Venom (2018)

Venom

Venom

Michelle Williams

Erik8csok   2022. 10. 01.

Tom Hardy és az ő szörnyetege!

Ma újra néztem a filmet, most láttam másodjára. Vicces, látványos, akciódús, izgalmas, jó karakterek vannak benne, Tom Hardy hozza a kötelezőt (bár ő mikor nem), jó a történet, és a történetvezetése is, és jó a karakter felépítés is. Szóval szerintem jó film, és ez sokkal jobb is, mint a második része.

Artemisia   2021. 05. 23.

a nap véleménye

Venom eredettörténete

A Sony folyamatosan szaporodó, ám mérsékelt sikereket elérő Pókember-filmjei után egy spin-off alkotással jelentkezett, mely egyben Venom eredettörténete is. A képregényes előzmények nem túl érdekesek, illetve Venom születése Pókembernek "köszönhető"... teljes kritika»

Shelby07   2018. 10. 29.

Humoros és egyben látványos is volt. Tom Hardy hozta a szokásos kiváló színészi alakítását. Csatlakoznék az előttem szólóhoz/szólókhoz, érdemes eredeti nyelven nézni, mert sokkal élvezhetőbb, mint magyar szinkronnal. Aki szereti a Marvel filmeket, azoknak csaj ajánlani tudom, mert egy könnyed esti filmnek tökéletes.

Orosz István   2018. 10. 08.

Nekem kifejezetten kellemes csalódás volt ez a film. Szerintem a készítők mindent kihoztak a filmből, nem volt könnyű dolguk, azért a pókember univerzumából kiragadni egy gonoszt, és neki egy külön a sztorit adni, majd pókembert kivenni az univerzumb... több»

csd   2020. 11. 16.

Mikor kell nevetni?

Na, jó lehet, hogy csak én voltam eltévelyedve, mert nekem ugyan nagyon bejött Tom Hardy főszereplésével a Venom, de a poénok valahogy nem igazán jöttek le. Nem egyszer fordult elő velem, hogy amikor mindenki nevetett a moziteremben, csak értetlenül néztem, amikor pedig én kezdtem el kuncogni, akkor csak ültek körülöttem az emberek némán. Nem feltétlenül releváns, amit állítok, de nálam ebből a szempontból nagyon elhasalt a film. Ami viszont egészen felszabadító, hogy ez az eredettörténet legalább kevésbé volt kiszámítható vagy épp fárasztó, hiszen Venom története már jóval kevésbé számít mainstreamnek a képregényfilmek világában.

indingo   2019. 01. 06.

A magában beszélő, férges Tom Hardy nem vett le a lábamról. A története gyenge, az autós üldözés végét alig bírtam kivárni, és még a humora sem az igazi.

Sabnock Sanatory   2018. 12. 12.

Hát ez rémgyenge lett....Siralmasan összecsapott produkció,vagyis fércmunka.Vicces gonosz,gyenge színészi alakítások,gyermeteg,és lagymatag történet.....sem nem horror,sem nem vígjáték.Hahó Marvel,ez meg mi volt? Hollywood haldoklik!!!

A film összbevétele 855 013 954 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 534 638 075 forintot termelt. A hazai mozik összesen 356 676 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

Stan Lee, Pókember egyik kitalálója felbukkan a filmben egy cameo erejéig. Egy idős kutyasétáltató férfit alakít, aki rövid ideig figyeli Eddie és Anne beszélgetését, majd megallítja Eddie-t, és tanácsokat akar neki adni. A szereplő mindössze "Drapper Dog Walker" néven szerepel a stáblistán.

(Artemisia )

A képregény szerint Anne nem tud együtt élni a gyilkosságokkal, melyeket She-Venomként elkövetett, ezért öngyilkos lesz.

(Artemisia )

John James a Pókember 2-ben is felbukkan mint asztronauta és mint Mary-Jean Watson exvőlegény, akit a lány Peter Parker miatt hagyott el.

(Artemisia )

A film nyitójelenetében, az Élet Alapítvány lezuhant rakétáján életét vesztő egyik asztronautát John Jamesonnak hívják. Ő a Pókember antagonistájának és Peter Parker főnökének, J. Jonah Jamesonnak a fia. A karakter már 1963-ban, a The Amazing Spider-Man első számában felbukkant. Rövid ideig Vérontó gazdateste is volt.

(Artemisia )

Az, hogy Venom imádja megenni ellenfelei agyát, nem puszta szadizmus; a szimbiótának ugyanis szüksége van a túléléshez egy, az agyban található vegyületre, a feniletilaminra. Eddie Brock később rájön, hogy ez a vegyület a csokoládéban is megtalálható.

(Artemisia )

Az utánunk következő generációknak már nem kell képregény-töredékekre és a fantáziájukra hagyatkozniuk, amikor Pókember intelligenciával bíró fekete ruhájának, Venomnak az eredetére lesznek kíváncsiak. Ráadásul még Tom Hardyba is beköltözhetnek egy játékfilmnyi időre. VÍZKELETI DÁNIEL KRITIKÁJA. több»

Rajongók úgyis megnézik, mások csak saját felelősségre. Nem rossz film, de sajnos nem is jó. Megvan benne a potenciál, de az önmagában kevés. Több humor, több vér, több karakter kell ide. Így csak guilty pleasure marad. több»

Attól, hogy van egy-két fejzabálás (amiből gyakorlatilag semmit sem látunk) még nem lesz Venom a Venom. Abban mindenesetre bizakodhatunk, hogy Amy Pascalék rájönnek milyen úton is kellene haladni és a tervezett trilógia következő részei már kiköszörülik a csorbát. több»