Advertisement
Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
81%

Upgrade - Javított verzió (2018)

Upgrade
Filmadatlap
 
27
Szereplők
32
Vélemények
6
Képek
4
Videók

Galéria (6)

Logan Marshall-Green
Logan Marshall-Green
Logan Marshall-Green
Logan Marshall-Green
Logan Marshall-Green

Videók (4)

 
Szilonka   2020. 08. 25.

legújabb vélemény

0

Remek sci-fi. Jó az alapstory és a története sincs túlbonyolítva, még meglepő a végkifejlet. Ajánlós.

 
Kóborló   2019. 08. 10.

a nap véleménye

2
Bosszúvágy 2.0 - Újratöltve

Régóta szemezgettem már ezzel a filmmel, de eddig valahogy mindig elkerültük egymást, egészen idáig. Három dolgot tudtam a filmről a megtekintése előtt. Az egyik a műfaji besorolása, ami akció–sci-fi–thriller lenne, de a nyers, néhol naturalista brut... teljes kritika»

 
Berto49   2018. 08. 15.

4

Ausztrál bosszúálló történet sci-fi köntösbe öltöztetve. Leigh Whannell a rendező és forgatókönyvíró beletett apait-anyait, hogy egy látványos, mozgalmas filmet kapjanak a nézők, de úgy néz ki, hogy a magyar filmforgalmazás nem vevő rá. Pedig az agyz... több»

 
indingo   2019. 01. 19.

1

Sokat nem tudtam a filmről, csak a visszajelzések alapján, hogy jó. Nem csalódtam, a története újszerű, akciódús és a csavar is meglepő.

 
Sabnock Sanatory   2020. 08. 11.

0

Totálisan unalmas,és nagyon gyenge színészi játékkal megspékelt mozi.Egy totál agyament,abszolúte nem hihető sztori,és rémisztő színészi játék.A főszereplő kifejezetten idegesített.

 
Thibo84   2019. 01. 18.

0

Egy agyeldobós, fordulatokkal teli cyberpunk akció-thriller. A végén csak pislogtak, mint hal a szatyorban. Nem meg alatta is, pláne amikor STEM - Rajkai Zoltán, mint szinkron hangja, zseniális - átveszi Grey teste felett az irányítást, ami mozgást lenyom a küzdelmek alatt, az elégé morcos.

 
hsanya182   2018. 08. 24.

3

Jó kis történet, remek cyberpunk sci-fi. Lekötött! Önvezető autók, luxus, kényelem, drónok, amikor a techika mekönnyíti az ember életét, egyben ellenségévé is válhat, amint a tűz meleget ad, de a házadat is leégetheti. Tipikus bosszúállós film a fősz... több»

A film összbevétele 11 871 365 dollár volt (imdb.com).

 

Az autópályán történő autós üldözés forgatása a thomastowni (Ausztrália) Hume Freeway nevű autópálya 1 kilométeres szakaszán történt.

(Nk)
 

Amikor Grey egy bérházba próbál bejutni, a kaputelefon néhány gombjánál megáll egy pillanatra. Az egyikre az van írva, hogy "J. Wan". James Wan volt a társalkotója a rendezőnek a Fűrész (2004) készítése során.

(Nk)
 

A film egy pontján az épületben, melyben a hackerrek élnek, a falra festve látható a Fűrész (2004) című filmből ismerős játékbaba. A film rendezője, Leigh Whannell írta James Wannal közösen a Fűrészt, illetve az annak alapjául szolgáló kisfilmet.

(Nk)
 

A harcjelenetek során Grey mindig pontosan a kép közepén helyezkedik el. Ezt úgy érték el, hogy egy telefont rejtettek el Logan Marshall-Green testén, amelyet párosítottak a kamerával, így az pontosan tudta követni a színész mozgását.

(Nk)
 

A film költségvetése mindössze 5 millió dollár volt, nagyon kevés moziban mutatták be, mivel elsősorban a streaming szolgáltatásokra készült, de így is közel 15 millió dollár összbevételt tudott termelni.

(Kóborló )
 
2018 eddigi legjobb sci-fi akciófilmje – olvashatjuk sok helyen az Upgrade kapcsán. Ha ez így van, az leginkább a 2018-as filmgyártás színvonalát minősíti, nem Leigh Whannel alkotását magasztalja föl. több»
 
Az Upgrade kellemes meglepetést nyújt a kevert műfajok szerelmeseinek, tipikus „felbosszantják–bosszút áll” mozi, mégis egy igazán tökös rendezés a mesterséges intelligencia és az ember kapcsolatának lehetséges állomásairól. Akcióban és fordulatokban gazdag, lendületes alkotás. több»