józan paraszti ésszel is másképp csinálna mindenki. Szóval ezek miatt nem lehet fullosnak mondani a filmet, de tulajdonképpen igazán élvezhető. Egy kifejezetten popkulturális darab, amit mindenképpen meg kell nézni legalább egyszer.

 
Thibo84   2016. 06. 22.

Talán a leglátványosabb, jól kidolgozott - mind a történet, mind az effektek -, földi inváziós film.

 
Roland Emmerich specialitása a nagyszabású blockbusterek gyártása, bár ezek közül csak kevés lett igazán sikeres, főleg az utóbbi években. Nem tudom, ki hogy van vele, én ezért a filmért és a Csillagkapuért megbocsátottam minden félresikerült rendezését. több»
 
Az elképesztő látványvilág, a feszültséget generáló bevezető képsorok, a pörgős cselekmény, és a jó beszólások, a film, majd összes hülyeségét a szőnyeg alá söprik! Első megnézésre nem is annyira szúr szemet néhány logikai baki, pláne nem gyerekként, amikor nyálcsorgatva nézed végig Amerika pusztulását. Nem utolsó sorban, a film kalapot emel az ’50-es évek sci-fijeinek és UFO őrületének.

A film összbevétele 817 400 891 dollár volt (imdb.com).

 

Bemutatása évében a legtöbb bevételt termelte.

(HETEDIK )
 

A városok pusztulásánál maketteket használtak.

(HETEDIK )
 

A Fehér Házas jelenetre utalás történik Emmerich Az elnök végveszélyben című filmjében.

(HETEDIK )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.