A legjobb kezekbe került a Menekülés New Yorkból remake-je

Kap egy kis ráncfelvarrást John Carpenter 1981-es klasszikus sci-fije, a Menekülés New Yorkból, amiben egész Manhattan egy szigorúan őrzött börtön, New Yorkban tragikus állapotok uralkodnak, az amerikai elnök pedig lezuhan repülőjével a városban. A  Kurt Russell alakította rab esélyt kap arra, hogy jóvátegye bűneit: találja meg és hozza ki épségben az ország vezetőjét a városból.

A film annak idején nagy sikert aratott, és azóta is kultikus népszerűségnek örvend. A Universal szerint pedig itt az ideje annak, hogy a film megkapja a szokásos és jól megérdemelt új változatát, és ehhez Leigh Whannell forgatókönyvíró segítségét kérték. A hírt azután jelentették be, hogy nyilvánosságra került az a hír is, hogy az ausztrál filmes írja és rendezi majd a The Invisible Man remake-et is.

Whannel legutóbbi nagy dobása az Upgrade - Javított verzió volt, amit kifejezetten jók fogadott a kritika és a nézők is – előtte pedig a A csempészen dolgozott, mint társszerző, illetve a Fűrész-franchise három filmjében is közreműködött, most pedig egy újabb klasszikus alapanyagot kap a kezei közé. Arról nincs még hír, hogy vajon ő is rendezi-e a filmet, miután a rendezői székbe szánt Robert Rodriguez végül kiszállt a projektből.

Az író-rendező sok elemet átemel majd a klasszikus filmből, de szeretné új részletekkel is feldúsítani a történetet – és mindenképpen szeretné elkerülni azt, hogy a szokásos akciófilmes remake-ek csapdájába essen: vagyis értelmetlenül és feleslegesen próbálja meg aktualizálni a történetet.

Kíváncsian várjuk a végeredményt.