Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
88%

A turné (1984)

This Is Spinal Tap
Filmadatlap
 
32
Szereplők
4
Vélemények
7
Képek
1
Videók
 
neyto   2018. 08. 16.

legújabb vélemény

0

Nagyon kőkemény rock and roll. Erről szól egy profi zenész élete. Ez a ránézésre dokumentum filmnek tűnő komédia valóban nagyon jól dokumentálja, hogy hogyan is néztek ki a turnék és a nagy zenélések. A film friss, üde, hihetetlenül vicces és tele va... több»

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 02. 02.

0
Műfaj paródia

A This Is Spinal Tap (szerintem meghagyhatták volna az eredeti címet) egy igazi gyöngyszem. Vélhetően nem lesz belőle önálló műfaj, de nagyon találó, ahogy Reiner karaktere (Marty Dibergi) úgy határozza meg a filmjét, hogy ez egy "rockumentary". Mer... teljes kritika»


 
Syracuse   2018. 01. 29.

0

Egyszerűen nem lehet nem imádni ezt a filmet, ha szereted a rockzenét, tisztában vagy a zenészek színpadon túli világával és még az önkritikád is erős. Tökéletesen mutatja be és figurázza ki egy zenekar életét fiktív dolgokkal, amik jobban belegondol... több»

 
klip   2017. 11. 14.

0

Még ilyet! Ez valami fantasztikus. Rob Reinernek remekül sikerült eltalálnia mindent ebben a filmben. A forgatókönyv írok pedig jól átlátták, hogy milyen a nagy zenekarok élete. A film elgondolkodtató, a valóságot mutatja be és emellett hihetetlenül vicces. Aki még nem látta, mindenképp szánja rá az időt, mert megéri.

Galéria (7)

Videók (1)

A film összbevétele 244 557 dollár volt (imdb.com).

 

Sok örömmel fogadták , hogy ez a film felkerült az 1001 film , amit látnod kell mielőtt meghalsz nevezetű 2004-es film listára.

(Norbi)
 

A Fran Drescher partiján játszódó jelenetben a két pantomim szerepében Billy Crystalt és Dana Carveryt láthatjuk.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Rob Reiner elárulta a film DVD.kommentárjában, hogy karakterének nevét (Marty DiBergi) három neves rendező (Martin Scorsese, Brian De Palma és Steven spielberg) nevéből rakta össze.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Derek Small basszusgitározását a Saxon basszerosának technikája inspirálta.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Az emlékirataiban Tony Hendra (a filmben a turnémenedzsert, Ian Faith-et alakította) elárulta, hogy a forgatás előtt egy nappalöngyilkosságot kísérelt meg. Depressziós állapotából a film elkészítése segítette ki.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A mindössze 82 perces filmhez mintegy 100 órányi anyagot vettek fel. Ennek oka főleg a sok improvizálás volt.

(ps)
 

A film több évtizednyi karrierje létjogosultságot adott egy igazi Spinal Tap nevű zenekarnak, így hát meg is alakult a banda Michael McKean, Christopher Guest és Harry Shearer közreműködésével. Több nagy koncertjük is volt, és több albumot is kaidtak már.

(ps)
 

A filmhez később készült egy kevéssé ismert folytatás, a The Return of Spinal Tap címen.

(ps)
 

A film nem hozott rögtön sikert. A próbavetítésen egyenesen felhábrodtak a nézők az operatőri munkán. Panaszkodtak arra, hogy rázkódik a kép. Ehhez képest évekkel később, 2011-ben a Time Out London beválogatta a filmet minden idők legjobb komédiái közé.

(ps)
 

Az "AFI 100 év" elnevezésű program részeként az Amerikai Filmintézet összeàllított 2000. elején egy listàt, (AFI's 100 Years…100 Laughs), amely minden idők 100 leghumorosabb filmjét àllítja rangsorba. A jelöltek között volt pl. bohózat komédia, akció-vígjáték, paródia, romantikus vígjáték, szatíra, fekete komédia, zenés vígjàték, stb. Jelen film a 29. helyen végzett a TOP 100-ban.

(Bogi87)