Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
86%
Filmadatlap
 
27
Szereplők
44
Vélemények
12
Képek
1
Videók
 
Sabnock Sanatory   2019. 07. 12.

legújabb vélemény

Nem rossz kis film,Goldlum,és Will Smith is nagyot játszanak benne,időtálló sci-fi.Jó a történet,akciódús,és megvan benne a humor is.A vége pedig nagy-nagy happy end !

 
Shelby07   2018. 01. 26.

Mindig is foglalkoztatta az embereket az idegen lények létezése. Azt hiszem a régebbi időben valahogy sokkal jobban megfogták ezt a történetet mint a mostani filmekben. Pont ezért is nagyon jó ez a film. Izgalmas történetet mutatnak be nekünk, és nag... több»


 
Deku   2017. 07. 18.

Egy igazán időtálló sci-fi film ez mely mai napig az egyik legjobb között van számon tartva. Jeff Goldblum nagyon szuperül játszotta szerepét, a következő része szintúgy állati lett.

 
Thibo84   2016. 06. 22.

Talán a leglátványosabb, jól kidolgozott - mind a történet, mind az effektek -, földi inváziós film.

 
dailyfilmsan   2019. 04. 29.

A Függetlenség napja az egyik kedvenc filmem, bármennyiszer meg tudom nézni, és lassan kívülről tudom a szövegét, mégis vannak necces részei, ami miatt nem érdemli meg az 5 csillagot. Ilyen például a helyenként elég gyenge effektek. Nem a makettrombo... több»

 
HETEDIK   2018. 08. 02.

Legjobb Ufo-s film a mai napig. Annó, mikor szétrobbantották az Empire State Bildinget nem hittem a szememnek, utána pedig Emmerich-ék darabjaira szedik a városokat, olyan látványvilággal, amin nem fog az idő vasfoga, ahogy ezen a filmen se.

 
Szivárvány1   2016. 10. 23.

Zseniális film. Kedvenc űrlény inváziós filmem. Jeff Goldblum persze kiemelkedőt alakít benne mint mindig. A második része is nagyon tetszett idén nyáron, de az egy még mindig a favorit. Nagyon tetszett, hogy a régi veteránokat is benntartották a filmben.

A film összbevétele 817 400 891 dollár volt (imdb.com).

 

Bemutatása évében a legtöbb bevételt termelte.

(HETEDIK )
 

A városok pusztulásánál maketteket használtak.

(HETEDIK )
 

A Fehér Házas jelenetre utalás történik Emmerich Az elnök végveszélyben című filmjében.

(HETEDIK )
 

A filmben szereplő 51-es körzet valóban létezik.

(HETEDIK )
 

A filmben nem használtak CGI technológiát.

(HETEDIK )
 

Az egyik Fehér Házas jelenetben látszik, ahogy az operatőr kúszik a földön.

(HETEDIK )
 

A Függetlenség napja egyike a legtöbb filmes bakival rendelkező filmeknek: A szemfülesek összesen 76 hibát találhatnak a filmben.

(phanzetomox)
 

1996-ban a legtöbb bevételt hozó film volt.

(mamiéstöti2)
 

Vivica A. Fox a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb feltörekvő színésznek járó díjára.

(mamiéstöti2)
 

Will Smith a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb férfi főszereplőnek járó díjára.

(mamiéstöti2)
 
Roland Emmerich specialitása a nagyszabású blockbusterek gyártása, bár ezek közül csak kevés lett igazán sikeres, főleg az utóbbi években. Nem tudom, ki hogy van vele, én ezért a filmért és a Csillagkapuért megbocsátottam minden félresikerült rendezését. több»
 
Az elképesztő látványvilág, a feszültséget generáló bevezető képsorok, a pörgős cselekmény, és a jó beszólások, a film, majd összes hülyeségét a szőnyeg alá söprik! Első megnézésre nem is annyira szúr szemet néhány logikai baki, pláne nem gyerekként, amikor nyálcsorgatva nézed végig Amerika pusztulását. Nem utolsó sorban, a film kalapot emel az ’50-es évek sci-fijeinek és UFO őrületének.