Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
78%

Világok harca (2005)

War of the Worlds
Filmadatlap
 
28
Szereplők
28
Vélemények
77
Képek
3
Videók
 
TomÁcs   2020. 09. 02.

legújabb vélemény

1

Örök kérdés, ami a filmkészítők fantáziáját is izgatja mi van a Földön kívül. A látvány hihetetlen és ezzel már a hangulatot is megalapozta. Végig izgalmas a történet és a befejezés is jónak mondható.

 
7ETEDIK   2019. 01. 06.

1

Emlékszem annó moziban láttam és elképesztő hatást gyakorolt az emberre. Egy gyenge pont van a filmben, az pedig Dakota Fanning, a visításai inkább irritálóak mint félelem keltőek. Spielberg azóta sajnos egy jó filmet sem pakolt az asztalra.


 
indingo   2017. 05. 02.

0

Különös vonzódásom van az űrlényes filmek irányába, úgyhogy ezt sem hagyhattam ki. Végig feszültség van a filmben. Nem túl eredeti az ötlet, de én bírtam.

 
Orosz István   2017. 07. 19.

0

Nekem nagyon tetszik a film, talán az ufó támadásos filmek közül az egyik legjobb. Tetszett, hogy egy család szemszögéből mutatják be, hogyan próbálnak túlélni egy ilyen támadást.

 
ZeroHero   2019. 10. 02.

0

A film addig jó, amíg a zakkant ember be nem kerül a képbe, a szereplők meg hozzá... Onnantól mintha elvágták volna. Addig nagyon jó a hangulata, minden a helyén van, minden észszerű és hiteles. Agyonnyom a sztori, de úgy, hogy észre sem veszed. Aztá... több»

 
Sabnock Sanatory   2020. 07. 12.

0

Az ajtó becsukódik, puffanások, nyögések... és kijön Tom Cruise. Tim Robbins jól alakítja az őrült szabadságharcost. Jó kis apokaliptikus sci-fit kaptunk Spielbergtől. Mi lenne, ha? Igen, a téma a földön hevert, csak fel kellett kapni, és okosan hozzányúlni. Sikerült. Kifejezetten jól.

 
Bazzzsi   2017. 12. 07.

0

Minden ami UFO-s jöhet. Nekem történetben is volt valami, ami megfogott. Tetszett például a bujkálós rész és jó volt, hogy nem mutattak mindent egyből, kicsit húzták a néző agyát.

Galéria (77)

Videók (3)

A film összbevétele 591 745 540 dollár volt (imdb.com).

 

52 ember halála van benne a filmben.

(Norbi)
 

Cruise 50 millió dollárt kapott a főszerepért.

(7ETEDIK )
 

2005-ben a 4. legtöbb bevételt hozó film volt.

(mamiéstöti2)
 

A film H.G. Wells azonos című regénye alapján készült.

(rbernadett)
 

Mivel Miranda Otto állapotos volt, nem akart a filmben szerepelni. Steven Spielberg viszont ragaszkodott hozzá, hogy ő játssza Mary-Annt, ezért átírta a forgatókönyvet.

(BSzabina)
 

Ray és Robbie két rivális baseballcsapat sapkáját viseli. A film készítői ezzel is szemléltetni akarták a köztük húzódó ellentétet.

(BSzabina)
 

A jelenetet, amikor Ray elrettenve fedezi fel, hogy egész testét hamu borítja, a szeptember 11-i támadások túlélőinek elbeszélései ihlették.

(BSzabina)
 

A jelenetben, amikor Ray kirohan a házából, hogy megkeresse Robbiet, egy tucat statisztát láthatunk, akik Ray háza előtt állnak és képeket készítenek a viharról. A producerek ehhez az utcán toboroztak embereket, akik így tudtak képeket is készíteni Tom Cruise-ról.

(BSzabina)
 

Amikor a földönkívüliek vizsgálgatják a lomokat a pincében, az egyik játszani kezd egy kerékkel. Ez a jelenet a könyvhöz köthető, amiben a főszereplő megfigyelte, hogy a földönkívüliek bár nagyon fejlett technológiát birtokolnak, nem használnak kerekeket. A főszereplő azon gondolkodik, hogy vajon a földönkívüli élet fejlődéséből kimaradt-e a kerék feltalálása.

(BSzabina)