Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
63
Filmadatlap
 
38
Szereplők
52
Vélemények
61
Képek
16
Videók
A függetlenség napja 2: Feltámadás
 
Nagyonjóképű   2020. 03. 05.

legújabb vélemény

Az első rész nyomába sem ért sajnos. Az elején De ja vu érzés járt át, aztán a végére csak kanyarítottak egy értékelhető történetet. Nem volt rossz, de nem lett a kedvenc.

 
Artemisia   2018. 05. 09.

a nap véleménye

:::A HOZZÁSZÓLÁS CSELEKMÉNYLEÍRÁST TARTALMAZHAT:::Egyénileg értékelve egyszeri szórakozásra tökéletesen alkalmas, látványos sci-fi, egészen jó képi világgal, nem a legeredetibb, de pörgős, érdeklődést végig fent tartó sztorival. Viszont A Függetlenség napja folytatásaként megdöbbentően gyenge. Üres, műanyag, nevetségesen semmitmondóan folytatja a nagy elődöt, ráadásul semmi újdonsággal nem szolgál. A Föld megmenekülése óta eltelt 20 év, de ugyanaz a kiinduló pont, vagyis, hogy ellenséges, idegen űrhajók közelednek a Föld felé. Ahogy a nagy könyvben meg van írva iszonyatos méretekben pusztítanak és rombolnak, minden fegyver hatástalan ellenük, aztán a fejeseknek támad egy ötletük. Ám ez az ötlet az előző részhez képest jóval vérszegényebb, és még be is válik, ami növeli a film limonádé-szerűségét, illetve elmarad az drámai katarzis, ami felejthetetlenné tette az első részt és az azonosulási karakter feláldozásával érzékeltette a nézővel az emberiséget ért veszteség nagyságát. Itt viszont ilyesmi nem történik, szinte már giccsbe megy át, ahogy mentőötletként bedobják a főszereplő anyjának halálát, így nem is igazán vesszük komolyan a filmet, pláne hogy a világot megmentő fiatalok olyan gyerekesen civakodnak mint egy gimis filmben. Talán a gyerekes a legtalálóbb jelző, amivel jellemezni lehet ezt az alkotást.


 
Orosz István   2016. 06. 29.

Nekem nagyon tetszett, az előbbi kommentekhez annyit tudnánk hozzá fűzni, nem is baj hogy nem sok köze van az első részhez most ez olyan mint a Star Wars 7, és a Star Wars 4 története nagyon megegyezik, ami számomra unalmas volt mert amit a 7-től vártam megkapta a 4. résztől. Ugyan már emberek dög unalom lett volna ha arról szólt volna, hogy húsz év után visszajönnek az ufok és ugyanúgy lemásolva az elő részt veri vissza az emberiség. Szerintem nagyon jó lett nekem nagyon tetszett!

 
indingo   2017. 04. 12.

Annyira azért nem volt rossz, persze a húsz évvel ezelőtti sokkal jobb volt. A története elmegy, de ez a kiszabadul az UFO és azonnal tudja használni a gépfegyvert kicsit béna volt.

 
dulkap   2016. 08. 26.

A filmtől én tökéletesen azt kaptam, amit vártam tőle. Egy élvezetes, látványos, izgalmas popcorn mozit, meghintve egy kis humorral. Az első résznél nem jobb ugyan, de hát az műfaján belül alapmű szerintem. De a folytatás abszolút méltó hozzá és jó volt látni szinte az összes régi szereplőt. Van akin látható az eltelt húsz év és van akin nem fogott az idő (pl. Judd Hirch). Az az érdekes, hogy szerintem a fiatalok kicsit súlytalanok és a régiek viszik inkább a hátukon a filmet, de talán a folytatásban már karakteresebbek lesznek. Összegezve a dolgot, nekem tetszett és jól szórakoztam rajta, márpedig ez a film nem akar ennél többet, csak szórakoztatni.

 
Thibo84   2016. 06. 26.

Az első rész nagyszerű sikeréhez, nem tudott felnőni. Pedig reménykedtem benne, hogy lesz olyan színvonalas, vagy esetleg még túl is szárnyalja az egyet. Hiú ábrándok. Nekem úgy tűnt, hogy hiába az új fiatal színészek, akik állítólag a "főszereplők", inkább Goldblum és Brent Spiner karaktereik viszik el a hátukon a filmet. Bár utóbbi, talán még gyagyásabb, mint volt.

 
HETEDIK   2018. 11. 04.

