Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
78%

Világok harca (2005)

War of the Worlds
Filmadatlap
 
28
Szereplők
28
Vélemények
9
Képek
3
Videók
Világok harca
 
TomÁcs   2020. 09. 02.

legújabb vélemény

Örök kérdés, ami a filmkészítők fantáziáját is izgatja mi van a Földön kívül. A látvány hihetetlen és ezzel már a hangulatot is megalapozta. Végig izgalmas a történet és a befejezés is jónak mondható.

 
HETEDIK   2019. 01. 06.

Emlékszem annó moziban láttam és elképesztő hatást gyakorolt az emberre. Egy gyenge pont van a filmben, az pedig Dakota Fanning, a visításai inkább irritálóak mint félelem keltőek. Spielberg azóta sajnos egy jó filmet sem pakolt az asztalra.


 
indingo   2017. 05. 02.

Különös vonzódásom van az űrlényes filmek irányába, úgyhogy ezt sem hagyhattam ki. Végig feszültség van a filmben. Nem túl eredeti az ötlet, de én bírtam.

 
Orosz István   2017. 07. 19.

Nekem nagyon tetszik a film, talán az ufó támadásos filmek közül az egyik legjobb. Tetszett, hogy egy család szemszögéből mutatják be, hogyan próbálnak túlélni egy ilyen támadást.

 
ZeroHero   2019. 10. 02.

A film addig jo, amig a zakkant ember be nem kerul a kepbe, a szereplok meg hozzá... Onnantol mintha elvagtak volna... Addig nagyon jo a hangulat, minden a helyen van, minden eszszeru es hiteles. Agyonnyom a sztori, de ugy, hogy eszre sem veszed. Azt... több»

 
Sabnock Sanatory   2020. 07. 12.

Az ajtó becsukódik,puffanások,nyögések.....és kijön Tom Cruise.Tim Robbins jól alakítja az őrült szabadságharcost.Jó kis apokaliptikus sci-fi-t kaptunk Spielbergtől.Mi lenne ha???Igen,a téma a földön hevert,csak fel kellett kapni,és okosan hozzányúlni.Sikerült.Kifejezetten jól.

 
Bazzzsi   2017. 12. 07.

Minden ami UFO-s jöhet. Nekem történetben is volt valami, ami megfogott. Tetszett például a bujkálós rész és jó volt, hogy nem mutattak mindent egyből, kicsit húzták a néző agyát.

A film összbevétele 591 745 540 dollár volt (imdb.com).

 

52 ember halála van benne a filmben.

(Norbi)
 

Cruise 50 millió dollárt kapott a főszerepért.

(HETEDIK )
 

2005-ben a 4. legtöbb bevételt hozó film volt.

(mamiéstöti2)
 

A film H.G. Wells azonos című regénye alapján készült.

(rbernadett)
 

Mivel Miranda Otto állapotos volt, nem akart a filmben szerepelni. Steven Spielberg viszont ragaszkodott hozzá, hogy ő játssza Mary-Annt, ezért átírta a forgatókönyvet.

(BSzabina)
 

Ray és Robbie két rivális baseballcsapat sapkáját viseli. A film készítői ezzel is szemléltetni akarták a köztük húzódó ellentétet.

(BSzabina)
 

A jelenetet, amikor Ray elrettenve fedezi fel, hogy egész testét hamu borítja, a szeptember 11-i támadások túlélőinek elbeszélései ihlették.

(BSzabina)
 

A jelenetben, amikor Ray kirohan a házából, hogy megkeresse Robbiet, egy tucat statisztát láthatunk, akik Ray háza előtt állnak és képeket készítenek a viharról. A producerek ehhez az utcán toboroztak embereket, akik így tudtak képeket is készíteni Tom Cruise-ról.

(BSzabina)
 

Amikor a földönkívüliek vizsgálgatják a lomokat a pincében, az egyik játszani kezd egy kerékkel. Ez a jelenet a könyvhöz köthető, amiben a főszereplő megfigyelte, hogy a földönkívüliek bár nagyon fejlett technológiát birtokolnak, nem használnak kerekeket. A főszereplő azon gondolkodik, hogy vajon a földönkívüli élet fejlődéséből kimaradt-e a kerék feltalálása.

(BSzabina)