Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért » Login  
79%
Filmadatlap
 
27
Szereplők
13
Vélemények
22
Képek
5
Videók
Tenet
 
Félix   2020. 11. 29.

legújabb vélemény

0
Kb. közepes film

Tetszett, de nem a világ legjobb filmje sajnos.

 
Harper   2020. 08. 28.

11
Zavaros, időugrásos látványfilm, gyenge kivitelben

Nagyon vártam már ezt a filmet, nemcsak Christopher Nolan miatt, hanem az előzetesek élvezetes akciógazdagsága és a téma érdekessége okán is. A Mafab révén nyert mozijegyekkel megnézhettem végre (ezúttal is köszönet nekik). Most pedig a produkcióró... teljes kritika»


 
HETEDIK   2020. 08. 30.

6
A Tenet közel sem retTenet

Nolan szereti a csavaros sztorikat és jól kelti a feszültséget, ezt már számos mozijában bizonyította. Sok helyen olvastam hogy nem lehet megérteni a filmet, pedig a rendező nem csinált mást, mint néhány tudományos elméletet a maga képére formált. Hisz milyen jól néz már ki egy robbantás visszafelé tekerve nem igaz? A moziból jövet én is eljátszottam a gondolattal, milyen lenne ha minden visszafelé történne és egész jól szórakoztam. Ez adja a mozi lényegét, a többi már csak hab a tortán. (mint pl. a valódi megarepcsi zúzása) Branagh lazán hozta a vadállatot két Poirot között is, Pattanás viszont nem sok vizet zavart, akárki játszhatott volna helyette. Félve ültem be rá, de végül nem csalódtam, mert valóban egyedi és ötletes mozi született.

 
Artemisia   2020. 09. 08.

6
Az év legtöbb újdonsággal szolgáló filmje

Cristopher Nolan 2020-as aduásza, és az eddigi legnagyobb várakozással övezett filmje is. A legjellegzetesebb Nolani kézjegy, hogy filmjei mindig egyfajta misztikummal közelítik meg a tudományost, avagy tudományosan közelítik a misztikumot. A várva... teljes kritika»

 
elekm90   2020. 08. 31.

4

Christopher Nolan legújabb agymenése még az Eredetnél is merészebb történetet tár elénk, bár minőségben egyértelműen elmarad attól. Be kell, hogy valljam, hogy eleinte nehéz volt befogadni az inverz világot, de a film előrehaladtával fokozatosan sike... több»

 
csd   2020. 08. 27.

3
Christopher Nolan legújabb mesterműve?

Nincs könnyű helyzetben az, aki a Tenetről szeretne véleményt formálni, ráadásul mindezt úgy, hogy ne spoilerezzen le bármit is a cselekménnyel kapcsolatban. Christopher Nolan kétségtelenül egy lángelme, ezt már nagyon sokszor elhangzott korábban is,... teljes kritika»

 
Milanman   2020. 08. 28.

3
Film a 21. századnak

Christopher Nolen kivívta magának eddigi pályafutásával, hogy az egyik legeredetibb és egyben legkülöncebb kortárs rendezőnek hívhassuk. Készített már képregény-, történelmi témájú-, thriller-, sci-fi- vagy akciómesterművet. Könnyen kijelenthető, hog... teljes kritika»

Galéria (22)

John David Washington
John David Washington
John David Washington
Robert Pattinson
Himesh Patel
John David Washington
Robert Pattinson
John David Washington
Christopher Nolan
Christopher Nolan
John David Washington
Christopher Nolan
John David Washington

Videók (5)

A film összbevétele 334 000 000 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 307 733 657 forintot termelt. A hazai mozik összesen 188 014 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Érdekesség, hogy a központi karaktert, a legfontosabb figurát, vagyis azt az ügynököt, aki a világ megmentését célzó nyomozást vezeti, a film alatt egyetlen alkalommal sem szólítják nevén. John David Wahington neve mellett a plakátokon, honlapokon általában vagy üres a hely (hiányzik az általa megformált karakter megnevezése), vagy csak annyi van ott, hogy fő nyomozó, vagy főhős, esetleg főszereplő (the protagonist).

(Scriptor)
 

Robert Pattinson egy interjúban elmondta, hogy Christopher Nolan filmje annyira csavaros, hogy még ő maga sem értette, miről szól.

(hp )
 

Christopher Nolan választása azt követően esett John David Washingtonra, hogy látta a színész meggyőző alakítását a BlacKkKlansman - Csuklyásokban.

(hp )
 

A film főszerepét Denzel Washington fia, John David Washington alakítja.

(hp )
 

Christopher Nolan ismert arról, hogy a praktikus effekteket részesíti előnyben a CGI-helyett. A rendező ezt ezúttal is bizonyította, ugyanis a forgatáson felrobbantott egy valódi Boeing 747-et utasszállítót.

(hp )
 

A Tenet forgatása 2019. májusában kezdődött meg. A forgatási helyszínek: Dánia, Észtország, India, Olaszország, Norvégia, Egyesült Királyság, Amerikai Egyesült Államok.

(hp )
 

Christopher Nolan számos filmjén dolgozott együtt Lee Smith vágóval, aki azonba az 1917 munkálatai miatt nem tudta vállalni a produkciót. A helyettese Jennifer Lame lett.

(hp )
 

Christopher Nolan szerződésének értelmében a rendező 20 százalékot kap a film nyitónapi bevételeiből.

(hp )
 

Az IndieWire 300-350 millió dollárra becsülte a film marketing költségét. Az Observer becslései alapján a Tenetnek legalább 450-500 millió dollárt kell keresnie a nullszaldóhoz.

(hp )
 

A maga 200-225 millió dolláros költségvetésével a Tenet Christopher Nolan legdrágább eredeti ötleten alapuló filmje.

(hp )
 
Nolan mindig a rendhagyó ötleteiről és sajátos rendezői stílusáról volt híres, ízig-vérzői szerzői filmes volt, amit most ismét megcsillogtat a Tenet című filmjében. Én lepődtem meg a legjobban mennyire tetszett a film, teljesen berántott és végig fenntartotta az érdeklődésemet, annak ellenére, hogy tudtam nem fogok minden kérdésemre választ kapni, sőt valószínűleg több lesz a kérdőjel a stáblista legördülése után, mint amikor elkezdődött. Viszont még így is nagyon szórakoztató, friss és igazán vagány filmet hozott össze Nolan, kétségkívül az összes filmje közül ez az eddigi leglazább, és a Batman-trilógia óta a legerőszakosabb is. több»
 
A Tenet mindenkinek ajánlható, azzal kell csupán megbarátkoznunk, hogy miután a film két és fél órán át masszírozza az agyunkat, az ezalatt a fejünkbe toluló kérdések legtöbbje megválaszolatlan marad. több»
 
Az év ezen szakában általában Godard-t nézek, idén sem történik ez másként, néztem a régi Godard-t a friss Nolan-film ízével a számban, és arra gondolok, hogyan lehet gondolat nélkül mozit csinálni, és miért harapózott ez annyira el a mában? több»