Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
61%

Godzilla (2014)

Godzilla
Filmadatlap
 
32
Szereplők
52
Vélemények
27
Képek
2
Videók

Galéria (27)

Ken Watanabe
Elizabeth Olsen
Gareth Edwards
Elizabeth Olsen
Bryan Cranston
Aaron Taylor-Johnson
Elizabeth Olsen
Bryan Cranston
Aaron Taylor-Johnson
Elizabeth Olsen
Aaron Taylor-Johnson
Ken Watanabe
Sally Hawkins
Bryan Cranston
Sally Hawkins
Juliette Binoche
David Strathairn

Videók (2)

 
kabel   2023. 04. 15.

legújabb vélemény

0
Hát, volt egy gondolat

Sajnos a film hagy némi kívánnivalót maga után. Egyrészt ez egy családi dráma akar lenni, ami a film végére lecserélődik egy Godzilla elpusztítja a várost sztorivá. Ez kimondottan nem működik, mert a karakterek mind borzasztóan unalmasak és felejthetőek, és a kaiju-akció nem illik bele a felvázolt sztoriba. Egy Cloverfield-féle film, mely végig az emberekre fókuszál, de néha bedob egy szörnyet a háttérbe, még izgalmas is lehetne, de itt a szörny a háttérben csak egy óra után jelenik meg. A Breaking Bad miatt jogosan felhypolt Bryan Cranston pedig nem igazán tud mit kezdeni az alulírt, klisés karakterével, így a film színészi oldalról sem működik. Tudom ajánlani a Shin Godzilla című filmet, mely kezd is valamit a nagy szörnyével, nem csak köd mögé rejti a film nagy részében.

 
Artemisia   2018. 08. 01.

4

Szörnyen igénytelen kidolgozású, amatőr munka. A kerettörténet nem lenne rossz, de a lényeg, maga Godzilla csak az 50.perc után bukkan fel, és így is alig látható, pár másodperces jelenetei vannak. Rossz ötlet volt egy nyálas, sablonos családi drámá... több»

 
dulkap   2015. 01. 21.

0

Vajon Edwards miért ragaszkodik ahhoz, hogy ha valami végre történik a filmjeiben azt baromi sötétben kell ábrázolni, hogy szart se láss belőle. Ugyanez volt jellemző a Monsters-re és ugyanez volt itt elég gyakran. Ott volt a vonatos jelenet vagy pon... több»

 
Thibo84   2016. 07. 22.

0

Jobban tetszett, mint a '98-as Roland Emmerich féle változat - bár az sem lebecsülendő -, de még sem az igazi. Szerintem ott hibáztak, hogy Gareth Edwards-ot bedobták a mély vízbe, mivel a Monsters című filmet, alacsony költségvetésből is sikerre vit... több»

 
Orosz István   2016. 05. 28.

0

Annyira nem rossz, nézhető. Az 1998-as minden szempontból odaveri úgy történet, és kinézetben, Annyi viszont tetszett, hogy itt godzilla azért összecsapott két erős szörnnyel. Az emberiség oldalán áll megmenti az emberiséget. Ritka látni egy ilyen na... több»

 
HE7EDIK   2019. 06. 04.

0

Van benne néhány jobb rész, főleg a hídas zúzás, de a végső nagy csata is elég jól nézett ki, a sötétséget és port leszámítva. Viszont sok az üresjárat, Godzilla pedig keveset szerepel, talán 10 percet, pedig elvileg ő a főszereplő. Emmerich filmjét meg se karcolja.

 
harnas1207 Nézhetetlen  2018. 12. 22.

0
Csak a méret a lényeg

Godzilla visszatér a vászonra és dagadtabb mint valaha. Mikor megláttam a gömböc óriásszörnyet, elkezdtek potyogni a könnyeim a nevetéstől. Volt szerencsém látni anno a régi japán bábokkal megformált eredeti Godzilla filmeket. Le kell szögezni, ez a ... teljes kritika»

A film összbevétele 524 976 069 dollár volt (imdb.com).

 

Egy számítógépnek 445 évébe telt volna az összes CGI-t kiszámítani.

(mamiéstöti2)
 

Godzilla hátán összesen 89 hegyes rész van.

(mamiéstöti2)
 

A filmben látható Godzilla 108.2 méteres nagyságával az eddigi legnagyobb.

(mamiéstöti2)
 

A Godzilla c. film 160 millió dollárból készült el, és eddig már 200 milliót hozott vissza.

(Mavil)
 

A 2010-es San Diego Comic Conon minden látogató kapott egy Godzillás pólót, melyet még egy különleges effekttel is felruháztak. Aki beült a Legendary pavilonjában kihelyezett kis dobozkába, arról készítettek egy olyan képet, ahol a pólójukon lévő szörny tüzet köp.

(Mavil)
 
A felnőtteknek szóló játszóházat még mindig inkább a Tűzgyűrű (Pacific Rim, 2013) vagy a Csatahajó (Battleship, 2012) valósította meg jobban. több»