Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
86
Filmadatlap
 
27
Szereplők
17
Vélemények
6
Képek
3
Videók
 
Berto49   2018. 08. 15.

Ausztrál bosszúálló történet sci-fi köntösbe öltöztetve. Leigh Whannell a rendező és forgatókönyvíró beletett apait-anyait, hogy egy látványos, mozgalmas filmet kapjanak a nézők, de úgy néz ki, hogy a magyar filmforgalmazás nem vevő rá. Pedig az agyzsibbasztó ZS-kategóriás vígjátékok és klisés akciófilmek helyett biztos sikert aratna. Forgalmazása esetén muszáj lenne a 18-as karika használata, talán emiatt sem szorgalmazzák az átvételét. Látványvilága eredeti, a brutális és véres akciószekvenciák koreográfiája példás. A szereplőkre sem lehet panasz, bár nem különösebbet kellett produkálniuk, tették, ami a dolguk volt. Az igazi főhős, Stem a szuperchip csak hangjával van jelen, sok mindent tud, de „neki” is vannak korlátai. Cortez, a számomra roppant ellenszenves nyomozónő inkább a valódi bűnösöket üldözné, ne pedig a főhős után kajtatna. A játékidő hosszával sem volt bajom, mert pörgős, eseménydús a film. Megtekintését jóindulattal ajánlom, a műfaj kedvelőinek csalódást biztos nem fog okozni.

 
hsanya182   2018. 08. 24.

Jó kis történet, remek cyberpunk sci-fi. Lekötött! Önvezető autók, luxus, kényelem, drónok, amikor a techika mekönnyíti az ember életét, egyben ellenségévé is válhat, amint a tűz meleget ad, de a házadat is leégetheti. Tipikus bosszúállós film a főszál, kicsit viccesek az akciók, komédiás, de nem tipikus a film tálalása :) Érdemes megnézni, van benne valami elmondhatatlan!


 
indingo   2019. 01. 19.

Sokat nem tudtam a filmről, csak a visszajelzések alapján, hogy jó. Nem csalódtam, a története újszerű, akciódús és a csavar is meglepő.

 
MMcFly2015   2018. 09. 02.

Egy olyan B kategóriás filmet láthatunk, ami messze lehagyja az ebbe a halmazba tartozó társait. Egyediségről túlzás lenne beszélni, de mégis a sok (jól működő) műfajkeveredés nem mindennapi. Egy egyszerű bosszúvágy történetet láthatunk sci-fi thriller köntösbe. A főszereplőt én eddig csak a Prometheusba láttam, viszont most érdemes felfigyelni a nevére, mert elviszi a showt. Teljesen hétköznapi, szerethető karakter, akinek parádés az alakítása, miként ,,ismerkedik" meg a belé ültetett géppel. Hiba kihagyni ezt a filmet, egyszerű - de nagyszerű. A film végi lezárás pedig végleg rárakja az i-re a pontot; nem egy könnyen felejthető alkotásról beszélünk. Kellemes csalódás.

 
Milanman   2018. 08. 20.

Az Upgrade ízig, vérig cyberpunk film, ami egyrészt okosan és ügyesen használja fel a műfaj eredeti alkotóelemeit, de emellett szépen illeszti a narratívába a jelen kor technológia vívmányait és elsősorban a hozzájuk köthető emberi félelmeket. A Mesterséges Intelligenciák, önvezető autók, az Intelligens otthonok, a hackelés, az ember és az ember testének elgépiesedése mind-mind szervesen megjelennek a filmben és szerencsére nem csak körítésként, hangulatfokozásként, hanem a történet szerves részeként. Mindehhez pedig egy rendkívül okos, fordulatos cselekmény társul, melyet a bosszúfilm műfajába csomagoltak. Szerencsére az alkotóknak arra is maradt idejük, hogy a forgatókönyvbe kellően adagolt humort is csempésszenek, ami jókor, jó helyen jelenik meg, de semmiképp sem tolakodón, vagy bárgyún. Mert a film fő motívuma azért mégiscsak az emberi dráma, ami méltó, de semmiképp sem megnyugtató lezárást kap a film végén. Számomra az Upgrade a semmiből jött, de annál kellemesebb meglepetést szerzett.

Logan Marshall-Green
Logan Marshall-Green
Logan Marshall-Green
Logan Marshall-Green
Logan Marshall-Green
 
Az Upgrade a bűnös élvezet egy olyan szintjét tárja elénk, amire nem sokan képesek. több»
 
2018 eddigi legjobb sci-fi akciófilmje – olvashatjuk sok helyen az Upgrade kapcsán. Ha ez így van, az leginkább a 2018-as filmgyártás színvonalát minősíti, nem Leigh Whannel alkotását magasztalja föl. több»
 
Az Upgrade kellemes meglepetést nyújt a kevert műfajok szerelmeseinek, tipikus „felbosszantják–bosszút áll” mozi, mégis egy igazán tökös rendezés a mesterséges intelligencia és az ember kapcsolatának lehetséges állomásairól. Akcióban és fordulatokban gazdag, lendületes alkotás. több»


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.