Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
83
Filmadatlap
 
27
Szereplők
31
Vélemények
6
Képek
4
Videók
Upgrade
 
Nagyonjóképű   2020. 02. 26.

legújabb vélemény

Ez tényleg egy jó film, kellemes esti kikapcsolódás. Ilyen jellegű történettel nem találkoztam és a film végén lévő csavar is tetszett. Þöbb hasonló kivitelezésű film kellene.

 
Kóborló   2019. 08. 10.

a nap véleménye

Bosszúvágy 2.0 - Újratöltve

Régóta szemezgettem már ezzel a filmmel, de eddig valahogy mindig elkerültük egymást, egészen idáig. Három dolgot tudtam a filmről a megtekintése előtt. Az egyik a műfaji besorolása, ami akció–sci-fi–thriller lenne, de a nyers, néhol naturalista brutalitása miatt egyes jelenetei akár már a horror zsánert is érinthetik, illetve, hogy néhol találhatók benne komikus elemek is. A másik dolog, amit előjáróban tudtam a filmről, hogy egy bosszútörténetről fog szólni, amit a kenguruk szigetéről érkezett (ezzel semmi baj nincs, hisz talán minden idők egyik legjobb bosszúállós filmjét is anno Ausztráliából kaptuk Mad Max címen). A harmadik dolog pedig, amit tudtam, hogy az a bizonyos Leigh Whannell ír... több»


 
Berto49   2018. 08. 15.

Ausztrál bosszúálló történet sci-fi köntösbe öltöztetve. Leigh Whannell a rendező és forgatókönyvíró beletett apait-anyait, hogy egy látványos, mozgalmas filmet kapjanak a nézők, de úgy néz ki, hogy a magyar filmforgalmazás nem vevő rá. Pedig az agyzsibbasztó ZS-kategóriás vígjátékok és klisés akciófilmek helyett biztos sikert aratna. Forgalmazása esetén muszáj lenne a 18-as karika használata, talán emiatt sem szorgalmazzák az átvételét. Látványvilága eredeti, a brutális és véres akciószekvenciák koreográfiája példás. A szereplőkre sem lehet panasz, bár nem különösebbet kellett produkálniuk, tették, ami a dolguk volt. Az igazi főhős, Stem a szuperchip csak hangjával van jelen, sok mindent tud, de „neki” is vannak korlátai. Cortez, a számomra roppant ellenszenves nyomozónő inkább a valódi bűnösöket üldözné, ne pedig a főhős után kajtatna. A játékidő hosszával sem volt bajom, mert pörgős, eseménydús a film. Megtekintését jóindulattal ajánlom, a műfaj kedvelőinek csalódást biztos nem fog okozni.

 
hsanya182   2018. 08. 24.

Jó kis történet, remek cyberpunk sci-fi. Lekötött! Önvezető autók, luxus, kényelem, drónok, amikor a techika mekönnyíti az ember életét, egyben ellenségévé is válhat, amint a tűz meleget ad, de a házadat is leégetheti. Tipikus bosszúállós film a főszál, kicsit viccesek az akciók, komédiás, de nem tipikus a film tálalása :) Érdemes megnézni, van benne valami elmondhatatlan!

 
indingo   2019. 01. 19.

Sokat nem tudtam a filmről, csak a visszajelzések alapján, hogy jó. Nem csalódtam, a története újszerű, akciódús és a csavar is meglepő.

Logan Marshall-Green
Logan Marshall-Green
Logan Marshall-Green
Logan Marshall-Green
Logan Marshall-Green
 
Az Upgrade a bűnös élvezet egy olyan szintjét tárja elénk, amire nem sokan képesek. több»
 
2018 eddigi legjobb sci-fi akciófilmje – olvashatjuk sok helyen az Upgrade kapcsán. Ha ez így van, az leginkább a 2018-as filmgyártás színvonalát minősíti, nem Leigh Whannel alkotását magasztalja föl. több»
 
Az Upgrade kellemes meglepetést nyújt a kevert műfajok szerelmeseinek, tipikus „felbosszantják–bosszút áll” mozi, mégis egy igazán tökös rendezés a mesterséges intelligencia és az ember kapcsolatának lehetséges állomásairól. Akcióban és fordulatokban gazdag, lendületes alkotás. több»

A film összbevétele 11 871 365 dollár volt (imdb.com).

 

A film költségvetése mindössze 5 millió dollár volt, nagyon kevés moziban mutatták be, mivel elsősorban a streaming szolgáltatásokra készült, de így is közel 15 millió dollár összbevételt tudott termelni.

(Kóborló )
 

A filmet 2017 márciusában kezdték el forgatni Ausztráliában, és mindössze 30 nap alatt el is készültek vele.

(Kóborló )
 

A film eredeti címe Stem lett volna, utalva a mesterséges intelligenciára a történetben.

(Kóborló )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.