Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
66%

Godzilla Kong ellen (2021)

Godzilla vs. Kong
Filmadatlap
 
32
Szereplők
19
Vélemények
25
Képek
9
Videók

Galéria (25)

Videók (9)

 
proximusser   2021. 09. 24.

legújabb vélemény

0
Egyszer nézhető

Vizuálisan rendben van. Logikailag és mindenhogy máshogy gyatra. Egyszer nézhető, kiszámítható. Ad-e gondolkodnivalót? Nem.

 
Artemisia   2021. 04. 09.

a nap véleménye

8
Jöhet a folytatás?

A Warner és a Legendary az enyhén szólva is kritikán aluli Godzilla-filmek, valamint az egészen korrekt Kong: Koponyasziget után előrukkolt szörnyfilmes univerzuma, a MonsterVerse 4. darabjával, melyet az előző 3 film megkoronázásának szántak, és 20... teljes kritika»

 
Döme   2021. 04. 03.

a nap véleménye

5
Volt már jobb is, lehetett volna rosszabb is

A Godzilla vs Kong jobb lett, mint a Godzilla filmek, de rosszabb, mint a Koponya sziget. Először is ez a film nagyvászonért kiált, ami nemcsak a látvány miatt állna jól neki, hanem mert elrejtene, vagy legalábbis árnyalna sok olyan hiányosságot, ami... teljes kritika»

1
 
7ETEDIK   2021. 03. 30.

3

A látványvilág nagyon rendben van, a történet egy szörnyfilmhez képest elviselhető, a humoros fűszerezésről pedig a gyerekek és a nagydarab néger csávó gondoskodik. Néha ilyen is kell.

 
csd   2021. 04. 10.

2
Halványlila neon-köd

Mintha tanultak volna az előző Godzilla és Kong filmekből a készítők, nem igazán húzzák az időt felesleges magyarázkodással, szinte azonnal belecsapnak a lecsóba. Ettől függetlenül még így is nagy hiányérzetet hagyott bennem a film. Félreértés persze ne essék, eszméletlenül látványosra sikerült a két titán közötti összecsapás! Különösen örültem a városi neonfényeknek, bár nem igazán értettem, miért pont ilyen vizuális megoldást találtak ki az egésznek, de tény: jól nézett ki. Ugyanakkor nem tudok elmenni értetlenkedés nélkül ez előtt a világ előtt, amit láthattam, a hatalmas terek, amelyeket csúcstechnológiával építettek ki, hogy egyáltalán miért, meg minek. Érthető, hogy a teremtmények nagyok, de miért ilyen megalomán az ember ebben a történetben? Nagyon kevés magyarázatot ad a sztori, hogy mit is látunk, mi is történik, de szerencsére a csetepatékkal el is röppen az a kvázi 2 órás játékidő.

 
Sabnock Sanatory Nézhetetlen  2021. 06. 26.

1
Most már a szociopaták is rendeznek?

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Talán az egyik legborzalmasabb filmélményben (élmény?) volt részem, miután kb. ötödszöri nekifutásra megnéztem ezt a szennyet. Mi volt a dramaturgia? Nem mindegy? Adott egy neon kék tüskés valami, aki egy magilla gorilla ellen végigordít vagy végighö... teljes kritika»

 
moviemafia   2021. 04. 16.

3
A titánok összecsapnak

Az óriáslényes filmeket elsősorban nem a történet miatt nézzük, hanem egész egyszerűen a látvány miatt. Ha úgy ülünk le a Godzilla King ellen elé, hogy végignézzünk a látványos összecsapást a két titán közt, akkor biztosan nem fogunk csalódni. Ugyanez már nem igaz a sztorira, hiszen a már alapból semleges és érdektelen történetet Millie Bobby Brown (kényszeres) szereplése sem tudta javítani, sőt őszintén mondhatom, hogy ez azt összeesküvős tinis szálat úgy, ahogy van, ki is vághatták volna, nem kavart volna sok vizet. A titánok közti harc brutál látványos, mint ahogy a "Föld alatti világ" bemutatása is meglehetősen gyönyörűre sikeredett.

A film összbevétele 442 512 876 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 38 176 660 forintot termelt. A hazai mozik összesen 23 916 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film premierjét eredetileg 2020 novemberére tűzték ki, azonban a koronavírus-járvány miatt a bemutatót végül 2021 májusára halasztották.

(hp)
 

A Godzilla vs. Kong a negyedik hollywoodi Godzilla-film.

(hp)
 

Ez a King Kong franchise 12. mozifilmje.

(hp)
 

A Godzilla vs. Kong a Godzilla franchise 36. egészestés mozifilmje.

(hp)
 

A Godzilla vs. Kong a Godzilla: A szörnyek királya és a Kong: Koponya-sziget hivatalos folytatása.

(hp)
 
A Godzilla Kong ellen tehát nem egy világmegváltó alkotás, és hiába vezeti hetek óta a mozis sikerlistát, csupán arra jó, hogy a látványos zúzásokkal bő két órára kiszakítson bennünket a fáradt, járványos hétköznapokból. több»
 
A Warner és a Legendary stúdiók évek óta építgetik a japán Toho stúdió óriásszörnyeiből, kaidzsúkból álló filmes univerzumukat, a MonsterVerse-t. A 2014-es megélt egy folytatást és egy spin-offot, mely az óriásmajomra, Kongra koncentrált, de a kritikai siker elkerülte a két filmet. Ennek ellenére kitartóan fűzték egymásba a részeket, hogy a negyedikben, a Godzilla vs. Kongban teljesedjen ki a megkezdett történet. több»
 
A Godzilla Kong ellen végeredményében tisztességesen véghezviszi azt, amire vállalkozott. Nem több, mint egy egyszerű, agykikapcsolós óriásszörnyes film. több»