Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
77%

Venom (2018)

Venom
Filmadatlap
 
32
Szereplők
80
Vélemények
25
Képek
22
Videók
Venom
 
Szentgróti Patrik   2021. 04. 03.

legújabb vélemény

0

Tipikus középkategóriás "szuperhős" film, amit lehet élvezni, de Tom Hardy játéka a legélvezhetőbb, érződik rajta, hogy ő viszi a hátán a filmet. De ettől függetlenül várom a folytatást.

 
jake_green   2018. 10. 04.

a nap véleménye

5

Mindenek előtt : EREDETI NYELVEN NÉZD MEG, MAGYAR FELIRATTAL! A FILMRŐL: Ha valaki akkor én a filmet vártam....nagyon...1éve számoltam vissza a napokat, mikor láthatom végre! És most jöttem ki a moziteremből....csalódva. Venom a kedvenc Marvel hősö... több»


 
Orosz István   2018. 10. 08.

2

Nekem kifejezetten kellemes csalódás volt ez a film. Szerintem a készítők mindent kihoztak a filmből, nem volt könnyű dolguk, azért a pókember univerzumából kiragadni egy gonoszt, és neki egy külön a sztorit adni, majd pókembert kivenni az univerzumb... több»

 
Shelby07   2018. 10. 29.

1

Humoros és egyben látványos is volt. Tom Hardy hozta a szokásos kiváló színészi alakítását. Csatlakoznék az előttem szólóhoz/szólókhoz, érdemes eredeti nyelven nézni, mert sokkal élvezhetőbb, mint magyar szinkronnal. Aki szereti a Marvel filmeket, azoknak csaj ajánlani tudom, mert egy könnyed esti filmnek tökéletes.

 
csd   2020. 11. 16.

0
Mikor kell nevetni?

Na, jó lehet, hogy csak én voltam eltévelyedve, mert nekem ugyan nagyon bejött Tom Hardy főszereplésével a Venom, de a poénok valahogy nem igazán jöttek le. Nem egyszer fordult elő velem, hogy amikor mindenki nevetett a moziteremben, csak értetlenül néztem, amikor pedig én kezdtem el kuncogni, akkor csak ültek körülöttem az emberek némán. Nem feltétlenül releváns, amit állítok, de nálam ebből a szempontból nagyon elhasalt a film. Ami viszont egészen felszabadító, hogy ez az eredettörténet legalább kevésbé volt kiszámítható vagy épp fárasztó, hiszen Venom története már jóval kevésbé számít mainstreamnek a képregényfilmek világában.

 
indingo   2019. 01. 06.

0

A magában beszélő, férges Tom Hardy nem vett le a lábamról. A története gyenge, az autós üldözés végét alig bírtam kivárni, és még a humora sem az igazi.

 
ArpiHajdu és Réci   2018. 10. 27.

0
Venom, a szerethető antihős?

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Nos, ha úgy vesszük, a Sony csinált egy vicces filmet Venom karakterével, ám akaratlanul is felmerül a kérdés: vajon tényleg ez volt az a film, amelyet a rajongók, illetve a szélesebb nézőközönség várt? Eddie Brock oknyomozó riporter, szakmájának egy... teljes kritika»

Galéria (25)

Tom Hardy
Tom Hardy
Riz Ahmed
Tom Hardy
Riz Ahmed
Michelle Williams
Tom Hardy
Tom Hardy
Tom Hardy
Tom Hardy
Tom Hardy
Riz Ahmed
Michelle Williams
Riz Ahmed
Michelle Williams
Michelle Williams
Tom Hardy
Michelle Williams
Tom Hardy
Tom Hardy
Tom Hardy
Michelle Williams
Tom Hardy
Tom Hardy
Tom Hardy
Michelle Williams

Videók (22)

A film összbevétele 855 013 954 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 534 638 075 forintot termelt. A hazai mozik összesen 356 676 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Venom szerepére Stephen Farrelly pankrátor, valamint Kellan Lutz is pályázott. Sőt, Zac Efron is bejelentette, hogy ő fogja alakítani a karaktert, de ezt csak áprilisi tréfának szánta.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Stáblista utáni jelenet: Cletus Kasady (Woody Harrelson) lesz később Vérontó, aki igazából Venomból születik, így erősebb is lesz nála. Cletus amúgy egy sorozatgyilkos, akire 11 gyilkosságot tudtak rábizonyítani, és Eddie Brock-al lesznek cellatársak, mikor Venom elmegy Eddie-ért.

(Bee97)
 

A homáros jelenetet egyszerre forgatták le igazi és mű állatokkal. Tom Hardy természetesen nem egy élőbe harapott bele, hanem egy cukormázas, csokisziruppal töltött habcsókba.

(Thibo84)
 

Venom karaktere először 1988-ban tűnt fel a képregényekben, vagyis a filmváltozat épp 30 évvel a debütálása után került a mozikba.

(Thibo84)
 

Az emberek sokáig úgy hitték, hogy a 2017-es Élet című film a Venom előzménye, de ez végül nem bizonyult igaznak.

(Thibo84)
 

Venom hangját természetesen Tom Hardy adta, a színészt a szinkronizáláskor (amit egyébként még a forgatás előtt rögzítettek) elmondása szerint az énekes James Brown orgánuma ihlette meg.

(Thibo84)
 

Venom karaktere először 1984-ben tűnt fel egy Csodálatos Pókember-epizódban, és azóta számtalan változáson ment keresztül. Az “Ultimate” Marvel Universe-ben Venom sokkal inkább földi eredetű, mint annak idején: Parker és Brock tudós szülei hozták létre a rák ellenszereként. 

(gyorfigyuri10)
 

Tom Hardy fia, Louis Thomas nagy rajongója Venomnak. "Olyan filmet akartam csinálni, amit ő is megnézhet. Ezért csináltam egy olyat, amiben emberek fejét harapom le" - nyilatkozta viccelődve Hardy.

(hp )
 

Az alkotók bevallása szerint a Venomot olyan rendezők filmjei inspirálták, mint John Carpenter és David Cronenberg.

(hp )
 

Tom Hardy második szuperhősfilmje A sötét lovag: Felemelkedés (2012) után.

(hp )
 
Méretes trash-beöntést kap az, aki jegyet vált a Venomra, de hogy azt kapta-e a Marvel egyik legfőbb antihőse, amit megérdemelt, arra senki ne vegyen mérget! több»
 
Rajongók úgyis megnézik, mások csak saját felelősségre. Nem rossz film, de sajnos nem is jó. Megvan benne a potenciál, de az önmagában kevés. Több humor, több vér, több karakter kell ide. Így csak guilty pleasure marad. több»
 
Vérlázítóan ötlettelen a történet, adott a nyomorúságos hős és a meg nem értett gonosz zseni, mellé van téve egy kis CGI csihi-puhi, ami a vártnál is gyengébb lett, de ki törődik mindezzel. A kassza így is robbanni fog. több»