Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
68%

Godzilla Kong ellen (2021)

Godzilla vs. Kong
Filmadatlap
 
32
Szereplők
13
Vélemények
25
Képek
9
Videók
 
Norbert93   2021. 05. 01.

legújabb vélemény

0

Tipikusan az a film, ami semmilyen téren nem állja meg a helyét. Nyilván megszoktuk, hogy a cselekménytől és történetvezetéstől semmi érdemlegeset nem kell elvárnunk, de itt már a sablon sablonja is el lett használva, annyira súlytalan (vagy inkább m... több»

 
Artemisia   2021. 04. 09.

a nap véleménye

7
Jöhet a folytatás?

A Warner és a Legendary az enyhén szólva is kritikán aluli Godzilla-filmek, valamint az egészen korrekt Kong: Koponyasziget után előrukkolt szörnyfilmes univerzuma, a MonsterVerse 4. darabjával, melyet az előző 3 film megkoronázásának szántak, és 20... teljes kritika»


 
Döme   2021. 04. 03.

a nap véleménye

3
Volt már jobb is, lehetett volna rosszabb is

A Godzilla vs Kong jobb lett, mint a Godzilla filmek, de rosszabb, mint a Koponya sziget. Először is ez a film nagyvászonért kiált, ami nemcsak a látvány miatt állna jól neki, hanem mert elrejtene, vagy legalábbis árnyalna sok olyan hiányosságot, ami... teljes kritika»

1
 
csd   2021. 04. 10.

1
Halványlila neon-köd

Mintha tanultak volna az előző Godzilla és Kong filmekből a készítők, nem igazán húzzák az időt felesleges magyarázkodással, szinte azonnal belecsapnak a lecsóba. Ettől függetlenül még így is nagy hiányérzetet hagyott bennem a film. Félreértés persze ne essék, eszméletlenül látványosra sikerült a két titán közötti összecsapás! Különösen örültem a városi neonfényeknek, bár nem igazán értettem, miért pont ilyen vizuális megoldást találtak ki az egésznek, de tény: jól nézett ki. Ugyanakkor nem tudok elmenni értetlenkedés nélkül ez előtt a világ előtt, amit láthattam, a hatalmas terek, amelyeket csúcstechnológiával építettek ki, hogy egyáltalán miért, meg minek. Érthető, hogy a teremtmények nagyok, de miért ilyen megalomán az ember ebben a történetben? Nagyon kevés magyarázatot ad a sztori, hogy mit is látunk, mi is történik, de szerencsére a csetepatékkal el is röppen az a kvázi 2 órás játékidő.

 
7ETEDIK   2021. 03. 30.

1

Van benne egy-két jó csihi-puhi, ezt leszámítva viszont a sztori finoman szólva is vérszegény. Sok mindenre nem kapunk választ, főleg arra nem, ki is nyeri meg valójában a gyík és a majom párharcát. Hollywood valahogy ezekből az eresszünk össze két filmes ikont dolgokból nem tud igazán jó filmeket csinálni.

 
moviemafia   2021. 04. 16.

1
A titánok összecsapnak

Az óriáslényes filmeket elsősorban nem a történet miatt nézzük, hanem egész egyszerűen a látvány miatt. Ha úgy ülünk le a Godzilla King ellen elé, hogy végignézzünk a látványos összecsapást a két titán közt, akkor biztosan nem fogunk csalódni. Ugyanez már nem igaz a sztorira, hiszen a már alapból semleges és érdektelen történetet Millie Bobby Brown (kényszeres) szereplése sem tudta javítani, sőt őszintén mondhatom, hogy ez azt összeesküvős tinis szálat úgy, ahogy van, ki is vághatták volna, nem kavart volna sok vizet. A titánok közti harc brutál látványos, mint ahogy a "Föld alatti világ" bemutatása is meglehetősen gyönyörűre sikeredett.

 
Eastern79   2021. 04. 03.

0
Tömör csömör

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Millie Bobby Brown ugyanazt csinálja, mint a Stranger Thingsben, csak itt más a zene. A többiek annyira semmilyenek voltak, hogy a nevükre sem emlékszem. A történetre (ha volt) még kevésbé, mert a látványtól még zsibbadt a fejem. Két jelenetet tudok visszaidézni, de azokat is csak azért, mert iszonyú sablonosak. Az egyik, amikor nem tudják megfejteni a jelszót, ezért inkább whiskey-t öntenek a szuperszámítógépre, a másik, amikor Kong a kificamodott vállát egy akciófilmes mozdulattal teszi helyre. A látványon kívül semmi élvezhető nincs benne, de a végére már az is unalmas.

Galéria (25)

Videók (9)

A film összbevétele 422 718 000 dollár volt (imdb.com).

 

A film premierjét eredetileg 2020 novemberére tűzték ki, azonban a koronavírus-járvány miatt a bemutatót végül 2021 májusára halasztották.

(hp)
 

A Godzilla vs. Kong a negyedik hollywoodi Godzilla-film.

(hp)
 

Ez a King Kong franchise 12. mozifilmje.

(hp)
 

A Godzilla vs. Kong a Godzilla franchise 36. egészestés mozifilmje.

(hp)
 

A Godzilla vs. Kong a Godzilla: A szörnyek királya és a Kong: Koponya-sziget hivatalos folytatása.

(hp)
 

A film forgatása Apex munkacím alatt zajlott.

(hp)
 

A Godzilla vs. Kong forgatása 2018. november 12-én kezdődött meg Hawaii-n és Ausztráliában, és 2019 februárjában ért véget.

(hp)
 

59 év után ez az első olyan film, melyben együtt szerepel Godzilla és King Kong.

(hp)
 

Ez lesz a második Godzilla film, amelyben Lance Reddick szerepel. Reddick korábban megjelent az 1998-as Godzilla filmben, ahol egy katonát alakított a Manhattan-hídon, bár a két film nem kapcsolódik egymáshoz.

(Thibo84)
 

Ez lesz a második olyan film, amelyben Kyle Chandler is szerepel King Kong mellett. Chandler korábban megjelent a 2005. évi King Kong filmben, bár az a film nem kapcsolódik ehhez.

(Thibo84)
 
A Godzilla vs. Kong maximálisan kimeríti az ipari hulladék látványfilm kategóriáját, nem követel semmilyen intellektuális energiát az elfogyasztása, nem nyújt semmivel nagyobb élményt, mint egy nem létező lényekkel meganimált pankráció. több»
 
A Godzilla Kong ellen végeredményében tisztességesen véghezviszi azt, amire vállalkozott. Nem több, mint egy egyszerű, agykikapcsolós óriásszörnyes film. több»
 
A Godzilla Kong ellen tehát nem egy világmegváltó alkotás, és hiába vezeti hetek óta a mozis sikerlistát, csupán arra jó, hogy a látványos zúzásokkal bő két órára kiszakítson bennünket a fáradt, járványos hétköznapokból. több»