Ruben Fleischer rendezésében kapott végre filmet a Marvel-univerzum egyik legizgalmasabb antihőse, aki űrlényként érkezik a Földre, és alig tudja kielégíteni gátlástalan vérszomját. Gazdateste, Eddie Brock újségíró viszont megpróbál neki gátat szabni, és a kényszerű együttlétet mégis valami jóra… több»
Ma újra néztem a filmet, most láttam másodjára. Vicces, látványos, akciódús, izgalmas, jó karakterek vannak benne, Tom Hardy hozza a kötelezőt (bár ő mikor nem), jó a történet, és a történetvezetése is, és jó a karakter felépítés is. Szóval szerintem jó film, és ez sokkal jobb is, mint a második része.
A Sony folyamatosan szaporodó, ám mérsékelt sikereket elérő Pókember-filmjei után egy spin-off alkotással jelentkezett, mely egyben Venom eredettörténete is. A képregényes előzmények nem túl érdekesek, illetve Venom születése Pókembernek "köszönhető"... teljes kritika»
Humoros és egyben látványos is volt. Tom Hardy hozta a szokásos kiváló színészi alakítását. Csatlakoznék az előttem szólóhoz/szólókhoz, érdemes eredeti nyelven nézni, mert sokkal élvezhetőbb, mint magyar szinkronnal. Aki szereti a Marvel filmeket, azoknak csaj ajánlani tudom, mert egy könnyed esti filmnek tökéletes.
Nekem kifejezetten kellemes csalódás volt ez a film. Szerintem a készítők mindent kihoztak a filmből, nem volt könnyű dolguk, azért a pókember univerzumából kiragadni egy gonoszt, és neki egy külön a sztorit adni, majd pókembert kivenni az univerzumb... több»
Na, jó lehet, hogy csak én voltam eltévelyedve, mert nekem ugyan nagyon bejött Tom Hardy főszereplésével a Venom, de a poénok valahogy nem igazán jöttek le. Nem egyszer fordult elő velem, hogy amikor mindenki nevetett a moziteremben, csak értetlenül néztem, amikor pedig én kezdtem el kuncogni, akkor csak ültek körülöttem az emberek némán. Nem feltétlenül releváns, amit állítok, de nálam ebből a szempontból nagyon elhasalt a film. Ami viszont egészen felszabadító, hogy ez az eredettörténet legalább kevésbé volt kiszámítható vagy épp fárasztó, hiszen Venom története már jóval kevésbé számít mainstreamnek a képregényfilmek világában.
A film összbevétele 855 013 954 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 534 638 075 forintot termelt. A hazai mozik összesen 356 676 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.
Stan Lee, Pókember egyik kitalálója felbukkan a filmben egy cameo erejéig. Egy idős kutyasétáltató férfit alakít, aki rövid ideig figyeli Eddie és Anne beszélgetését, majd megallítja Eddie-t, és tanácsokat akar neki adni. A szereplő mindössze "Drapper Dog Walker" néven szerepel a stáblistán.
(Artemisia )A képregény szerint Anne nem tud együtt élni a gyilkosságokkal, melyeket She-Venomként elkövetett, ezért öngyilkos lesz.
(Artemisia )John James a Pókember 2-ben is felbukkan mint asztronauta és mint Mary-Jean Watson exvőlegény, akit a lány Peter Parker miatt hagyott el.
(Artemisia )A film nyitójelenetében, az Élet Alapítvány lezuhant rakétáján életét vesztő egyik asztronautát John Jamesonnak hívják. Ő a Pókember antagonistájának és Peter Parker főnökének, J. Jonah Jamesonnak a fia. A karakter már 1963-ban, a The Amazing Spider-Man első számában felbukkant. Rövid ideig Vérontó gazdateste is volt.
(Artemisia )Az, hogy Venom imádja megenni ellenfelei agyát, nem puszta szadizmus; a szimbiótának ugyanis szüksége van a túléléshez egy, az agyban található vegyületre, a feniletilaminra. Eddie Brock később rájön, hogy ez a vegyület a csokoládéban is megtalálható.
(Artemisia )