Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
78%

Világok harca (2005)

War of the Worlds
Filmadatlap
 
28
Szereplők
29
Vélemények
77
Képek
3
Videók

Galéria (77)

Videók (3)

 
johny0051   2023. 01. 22.

legújabb vélemény

0

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Ezt a filmet én még anno a mozipremier idején láttam, és valamiért akkor rám nem volt olyan nagy hatással, mint ahogy a Spielberg-filmek általában. El is felejtkeztem róla, aztán most újra néztem. és most egészen más élmény volt. Dakota Fanning néha ... több»

 
indingo   2017. 05. 02.

0

Különös vonzódásom van az űrlényes filmek irányába, úgyhogy ezt sem hagyhattam ki. Végig feszültség van a filmben. Nem túl eredeti az ötlet, de én bírtam.

 
HE7EDIK   2019. 01. 06.

1

Emlékszem annó moziban láttam és elképesztő hatást gyakorolt az emberre. Egy gyenge pont van a filmben, az pedig Dakota Fanning, a visításai inkább irritálóak mint félelem keltőek. Spielberg azóta sajnos egy jó filmet sem pakolt az asztalra.

 
Sabnock Sanatory   2020. 07. 12.

0

Az ajtó becsukódik, puffanások, nyögések... és kijön Tom Cruise. Tim Robbins jól alakítja az őrült szabadságharcost. Jó kis apokaliptikus sci-fit kaptunk Spielbergtől. Mi lenne, ha? Igen, a téma a földön hevert, csak fel kellett kapni, és okosan hozzányúlni. Sikerült. Kifejezetten jól.

 
Orosz István   2017. 07. 19.

0

Nekem nagyon tetszik a film, talán az ufó támadásos filmek közül az egyik legjobb. Tetszett, hogy egy család szemszögéből mutatják be, hogyan próbálnak túlélni egy ilyen támadást.

 
ZeroHero   2019. 10. 02.

0

A film addig jó, amíg a zakkant ember be nem kerül a képbe, a szereplők meg hozzá... Onnantól mintha elvágták volna. Addig nagyon jó a hangulata, minden a helyén van, minden észszerű és hiteles. Agyonnyom a sztori, de úgy, hogy észre sem veszed. Aztá... több»

 
Ms. Akárki   2019. 04. 26.

0

Klasszikus volt. Nem volt rossz film, de ezzel a valódi ufós dologgal pont a lényegét vesztette el a történet. Az eredeti rádiós blöff, a Világos harca, csak egy rádiós poén volt. Nem voltak valódi ufók. És ebben a filmben, ha már felhozták ezeket a ... több»

A film összbevétele 591 745 540 dollár volt (imdb.com).

 

52 ember halála van benne a filmben.

(Norbi)
 

Cruise 50 millió dollárt kapott a főszerepért.

(HE7EDIK)
 

2005-ben a 4. legtöbb bevételt hozó film volt.

(mamiéstöti2)
 

A film H.G. Wells azonos című regénye alapján készült.

(rbernadett)
 

Mivel Miranda Otto állapotos volt, nem akart a filmben szerepelni. Steven Spielberg viszont ragaszkodott hozzá, hogy ő játssza Mary-Annt, ezért átírta a forgatókönyvet.

(BSzabina)