A forgatókönyvbe bele lehet kötni, de a látvány önmagáért beszél. Emmerich pedig tetszik vagy sem látványrendező, mint pl. Michael Bay, nála a sztori sosem fő szempont, bár azért rendezett ő olyanokat is, mint a Hazafi. Ha kikapcsoljuk agyunk, jól szórakozunk. Amúgy az elsővel természetesen nem lehet egy lapon említeni, dehát Hollywood ezen korszakát éli: rebootol vagy folytat régi neves franchise-okat, mivel egyedi ötlet már igen kevés az álomgyárban. Sokkal fontosabb szempont mára sajnos a féktelen és gátlástalan profittermelés, a minőség pedig másodlagos. Ne menjünk messzebb pl. a Star Wars-nál....

Roland Emmerich
Jeff Goldblum
Liam Hemsworth
Roland Emmerich
Jessie Usher
Liam Hemsworth
Jeff Goldblum
Liam Hemsworth
Roland Emmerich
Liam Hemsworth
Jeff Goldblum
Roland Emmerich
Roland Emmerich
Liam Hemsworth
Liam Hemsworth
Jeff Goldblum
Liam Hemsworth
Liam Hemsworth
Jeff Goldblum
Roland Emmerich
Roland Emmerich
Liam Hemsworth
Jeff Goldblum
Jeff Goldblum
Liam Hemsworth
Roland Emmerich
Liam Hemsworth
Jeff Goldblum
Jeff Goldblum
Liam Hemsworth
Maika Monroe
Bill Pullman
Liam Hemsworth
Maika Monroe
Liam Hemsworth
Jeff Goldblum
Jeff Goldblum
Liam Hemsworth
Brent Spiner
AngelaBaby
Charlotte Gainsbourg
Bill Pullman
Maika Monroe
Liam Hemsworth
Bill Pullman
Jessie Usher
Maika Monroe
Jeff Goldblum
Liam Hemsworth
Liam Hemsworth
Brent Spiner
Brent Spiner
AngelaBaby

A film összbevétele 389 681 935 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 277 550 272 forintot termelt. A hazai mozik összesen 183 298 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film költségvetése 165 millió USD.

(czerik)
 

A film összbevétele 389,7 millió USD.

(czerik)
 

Roland Emmerich szeretné, ha elkészülhetne folytatás (ID 3) a mozihoz, de Dean Devlin producer egészen biztosan nem fog részt venni benne. Mindez annak köszönhető, hogy a nagy sikerű mozi második része jóval gyengébben muzsikált, mint várták.

(XETH)
 

Hirsch és Pullman is cameozott a filmben.

(HETEDIK )
 

Will Smith karakterét kihagyták a filmből.

(HETEDIK )
 

A kritikusok negatívan fogadták.

(HETEDIK )
 

A filmhez CGI technológiát használtak.

(HETEDIK )
 

A filmbe visszatért Jeff Goldblum.

(HETEDIK )
 

Emmerich első folytatása.

(HETEDIK )
 

A filmben utalás történik a folytatásra.

(HETEDIK )
 
Roland Emmerich korábbi elveit sutba dobva ezúttal a két évtizeddel ezelőtti sikerfilmjének, A Függetlenség Napjának a folytatásában amortizálja le az életterünket. A klasszikus hollywoodi sikerrecept (nagyobb és hangosabb) kreatív ötletekkel gazdagodik, amelyek azonban rendre kihagyott ziccerként mennek a levesbe. Bon Appétit! 6/10 több»
 
Látványos mégis üres folytatása egy mára klasszikussá nemesedett popcorn mozinak. Látványfetisiszták előnyben, a többiek készüljenek fel pár kínosan semmitmondó jelenetre. Legalább nevetni lehet rajta, bár nem mindenhol az írók szándéka szerint. 5,5/10 több»
 
A függetlenség napja második része tehát eleinte a kedves, szórakoztató bárgyúság helyett csak az igénytelen idiótaságot hordozza magában, azonban mint egy 20 évnyi rozsdásodás után újjáéledő gépezet, egyre jobban magára talál. A stáblista kezdetén már újra az a mosoly ragyogott az arcomon, ami az első rész során végig. Kevés ez ahhoz, hogy azt mondjam, élveztem a produkciót, de legalább a végeredmény annyira nem fájt - aki viszont a nosztalgiát keresi, az szokás szeirint jobban jár az eredeti újranézésével. 5,5/10 több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.