Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
27
Szereplők
43
Vélemények
12
Képek
1
Videók
 
Shelby07   2018. 01. 26.

Mindig is foglalkoztatta az embereket az idegen lények létezése. Azt hiszem a régebbi időben valahogy sokkal jobban megfogták ezt a történetet mint a mostani filmekben. Pont ezért is nagyon jó ez a film. Izgalmas történetet mutatnak be nekünk, és nagyon jó a színészi alakítás is. Sokkal letisztultabb és értelmesebb, mint a mostanában megalkotott "ufo" filmek. Szerintem ez az egyik legjobb ebben a témakörben. Szóval nagyon ajánlom mindenkinek, mert izgalmas. Meg merem kockáztatni, hogy zseniális. Szóval igen, bátran nézze meg mindenki :)

 
Deku   2017. 07. 18.

Egy igazán időtálló sci-fi film ez mely mai napig az egyik legjobb között van számon tartva. Jeff Goldblum nagyon szuperül játszotta szerepét, a következő része szintúgy állati lett.


 
HETEDIK   2018. 08. 02.

Legjobb Ufo-s film a mai napig. Annó, mikor szétrobbantották az Empire State Bildinget nem hittem a szememnek, utána pedig Emmerich-ék darabjaira szedik a városokat, olyan látványvilággal, amin nem fog az idő vasfoga, ahogy ezen a filmen se.

 
dailyfilmsan   2019. 04. 29.

A Függetlenség napja az egyik kedvenc filmem, bármennyiszer meg tudom nézni, és lassan kívülről tudom a szövegét, mégis vannak necces részei, ami miatt nem érdemli meg az 5 csillagot. Ilyen például a helyenként elég gyenge effektek. Nem a makettrombolásra gondolok, hanem a tűzben repülő kutyára, és inkább a a robbantások nagyjára. Azok nagyon gyatra minőségűek lettek. Vannak még helyenként ép észnek ellentmondó cselekvések is a filmben, amit józan paraszti ésszel is másképp csinálna mindenki. Szóval ezek miatt nem lehet fullosnak mondani a filmet, de tulajdonképpen igazán élvezhető. Egy kifejezetten popkulturális darab, amit mindenképpen meg kell nézni legalább egyszer.

 
Szivárvány1   2016. 10. 23.

Zseniális film. Kedvenc űrlény inváziós filmem. Jeff Goldblum persze kiemelkedőt alakít benne mint mindig. A második része is nagyon tetszett idén nyáron, de az egy még mindig a favorit. Nagyon tetszett, hogy a régi veteránokat is benntartották a filmben.

 
Roland Emmerich specialitása a nagyszabású blockbusterek gyártása, bár ezek közül csak kevés lett igazán sikeres, főleg az utóbbi években. Nem tudom, ki hogy van vele, én ezért a filmért és a Csillagkapuért megbocsátottam minden félresikerült rendezését. több»
 
Az elképesztő látványvilág, a feszültséget generáló bevezető képsorok, a pörgős cselekmény, és a jó beszólások, a film, majd összes hülyeségét a szőnyeg alá söprik! Első megnézésre nem is annyira szúr szemet néhány logikai baki, pláne nem gyerekként, amikor nyálcsorgatva nézed végig Amerika pusztulását. Nem utolsó sorban, a film kalapot emel az ’50-es évek sci-fijeinek és UFO őrületének.
 

Bemutatása évében a legtöbb bevételt termelte.

(HETEDIK )
 

A városok pusztulásánál maketteket használtak.

(HETEDIK )
 

A Fehér Házas jelenetre utalás történik Emmerich Az elnök végveszélyben című filmjében.

(HETEDIK )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.